*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Operaattoreiden P2P-estot haittaavat verkkopelien pelaamista

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 29.3.2011 11:11 Kommentteja (5)

Operaattoreiden P2P-estot haittaavat verkkopelien pelaamista Monissa maissa internet-operaattorit jarruttavat ja estävät tarkoituksella P2P-liikennettä, jotta heidän tietoverkkonsa eivät hidastuisi liikaa. Nyt nämä P2P-liikenteelle tehtävät toimenpiteet ovat aiheuttaneet ongelmia myös pelaajille, sillä Kanadassa toimiva Rogers Communications hidasti viikonloppuna World of Warcraft -pelaajien yhteysnopeuksia.
Rogers Communicationsin tarkoitus ei ole puuttua pelaamiseen, vaan yrityksen P2P-jarrutukseen tarkoitetut laitteet eivät osaa erotella pelien käyttämää P2P-liikennöintiä muusta P2P-liikenteestä, jonka takia myös pelaajat kärsivät. StarCraft II - ja World of Warcraft -pelien mukana tuleva Blizzard Downloader -päivitysohjelma perustuu BitTorrent-protokollaan, ja tämän takia pelien pelaajat on rinnastettu suoraan muihin P2P-lataajiin.

Pelaajien onneksi Blizzard tekee asiassa yhteistyötä Rogers Communicationsin kanssa, joten ongelmaan saadaan todennäköisesti ratkaisu lähiaikoina.

Kanadassa asuvat kuluttajat eivät ole kuitenkaan ainoat ongelmista kärsivät pelaajat, ja joissain paikoissa internet-yhteys on jopa suljettu pelin tekemän P2P-liikenteen takia.

Blizzardin pelien ohella vastaavista ongelmista kärsivät ainakin Riftin pelaajat.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

129.3.2011 12:41

Itse voin todeta tämän tapahtuneen myös suomessa. Vielä silloin kun oli 10 meganen Welho. WoW.ia ei voinut pelata kuin, joskus heti aamusta ja keskellä päivää. Kun sitä liikennettä ei ollu ollenkaan, mutta heti kun yritit illal pelata. Ei päässyt edes blizzard downloader lataamaan päivitystä.229.3.2011 13:09

Saman tyyppisiä ongelmia on kait ollut steam:ssäkin tosin taisivat vaihtaa jotain steam-update:ssa...kun nyt tuntuu toimivan ihan siististi, jossakin vaiheessa Bo yms pätki ihan helvetisti...


Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

329.3.2011 13:18

kuinka kauan kestää että peleille tarvittavat säännöt otetaan käyttöön BT tekniikassa?


"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

429.3.2011 18:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bodomed:
Itse voin todeta tämän tapahtuneen myös suomessa. Vielä silloin kun oli 10 meganen Welho. WoW.ia ei voinut pelata kuin, joskus heti aamusta ja keskellä päivää. Kun sitä liikennettä ei ollu ollenkaan, mutta heti kun yritit illal pelata. Ei päässyt edes blizzard downloader lataamaan päivitystä.
Uutisessa mainitut ongelmat eivät liity mitenkään itse pelaamiseen vaan ainoastaan päivitysten lataamiseen. Mainitsemasi ongelmat ovat täysin eri kategoriassa.

530.3.2011 9:11

Tällainen liikenteen rajoittaminen tyypin mukaan tulee kieltää lainsäädännön keinoin välittömästi. Jos palveluntarjoaja myy kaistaa vaikka 10 megaa suuntaansa niin kuluttajalla on oikeus saada tuo käyttöönsä riippumatta siitä, mitä liikennettä hän käyttää.

Yhtiöt myyvät olematonta kaistaa ja sitten näillä rajoitetaan käyttöä perusteena, että riittää kaikille. Ei näin voi olla.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Jääkö Essential-puhelin sittenkin pelkäksi paperijulkaisuksi? Johtajat katoavat yhtiöstä Jääkö Essential-puhelin sittenkin pelkäksi paperijulkaisuksi? Johtajat katoavat yhtiöstä (28.7.2017 11:05)
Androidin perustaneella Andy Rubinilla tuntuisi olevan täysi työ pitää uuden Essential-kasvuyrityksen rivit kunnossa. Yhtiöstä on jo lähtenyt muutama keskeinen johtaja ja nyt Google on napannut ....
Apple ei tapa iPodia vieläkään – Kaksi mallia siivottiin pois myynnistä Apple ei tapa iPodia vieläkään – Kaksi mallia siivottiin pois myynnistä (28.7.2017 10:07)
Älypuhelimien ja suoratoistopalveluiden myötä kuluttajilla on ollut melko vähän syitä ostaa MP3-soittimia, minkä takia iPodien myyntikin on kuihtunut vuosi vuodelta pienemmäksi. Applen tavoitteena ....
Qualcomm lupaa huimia parannuksia sovelluksiin tekoälyn avulla Qualcomm lupaa huimia parannuksia sovelluksiin tekoälyn avulla (28.7.2017 08:31)
Tällä hetkellä näyttäisi olevan melkolailla selvää, että tekoälyssä ja neuroverkoissa on laskennan tulevaisuus. Ainakin Kiinassa aiotaan olla tällä saralla maailman ykkösiä. Rautatason ratkaisuja ....
HTC avasi pelin – Itsenäisesti toimivat VR-lasit tulevat HTC avasi pelin – Itsenäisesti toimivat VR-lasit tulevat (27.7.2017 13:03)
VR-lasien yksi suurimmista kompastuskivistä on ollut vaatimus ulkopuolisille laitteille. Ne eivät ole olleet itsenäisiä koneita, vaan lähinnä lisälaitteita PC- tai konsolipelaamiseen tai vaihtoehtoisesti ....
Kova Nokia-julkistus on pian täällä – Tilaisuus 16. elokuuta Kova Nokia-julkistus on pian täällä – Tilaisuus 16. elokuuta (27.7.2017 12:36)
HMD Global on kutsunut lehdistöä elokuun 16. päivänä järjestettävään tilaisuuteen. Kutsukirjeessä todetaan suoraan, että lehdistötilaisuudessa aiotaan esitellä Nokia-puhelimien seuraava "merkkipaalu". ....

Uutisarkisto