*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Elisa: Emme ota kantaa The Pirate Bayn toimintaan

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 26.5.2011 13:32 Kommentteja (9)

Elisa: Emme ota kantaa The Pirate Bayn toimintaan TTVK jätti tänä aamuna Helsingin käräjäoikeuteen hakemuksen, jossa vaaditaan Elisaa estämään asiakkaidensa pääsy ruotsalaiseen tiedostonjakopalvelu The Pirate Bayhyn. Myös Elisa on julkaissut asiasta lehdistötiedotteen.
AfterDawn lähestyi Elisaa tänään aamulla ja kysyi mitä ajatuksia TTVK:n jättämä hakemus yhtiön sisällä herättää. Elisa ei suostu ottamaan kantaa The Pirate Bayn toimintaan ja sen laillisuuteen, mutta kertoo vastustavansa laitonta sisällönjakelua. Elisalta kerrotaan, ettei jutulla ole ainakaan vielä vaikutusta heidän asiakkaisiin.

Hakemus on mielestämme poikkeuksellinen, varsinkin vain yhteen operaattoriin kohdistettuna. Elisa ei ota kantaa Pirate Bayn toimintaan. Odotamme Helsingin käräjäoikeuden päätöstä, eikä asia toistaiseksi millään tavoin vaikuta Elisan asiakkaiden palveluihin.
Elisan kehitysjohtaja Panu Lehti


AfterDawn tiedusteli operaattorilta minkälaisia vaikutuksia sille olisi mahdollisesta sulusta. Elisa tarjoaa suomalaisille tällä hetkellä Elisa Viihde -televisiopalvelua sekä e-kirjakauppaa, joiden liiketoimintaan sululla voisi olla positiivisia vaikutuksia. Toisaalta Elisan asiakkaat vosivat siirtyä sulun astuttua voimaan kilpailevien operaattoreiden asiakkaiksi tai ottaa tilalle hitaampia, ja matalakatteisimpia nettiliittymiä. Elisa ei suostunut kommentoimaan millaisia vaikutuksia sululla voisi olla heidän liiketoimintaan.

Otimme yhteyttä myös Suomen Piraattipuolueeseen, mutta he eivät kommentoineet asiaa mitenkään meille. MikroPC:lle antamassa haastattelussa puolueen varapuheenjohtaja Ahto Apajalahti kuitenkin toteaa, ettei jaa TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilaisen näkemystä, jonka mukaan Pirate Bayn kaltaiset palvelut estävät online-markkinoiden kehityksen Suomessa. Apajalahden mukaan ”Pirate Bayn kaltaiset sivustot nimenomaan edistävät digitaalisia markkinoita.”

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

126.5.2011 14:07

Päivä päivältä rakastan Elisaa enemmän.

226.5.2011 14:49

Jaa minä kun luulin, että näitä järjettömiä virityksiä tehdään vaan muualla euroopassa, mutta näyttää siltä että nyt nämä on rantautumassa tännekin.

326.5.2011 14:59

Hyvä Elisa, tällä pienellä teolla te voititte minun rakkauteni taas hetkeksi. Toki odotan kiinnostuksella, miten asia edistyy, näin Elisa Viihteen, Elisan puhelin- ja internetasiakkaana.

Mielestäni ei ole operaattorin tehtävä toimia päätöksentekijänä. Operaattorin toki pitää toimia lain mukaan ja ymmärrän jos sulkulistaa käytetään oikeuden päätöksestä. Mutta toimien kohdistaminen yhteen operaattoriin on kyllä erikoista toimintaa.

426.5.2011 15:20

Hyvä Elisa, kumartaa ei kuulu ennenkuin on pakko.


Rape is never funny. Unless its a clown.

526.5.2011 15:34

- Toivoisimme, että markkinoille saadaan riittävästi laillisia palveluita asiakkaiden käyttöön. Tässä tekijänoikeusjärjestöillä on keskeinen rooli yhdessä muiden toimijoiden kanssa, Lehti toteaa.

Hyvä kuitti Panulta.


Asus M6Va

626.5.2011 15:37

hyvä Elisa way to go! Milloinkohan ne yrittää samaa DNA-Welholle?726.5.2011 16:52

Tehköön mitä lystää, mulla loppuu sitten ne vähätkin peli, musiikki ja elokuva ostot. Alkaa nuo kaikki olla niissä hinnoissa ettei viitsi enää ostaa sikaa säkissä. Eihän kukaan autoja tai asuntoa osta ihan noin vaan.. Tai no poikkeuksia tietty on.

Pakko sanoa, että kun rupesin lataamaan netistä niin rahaakin alkoi menemään levyihin, leffoihin ja peleihin huomattavasti enemmän. Ennen ehkä 100€ vuodessa, viime vuonna 400€.

