*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Mozilla ei tue Googlen WebP-kuvaformaattia

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 25.5.2011 10:42 Kommentteja (1)

Mozilla ei tue Googlen WebP-kuvaformaattia Mozilla ei aio tuoda Firefox-selaimeen tukea Googlen kehittelemälle WebP-formaatille, jolla Google kaavailee korvaavansa nykyisen JPEG-formaatin. Googlen mukaan WebP parantaa kuvien pakkaustehokkuutta keskimäärin noin 39 prosenttia ja sen lisäksi kuvissa on mahdollista käyttää vaihtelevaa pakkaustehokkuutta ja progressiivista latausta.
Vaikka WebP on joiltain osin nykyistä JPEG-standardia parempi, myös puutteita löytyy ja Mozillan mukaan WebP-standardin käyttööntotto ei ole järkevää sen nykyisessä muodossa. Mozilla on ilmoittanut kuitenkin olevansa valmis harkitsemaan asiaa uudelleen, jos tilanne muuttuu.

Mozillan Jeff Muizelaar selittää blogiviestissään yhtiön näkemystä WebP:n nykyisistä teknisistä puutteista. Muizelaar näkee WebP:n ongelmana esimerkiksi kokonaan puuttuvan tuen metadatalle ja väriprofiileille. Puutteiden lisäksi WebP ei ainakaan vielä tarjoa mitään merkittävää uudistusta nykyiseen JPEG-standardiin, kuten tukea Alpa-kanavalle eli läpinäkyvyydelle kuvissa.

Uusien kuvaformaattien tuen lisääminen selaimeen ei WebP:n avoimuudesta huolimatta ole täysin läpihuutojuttu, sillä sisäänrakennettu tuki aiheuttaa koodiin aina ylimääräistä painolastia, vaikka tekniikka ei ikinä yleistyisikään laajempaan käyttöön.

Nettiselaimista tällä hetkellä WebP-formaattia tukevat vain Googlen oma Chrome-selain sekä Opera.

Tägit: Firefox Mozilla WebP
Edellinen Seuraava  

1 kommentti

125.5.2011 17:45

En kyllä näe itsekään mitään syytä siirtyä JPEG:istä WebP:hen. Liian keskeneräinen, teknisesti ei vielä läheskään tarpeeksi paljon parempi. Mutta kuten Mozillalta kommentoitiin, katsellaan tulevaisuudessa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kumpi kannattaa ostaa, Nokia 8 vai OnePlus 5? Kumpi kannattaa ostaa, Nokia 8 vai OnePlus 5? (17.8.2017 14:26)
HMD Globalilta on viime vuoden lopusta lähtien odotettu kieli pitkällä lippulaivapuhelinta, joka näyttäisi millaista rautaa Nokia-puhelimet parhaimmillaan ovat. Sellainen puhelin esiteltiin ....
7 kommenttia
Apple pistää rahat pöytään – Hyökkää Netflixiä vastaan omilla tuotannoilla Apple pistää rahat pöytään – Hyökkää Netflixiä vastaan omilla tuotannoilla (17.8.2017 11:52)
Apple aikoo sijoittaa tulevan vuoden aikana miljardi dollaria TV-ohjelmien hankintaan ja tuotantoon, kertoo Wall Street Journal. Yhtiö on jo pidemmän aikaa puhunut palveluliiketoiminnan kasvattamisesta, ....
1 kommentti
Tältä näyttää LG:n V30 – Yksi syksyn kiinnostavimmista älypuhelimista Tältä näyttää LG:n V30 – Yksi syksyn kiinnostavimmista älypuhelimista (17.8.2017 11:08)
Useiden Android-vuotojen takuuvarma lähde, Evan Blass, on julkaissut Twitter-tilinsä kautta lehdistökuvan myöhemmin tässä kuussa esiteltävästä LG V30 -lippulaivapuhelimesta. Kuten odottaa saattoi, ....
Teknologiayhtiöt nousivat vastarintaan – Siivoavat valkoisen ylivallan kannatuksen piiloon Teknologiayhtiöt nousivat vastarintaan – Siivoavat valkoisen ylivallan kannatuksen piiloon (17.8.2017 09:41)
Yhdysvalloissa poliittinen keskustelu on kiihtynyt Charlottesvillen levottomuuksien seurauksena. Virginialaiseen kaupunkiin julistettiin hätätila äärioikeiston mielenosoituksen takia, jotta ....
3 kommenttia
Tässä on uusi Nokia 8 – Lippulaiva kaksoiskameralla Tässä on uusi Nokia 8 – Lippulaiva kaksoiskameralla (16.8.2017 22:03)
HMD Global on laajentanut Android-pohjaisten Nokia-puhelimien valikoimaa neljännellä mallilla. Uusi Nokia 8 edustaa yhtiön tuoteportfolion ylempää hintaluokkaa ja sen luvataan haastavan muut ....
3 kommenttia

Uutisarkisto