*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Duke Nukem Foreverin myynti on ollut keskinkertaista

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 16.6.2011 13:20 Kommentteja (8)

Duke Nukem Foreverin myynti on ollut keskinkertaista Legendaksi muodostuneen Duke Nukem Forever -pelin uuvuttavan pitkä kehitystaival päättyi 10. kesäkuuta, kun pelin myynti Pohjois-Amerikan ulkopuolella alkoi. Laajasta mediahuomiosta huolimatta kaupallista jytkyä siitä ei ole kehittäjilleen muodostumassa.
Sterne Ageen analyytikko Arvind Bhatia arvioi, että 14 vuotta kehitetyn pelin myynti jää 1,5–2,0 miljoonaan kappaleeseen. Vaikka luku ei olekaan huono, niin top-myyntilistojen kärkipäähän Duke Nukemilla ei ole mitään asiaa. Bhatia arvioi, että ensimmäisinä myyntipäivinään Duke Nukem on mennyt kaupaksi keskinkertaisesti.

Yksi syy markkinoiden laimeaan vastaanottoon voi olla kriitikoiden negatiivisissa arvosteluissa. Peliä on haukuttu rumaksi ja bugiseksi, eikä sillä ole tarjottavana mitään uutta genrelleen. Peliin kohdistettiin ehkä myös turhan suuria odotuksia sen yhden nuoruusiän kestäneen kehitystaipaleen vuoksi.

Gamasutran uutisen mukaan Duke Nukemia kehittänyt Take-Two ei asettanut alun perinkään kovin korkeita myyntitavoitteita useita kymmeniä miljoonia dollareita maksaneelle pelilleen. Duke Nukemista ei ehkä tule rahasampoa, mutta ainakin se saatiin valmiiksi.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

116.6.2011 13:28

Lainaus:
Duke Nukemista ei ehkä tule rahasampoa, mutta ainakin se saatiin valmiiksi.
Juuri näin hoidetaan bisneksiä. Osakkeenomistajat lienevät ihan samaa mieltä.

216.6.2011 13:29

Brittien myyntilistalla toi meni ainakin L.A. Noiren ohi ykköseksi.

316.6.2011 13:46

Tuskin tuosta aivan valtavaa myyntimenestystä odotettiin. Nykyiset Black Ops-pelaajat tuskin pelasivat aikanaan Dukea, joten mitään nostalgisia fiiliksiä tuohon peliin tuskin liittyy heillä. Vanhemmille ihmisille tuo peli taas saattaa olla liian lapsellinen. Tiedä häntä.

416.6.2011 14:53

Näin Duke Nukemia kokeiltuani ja myös alkuperäisiä pelanneen aikoinaan, täytyy todeta suuren odotuksen olleen täysin turha. Ei tule toista yhtä surkeasti tehtyä peliä mieleen. Ehkäpä aika kultaa muistot kun miettii vielä vanhaa Duke Nukemia ja niitä pelisessioita :)

516.6.2011 15:09

Itse tuli pelattua tätä peliä jo aika pitkälle ohi demon toisen kohtauksen reilusti. Olen tähän mennessä pitänyt kyllä pelistä. En mitään suuria odotuksia pelille koskaan ollut laittanutkaan, mutta odotin pelattavaa. PC versio ainakin sitä on ollut. Konsoli versiot ovat kuulemma olleet nämä suurimmat bugiset versiot. Pelaan kuitenkin vieläkin NES , DOS ja Amiga pelejä. Kuitenkin mitä tältä peliltä olisi voinut odottaa, (uusia vitsejä/koomisuutta?) kuin nyky peleihin vertaa. Pelihän oli 12-13 vuotta tekeillä ja vaihtoi jatkuvasti engine tai jotain muuta että pysyi nykytekniikan/trendien perässä. Omasta mielestäni ihan pelattava peli, ei välttämättä täysi hintaisena (50e Steam hinta) mutta silti.

616.6.2011 19:49

Olin jo pitkään marmattanut, että ihan turha julkaista keskinkertaista peliä, jos se tarkoittaa legendan kuolemaa. Elätin viime hetkeen asti toivoa, että julkaisu lykkääntyisi taas tulevaisuuden hämärään.

