*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Kaikki NGP-pelit voi ostaa latauspalvelusta

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 21.3.2011 17:34

Kaikki NGP-pelit voi ostaa latauspalvelusta Sonyn tulevasta käsikonsolista on jälleen tihkunut lisää tietoja, kun Sonyn johtoportaaseen kuuluva Andrew House kertoi yrityksen pelialan suunnitelmia MCV-lehdelle.
NGP:n osalta House perusteli optisen aseman poistamista virrankulutuksen pienentymisellä, jonka myötä käsikonsolilla voi pelata yhdellä latauksella kauemmin. Myös konsolin koko ja paino saadaan pienemmäksi muistikorttilukijan avulla, ja tarvittaessa pelien käytössä olevaa tallennuskapasiteettia voidaan tulevaisuudessa kasvattaa paremman tallennuskapasiteetin omaavilla muistikorteilla.

Uuden käsikonsolin kanssa pelejä ei tarvitse kuitenkaan ostaa enää kivijalkakaupoista, vaan Housen mukaan kaikki pelit voi halutessaan ostaa ja ladata konsolin verkkopalvelusta. Jotkin pelit jäävät myös näillä näkymin pelkiksi latauspeleiksi eli niitä ei kaupata lainkaan muistikorteilla.

Pelien fyysinen myynti ei kuitenkaan katoa digitaalisten latauksien takia, sillä jollain markkina-alueille vain 38 prosenttia konsoleista on verkkoyhteyden päässä, joten kaikki eivät voi ladata pelejään. Myös useiden gigatavujen kokoisten pelien lataaminen käsikonsoliin saattaa olla ongelmallista epävarmojen tai hitaiden internet-yhteyksien takia, jonka lisäksi ainakin keräilijät arvostavat pelien fyysisiä kopioita.

Housen mukaan eniten PS3-konsolin verkkoyhteyttä hyödynnetään Skandinavian maissa, joissa 92 prosenttia konsoleista on verkkoyhteyden äärellä. Näissä maissa pelien latausmäärienkin uskotaan olevan suurempia muihin markkina-alueisiin verrattuna.

Tägit: Sony PSP2
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Karu muistutus – Säätiedoilla sinusta tehdään kauppatavaraa Karu muistutus – Säätiedoilla sinusta tehdään kauppatavaraa (23.8.2017 10:31)
Huippusuosittu AccuWeather-sääsovellus on jäänyt kiinni käyttäjän sijainnin paikannuksen mahdollistavan datan keräämisestä, vaikka sovellusta on erikseen kielletty pääsemästä paikkatietoon käsiksi. ....
Ostitko tämän kopterin? Se on pakko päivittää viimeistään ensi viikolla Ostitko tämän kopterin? Se on pakko päivittää viimeistään ensi viikolla (23.8.2017 09:00)
Kopteriyhtiö DJI on julkaisee uudelle Spark-minikopterilleen pakollisen ohjelmistopäivityksen, jolla pyritään korjaamaan laitteen virranhallinnassa havaitut virheet. DJI:n mukaan se julkaisee ....
Apple kehittää itsestään ajavaa bussia – Omat työntekijät pääsevät matkustamaan sillä Apple kehittää itsestään ajavaa bussia – Omat työntekijät pääsevät matkustamaan sillä (23.8.2017 08:32)
Apple ei tavoittele ainakaan tällä hetkellä oman itsestään ajavan auton kehittämistä, kertoo The New York Times. Sen sijaan yhtiö keskittyy autojen autonomisen liikkumisen mahdollistavan järjestelmän ....
Netflixin katselu väheni yllättäen 10 prosentilla – Tässä syy Netflixin katselu väheni yllättäen 10 prosentilla – Tässä syy (22.8.2017 11:43)
Luonnonilmiöillä voi olla yllättävän isoja seurauksia verkkopalveluiden toimintaan. Ne voivat häiritä niitä tai jossain tapauksissa jopa lisätä palveluiden käyttöä. Netflixin kohdalla Yhdysvalloissa ....
5 kommenttia
WhatsAppiin tuli Facebookista tuttu ominaisuus WhatsAppiin tuli Facebookista tuttu ominaisuus (22.8.2017 10:20)
WhatsAppin Oma tila -ominaisuus saa uusia ominaisuuksia, kun Facebook on lisännyt siihen mahdollisuuden luoda värikkäitä tekstimuotoisia tilapäivityksiä. Alun perin tilapäivitys oli lähinnä ....

Uutisarkisto