*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Satelliittilaajakaista aukeaa suomalaisille

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 1.6.2011 16:48 Kommentteja (6)

Satelliittilaajakaista aukeaa suomalaisille Laajakaistaisia Internet-yhteyksiä satelliitin kautta tarjoava ranskalaisoperaattori Eutelsat on ilmoittanut satelliittipalveluidensa käynnistämisestä eilen. Satelliitin kautta voidaan tarjota nykyisten liittymien tavoittamattomissa oleville eurooppalaisille jopa 10 megabitin liittymiä. Suomessa Eutelsatin yhteyksiin perustuvia liittymiä alkaa myydä Sonera.
Eutelsat uskoo Euroopassa riittävän asiakkaita, sillä tutkimusten mukaan 13 miljoonaa eurooppalaista on kokonaan ilman Internet-yhteyttä ja 17 miljoonaa kitkuttelee alle kahden megabitin liittymillä. Satelliittipalvelun myötä Sonera pystyy hoitamaan vaaditun yhden megabitin yhteyden myös kauempana keskuksista asuville suomalaisille.

Tooway-nimellä myytävän satelliittiyhteyden käyttöön vaaditaan halkaisijaltaan 77 cm oleva lautasantenni sekä modeemi. Tietokone-lehden mukaan Sonera uskoo hitaimman kuuden megabitin liittymän hinnan asettuvan 40 euron tietämille. Soneran aiempien kommenttien mukaan liittymän avauspaketin hinta olisi laitteineen noin 500 euroa.

Nettipelejä ja verkkolatausta harrastaville satelliittinetti ei välttämättä sovi, sillä Sonera aikoo varustaa liittymän kuukausittaisilla latausrajoilla ja satelliittitekniikasta johtuen yhteyden vasteajat nousevat jopa 500 millisekuntiin.

Sonera arvioi liittymien tulevan myyntiin vielä kesäkuun aikana.

Tägit: TeliaSonera
Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

11.6.2011 19:24

Todellakin Teliasonera on tässä vain välikäsi, joka koittaa kaapia kermat päältä (siis tyhmät maksaa liikaa). Verkon vuokraajana itsekin ja lupia myyvät muutkin operaattorit Euroopassa.

Jos varsinainen uutisen pääyritys Eutelsat on oikeasti kiinnostunut noista muutamasta miljoonasta internet-yhteydettömästä köyhälistöstä, niin on tuskinpa heillä on 40€/kk varaa maksaa ... siksi ostetaan sieltä mistä halvimmalla saadaan.

Samat sateliiti(t) tulee toimimaan koko Euroopan alueella, joten ainakin itse ostaisin parin kympin aloituspaketin ulkomailta ja siihen sopiva pakettidata-liittymä huomattavasti alle 40€/kk myöskin ulkomailta.

Kaverini Kroatiassa (sodan runtelema maa Euroopassa) käytti Deutch Telecomin sateliittia vastaanottoon noin 8 Mbps nopeudella rajoittamattomasti jo vuonna 1995 !!! ja paluukanavana toimi paikallinen ISDN-linja. Eikä se maksanut kuin 33 €/kk nykyrahassa. Samaan aikaan Suomessa oli herkkua 0,056 Mbps analogimodeemit.

Tälläkö nyt korvataan se että Teliasonera ensin purkaa maaseudun tietoliikenneyhteydet (käytössäkin olevat) ja koittaa sateliitti-internetillä 40€/kk rajoitettuna 3 Gb/kk dataliikennettä - Tiedä pitäiskö nauraa vai itkeä.

Hanki rajoittamaton GPRS/EDGE-mobiilinetti 4,95 €/kk kilpailijoilta, jos ei toimi perusvehkeillä, hanki 900 Mhz suunta-anteeni ja aktiivinen signaalivahvistin. Soneran juna jäi 2000-luvulle, muilla on jo luotijunat.


