*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Sonyn käsikonsoli myöhästynee Japanin katastrofin seurauksena

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 6.4.2011 13:51 Kommentteja (1)

Sonyn käsikonsoli myöhästynee Japanin katastrofin seurauksena Sonyn seuraavan sukupolven käsikonsolin markkinoille saapuminen saattaa siirtyä ensi vuoden puolelle Japanin maanjäristyksistä ja niitä seuranneesta tsunamista johtuen. Uutistoimisto Bloombergille puhuneen Sonyn Amerikan-osaston johtajan Jack Trettonin mukaan Next Generation Portable -nimellä tunnettu konsoli saatetaan silti julkaista ainakin yhdellä markkina-alueella. Alkuperäisten suunnitelmien mukaan laitteen piti tulla myyntiin Euroopassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa samaan aikaan.
Alkuperäisen aikataulun mukaan Sonyn tavoitteena oli saada NGP lanseerattua joulumarkkinoille, joka on perinteisesti tärkeää aikaa yhtiöiden kokonaistuloksen kannalta. Ensi vuoteen venyvä julkistus kasvattaa myös Sonyn pahimman kilpailijan Nintendon etumatkaa. Nintendo on viime päivinä raportoinut äskettäin julkistetun Nintendo 3DS:n myynnin sujuneen erittäin hyvin.

Viivästyksistä huolimatta Sony näkee asiassa myös positiivisia puolia, sillä myöhäisempi julkaisuajankohta antaa pelikehittäjille mahdollisuuden viimeistellä tuotteitaan, mikä tarkoittaa myös laajempaa pelitarjontaa julkaisuhetkellä.

Maaliskuun alussa tapahtuneiden maanjäristysten jälkeen Sony on joutunut sulkemaan useita Japanissa sijaitsevia tehtaita korjaustöitä varten. Maanjäristys vaikuttaa myös muualla sijaitsevien tehtaiden toimintaan Japanilaisten komponenttivalmistajien toimitusvaikeuksien myötä.

Tägit: Sony
Edellinen Seuraava  

1 kommentti

16.4.2011 21:37

Parempi jättää julkaisematta niin ei tule tappiota niin paljon. Ei se kuitenkaan tule menestymään. Valitettavasti.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 (22.9.2017 22:25)
Kestävyystestaaja Zack Nelson on saanut käsiinsä uuden iPhone 8:n. Kovasti viimevuotiselta mallilta näyttävä puhelin on saanut muutamia merkittäviä päivityksiä, joita käsitellään oheisella YouTube-videolla. ....
Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima (22.9.2017 20:47)
Applen mobiilipiirien suorituskyky on ollut aina aivan omaa luokkaansa. Se on vuosi toisensa jälkeen tuhonnut tieltään tehokkaimmatkin Android-puhelimet, ja useimmiten jopa vuoden vanha iPhone ....
6 kommenttia
HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa (22.9.2017 20:16)
HBO on vuosikausia tuottanut maailman laadukkaimpiin tuotantoihin lukeutuvia televisiosarjoja. Näistä viimeiset vuodet parhaiten tunnetaan tietysti Game of Thrones, joka on ainakin piratismimittarilla ....
EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä (22.9.2017 19:46)
Piratismia on pidetty valtaisana ongelmana useiden media-alojen etujärjestöjen toimesta vuosikausia. Perinteisemmän piratismin ohella esimerkiksi Spotify ja YouTube ovat saaneet oman osansa loasta. ....
2 kommenttia
The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen (22.9.2017 12:25)
The Pirate Bayssä käyneet ovat saattaneet pistää merkille, että sivustolle on lisätty uusi JavaScript-sovellus, joka hyödyntää sivustolla vierailevien käyttäjien tietokoneiden laskentatehoa ....
3 kommenttia

Uutisarkisto