*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Musiikkimyynti kasvaa nyt ensi kertaa sitten vuoden 2004

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 8.7.2011 12:14 Kommentteja (6)

Musiikkimyynti kasvaa nyt ensi kertaa sitten vuoden 2004 Tutkimusyhtiö Nielsenin keräämän datan perusteella musiikkimyynti kasvaa tänä vuonna – ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2004. Suurin yksittäinen tekijä on musiikkimyynnin vilkastuminen online-palveluissa, kuten vaikkapa iTunesissa.
Tutkimuksen mukaan Yhdysvalloissa myytiin tämän vuoden alkupuoliskolla 155,5 miljoonaa albumia (fyysiset ja ladatut). Nousua viimevuotiseen ajanjaksoon on prosentin verran, mutta kun huomioidaan online-kaupoista ladatut yksittäiset kappaleet (Nielsen määrittelee 10 kappaletta = albumi), niin kasvua on jo 3,6 prosentin verran (221,5 miljoonaa albumia).

Yksittäisten kappaleiden latausmäärät kasvoivat Yhdysvalloissa 11 prosenttia 660,8 miljoonaan ja albumeiden latausmäärät kasvoivat vuorostaan 19 prosenttia noin 50 miljoonaan. Kokonaisuudessaan (albumit, singlet, musiikkivideot jne.) musiikkimyynti on kohonnut 8,5 prosenttia. Parhaimman kasvuluvun nappasi vinyyliäänitteet, joita myytiin 41 prosenttia enemmän kuin vuoden 2010 alussa.

Vaikka tutkimus koskeekin vain Yhdysvaltoja, niin myös globaalilla tasolla musiikkimyynti näyttäisi koskettaneen jo pohjaa.

Yhdysvaltalaisen musiikkiteollisuuden etuja ajavan NARM:n johtaja Jim Donio ottaa tiedon iloiten vastaan. Hän selittää kasvua LimeWiren sulkemisella ja uusilla laillisilla musiikkilataamoilla.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

18.7.2011 15:46

pah LimeWiren sulkemisella? Eihänn tuolta voinut ladata kuin roskaa, silloin kun se virallisesti oli pystyssä. Noh mutta kaippa tuo on ihan positiivinen asia. Vielä kun saatais albumien hinnat alas. Niin tääkin poika ostais levyjä taas.28.7.2011 19:10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bodomed:
pah LimeWiren sulkemisella? Eihänn tuolta voinut ladata kuin roskaa, silloin kun se virallisesti oli pystyssä. Noh mutta kaippa tuo on ihan positiivinen asia. Vielä kun saatais albumien hinnat alas. Niin tääkin poika ostais levyjä taas.
Niimpä, hintoja alas niin niitä levyjä voisi ostaakin. 20e muutamasta kappaleesta ja levyn kansista, ei kiitos. Online kaupoista tulee halvemmalla, mutta siltikin hintaa on liikaa.

Define R4 / Asus Z87-A / i5-4670k / Crucial 2x4gb / GTX660 / RX-5300 / 2x F3 1TB / Crucial M4 / Eizo FS2333 / Mionix Naos 7000 / Sidewinder X4 / STR-DH520 + Cambridge Audio Minx Min 10 x5 + Boston Soundware XS Sub / Corsair Vengeance 1500 / Superlux HD330 & HD681B / G27 / PS3 / X360S

310.7.2011 2:01

kaupan laajeneminen on tällä hetkellä vain myyjistä kiinni. Liian usein myydään eioota. Ei tiedostot voi loppua. Niiden valmistaminen on helppoa ja halpaa. Edes uutta ei tarvitse taiteilla, kun vanhatkin kelpaa. Missä vika?

410.7.2011 2:01

kaupan laajeneminen on tällä hetkellä vain myyjistä kiinni. Liian usein myydään eioota. Ei tiedostot voi loppua. Niiden valmistaminen on helppoa ja halpaa. Edes uutta ei tarvitse taiteilla, kun vanhatkin kelpaa. Missä vika?

