*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony kertoi kehittävänsä PlayStation 4:ää

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 27.5.2011 14:10 Kommentteja (8)

Sony kertoi kehittävänsä PlayStation 4:ää Sonyn talousjohtaja Masaru Kato on kertonut sijoittajapuhelussa, että yhtiö kehittää tällä hetkellä seuraajaa yhtiön nykyiselle PlayStation 3 -pelikonsolille. Vaikka looginen nimi tulevalle konsolille onkin PlayStation 4, niin Kato puhui vain "tulevaisuuden alustasta".
Kato joutui kertomaan suunnitelmista, kun eräs sijoittaja kysyi syytä kasvaneille tutkimus- ja kehityskustannuksille. Hän ei voinut vielä tässä vaiheessa kommentoida kehitteillä olevan pelikonsolin suunniteltua julkaisuajankohtaa tai teknisiä ominaisuuksia.

Vielä kolme kuukautta sitten Sonyn johtaja Kaz Hirai vakuutti, ettei "PS 4:stä" ole vielä edes keskusteltu yhtiön sisällä. Hänen mukaansa PS3 ei ole vielä edes puolivälissä kymmenvuotista elinkaartaan, joten sen seuraajasta on turha puhua. Suunnitelmat ovat ilmeisesti muuttuneet hyvinkin nopeasti.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

127.5.2011 14:51

No aika varmasti siitä seuraavasta konsolista on alettu jo keskustella ennen PS3:n myyntiintuloa. Ja jos Nintendon seuraavaa esitellään tulevilla E3-messuilla, niin Sony olisi melko jälkeenjäänyt jos ei kehittäisi jo seuraavaa.

Plus, uusi malli tullut tähän asti kuuden vuoden välein (1994, 2000, 2006). Eli jos julkaisutahti pysyy samana, niin Playstation 4 tulisi ulos 2012.

227.5.2011 15:01

Kiva olisi jos tulisi. No en ainakaan usko siihen, että se tulisi ensi vuonna. Taitaa jäädä nähtäväksi tuo julkaisuaikataulu. Olisi mielenkiintoista tietää noista teknisistä tiedoista ja esim. prossusta jne.

327.5.2011 15:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Varpomaa:
2012 tulee maailmanloppu... Wait, what? Sony releases PS4 at 2012? I've seen the truth...
Hauska juttu.

Ja asiaan. Varmaankin mennään digitaalisen jakelun suuntaan eli pelit ja muut lataillaan netistä.

427.5.2011 16:02

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti superkick:
Varmaankin mennään digitaalisen jakelun suuntaan eli pelit ja muut lataillaan netistä.

Oma veikkaus on, että optinen asema löytyy vielä Microsoftin, Sonyn ja Nintendon tulevista olohuonekonsoleista. Sony ei tod näk hylkää Blu-raytä ihan hetkeen, ja monilla markkina-alueilla internet-yhteydet ovat joko hitaita tai kaistarajoituksella, jolloin tollasta 25 gigatavun peliä eivät halua kaikki latailla.

527.5.2011 16:16

Meillä on vain PS1, problem $ony?

627.5.2011 17:01

Jos 2012 aikoo konsolin julkaista niin hyvä aika olisikin ja todella tehokasta rautaa olisi mahdollisuus konsoliin jo saada.

731.5.2011 3:04

Ainakin vielä ensi vuosi voisi hyvin olla varattuna vain kehittelyyn... Ei mitään kiirettä tuottaa lisää romua planeetalle.


83.6.2011 3:36

hmmm noh oli jotenki odotettavissa tosiaan. Että ois tulossa PS4:nen kohta.... Taisi vaan cräkkerit nopeuttaa sen julkaisu ajankohtaa. Voisipa se olla ihan kiva, harmi vain sonyn tuntien. Hinta on pilvissä ensijulkaisun yhteydessä.Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville (18.8.2017 13:35)
Toukokuun lopulla ryminällä älypuhelinmarkkinoille yrittäneen Essentialin kompurointi kesän aikana on ollut hirvittävää katsottavaa, mutta yhtiö näyttää vihdoin saanen rivinsä kuntoon ja se ....
Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita (18.8.2017 12:57)
Aikoinaan kyseenalaisilla keinoilla käyttäjiä Facebookista kahminut deittipalvelu Badoo on lisännyt sovellukseensa mahdollisuuden käydä videopuheluita "mätsien" kesken. Ajatuksena on, että ....
iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi (18.8.2017 11:40)
Nimimerkkiä xerub käyttävä hakkeri väittää selvittäneensä iPhone 5s -älypuhelimen Secure Enclave -tietoturvapiirin firmwaren salausavaimen. Secure Enclave -piiri on osa älypuhelimen A7-järjestelmäpiiriä ....
Meneekö sormi suuhun iOS 11:n kanssa? Näin otat kaiken irti uudesta moniajosta Meneekö sormi suuhun iOS 11:n kanssa? Näin otat kaiken irti uudesta moniajosta (18.8.2017 11:11)
Applen tuotteita on kehuttu monesti siitä syystä, että niiden käyttölogiikan omaksuminen ei vaadi ohjekirjaa, vaan kaikki "vaan toimii". Monessa tapauksessa Applen tuotteet ovat varmasti hyvin ....
Nintendo Switch jyräsi myydyimmäksi konsoliksi heinäkuussa Nintendo Switch jyräsi myydyimmäksi konsoliksi heinäkuussa (18.8.2017 11:04)
Nintendolla voidaan olla tyytyväisiä kuluvasta vuodesta. Yhtiön tuorein konsoli, Nintendo Switch, on kärsinyt aiemmin kroonisista toimitusvaikeuksista, mutta tilanne helpotti vihdoin heinäkuussa. ....

Uutisarkisto