Suomiliitto 0wns

22.6.2011 1:24

Jes, internetyhteys ei muilla välineillä olekaan tarpeeksi epävakaa.

32.6.2011 3:13

Lainaus:
Samat sateliiti(t) tulee toimimaan koko Euroopan alueella, joten ainakin itse ostaisin parin kympin aloituspaketin ulkomailta

Nuo kuvan laitteet kuuluu siihen 500e:hen, joten onnnea parin kympin aloituspaketin metsästykseen.
Lainaus:
Samaan aikaan Suomessa oli herkkua 0,056 Mbps analogimodeemit.

Kelle oli kelle ei, itse harrastin kuituyhteyttä vuonna 95.
Lainaus:
Tälläkö nyt korvataan se että Teliasonera ensin purkaa maaseudun tietoliikenneyhteydet (käytössäkin olevat) ja koittaa sateliitti-internetillä 40€/kk rajoitettuna 3 Gb/kk dataliikennettä - Tiedä pitäiskö nauraa vai itkeä.


Miksi TeliaSoneran tai minkään muunkaan yhtiön pitäisi ylläpitää kannatamatonta liiketoimintaa maaseudulla? vetäkää te omat kaapelinne sinne, luulis olevan rahaa kun maksatte asumisesta kolmasosan siitä mitä minä.

las ballenas son el camino

42.6.2011 3:50

Tälläkö nyt korvataan se että Teliasonera ensin purkaa maaseudun tietoliikenneyhteydet (käytössäkin olevat) ja koittaa sateliitti-internetillä 40€/kk rajoitettuna 3 Gb/kk dataliikennettä - Tiedä pitäiskö nauraa vai itkeä.

Miksi TeliaSoneran tai minkään muunkaan yhtiön pitäisi ylläpitää kannatamatonta liiketoimintaa maaseudulla? vetäkää te omat kaapelinne sinne, luulis olevan rahaa kun maksatte asumisesta kolmasosan siitä mitä minä.
Satelliitti-systeemistä olen kuullut jo ennenkin ja voisi olla hyvä ainakin niillä alueilla, missä on ongelmia. Tuskin kukaan haluaa läppärinsä kanssa kiivetä läheiselle mäelle, missä kentät ovat kohdallaan. Hinta voi olla eri asia.
Ja friisile toteaisin, että aika pitkälle Radiolinja/Elisa ajatteli näitä kymmeniätuhansia mökkiläisiä täällä Saimaan alueella langattomilla systeemeillä. Testasin toissa päivänä eräältä mökiltä läppärillä nopeus 6-7 DL n.3 Up.
Ja Herra Friis kutsun sinut niihin halonteko+ talven lämmitystalkoisiin. Ja jos joku tulee minulle sanomaan, että se on ilmaista, niin suosittelisin jo valmiiksi kääntämään poskea.
Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..

52.6.2011 3:57

Tälläkö nyt korvataan se että Teliasonera ensin purkaa maaseudun tietoliikenneyhteydet (käytössäkin olevat) ja koittaa sateliitti-internetillä 40€/kk rajoitettuna 3 Gb/kk dataliikennettä - Tiedä pitäiskö nauraa vai itkeä.

Miksi TeliaSoneran tai minkään muunkaan yhtiön pitäisi ylläpitää kannatamatonta liiketoimintaa maaseudulla? vetäkää te omat kaapelinne sinne, luulis olevan rahaa kun maksatte asumisesta kolmasosan siitä mitä minä.

Satelliitti-systeemistä olen kuullut jo ennenkin ja voisi olla hyvä ainakin niillä alueilla, missä on ongelmia. Tuskin kukaan haluaa läppärinsä kanssa kiivetä läheiselle mäelle, missä kentät ovat kohdallaan. Hinta voi olla eri asia.
Ja friisile toteaisin, että aika pitkälle Radiolinja/Elisa ajatteli näitä kymmeniätuhansia mökkiläisiä täällä Saimaan alueella langattomilla systeemeillä. Testasin toissa päivänä eräältä mökiltä läppärillä nopeus 6-7 DL n.3 Up.
Ja Herra Friis kutsun sinut niihin halonteko+ talven lämmitystalkoisiin. Ja jos joku tulee minulle sanomaan, että se on ilmaista, niin sanon, että kelpo päivä- ja yötyöstä se käy.
Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..