510.7.2011 2:02

kaupan laajeneminen on tällä hetkellä vain myyjistä kiinni. Liian usein myydään eioota. Ei tiedostot voi loppua. Niiden valmistaminen on helppoa ja halpaa. Edes uutta ei tarvitse taiteilla, kun vanhatkin kelpaa. Missä vika?

617.7.2011 17:04

Alusta asti mietein että miten artikkelin lopussa mahdetaan jonkun media/mafia järjestön sanoilla pistää myynnin kasvu piratisminvastaisen toiminnan ansioksi :D Ei tullut siis loppu artikkelista yllärinä, ja ymmärrettäväähän se on että nuo terroristit näin menettelevät vaikka tyhmempikin tajuaa ettei jonkun yksittäisen systeemin sulkeminen piratismin määrään mitenkään vaikuta (etenkin kyse ei edes ole bittorrent protokollan/palveluiden täydellinen esto jolla sentään voisi jotain vaikutusta, vaikka pientä, saada aikaan - siis jos se olisi mahdollista) ;)

Eihän sitä nyt haluta antaa vahingossakaan ihmisille mielikuvaa että musiikkibisneksen tulojen menetykset tai menestykset olisivat oikeasti kytköksissä piratismiin bisnekselle kohtalokkaissa määrin :)


Peace & Love, Sir Robin * http://kapsi.fi/~robsku/ - HackNBlog
* ZTE Blade: My first android computer. Old, so? No slide-out keyboard nor stylus :(
* Amilo laptop: Pentium Dual CPU T2390 @ 1.86GHz, 1MB Cache, RAM: 3GB, HDD: 120GB (not original), AMD/ATI Mobility Radeon HD 2400. Linux Mint Debian Edition.
...sen tarvi olla niin justiinsa

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Teslalla käynnissä yllättävä projekti – Aikoo haastaa Spotifyn Teslalla käynnissä yllättävä projekti – Aikoo haastaa Spotifyn (23.6.2017 09:20)
Suoratoistomusiikissa kilpailu kävi kovana pari vuotta sitten kun uusia palveluita tuli isoilta ja pieniltä firmoilta kuin sieniä sateella. Osa kaatui elon tiellä, mutta uusiakin yrittäjiä on ....
Kotimaisen RedLynxin virallinen South Park -keräilykorttipeli julkaistiin Androidille ja iOS:lle Kotimaisen RedLynxin virallinen South Park -keräilykorttipeli julkaistiin Androidille ja iOS:lle (22.6.2017 22:48)
Ubisoftin omistama kotimainen RedLynx-studio on julkaissut South Park -aiheisen keräilykorttipelin. South Park: Phone Destroyer -nimeä kantava peli on julkaistu aluksi rajoitetusti Suomessa, ....
OnePlus-pomo joutui selittelemään zoom-toimintoa OnePlus-pomo joutui selittelemään zoom-toimintoa (22.6.2017 21:04)
OnePlus esitteli aiemmin tällä viikolla uuden huippupuhelimen, joka kantaa nimeä OnePlus 5. Kyseisen puhelimen ykkösominaisuus on edellisversiosta merkittävästi parantunut kamera. Kaksoiskamera ....
Eikö Game of Thrones kiinnosta? Netflixin ensi kuun alkuperäissisältö tarjoaa vaihtoehtoja Eikö Game of Thrones kiinnosta? Netflixin ensi kuun alkuperäissisältö tarjoaa vaihtoehtoja (22.6.2017 19:52)
Ensi kuun odotetuin televisiosarja on tietysti Game of Thronesin uusin kausi – katsoithan uuden trailerin. Maailman suosituin televisiosarja tekee paluun toiseksi viimeistä kertaa ja tälläkin ....
Qualcomm ampuu Applea kovilla: laturinne maksavat enemmän kuin meidän huipputeknologia Qualcomm ampuu Applea kovilla: "laturinne maksavat enemmän kuin meidän huipputeknologia" (22.6.2017 18:59)
Applen ja Qualcommin välinen riita patenteista ja rojalteista on kiristynyt kuluneen vuoden aikana. Ensialkuun Apple haastoi piirivalmistajan oikeuteen "epäreilujen sopimusehtojen takia", jonka ....

Uutisarkisto