*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Sonyn käsikonsoli myöhästynee Japanin katastrofin seurauksena

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 6.4.2011 13:51 Kommentteja (1)

Sonyn käsikonsoli myöhästynee Japanin katastrofin seurauksena Sonyn seuraavan sukupolven käsikonsolin markkinoille saapuminen saattaa siirtyä ensi vuoden puolelle Japanin maanjäristyksistä ja niitä seuranneesta tsunamista johtuen. Uutistoimisto Bloombergille puhuneen Sonyn Amerikan-osaston johtajan Jack Trettonin mukaan Next Generation Portable -nimellä tunnettu konsoli saatetaan silti julkaista ainakin yhdellä markkina-alueella. Alkuperäisten suunnitelmien mukaan laitteen piti tulla myyntiin Euroopassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa samaan aikaan.
Alkuperäisen aikataulun mukaan Sonyn tavoitteena oli saada NGP lanseerattua joulumarkkinoille, joka on perinteisesti tärkeää aikaa yhtiöiden kokonaistuloksen kannalta. Ensi vuoteen venyvä julkistus kasvattaa myös Sonyn pahimman kilpailijan Nintendon etumatkaa. Nintendo on viime päivinä raportoinut äskettäin julkistetun Nintendo 3DS:n myynnin sujuneen erittäin hyvin.

Viivästyksistä huolimatta Sony näkee asiassa myös positiivisia puolia, sillä myöhäisempi julkaisuajankohta antaa pelikehittäjille mahdollisuuden viimeistellä tuotteitaan, mikä tarkoittaa myös laajempaa pelitarjontaa julkaisuhetkellä.

Maaliskuun alussa tapahtuneiden maanjäristysten jälkeen Sony on joutunut sulkemaan useita Japanissa sijaitsevia tehtaita korjaustöitä varten. Maanjäristys vaikuttaa myös muualla sijaitsevien tehtaiden toimintaan Japanilaisten komponenttivalmistajien toimitusvaikeuksien myötä.

Tägit: Sony
Edellinen Seuraava  

1 kommentti

16.4.2011 21:37

Parempi jättää julkaisematta niin ei tule tappiota niin paljon. Ei se kuitenkaan tule menestymään. Valitettavasti.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Ubisoftin synttärikampanja jatkuu, nyt ilmaiseksi Assassin's Creed 3 Ubisoftin synttärikampanja jatkuu, nyt ilmaiseksi Assassin's Creed 3 (8.12.2016 19:36)
Ubisoft viettää 30. juhlavuottaan ja on juhlistanut sitä ilmaispelien avulla. Kaikkiaan seitsemän peliä on lisätty tarjolle ilmaisina latauksina yhtiön omasta Uplay-alustasta vuoden saatossa. ....
Voit joutua pettymään – iPhoneen ei olekaan tulossa suurta uudistusta Voit joutua pettymään – iPhoneen ei olekaan tulossa suurta uudistusta (8.12.2016 18:23)
Spekulointi seuraavan sukupolven iPhonen sisältämistä uusista ominaisuuksista tuntuu alkavan vuosi vuodelta aikaisemmin. Varhaisessa vaiheessa alkaneiden huhujen huono puoli on siinä, että vaikka ....
Samsung kaappaa Applen idean? Galaxy S8:aan ei tule kotinäppäintä Samsung kaappaa Applen idean? Galaxy S8:aan ei tule kotinäppäintä (8.12.2016 17:41)
Ensi vuoden alussa julkaistaviin Galaxy S8 -sarjan älypuhelimiin on tulossa koko etualan kattava näyttö, kertoo Bloomberg. Applenkin on huhuttu kehittävän vastaavaa älypuhelinta ensi vuodeksi. ....
1 kommentti
Tulevaisuus tulee: BBC testaa Ultra HD -videon jakelua netissä Tulevaisuus tulee: BBC testaa Ultra HD -videon jakelua netissä (8.12.2016 15:20)
YouTube ja Netflix ovat olleet edelläkävijöitä Ultra HD -sisältöjen verkkojakelun testauksessa, mutta hiljalleen myös muut palveluntarjoajat ovat aloittaneet omat testinsä. Tuoreimpana esimerkkinä ....
YouTube maksoi muusikoille yli miljardi dollaria – Se ei riitä YouTube maksoi muusikoille yli miljardi dollaria – "Se ei riitä" (8.12.2016 14:55)
Taylor Swift ja monet muut artistit ovat kritisoineet voimakkaasti YouTubea ja Spotifyta siitä, että ne mahdollistavat musiikin kuuntelemisen täysin ilmaiseksi. Molemmissa tapauksissa artistit ....
4 kommenttia

Uutisarkisto