*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

YLE: Lehdet luottavat iPadiin, yksi tablettilehti jo kuollut

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 22.3.2011 15:35

YLE: Lehdet luottavat iPadiin, yksi tablettilehti jo kuollut Kotimaiset mediatalot ovat siirtyneet ison maailman tapaan kehittämään paperijulkaisujaan myös taulutietokoneille. Tällä hetkellä iPadin valtaamassa Suomessa ilmestyy useita, tablet-tietokoneille räätälöityjä lehtiä, jotka tarjoavat kuvan ja tekstin lisäksi myös liikkuvaa kuvaa ja ääntä. Tablet-versioiden tuottavuus vaikuttaa kuitenkin olevan epävarmalla pohjalla tulevaisuudessakin.
Ylen haastattelussa oleet lehtitalojen edustajat kertovat, että tablet-versioiden kehitykseen on käytetty rahaa kutakuinkin saman verran kuin aikakauslehden lanseeraamiseen, eli muutamia satoja tuhansia euroja. Sanoma Newsin kehitysjohtaja Marja-Leena Tuomola kertoo Ylelle, että Helsingin Sanomien tablet-versiota lukee muutama tuhat lukijaa, jonka lisäksi maksullisia irtonumeroita on ostettu numerosta riippuen kymmeniä tai satoja kappaleita.

Lehtitaloja luvut ovat tyydyttäneet, kun ottaa huomioon Suomen pieni, vain 40 000 tablettia käsittävä laitekanta. Mikäli taulutietokonemarkkinat pirstaloituvat useisiin erilaisiin laitteisiin, voi kannattavuus kuitenkin laskea entisestään, arvioi Otavamedian tuotantojohtaja Jaakko Haapakangas Ylelle.

Ensimmäinen kuolemantapauskin on tablettilehtien parissa jo nähty. Otavamedian julkaiseman Suosikin taulutietokoneversio kuopattiin viiden numeron jälkeen. Otavamedian Jaakko Haapakankaan mukaan nuorisolle suunnatun lehden lukijakunta on vaikea kohderyhmä tableteissa, sillä he käyttävät enemmän kännykkää.

Tägit: iPad 2 Apple iPad
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kumpi kannattaa ostaa, Nokia 8 vai OnePlus 5? Kumpi kannattaa ostaa, Nokia 8 vai OnePlus 5? (17.8.2017 14:26)
HMD Globalilta on viime vuoden lopusta lähtien odotettu kieli pitkällä lippulaivapuhelinta, joka näyttäisi millaista rautaa Nokia-puhelimet parhaimmillaan ovat. Sellainen puhelin esiteltiin ....
7 kommenttia
Apple pistää rahat pöytään – Hyökkää Netflixiä vastaan omilla tuotannoilla Apple pistää rahat pöytään – Hyökkää Netflixiä vastaan omilla tuotannoilla (17.8.2017 11:52)
Apple aikoo sijoittaa tulevan vuoden aikana miljardi dollaria TV-ohjelmien hankintaan ja tuotantoon, kertoo Wall Street Journal. Yhtiö on jo pidemmän aikaa puhunut palveluliiketoiminnan kasvattamisesta, ....
1 kommentti
Tältä näyttää LG:n V30 – Yksi syksyn kiinnostavimmista älypuhelimista Tältä näyttää LG:n V30 – Yksi syksyn kiinnostavimmista älypuhelimista (17.8.2017 11:08)
Useiden Android-vuotojen takuuvarma lähde, Evan Blass, on julkaissut Twitter-tilinsä kautta lehdistökuvan myöhemmin tässä kuussa esiteltävästä LG V30 -lippulaivapuhelimesta. Kuten odottaa saattoi, ....
Teknologiayhtiöt nousivat vastarintaan – Siivoavat valkoisen ylivallan kannatuksen piiloon Teknologiayhtiöt nousivat vastarintaan – Siivoavat valkoisen ylivallan kannatuksen piiloon (17.8.2017 09:41)
Yhdysvalloissa poliittinen keskustelu on kiihtynyt Charlottesvillen levottomuuksien seurauksena. Virginialaiseen kaupunkiin julistettiin hätätila äärioikeiston mielenosoituksen takia, jotta ....
3 kommenttia
Tässä on uusi Nokia 8 – Lippulaiva kaksoiskameralla Tässä on uusi Nokia 8 – Lippulaiva kaksoiskameralla (16.8.2017 22:03)
HMD Global on laajentanut Android-pohjaisten Nokia-puhelimien valikoimaa neljännellä mallilla. Uusi Nokia 8 edustaa yhtiön tuoteportfolion ylempää hintaluokkaa ja sen luvataan haastavan muut ....
3 kommenttia

Uutisarkisto