*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Google saavutti historiallisen miljardin kävijän rajan

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 23.6.2011 13:27

Google saavutti historiallisen miljardin kävijän rajan Google teki historiaa toukokuussa, kun yhtiön sivustoilla kävi yli miljardi käyttäjää. Googlen saavutus on ensimmäinen kerta Internetin historiassa, kun yksittäinen yhtiö ylitti miljardin käyttäjän rajan. Lukemaan on laskettu kaikki Googlen palvelut kuten esimerkiksi Youtube ja Gmail, eikä pelkästään yhtiön tunnetuinta sivustoa eli hakukonetta.
Googlen kävijämäärä kasvoi kuluneen vuoden aikana hieman yli 8 prosentin verran. Googlen perässä tulee Microsoft, joka kerää kuukaudessa runsaat 900 miljoonaa uniikkia vierailijaa, mutta jonka vuosittainen kävijämäärien kasvu yltää 15 prosenttiin. Isoista sivustoista suurimpia kasvulukuja on kuitenkin näyttänyt Facebook, jonka kävijämäärät kasvoivat viime vuoden aikana 30 prosenttia runsaaseen 700 miljoonaan kuukausittaiseen kävijään.

Huimista kävijäluvuista huolimatta Google ei ole nykymainostajien ensimmäinen valinta. Mainosten sisältäessä aiempaa enemmän videoita ja interaktiivisia elementtejä, mainostajaa kiinnostaa yhä enemmän kuinka kauan käyttäjä sivulla viipyy. Sillä saralla Facebook on ylivoimainen johtaja keskimäärin 250 miljardilla minuutilla, jotka käyttäjät yhteensä viettävät sivustolla kuukausittain. Googlen osalta tulos on noin 200 miljardia minuuttia.

Toisaalta Googlen oma muillekkin sivustoille laajeneva mainosvälityspalvelu on tuottoisa bisnes, jonka jokaisesta maksusta yhtiö pääsee osingoille.

Tägit: Google
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Xiaomi esitteli todellisen tehoälypuhelimen – tällainen on Mi Note 2 Xiaomi esitteli todellisen tehoälypuhelimen – tällainen on Mi Note 2 (25.10.2016 17:56)
Kiinalainen Xiaomi on tänään julkaissut 5,7 tuuman Mi Note 2 -huippuälypuhelimen. Mi Note 2 on varusteltu 2560×1440 pikselin näytöllä, Qualcomm Snapdragon 821 -järjestelmäpiirillä, 4070 milliampeeritunnin ....
WhatsApp laajenee Skypen tontille – Videopuhelut otetaan käyttöön WhatsApp laajenee Skypen tontille – Videopuhelut otetaan käyttöön (25.10.2016 11:20)
WhatsApp on ottamassa videopuhelut käyttöön, kertoo Android Police -verkkosivusto. WhatsApp ei ole itse viestinyt asiasta mitään, mutta ominaisuus on saatu toimimaan Android-sovelluksen uusimmilla ....
Aina ei Applekaan onnistu – myynti -70 % Aina ei Applekaan onnistu – "myynti -70 %" (25.10.2016 10:52)
Markkinatutkimusyhtiö IDC:n raportin mukaan Apple Watch -älykellon kappalemääräinen myynti putosi heinä-syyskuun aikana jopa 70 prosenttia. Samankaltaiseen suuntaan kehitys on kulkenut monella ....
Paratiisissa ongelmia: Tämän hetken kuumin start up kärsii sisäisistä riidoista Paratiisissa ongelmia: Tämän hetken kuumin start up kärsii sisäisistä riidoista (25.10.2016 09:22)
Yksi kuumimmista nousevista tähdistä start up -kentällä on kiistatta AR-laseja kehittävä Magic Leap, joka on parissa vuodessa saanut hankittua pääomia noin 1,39 miljardia dollaria. Magic Leap ....
Apple julkaisi iOS 10.1 -päivityksen – Tämä on uutta Apple julkaisi iOS 10.1 -päivityksen – Tämä on uutta (25.10.2016 08:20)
Apple on julkaissut iOS 10.1 -päivityksen mobiililaitteilleen. Uuden käyttöjärjestelmäversion voi ladata iPhoneensa tai iPadiinsa Asetukset-sovelluksen kautta (Asetukset > Yleiset > Ohjelmiston päivitys). ....

Uutisarkisto