*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Sonyn käsikonsoli myöhästynee Japanin katastrofin seurauksena

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 6.4.2011 13:51 Kommentteja (1)

Sonyn käsikonsoli myöhästynee Japanin katastrofin seurauksena Sonyn seuraavan sukupolven käsikonsolin markkinoille saapuminen saattaa siirtyä ensi vuoden puolelle Japanin maanjäristyksistä ja niitä seuranneesta tsunamista johtuen. Uutistoimisto Bloombergille puhuneen Sonyn Amerikan-osaston johtajan Jack Trettonin mukaan Next Generation Portable -nimellä tunnettu konsoli saatetaan silti julkaista ainakin yhdellä markkina-alueella. Alkuperäisten suunnitelmien mukaan laitteen piti tulla myyntiin Euroopassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa samaan aikaan.
Alkuperäisen aikataulun mukaan Sonyn tavoitteena oli saada NGP lanseerattua joulumarkkinoille, joka on perinteisesti tärkeää aikaa yhtiöiden kokonaistuloksen kannalta. Ensi vuoteen venyvä julkistus kasvattaa myös Sonyn pahimman kilpailijan Nintendon etumatkaa. Nintendo on viime päivinä raportoinut äskettäin julkistetun Nintendo 3DS:n myynnin sujuneen erittäin hyvin.

Viivästyksistä huolimatta Sony näkee asiassa myös positiivisia puolia, sillä myöhäisempi julkaisuajankohta antaa pelikehittäjille mahdollisuuden viimeistellä tuotteitaan, mikä tarkoittaa myös laajempaa pelitarjontaa julkaisuhetkellä.

Maaliskuun alussa tapahtuneiden maanjäristysten jälkeen Sony on joutunut sulkemaan useita Japanissa sijaitsevia tehtaita korjaustöitä varten. Maanjäristys vaikuttaa myös muualla sijaitsevien tehtaiden toimintaan Japanilaisten komponenttivalmistajien toimitusvaikeuksien myötä.

Tägit: Sony
Edellinen Seuraava  

1 kommentti

16.4.2011 21:37

Parempi jättää julkaisematta niin ei tule tappiota niin paljon. Ei se kuitenkaan tule menestymään. Valitettavasti.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus julkaisi suuren päivityksen OnePlus 3:lle ja 3T:lle OnePlus julkaisi suuren päivityksen OnePlus 3:lle ja 3T:lle (19.11.2017 19:46)
Kiinalainen älypuhelinvalmistaja OnePlus on hemmotellut viime vuoden älypuhelinmallien omistajia uudella päivityksellä. Yhtiö on julkaissut OxygenOS 5.0 -päivityksen sekä OnePlus 3:lle että ....
Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri (18.11.2017 19:46)
Animaatiostudioista se kuuluisin, Pixar, on julkaissut historiansa aikana valtaisasti huippusuosittuja elokuvia, joista osalle, kuten yhtiön huippusuosioon johdattaneelle Toy Storylle, on julkaistu ....
Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? (18.11.2017 14:06)
Huippupuhelinten hinta alkaa Samsungin ja Applen ykköslaitteissa päästä toiselle tuhannelle, joten on selvää, että tilaa hieman näitä heikommin varustelluille malleille on entistä enemmän. Itseasiassa ....
6 kommenttia
Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni (18.11.2017 12:37)
Aiemmin kirjoitimme Creativen ensimmäisestä pelinäppäimistöstä. Tällä kertaa testissämme on jälleen jotakin Creativen ensimmäistä, mutta ehkä jotain vähemmän yllättävää, nimittäin kannettava ....
Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa (17.11.2017 21:18)
Apple aikoo viivästyttää kesällä WWDC-kehittäjätapahtumassa esitellyn HomePod-älykaiuttimen julkaisua ensi vuoden alkuun. Alkuperäisen aikataulun mukaan HomePodin olisi pitänyt tulla myyntiin ensi kuussa. ....

Uutisarkisto