*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony vahvisti PS Vitan tiedot: 512 MB RAM-muistia

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 18.8.2011 10:05 Kommentteja (1)

Sony vahvisti PS Vitan tiedot: 512 MB RAM-muistia Sony on julkaissut PlayStation Vita -pelikonsolin lopulliset tekniset tiedot. Viimeaikaisista huhuista huolimatta PS Vitassa käytetään yhtä paljon RAM-muistia kuin PlayStation 3:ssakin.
Oleellisia muutoksia käsikonsoliin ei ole tehty aiemmin ilmoitettuihin tietoihin nähden. Prosessorina on edelleen Cortex A9 -pohjainen neliydinsuoritin, PowerVR SGX543MP4+ -näytönohjain ja viiden tuuman OLED-kosketusnäyttö. Konsolista löytyy sekä etu- että takakamera. Julkistuksen tärkeintä antia oli kuitenkin vahvistus RAM-muistin määrästä, jonka on aiemmin huhuiltu olevan 512 megatavun sijaan 256 megatavua. Tarkemmat yksityiskohdat löytyvät täältä.

Sony lanseeraa konsolinsa ensimmäisenä kotimaassaan Japanissa tämän vuoden lopulla. Pohjois-Amerikkaan ja Eurooppaan konsoli rantautuu vasta joulusesongin jälkeen, ensi vuoden alussa. Tarkemmat ajankohdat kerrotaan vasta myöhemmin. Pelkällä Wi-Fillä varustetun version hinta on 249 euroa ja 3G-tuesta joutuu maksamaan vielä 50 euroa lisää.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

123.1.2012 18:05

Saa nähdä kauanko tollanen (pieni) 512MB:n RAM riittää tossa Vitassa ja milleen pelejä voidaan kehitellä tulevaisuudessa tuolle Rammin takia... Vitassa ei ole edes 3D:tä eikä edes 720p kameraa... Uusimmissa puhelimissa esim. HTC Evo 3D:ssä on jo HD 1080p ja jopa 1GB:n RAM. Voisin sanoa että Vitassa on suoritinta lukuunottamatta vanhaa tekniikkaa, jopa halvimmissakin älypuhelimissa on jo 512MB Rammia. 2D on jo tuttua, ja naurettavaa on että tulevassa kalliissa konsolissa ei ole 3D:tä joka on jo halvemmassa 3DS:ssä. Neliydin suoritin kuulostaa hyvältä pienessä laitteessa, mutta ihmettelen miksei suorittimen kellotaajuutta voida kertoa missään, puhelimet menee hyvin pian Vitan ohi jopa suorittimessakin. Hyvä että Vitassa ei ole tuota 256MB:tä, se olisi jo TODELLA vähän.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tuleeko Bingistä vihdoin kunnollinen hakukone? Microsoft siirtyy tekoälyyn Tuleeko Bingistä vihdoin kunnollinen hakukone? Microsoft siirtyy tekoälyyn (14.12.2017 10:46)
Suomalaisille Bing on tuttu lähinnä julkisen hallinnon tietokoneista, joissa se on Microsoftin oman selaimen oletushakukoneena ja sen kautta on kätevä hakea Googlen hakukonetta. Microsoft yrittää ....
HS saa Googlelta rahaa kuplattoman suosittelujärjestelmän kehittämiseen HS saa Googlelta rahaa kuplattoman suosittelujärjestelmän kehittämiseen (14.12.2017 09:56)
Netissä on iät ja ajat tottu näkemään erilaisia suositteluosioita, joiden ajatuksena on tarjota verkkopalvelun käyttäjälle uutta sisältöä hänen mieltymysten perusteella. Tätä tekevät kaikki ....
Nokia 5 sai Android Oreo -beetan, pian tarjolla myös Nokia 6:lle Nokia 5 sai Android Oreo -beetan, pian tarjolla myös Nokia 6:lle (13.12.2017 18:45)
Android-laitteiden fragmentaatio on edelleen eittämättä yksi Googlen alustan suurimmista ongelmista, mutta Nokia-puhelimia valmistava HMD Global sentään pyrkii minimoimaan ongelmaa. Yhtiö tuo ....
Nyt se tulee mahdolliseksi – sormenjälkilukija uppoaa näyttöön Nyt se tulee mahdolliseksi – sormenjälkilukija uppoaa näyttöön (13.12.2017 18:24)
Vuosi sitten input-ratkaisuita tietokone- ja älypuhelinvalmistajien käyttöön kehittävä Synaptics kertoi kehittäneen sormenjälkilukijan, joka osaisi tunnistaa käyttäjän millimetrin paksuisen ....
1 kommentti
OnePlus juhlii syntymäpäivää tarjouksilla, arvonnalla ja yllätyspaketilla OnePlus juhlii syntymäpäivää tarjouksilla, arvonnalla ja yllätyspaketilla (13.12.2017 18:17)
Kiinalaisvalmistaja OnePlus on yksi tämän päivän suosituimmista Android-valmistajista, erityisesti Suomessa, mutta yhtiön taival on vielä melkoisen lyhyt. Yritys perustettiin joulukuussa 2013, ....

Uutisarkisto