Mutta nyt se on kuitenkin julkaistu. Ehkä se siis voidaan viimein unohtaa.

717.6.2011 15:34

Itse eilen illalla vetäsin läpi, pari päivää meni kun ajatuksen kanssa kaikki nurkat läpi :) Olihan se sellainen nostalgiatrippi että hymyilyttää. Hieman 3D:hen verraten peli ei ollut ihan niin vapaa kuin olisi toivonut, mutta kyllä se duke nälkään oli herkkua. Ihmettelen tosiaan noita arvostelijoita että mistä ne tuota paskaa suoltaa ? Mitään vikaa pelissä ollut !? Saatika bugeja ? Pc versio siis itsellä, koska pc:llä se alunperinkin oli ja näin pitää pysyäkin :) Ei dukesta tosiaan mitään codia saa, mutta ei tarvikaan saada koska sen kategorian paskaa ei jaksa pelata tippaakaan.. Arvostelijoilla on unohtunut sellainen tärkeä "filtteri" silmistään millä duke pelejä pitää katsoa, ne eivät koskaan ole pyrkineet olemaan edes mitään codia apinoivia pelejä vaan duke on ihan oma kategoriansa, grafiikka on riittävää että tissit on hienot, äänet duke parhautta, pelattavuus puhdasta dukea (hiiren säätö teetätti), tekoäly dukea, lyhyt vaan oli (jäi nälkä) :/ Perhanan apinat meni karsimaan kenttiä pois ! Kokonaisarvosanan antaisin noin 9/10. Lisää tarvitaan :)

818.6.2011 12:11

^ erittäin hyvin kirjoitettu aj84!

Itse en ole vielä päässyt kuin hetken aikaa testaamaan tutun luona mutta vaikutti hyvältä. Tarkoitus oli kyllä ostaa heti mutta nämä uusien pelien hinnat ovat niin järkyttäviä, että pitää odotella vuoden loppuun joskos olisi pudonnut tuonne 20€ron alapuolelle =)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Hakkerit vuotivat jaksoja Netflixin kesäkuussa ensi-iltansa saavasta Orange is the New Black -tuotantokaudesta Hakkerit vuotivat jaksoja Netflixin kesäkuussa ensi-iltansa saavasta Orange is the New Black -tuotantokaudesta (29.4.2017 21:25)
TheDarkOverlord-hakkeriryhmä aikoo jatkaa vuotoja myös Orange is the New Black -sarjan jälkeen. Asiasta uutisoi TorrentFreak. TheDarkOverlord kertoo saaneensa Orange is the New Black -sarjan ....
Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa (28.4.2017 17:42)
Odotetut Android-älypuhelimet saapuivat tänään myymälöihin. Helmikuussa MWC-messuilla esitelty LG G6 tuodaan myyntiin yhteistyössä Gigantin kanssa, minkä lisäksi puhelimen voi löytää operaattorien ....
Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin (28.4.2017 17:11)
Bitcoinin arvo kävi eilen uusissa ennätyslukemissa. Kirjoitushetkellä Bitcoinin arvo on noin 1300 dollaria eli noin 1200 euroa. Eilen yhden Bitcoinin arvo oli korkeimmillaan noin 1340 dollaria. ....
iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan (28.4.2017 14:04)
Apple on päättänyt korottaa App Storessa myytävien mobiilisovellusten hintaa. Alhaisin hintaluokka nousee 0,99 eurosta 1,09 euroon. Vastaava hintakorotus tehdään myös Meksikossa ja Tanskassa. ....
2 kommenttia
Apple Music uudistuu jälleen – Tänä vuonna siitä tulee videopalvelu Apple Music uudistuu jälleen – Tänä vuonna siitä tulee videopalvelu (28.4.2017 12:34)
Apple Music -suoratoistopalvelu uudistuu jälleen tänä vuonna kun Applen iOS-mobiilikäyttöjärjestelmästä esitellään uusi versio. Asia tuli ilmi Bloombergin tekemästä henkilökuva-artikkelista, ....

Uutisarkisto