*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Google yhteistyöhön lukulaitevalmistajan kanssa

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 12.7.2011 15:25 Kommentteja (3)

Google yhteistyöhön lukulaitevalmistajan kanssa Hakukoneyhtiö Google on julkistanut yhteistyösopimuksen elektronisten kirjojen lukulaitteita valmistavan iRiverin kanssa. Yhteistyön myötä Google integroi oman e-kirjakauppansa iRiverin Story HD -laitteeseen. Tämä on ensimmäinen kerta kun Googlen eBook-alusta integroidaan lukulaitteeseen.
iRiverin Story HD:n ulkonäköä on verrattu Amazonin alkuperäiseen Kindleen, jossa vain on pronssilla värjätyt näppäimet. Story HD:n avulla käyttäjä voi ostaa e-kirjoja Googlen eBookstore-palvelusta suoraan laitteeseensa. Laitteesta on hyötyä erityisesti niille, jotka ovat tottuneet hankkimaan kirjansa Googlen kirjakaupasta.

Laite tulee myyntiin tämän tämän viikon lopussa. Vaatimattomien ominaisuuksien ansiosta laitteen hinta on onnistuttu painamaan alhaiselle tasolle (139,99 dollaria). Koska eBookstore toimii ainoastaan Yhdysvalloissa, niin suomalaiset kuluttajat eivät siitä kummemmin kostu.

Google kaipaa kipeästi muidenkin laitevalmistajien tukea sen kirjakaupalle ja pyytäkin heitä ottamaan yhteyttä sähköpostitse. Sopimuksen julkaisun jälkeen Googlen on spekuloitu tuovan markkinoille myöhemmin sen omalla brändillä varustetun lukulaitteen.

Tägit: Google e-kirja
Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

112.7.2011 22:03

No nyt uskaltaisin jo väittää, että on turhan tarkasti kopioitu kilpailevan mallin ulkonäköä. Googlella on muuten kohta näppinsä pelissä aivan kaikessa, kohta aloittavat varmaan Google-kumisaappaiden valmistuksen.

212.7.2011 22:44

Muutaman vuoden kuluttua noi ereaderitkin pyörittää 1080p3D videoita vaivatta, Googlen storesta tietenkin.

313.7.2011 21:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti himpo:
Muutaman vuoden kuluttua noi ereaderitkin pyörittää 1080p3D videoita vaivatta, Googlen storesta tietenkin.
Vaikka moni noita tabletvirityksiä eReaderina käyttääkin - ja monelle ne ovat aivan sama asia, niin pakko sanoa, että Kindlen sähköinen muste on ainoa matsku, jota suostuisin käyttämään oikean kirjan korvikkeena pidemmän päälle. 400-sivuisen kirjan lukeminen miltätahansa muulta kuin oikealta tai e-musteelta, vaikka sitten hyperduperamoledretina-näytöltä, vastaa lähinnä sähköshokkien listaamista CV:ssä kohtaan "harrastukset" :-)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Google panostaa lisää AR- ja VR-laseihin: Osti katseenseurantateknologiaa Google panostaa lisää AR- ja VR-laseihin: Osti katseenseurantateknologiaa (25.10.2016 07:33)
Google Glass -laseista ei tullut prototyyppiä kummempaa tuotetta, mutta Daydream-katselulasien perusteella internetjätti ei kuitenkaan ole hylännyt HMD-laitteita (head mounted display) kokonaan. ....
Suomalainen bensalenkkarisimulaattori My Summer Car julkaistiin Steamissä Suomalainen bensalenkkarisimulaattori My Summer Car julkaistiin Steamissä (24.10.2016 18:57)
Suomalaisen Amistech Gamesin kehittämä My Summer Car -autopeli on julkaistu Steamissä. Early Access -vaiheeseen edennyt peli ei ole täysin valmis, joten pelaaja voi kohdata joitain ongelmatilanteita ....
Samsung lupaa Galaxy Note 7:n ostajille jo Galaxy S8:aa tarjoushintaan Samsung lupaa Galaxy Note 7:n ostajille jo Galaxy S8:aa tarjoushintaan (24.10.2016 15:23)
Galaxy Note 7 -fiaskon jälkeen Samsungilla ei ole oikein muita vaihtoehtoja kuin nöyrästi tarjota lojaaleina pysyneille asiakkaille mahdollisimman hyviä tarjouksia, jotteivät he vastaisuudessakaan ....
Nettisivustoja kaataneen hyökkäyksen taustalta löytyi pelätty Mirai-bottiverkko Nettisivustoja kaataneen hyökkäyksen taustalta löytyi pelätty Mirai-bottiverkko (24.10.2016 14:43)
Isoihin verkkopalveluihin vaikuttaneessa palvelunestohyökkäyksessä käytettiin hyödyksi Mirai-haittaohjelman avulla luotua bottiverkkoa. Aiemmin haittaohjelmaa on hyödynnetty esimerkiksi tietoturvajournalisti ....
2 kommenttia
Älykuulokkeet tulevat – nappikuulokkeisiin saapuu uudenlaisia ominaisuuksia Älykuulokkeet tulevat – nappikuulokkeisiin saapuu uudenlaisia ominaisuuksia (23.10.2016 23:16)
Kaupallisiin nappikuulokkeisiin on viimeisen parin vuoden aikana onnistuttu liittämään mittaavia antureita ja kehittyneitä ominaisuuksia. Samalla kuulokkeiden langattomuudesta on tullut jatkuvasti ....

Uutisarkisto