*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Google ei päivitä saksalaisten Street View -kuvia tulevaisuudessa

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 11.4.2011 13:24 Kommentteja (5)

Google ei päivitä saksalaisten Street View -kuvia tulevaisuudessa Google ei aio päivittää saksalaisista kaupungeista otettuja kuvia Street View -palvelussaan. Googlen mukaan palvelua tarjotaan saksalaisille tulevaisuudessakin niissä 20 kaupungissa, joista kuvat ovat jo olemassa, mutta karttadataa keräävät autot eivät ota uusia kuvia.
Googlen Street View -palvelu on herättänyt saksalaisten huolen yksityisyydestään ja yhtiötä vastaan on nostettu myös oikeushaaste, joka kuitenkin päättyi Googlen voittoon oikeuden todetessa kaduilla kuvaamisen lain mukaiseksi.

Google perustelee Street View -päivitysten lakkauttamista vain bisneksen painopisteen siirtämisellä toisaalle. Yhtiön mukaan karttadataa keräävät autot keskittyvät tulevaisuudessa keräämään tietoja esimerkiksi tiennimistä ja liikennemerkeistä, jonka avulla voidaan parantaa karttapalveluiden perustoimintoja.

Asiasta uutisoivan Search Engine Land -sivuston mukaan jopa 250 000 saksalaistaloutta on halunnut rakennuksensa sumennettaviksi palvelun kuvista. Sumennusten tekninen toteuttaminen lienee yksi Googlen päätökseen vaikuttavista tekijöistä. Toisaalta Saksassa on protestoitu myös Googlen puolesta, sillä viime marraskuussa Street View -palvelusta sumennettuja rakennuksia heiteltiin kananmunilla ja niiden postilaatikoihin liimattiin "Google's Cool" tekstillä varustettuja tarroja.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

111.4.2011 13:45

Siitäs saivat sakemannit. Väittäisin että kuitenkin valtaosa on ottanut street viewin innolla vastaan ja nyt sitten tulee stoppi joidenkin ahdasmielisyyden takia. Saksassa on noi 80 miljoonaa asukasta joten tuo 250 000 kotitaloutta on pisara meressä.
Nää street viewin vastustajat on varmaan semmoisia ketkä on kaikkia uudistuksia vastaan mitä maailmassa tapahtuu.

Yksityisyydensuoja on tietenkin tärkeä juttu ja jos on sattunut hillumaan munasillaan takapihalla kun googlen auto ajaa ohi, niin kuvan saattaakin haluta sensuroitavaksi, mutta jos tuo sensurointi menee siihen että haluaa sensuroida oman tonttinsa kuvasta pois niin se on jo ahdasmielisyyttä.

211.4.2011 14:20

Nerokas veto Googlelta.

311.4.2011 20:46

"Jos mä en saa laatia omia sääntöjä, mä en leiki teidän kanssa ollenkaan ja mä vien kaikki mun lelut pois hiekkalaatikolta"

412.4.2011 1:09

@3

Mitä itse tekisit tuossa tapauksessa? Mikäli porukka pistää niin hanakasti vastaan tuossa touhussa että resursseja palaa enemmän kuin pitäisi, niin vittu pitäköön tunkkinsa.

Google on tervetullut kuvaamaan kartanoani milloin vaan.


YARR!

512.4.2011 2:56

Nyt Frizit alkavat syyttelemään toisiaan.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion (15.12.2017 22:50)
Uskaliaimmat OnePlus 5 -käyttäjät pääsevät nyt kokeilemaan uutta esiversiota, joka tuo Androidin uuden Oreo-version ominaisuuksia. OnePlus on aloittanut tänään Oreo-beetaohjelmassaan uuden version jakelun. ....
Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....

Uutisarkisto