*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Google yhteistyöhön lukulaitevalmistajan kanssa

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 12.7.2011 15:25 Kommentteja (3)

Google yhteistyöhön lukulaitevalmistajan kanssa Hakukoneyhtiö Google on julkistanut yhteistyösopimuksen elektronisten kirjojen lukulaitteita valmistavan iRiverin kanssa. Yhteistyön myötä Google integroi oman e-kirjakauppansa iRiverin Story HD -laitteeseen. Tämä on ensimmäinen kerta kun Googlen eBook-alusta integroidaan lukulaitteeseen.
iRiverin Story HD:n ulkonäköä on verrattu Amazonin alkuperäiseen Kindleen, jossa vain on pronssilla värjätyt näppäimet. Story HD:n avulla käyttäjä voi ostaa e-kirjoja Googlen eBookstore-palvelusta suoraan laitteeseensa. Laitteesta on hyötyä erityisesti niille, jotka ovat tottuneet hankkimaan kirjansa Googlen kirjakaupasta.

Laite tulee myyntiin tämän tämän viikon lopussa. Vaatimattomien ominaisuuksien ansiosta laitteen hinta on onnistuttu painamaan alhaiselle tasolle (139,99 dollaria). Koska eBookstore toimii ainoastaan Yhdysvalloissa, niin suomalaiset kuluttajat eivät siitä kummemmin kostu.

Google kaipaa kipeästi muidenkin laitevalmistajien tukea sen kirjakaupalle ja pyytäkin heitä ottamaan yhteyttä sähköpostitse. Sopimuksen julkaisun jälkeen Googlen on spekuloitu tuovan markkinoille myöhemmin sen omalla brändillä varustetun lukulaitteen.

Tägit: Google e-kirja
Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

112.7.2011 22:03

No nyt uskaltaisin jo väittää, että on turhan tarkasti kopioitu kilpailevan mallin ulkonäköä. Googlella on muuten kohta näppinsä pelissä aivan kaikessa, kohta aloittavat varmaan Google-kumisaappaiden valmistuksen.

212.7.2011 22:44

Muutaman vuoden kuluttua noi ereaderitkin pyörittää 1080p3D videoita vaivatta, Googlen storesta tietenkin.

313.7.2011 21:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti himpo:
Muutaman vuoden kuluttua noi ereaderitkin pyörittää 1080p3D videoita vaivatta, Googlen storesta tietenkin.
Vaikka moni noita tabletvirityksiä eReaderina käyttääkin - ja monelle ne ovat aivan sama asia, niin pakko sanoa, että Kindlen sähköinen muste on ainoa matsku, jota suostuisin käyttämään oikean kirjan korvikkeena pidemmän päälle. 400-sivuisen kirjan lukeminen miltätahansa muulta kuin oikealta tai e-musteelta, vaikka sitten hyperduperamoledretina-näytöltä, vastaa lähinnä sähköshokkien listaamista CV:ssä kohtaan "harrastukset" :-)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville (18.8.2017 13:35)
Toukokuun lopulla ryminällä älypuhelinmarkkinoille yrittäneen Essentialin kompurointi kesän aikana on ollut hirvittävää katsottavaa, mutta yhtiö näyttää vihdoin saanen rivinsä kuntoon ja se ....
Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita (18.8.2017 12:57)
Aikoinaan kyseenalaisilla keinoilla käyttäjiä Facebookista kahminut deittipalvelu Badoo on lisännyt sovellukseensa mahdollisuuden käydä videopuheluita "mätsien" kesken. Ajatuksena on, että ....
iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi (18.8.2017 11:40)
Nimimerkkiä xerub käyttävä hakkeri väittää selvittäneensä iPhone 5s -älypuhelimen Secure Enclave -tietoturvapiirin firmwaren salausavaimen. Secure Enclave -piiri on osa älypuhelimen A7-järjestelmäpiiriä ....
Meneekö sormi suuhun iOS 11:n kanssa? Näin otat kaiken irti uudesta moniajosta Meneekö sormi suuhun iOS 11:n kanssa? Näin otat kaiken irti uudesta moniajosta (18.8.2017 11:11)
Applen tuotteita on kehuttu monesti siitä syystä, että niiden käyttölogiikan omaksuminen ei vaadi ohjekirjaa, vaan kaikki "vaan toimii". Monessa tapauksessa Applen tuotteet ovat varmasti hyvin ....
Nintendo Switch jyräsi myydyimmäksi konsoliksi heinäkuussa Nintendo Switch jyräsi myydyimmäksi konsoliksi heinäkuussa (18.8.2017 11:04)
Nintendolla voidaan olla tyytyväisiä kuluvasta vuodesta. Yhtiön tuorein konsoli, Nintendo Switch, on kärsinyt aiemmin kroonisista toimitusvaikeuksista, mutta tilanne helpotti vihdoin heinäkuussa. ....

Uutisarkisto