*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Internet-puheluista 40 miljardin bisnes neljässä vuodessa

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 16.6.2011 12:44 Kommentteja (4)

Internet-puheluista 40 miljardin bisnes neljässä vuodessa Internetin yli tapahtuvan puhelinliikenteen odotetaan muodostavan 40 miljardin dollarin arvoisen bisneksen vuoteen 2015 mennessä. Arvion tehneen tutkimusyhtiö Point Topicin mukaan se tarkoittaisi koko alan liikevaihdon yli kaksinkertaistumista vuoteen 2015 mennessä.
Point Topicin laskelmiin sisältyvät kaikki perinteisiä piirikytkentäisiä puhelinyhteyksiä korvaamaan tarkoitetut maksulliset palvelut kuten Skype, joiden liikevaihto kasvoi maailmanlaajuisesti 12,6 prosenttia viime vuoden aikana. Point Topicin mukaan vauhti on kuitenkin kiihtymässä. "VoIP-palveluilla on kaikki mahdollisuudet korvata vanhoja palveluita", tutkimusyhtiöstä arvellaan. VoIP-pohjaisiin palveluihin ollaan siirrytty erityisesti yritysten puhelinlinjojen korvaajina.

Kiinteitä Internet-yhteyksiä arvellaan maailmassa olevan vuoteen 2015 mennessä yli 750 miljoonaa, joista jokainen on mahdollinen tuleva VoIP-käyttäjä. Tutkimusyhtiö kuitenkin varoittaa, että kasvulukemaennuste saattaa heittää rajusti molempiin suuntiin.

Yhdeksi epävarmuuden syyksi Point Topic esittää kasvavan mobiililiittymien määrän, joilla koko ajan korvataan vanhoja kiinteitä liittymiä. Toisaalta verkkojen kapasiteetin kasvaessa ja älypuhelinten halventuessa VoIP-yhteydet kuten Skype ovat potentiaalisia kasvukohteita myös mobiilimaailmassa.

Tägit: VoIP
Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

116.6.2011 13:15

Hyvinkin mahdollinen ennustus. Kohta kaikki TV:n kuvasta aina tekstiviestiin, kulkee internetpiuhuja pitkin.

216.6.2011 13:22

Varmasti lukuja on vedetty melkolailla hatusta, mutta siltikin melko realistisen kuulonen. Erittäin hyvi mahollista.

316.6.2011 13:28

Linkki. 40 miljardia neljässä, vai 29 viidessä?

417.6.2011 18:31
trolololol
Vahvistamaton

Ja kuka sanoi että Microsoftin bisnesvainu on hiipunut Skypen oston myötä?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Inteliltä iso askel mobiilipiireissä, tulossa ensimmäinen 5G-piiri Inteliltä iso askel mobiilipiireissä, tulossa ensimmäinen 5G-piiri (20.11.2017 22:54)
Maailman suurimpiin piirivalmistajiin kuuluva Intel tunnetaan erityisesti tietysti tietokoneiden suorittimistaan, mutta on pitkän aikaa yrittänyt löytää jalansijan myös mobiilimarkkinoille. ....
Tässä kaikki parhaat joulukuun Netflix-uutuudet Tässä kaikki parhaat joulukuun Netflix-uutuudet (20.11.2017 21:26)
Netflixin omien niin kutsuttujen Originals-sarjojen, -dokumenttien ja -elokuvien tarjonta sen kuin muuttuu vakuuttavammaksi kuukausi toisen jälkeen. Ensi vuonna Netflix sijoittaa jälleen miljardin ....
Kestävyystestaaja OnePlus 5T:stä: Takapaneeli iPhonea kestävämpi ja laitteen hinta iPhonen takalasin korjausta pienempi Kestävyystestaaja OnePlus 5T:stä: Takapaneeli iPhonea kestävämpi ja laitteen hinta iPhonen takalasin korjausta pienempi (20.11.2017 20:36)
OnePlus esitteli viime viikolla uuden huippupuhelimen, joka parantaa hieman kesällä esitellystä OnePlus 5:stä. Uudistukset olivat verratain pieniä, mutta suurempi näyttö ja sormenjälkilukijan ....
Minecraftin odotetut isot päivitykset viivästyvät Minecraftin odotetut isot päivitykset viivästyvät (20.11.2017 17:14)
Minecraftiin piti tulla kaksikin isoa päivitystä tämän vuoden aikana, mutta niiden molempien julkaisua on jouduttu viivästyttämään syystä tai toisesta. Uusi aikataulu Super Duper Graphics- ja ....
CCleaneristä tuli mainosohjelma – Näin vältyt Avast-markkinoinnin CCleaneristä tuli mainosohjelma – Näin vältyt Avast-markkinoinnin (20.11.2017 16:32)
Windows-järjestelmiin pesiytyvien väliaikaistiedostojen poistoon käytetty CCleaner-ohjelmisto on muuttunut adwareksi, sillä ohjelmiston asennuksen yhteydessä käyttäjälle tyrkytetään asennettavaksi ....

Uutisarkisto