*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

YLE: Lehdet luottavat iPadiin, yksi tablettilehti jo kuollut

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 22.3.2011 15:35

YLE: Lehdet luottavat iPadiin, yksi tablettilehti jo kuollut Kotimaiset mediatalot ovat siirtyneet ison maailman tapaan kehittämään paperijulkaisujaan myös taulutietokoneille. Tällä hetkellä iPadin valtaamassa Suomessa ilmestyy useita, tablet-tietokoneille räätälöityjä lehtiä, jotka tarjoavat kuvan ja tekstin lisäksi myös liikkuvaa kuvaa ja ääntä. Tablet-versioiden tuottavuus vaikuttaa kuitenkin olevan epävarmalla pohjalla tulevaisuudessakin.
Ylen haastattelussa oleet lehtitalojen edustajat kertovat, että tablet-versioiden kehitykseen on käytetty rahaa kutakuinkin saman verran kuin aikakauslehden lanseeraamiseen, eli muutamia satoja tuhansia euroja. Sanoma Newsin kehitysjohtaja Marja-Leena Tuomola kertoo Ylelle, että Helsingin Sanomien tablet-versiota lukee muutama tuhat lukijaa, jonka lisäksi maksullisia irtonumeroita on ostettu numerosta riippuen kymmeniä tai satoja kappaleita.

Lehtitaloja luvut ovat tyydyttäneet, kun ottaa huomioon Suomen pieni, vain 40 000 tablettia käsittävä laitekanta. Mikäli taulutietokonemarkkinat pirstaloituvat useisiin erilaisiin laitteisiin, voi kannattavuus kuitenkin laskea entisestään, arvioi Otavamedian tuotantojohtaja Jaakko Haapakangas Ylelle.

Ensimmäinen kuolemantapauskin on tablettilehtien parissa jo nähty. Otavamedian julkaiseman Suosikin taulutietokoneversio kuopattiin viiden numeron jälkeen. Otavamedian Jaakko Haapakankaan mukaan nuorisolle suunnatun lehden lukijakunta on vaikea kohderyhmä tableteissa, sillä he käyttävät enemmän kännykkää.

Tägit: iPad 2 Apple iPad
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tässäkö Rovion seuraava hittipeli? Battle Bay tulossa saataville maailmanlaajuisesti Tässäkö Rovion seuraava hittipeli? Battle Bay tulossa saataville maailmanlaajuisesti (29.4.2017 21:42)
Rovion uusi Battle Bay -mobiilipeli tulee saataville maailmanlaajuisesti 5. toukokuuta, mutta on jo ladattavissa Suomessa. Battle Bay on reaaliaikainen moninpeli, jossa pelaajat kiitävät ....
Hakkerit vuotivat jaksoja Netflixin kesäkuussa ensi-iltansa saavasta Orange is the New Black -tuotantokaudesta Hakkerit vuotivat jaksoja Netflixin kesäkuussa ensi-iltansa saavasta Orange is the New Black -tuotantokaudesta (29.4.2017 21:25)
TheDarkOverlord-hakkeriryhmä aikoo jatkaa vuotoja myös Orange is the New Black -sarjan jälkeen. Asiasta uutisoi TorrentFreak. TheDarkOverlord kertoo saaneensa Orange is the New Black -sarjan ....
Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa (28.4.2017 17:42)
Odotetut Android-älypuhelimet saapuivat tänään myymälöihin. Helmikuussa MWC-messuilla esitelty LG G6 tuodaan myyntiin yhteistyössä Gigantin kanssa, minkä lisäksi puhelimen voi löytää operaattorien ....
Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin (28.4.2017 17:11)
Bitcoinin arvo kävi eilen uusissa ennätyslukemissa. Kirjoitushetkellä Bitcoinin arvo on noin 1300 dollaria eli noin 1200 euroa. Eilen yhden Bitcoinin arvo oli korkeimmillaan noin 1340 dollaria. ....
iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan (28.4.2017 14:04)
Apple on päättänyt korottaa App Storessa myytävien mobiilisovellusten hintaa. Alhaisin hintaluokka nousee 0,99 eurosta 1,09 euroon. Vastaava hintakorotus tehdään myös Meksikossa ja Tanskassa. ....
2 kommenttia

Uutisarkisto