Minkä hel..... takia täytyy tuijottaa vääriä lukuja. Onko noi idiootit tosiaan noin ylikoulutettuja rahanahneita paskiaisia, että jos joku ei tykkääkkään heidän tuotteestaan niin leimataan joko syrjäytynyneeksi tai piraatiksi?

826.5.2011 17:05

Elisa, hienosti toimittu. Tiedonvapaus kuuluu länsimaisen sivistyksen perusoikeuksiin. Mikä on taas laillista ja mikä laitonta? Vapaa tiedonvälitys? Eikö sen pitäisi olla kaikille avointa, tuli se sitten radioteitse, satelliitista tai lankaa pitkin. Eli jos julkaiset teoksen, se on sen jälkeen kaikkien käytettävissä ja todellisen suosion määrä ratkaisee, kuinka onnelliseksi sillä tulet. Koko tallennetuotanto tuntuu olevan vain pelkkää rahastamista.Mitä tiedostoja voi sitten ladata Piratebay:n kautta, kuka oikeasti niiden arvon määrittelee. Lataatko kehittävää avointa yliopistotutkimusta vai Britney Spears- mallista markkinahumppaa.?
Tai "elokuva", jonka markkinointibudjetti on suurempi kuin itse "teos".?


Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..

926.5.2011 17:24
Tnoi
Inactive

Todella naurettavaa esittää tuollaisia vaateita yksittäiselle operaattorille. Ottas varmaan Elisa ihan kivasti takkiin jos joutuisi ainoana operaattorina rajoittamaan käyttäjien pääsyä eri nettisivuille.

Eiköhän samantien sitten heivata koko internet helvettiin.. Jos sitä aletaan rajoittamaan niin menee kyllä koko idea hukkaan. Tälläkin halutaan vaan lisää rahaa johtajien pohjattomiin taskuihin. Todella siistiä kun muutama urpo keski-ikäinen jamppa voivat keskenään pyöritellä näitä kuvioita ja päättää millä sivustoilla loput miljoonat ihmiset saavat ja eivät saa käydä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Lara Croft tekee paluun valkokankaalle, Warner Bros julkaisi trailerin Lara Croft tekee paluun valkokankaalle, Warner Bros julkaisi trailerin (20.9.2017 21:12)
Alkuperäisestä Tomb Raider -elokuvasta on aikaa jo yli 15 vuotta, mutta Lara Croftin seikkailut eivät ole vaipuneet unholaan. Warner Bros on julkaissut YouTubessa trailerin uudesta elokuvasta, ....
Microsoftin uusi Xbox One X nyt ennakkotilattavissa Microsoftin uusi Xbox One X nyt ennakkotilattavissa (20.9.2017 20:45)
Microsoft on aloittanut uuden Xbox One X -pelikonsolin ennakkotilaukset, uudestaan, tämän vuoden joulusensonkia silmällä pitäen. Samalla yhtiö on kertonut laajennuksista X:n pelivalikoimaan, ....
HTC:lta tulossa jättimäisiä uutisia – Kaupankäynti osakkeella keskeytettiin HTC:lta tulossa jättimäisiä uutisia – Kaupankäynti osakkeella keskeytettiin (20.9.2017 17:05)
Taiwanilainen teknologiayhtiö HTC on ilmoittanut, että kaupankäynti sen osakkeella keskeytetään huomenna merkittävän uutisen julkaisun takia. Uutinen on selvästi niin suuri, että sillä arvellaan ....
Pokemon Go -pelaajat tarkkana – Uusi tapahtuman käynnistyy aivan pian Pokemon Go -pelaajat tarkkana – Uusi tapahtuman käynnistyy aivan pian (20.9.2017 16:33)
Syyspäiväntasaus on pohjoisella pallonpuoliskolla aivan pian, tarkalleen ottaen se koittaa syyskuun 22. päivänä. Tuona päivänä Aurinko paistaa päiväntasaajalla zeniitistä ja siirtyy pohjoiselta ....
1 kommentti
Tivi: Suomalaisyhtiö lupasi mullistaa tietokoneet – Hakeutui nyt konkurssiin Tivi: Suomalaisyhtiö lupasi mullistaa tietokoneet – Hakeutui nyt konkurssiin (20.9.2017 16:05)
Suomalainen tietotekniikka-alan kasvuyritys Solu Machines Oy on hakeutunut konkurssiin maksukyvyttömyyden takia, uutisoi Tivi. Vielä pari vuotta sitten yhtiö uhkui sisukkaasti mullistavansa ....

Uutisarkisto