63.6.2011 0:18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:

Miksi TeliaSoneran tai minkään muunkaan yhtiön pitäisi ylläpitää kannatamatonta liiketoimintaa maaseudulla? vetäkää te omat kaapelinne sinne, luulis olevan rahaa kun maksatte asumisesta kolmasosan siitä mitä minä.
Mistä näitä idiootteja sikiää? Kyllä maalla asuminen tule nopeasti paljon kalliimmaksi, kuin helsinkin keskustassa. Maalla palvelut maksaa enemmän, ja joutuu menemään toisille paikkakunnille, kun ei omasta pitäjästä löydy palvelua jne.

Tele, eli nykyinen TeliaSonera oli ennen valtionyhtiö, ja puhelinkaapelit vedettiin maaseudulle veronmaksajien rahoilla. Nyt Sonera vai mikälie ei saa kerättyä näillä ilmaisilla langoilla tarpeeksi kovaa voittoa, niin purkaa ne pois ja myy kalliimman ratkaisun tilalle, ja rahaa tulee ovista, ja ikkunoista.

Tuota satelliittikikkaretta ei Suomessa taida juuri muualla tarvita, kuin lapissa, jossa sitkutellaan edelleenkin modeemi ja gprs nopeuksilla. Muualla suomessa saanee jo lähes jokapaikassa lisäantennivirityksillä 3G netin toimimaan.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tässäkö Rovion seuraava hittipeli? Battle Bay tulossa saataville maailmanlaajuisesti Tässäkö Rovion seuraava hittipeli? Battle Bay tulossa saataville maailmanlaajuisesti (29.4.2017 21:42)
Rovion uusi Battle Bay -mobiilipeli tulee saataville maailmanlaajuisesti 5. toukokuuta. Battle Bay on reaaliaikainen moninpeli, jossa pelaajat kiitävät merellä viidestä pelaajasta koostuvassa ....
Hakkerit vuotivat jaksoja Netflixin kesäkuussa ensi-iltansa saavasta Orange is the New Black -tuotantokaudesta Hakkerit vuotivat jaksoja Netflixin kesäkuussa ensi-iltansa saavasta Orange is the New Black -tuotantokaudesta (29.4.2017 21:25)
TheDarkOverlord-hakkeriryhmä aikoo jatkaa vuotoja myös Orange is the New Black -sarjan jälkeen. Asiasta uutisoi TorrentFreak. TheDarkOverlord kertoo saaneensa Orange is the New Black -sarjan ....
Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa (28.4.2017 17:42)
Odotetut Android-älypuhelimet saapuivat tänään myymälöihin. Helmikuussa MWC-messuilla esitelty LG G6 tuodaan myyntiin yhteistyössä Gigantin kanssa, minkä lisäksi puhelimen voi löytää operaattorien ....
Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin (28.4.2017 17:11)
Bitcoinin arvo kävi eilen uusissa ennätyslukemissa. Kirjoitushetkellä Bitcoinin arvo on noin 1300 dollaria eli noin 1200 euroa. Eilen yhden Bitcoinin arvo oli korkeimmillaan noin 1340 dollaria. ....
iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan (28.4.2017 14:04)
Apple on päättänyt korottaa App Storessa myytävien mobiilisovellusten hintaa. Alhaisin hintaluokka nousee 0,99 eurosta 1,09 euroon. Vastaava hintakorotus tehdään myös Meksikossa ja Tanskassa. ....
2 kommenttia

Uutisarkisto