*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony vahvisti PS Vitan tiedot: 512 MB RAM-muistia

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 18.8.2011 10:05 Kommentteja (1)

Sony vahvisti PS Vitan tiedot: 512 MB RAM-muistia Sony on julkaissut PlayStation Vita -pelikonsolin lopulliset tekniset tiedot. Viimeaikaisista huhuista huolimatta PS Vitassa käytetään yhtä paljon RAM-muistia kuin PlayStation 3:ssakin.
Oleellisia muutoksia käsikonsoliin ei ole tehty aiemmin ilmoitettuihin tietoihin nähden. Prosessorina on edelleen Cortex A9 -pohjainen neliydinsuoritin, PowerVR SGX543MP4+ -näytönohjain ja viiden tuuman OLED-kosketusnäyttö. Konsolista löytyy sekä etu- että takakamera. Julkistuksen tärkeintä antia oli kuitenkin vahvistus RAM-muistin määrästä, jonka on aiemmin huhuiltu olevan 512 megatavun sijaan 256 megatavua. Tarkemmat yksityiskohdat löytyvät täältä.

Sony lanseeraa konsolinsa ensimmäisenä kotimaassaan Japanissa tämän vuoden lopulla. Pohjois-Amerikkaan ja Eurooppaan konsoli rantautuu vasta joulusesongin jälkeen, ensi vuoden alussa. Tarkemmat ajankohdat kerrotaan vasta myöhemmin. Pelkällä Wi-Fillä varustetun version hinta on 249 euroa ja 3G-tuesta joutuu maksamaan vielä 50 euroa lisää.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

123.1.2012 18:05

Saa nähdä kauanko tollanen (pieni) 512MB:n RAM riittää tossa Vitassa ja milleen pelejä voidaan kehitellä tulevaisuudessa tuolle Rammin takia... Vitassa ei ole edes 3D:tä eikä edes 720p kameraa... Uusimmissa puhelimissa esim. HTC Evo 3D:ssä on jo HD 1080p ja jopa 1GB:n RAM. Voisin sanoa että Vitassa on suoritinta lukuunottamatta vanhaa tekniikkaa, jopa halvimmissakin älypuhelimissa on jo 512MB Rammia. 2D on jo tuttua, ja naurettavaa on että tulevassa kalliissa konsolissa ei ole 3D:tä joka on jo halvemmassa 3DS:ssä. Neliydin suoritin kuulostaa hyvältä pienessä laitteessa, mutta ihmettelen miksei suorittimen kellotaajuutta voida kertoa missään, puhelimet menee hyvin pian Vitan ohi jopa suorittimessakin. Hyvä että Vitassa ei ole tuota 256MB:tä, se olisi jo TODELLA vähän.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5:n näytössä havaittu ongelma, yhtiö tiedostaa ja hakee ratkaisua OnePlus 5:n näytössä havaittu ongelma, yhtiö tiedostaa ja hakee ratkaisua (29.6.2017 17:30)
OnePlus esitteli uuden huippupuhelimen viime viikolla ja Puhelinvertailukin sai omansa jo testattavaksi. Puhelinvertailun ensikokemukset olivat laitteesta melkoisen positiiviset, mutta joillekin ....
1 kommentti
Kaksi Nokian peruspuhelinta paljastui viraston dokumenteista Kaksi Nokian peruspuhelinta paljastui viraston dokumenteista (29.6.2017 17:00)
Kiinalainen kilpailuviranomainen TENAA on julkaissut kuvia kahdesta puhelimesta, jotka ovat olleet viraston testeissä. Kyseiset puhelimet ovat siis suuntaamassa Aasian markkinoille ja merkkinä on Nokia. ....
Ensikokemukset huomenna kauppoihin saapuvasta Honor 9:stä Ensikokemukset huomenna kauppoihin saapuvasta Honor 9:stä (29.6.2017 15:00)
Saimme testiin Huawein Honor-brändin uusimman tulokkaan. Honorit ovat olleet Suomessa myydyimpiä älypuhelimia ja ainakin osittain juuri sen takia uusi Honor 9 -älypuhelin julkaistiin täällä ....
Yle Areena heivasi Flashin – Kauan kaivattu tekniikka otettiin käyttöön Yle Areena heivasi Flashin – Kauan kaivattu tekniikka otettiin käyttöön (29.6.2017 13:46)
Yle Areenan toisto-ohjelma on päivittynyt uuteen versioon, minkä johdosta Areenan videoklippien katselu ei vaadi enää Flash Player -liitännäistä vaan ohjelmat välittyvät Ylen palvelimilta ruudulle ....
1 kommentti
Uusi haastaja Netflixille Suomeen? Blockbuster-palvelu aloitti Uusi haastaja Netflixille Suomeen? Blockbuster-palvelu aloitti (29.6.2017 13:24)
Yhdysvalloissa videovuokrausmarkkinoita aikoinaan hallinnut Blockbuster on ollut jo pidemmän aikaa kuollut yritys, mutta sen brändiä on pidetty jossain määrin hengissä erilaisissa yhteyksissä. ....

Uutisarkisto