*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Firefoxissa ei luovuta versionumeroista

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 26.8.2011 11:32 Kommentteja (6)

Firefoxissa ei luovuta versionumeroista Sovelluksen tarkan version kertova numerosarja tullaan näkemään myös tulevien Firefox-versioiden About-ikkunassa. Aiempi ehdotus koko versionumeroinnin poistamisesta sai aikaan kiihkeän keskustelun selaimen käyttäjien ja kehittäjien välillä. Nyt Firefoxin käyttöliittymästä (UX) vastaava kehittäjäryhmä on kertonut, että uutinen versionumeroista luopumisesta oli ennenaikainen.
Kehittäjien mukaan versionumeroinnoin poistoa vasta käsiteltiin ehdotuksen tasolla käyttöliittymäryhmän sisällä eikä lopullista päätöstä ollut lyöty lukkoon. Väärinkäsityksistä johtuen muutos About-laatikkoon kuitenkin päätyi seuraavissa versioissa tehtävien muutosten listalle.

Käyttöliittymäryhmän jäsen Alex Faaborg uskoo, että versionumeroinnista aiheutunut vastalauseiden myrsky on osa suurempaa vastakkainasettelua eri kehityssuuntien välillä. Faaborgin mukaan osa kehittäjistä haluaa muuttaa käyttäjän koneelleen asentamia sovelluksia käyttäytymään enemmän web-sovelluksen tavoin. Omien sovellustensa hallintaa painottavien mielestä kehityssuunta ei kuitenkaan ole toivottavaa.

Firefox-selaimen kehittäjien ja käyttäjien joukossa on kuohunut siitä lähtien, kun Mozilla päätti nopeuttaa kehitys- ja julkaisusykliä neljännen versio julkaisun jälkeen. Kriitikoiden mukaan jatkuvat päivitykset esimerkiksi rikkovat yhteensopivuuden lisäosien välillä ja lisäksi uuden täysinäisen versionumeron kasvattaminen jokaisen julkaisun yhteydessä sotii sovelluskehityksen perinteitä vastaan.

Tägit: Firefox
Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

126.8.2011 12:34

Ei voi kun sanoa, että käyttäjät ovat puhuneet.
Keskittyisivät ennemmin vaikka varmistamaan vanhojen lisäosien yhteensopivuuden uusien versioiden kanssa.


226.8.2011 18:25

Hyvä juttu. Mielestäni on hyvä voida seurata, missä kehityksen kannalta mennään ja parhaiten tämä onnistuu versionumeroiden kanssa.

Ei aina tarvitse matkia muita.

326.8.2011 19:32

Tämä mozillan päivitys rumba tekee ainakin lisäosien tekijöiden arjen ihanan vittumaiseksi.. joka kuukausi uusi päivitys? suurimman vanhoista lisäosista saa itse päivitellä notepadillä sopimaan, tosin onneksi iso osa toimii tällä edelleen..

Olisiko jo aika mozillan tehdä jotain "yhtenäistämistä" asiaan? koska tuo lisäosien valikoima on se juttu joka pitää ainoastaan tottuneet käyttäjät enää nykyään selaimessa.Parempia vaihdokkaita todellakin rupeaa löytymään.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.8.2011 @ 19:33

426.8.2011 22:21

Kysytään näin päin että mitä hyötyä siitä versionumeron poistamisesta on verrattuna siihen että se on siellä?

Tiuha julkaisusykli on myrkkyä myös eri distrojen ylläpitäjille, ja miksipä ei myös ihan mille tahansa ylläpidolle. Distrojen ylläpitäjät eivät voi tietää että kääntyykö uusi versio heittämällä vai tuleeko jotain muutoksia mitkä vaativat kirjastojen päivityksen joka taas normaalisti tehdään vain uuden distroversion yhteydessä.

Myös sivustojen piirtäminen tulee luultavasti olemaan aina enemmän rikki kuin nykyään koska monellakaan sivustolla ei ole 24/7 henkilöä joka korjaa sivuston jos joku selain ei toimikkaan. Uudet selainversiot tahtoo aina välillä rikkoa jonkun huonosti koodatun sivun.

527.8.2011 18:40

Aivan päätön tuo ehdotus versionumeroiden poistosta. Eihän sitä voi enää tietää, onko käytössä vanha vaarallinen haavoittuva versio.

627.8.2011 20:19

Äsken kone päivitti jonkun uuden 7-beeta version, en ainakaan vielä ole huomannut mitään eroa tai vikaa... Seurailen...


Kun älyttömät käskee haluttomat tekemään mahdottomat, syntyy projekti.
-Acer Aspire ES1-711-Win10-64bit-Firefox43.ob7=päivittää aina uusimman version...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Vain Intelin uusimmat suorittimet tukevat äärimmäisen nopeita Optane-muisteja Vain Intelin uusimmat suorittimet tukevat äärimmäisen nopeita Optane-muisteja (22.2.2017 10:15)
Intelin verkkosivuille päivitetyt tiedot vahvistavat olettamukset, että yhtiön kehittämä uusi Optane-muistiratkaisu on yhteensopiva ainoastaan seitsemännen sukupolven (Kaby Lake) Core-suorittimien kanssa. ....
Paljastus: Seuraavan iPhonen etukamera onkin 3D-mallia Paljastus: Seuraavan iPhonen etukamera onkin 3D-mallia (22.2.2017 08:13)
KGI Securitiesin analyytikko Ming-Chi Kuon toimitusketjulähteiden mukaan Apple aikoo lisätä infrapunasensorin seuraavan iPhonen etukameran kylkeen. Sensorin tarkoituksena on auttaa kameraa kolmiulotteisessa ....
Valtava muutos iPhoneen – 4G-nopeudet voivat nousta jopa gigabittiin sekunnissa Valtava muutos iPhoneen – 4G-nopeudet voivat nousta jopa gigabittiin sekunnissa (22.2.2017 07:40)
Applella on ensi syksynä tuhannen taalan paikka katkaista yhteistyökumppanuus suurilta osin Qualcommin kanssa. Intel on nimittäin esitellyt uuden XMM 7560 -modeemin, joka sisältää ominaisuuden, ....
Piraattikirje johti ainoastaan elokuvayhtiön laskuun Piraattikirje johti ainoastaan elokuvayhtiön laskuun (21.2.2017 20:34)
Jo muutaman vuoden ajan tekijänoikeusjuttuja on pyritty ajamaan Hedman Partners -asianajofirman välityksellä kirjeitse. Näissä niin kutsutuissa kiristyskirjeissä tai piraattikirjeissä asianosaiselta ....
1 kommentti
Uusi piiri lupaa kuituyhteyksien huippunopeudet puhelimiin Uusi piiri lupaa kuituyhteyksien huippunopeudet puhelimiin (21.2.2017 19:22)
5G-yhteyksien testaaminen on edennyt niin Koreassa kuin Suomessakin ja ensimmäisiä todellisia kenttätestejä voidaan odottaa jo tämän vuoden lopulla. Vielä hetkeen 5G-yhteyksien nopeuksista ei ....

Uutisarkisto