*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Ruotsin poliisi pidätti "eliitti piraatin"

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 10.3.2011 10:11 Kommentteja (1)

Ruotsin poliisi pidätti "eliitti piraatin" TorrentFreakin mukaan tekijänoikeusjärjestöjen yhteinen etujärjestö Antipiratbyrån kertoo Ruotsin poliisin pidättäneen piraattien eliittijoukkoon kuulunen ruotsalaismiehen. Miehen epäillään ylläpitäneen useita niin kutsuttuja Scene-palvelimia, joiden kautta on ollut jakelussa yli 7000 äskettäin julkaistua tai vielä julkaisematonta elokuvaa.
Noin kolmissakymmenissä oleva Gävlen pikkukaupungissa asuva mies pidätettiin eilen paikallisen poliisin ja Ruotsin poliisin piratismiyksikön yhteisessä operaatiossa. Poliisi pitää operaatiota erittäin onnistuneena.

Kotietsinnän aikana mieheltä takavarikoitiin useita tietokoneita, joilta löytyi tuhansittain laittomia elokuvakopioita. Vaikka uusimpia elokuvia sisältävillä palvelimilla on rajattu ja pienehkö käyttäjäryhmä, poliisin mukaan suuri osa esimerkiksi BitTorrentin välityksellä levitettävistä laittomista elokuvakopioista on peräisin näiltä pienen piirin eliittipalvelimilta.

Miestä odottaa todennäköisesti vankeusrangaistus johtuen elokuvakopioiden suuresta määrästä, kertoo TorrentFreak.

Tägit: Antipiratbyrån
Edellinen Seuraava  

1 kommentti

110.3.2011 11:03

ei taida pontteenilla olla hajuakaa... vai eliitti piraatti..

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.3.2011 @ 11:04

Asus Rampage 3 Xtreme|Core i7 930 @ 4 GHz + NH-D14|GTX 460 Hawk SLi|6Gigs 1600MHz DDR3|60Gig Corsair SSD| Mozard TX Kotelo

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Katsomo siirsi ohjelmat kirjautumisen taakse – Käytännössä pakko luoda tunnukset Katsomo siirsi ohjelmat kirjautumisen taakse – Käytännössä pakko luoda tunnukset (16.8.2017 13:22)
MTV:n Katsomo-nettitelevisiopalvelun ohjelmia voi jatkossa katsoa pääasiassa vain kirjautuneena. Muutos tuli voimaan tänään. Sisältöjen siirtoa vapaasta katselusta kirjautumisen taakse perustellaan ....
9 kommenttia
Qualcomm haastaa Applen – AR-teknologia tulossa Android-puhelimiin Qualcomm haastaa Applen – AR-teknologia tulossa Android-puhelimiin (16.8.2017 12:04)
Applen WWDC-kehittäjätapahtuman jälkeen on ollut aika selvää, että seuraava iso "juttu" älypuhelinmarkkinoilla tulee olemaan laajennettua todellisuutta hyödyntävät sovellukset. Teknologian yleistymistä ....
OnePlus paljasti – Ei uutta Androidia OnePlus 3:lle ja 3T:lle ensi vuonna OnePlus paljasti – Ei uutta Androidia OnePlus 3:lle ja 3T:lle ensi vuonna (16.8.2017 10:10)
OnePlus kaataa kylmää vettä OnePlus 3:n ja 3T:n käyttäjien päälle, sillä kiinalaismerkki ei aio julkaista uusia Android-käyttöjärjestelmäpäivityksiä puhelimille Android O:n jälkeen. OnePlus ....
2 kommenttia
Snapin uusi ominaisuus – Seuraa konserttia eri kuvakulmista Snapin uusi ominaisuus – Seuraa konserttia eri kuvakulmista (16.8.2017 09:56)
Älypuhelimella kuvaamisesta on tullut kiinteä osa musiikkikonsertteja ja Snapchatin uuden ominaisuuden ansiosta yleisön kädessä saatetaan nähdä yhä useammin puhelimia. Snap on nimittäin esitellyt ....
Facebook avasi Suomessa oman nettikirpputorin Facebook avasi Suomessa oman nettikirpputorin (15.8.2017 13:59)
Yhteisöpalvelujätti Facebook on ottanut käyttöön Marketplace-ominaisuuden Suomessa. Samaan aikaan ominaisuuden saatavuusaluetta laajennetaan 16 muuhunkin maahan ja nyt se on käytettävissä yhteensä ....
1 kommentti

Uutisarkisto