*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

LimeWire sovitteli levy-yhtiöiden kanssa 105 miljoonan dollarin vahingonkorvaukset

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 13.5.2011 12:14

LimeWire sovitteli levy-yhtiöiden kanssa 105 miljoonan dollarin vahingonkorvaukset Jo pitkään jatkunut oikeudenäynti LimeWire-sovellusta kehittänyttä samannimistä yhtiötä vastaan on saatu päätökseen. LimeWire suostuu maksamaan levy-yhtiöille korvauksia yhteensä 105 miljoonan dollarin verran. Korvauksilla päätetään lähes viiden vuoden mittaiseksi venynyt oikeusjuttu.
Kiistan osapuolina olevat 13 levy-yhtiötä sekä LimeWire ovat sanojensa mukaan tyytyväisiä oikeusprosessin päättymisen johdosta. Myös levy-yhtiöiden etujärjestö RIAA pitää suurta korvaussummaa sopivana. RIAA:n mukaan lopputulos on suuri voitto niiden musiikkipalveluiden kannalta, jotka "noudattavat sääntöjä".

Asiaa hoitanut tuomari tuomitsi jo viime toukokuussa, että LimeWire on lain vastaisesti avustanut käyttäjiään musiikin laittomassa kopioinnissa. LimeWiren sivut sekä palvelu määrättiin myöhemmin suljettavaksi oikeuden päätöksellä.

LimeWire oli yksi aikansa suosituimmista P2P-sovelluksista. Sovellusta kehittäneen yhtiön mukaan sillä oli parhaimpina aikoina yli 50 miljoonaa kuukausittaista käyttäjää.

Tägit: Limewire
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Jääkö Essential-puhelin sittenkin pelkäksi paperijulkaisuksi? Johtajat katoavat yhtiöstä Jääkö Essential-puhelin sittenkin pelkäksi paperijulkaisuksi? Johtajat katoavat yhtiöstä (28.7.2017 11:05)
Androidin perustaneella Andy Rubinilla tuntuisi olevan täysi työ pitää uuden Essential-kasvuyrityksen rivit kunnossa. Yhtiöstä on jo lähtenyt muutama keskeinen johtaja ja nyt Google on napannut ....
Apple ei tapa iPodia vieläkään – Kaksi mallia siivottiin pois myynnistä Apple ei tapa iPodia vieläkään – Kaksi mallia siivottiin pois myynnistä (28.7.2017 10:07)
Älypuhelimien ja suoratoistopalveluiden myötä kuluttajilla on ollut melko vähän syitä ostaa MP3-soittimia, minkä takia iPodien myyntikin on kuihtunut vuosi vuodelta pienemmäksi. Applen tavoitteena ....
Qualcomm lupaa huimia parannuksia sovelluksiin tekoälyn avulla Qualcomm lupaa huimia parannuksia sovelluksiin tekoälyn avulla (28.7.2017 08:31)
Tällä hetkellä näyttäisi olevan melkolailla selvää, että tekoälyssä ja neuroverkoissa on laskennan tulevaisuus. Ainakin Kiinassa aiotaan olla tällä saralla maailman ykkösiä. Rautatason ratkaisuja ....
HTC avasi pelin – Itsenäisesti toimivat VR-lasit tulevat HTC avasi pelin – Itsenäisesti toimivat VR-lasit tulevat (27.7.2017 13:03)
VR-lasien yksi suurimmista kompastuskivistä on ollut vaatimus ulkopuolisille laitteille. Ne eivät ole olleet itsenäisiä koneita, vaan lähinnä lisälaitteita PC- tai konsolipelaamiseen tai vaihtoehtoisesti ....
Kova Nokia-julkistus on pian täällä – Tilaisuus 16. elokuuta Kova Nokia-julkistus on pian täällä – Tilaisuus 16. elokuuta (27.7.2017 12:36)
HMD Global on kutsunut lehdistöä elokuun 16. päivänä järjestettävään tilaisuuteen. Kutsukirjeessä todetaan suoraan, että lehdistötilaisuudessa aiotaan esitellä Nokia-puhelimien seuraava "merkkipaalu". ....

Uutisarkisto