*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

PC Gaming Alliance: piratismi kääntynyt laskuun

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 21.2.2011 14:47 Kommentteja (12)

PC Gaming Alliance: piratismi kääntynyt laskuun PC-pelivalmistajia edustavan PC Gaming Alliance -organisaation johtajan mukaan PC-pelien laiton kopiointi on viime aikoina kääntynyt laskuun. Gamasutran haastatteleman PCGA:n johtajan Matt Ployharin mukaan syynä laittoman levityksen vähenemiseen on piratismin aikaansaama bisnesmallien muutos koko alalla.
Ployhar kertoo, että CD-levyillä levitettävien pelien aikakausi oli myös piratismin kulta-aikaa. Levy voitiin kopioida kaverilta ja peli saatiin toimimaan Internetistä ladattavan crack-tiedoston avulla. Poltettujen kopioiden toiminnan mahdollistavat crackit olivat monesti tarjolla jopa ennen pelin virallista julkaisua.

Laajamittaisesta piratismista selvisivät parhaiten MMO-pelit, jotka kyllä voitiin kopioida, mutta joiden pelaaminen laittomilla kopioilla oli huomattavasti perinteisiä yksinpelejä hankalampaa.

Yhä usemmat pelinkehittäjät ottavat käyttöön erilaisia saavutuksia, lisäsisältöjä tai hahmolle saatavia lemmikkejä, jotka kaikki säilytetään pilvipalvelimilla. Tämän vuoksi piraattiversioiden pelaaminen ei ole yhtä hauskaa.
Matt Ployhar, PCGA


Toinen suuri piratismiin vaikuttava kehitys on ollut pelien digitaalisen levityksen yleistyminen ja sen tuoma helppous uusien pelien hankinnassa. Nykyisin pelit on helppo ostaa Steamin tai vastaavan palvelun kautta, kun aiemmin laittomien pelien hankinta oli huomattavasti vaivattomampaa kuin laillisen kopion ostaminen.

Tägit: piratismi
Edellinen Seuraava  

12 kommenttia

121.2.2011 15:27

Tiedä piraateista mutta itsellä pelien osto (kummoista se ole nytkään) tulee vähentymään kaikenlaisten latauspalvelujen yleistyessä. Pelit (kuten elokuvatkin) on saatava originaali kiekkoine kansien ja muitten härpäkkeitten kanssa hyllyyn.

221.2.2011 15:39
spam
Vahvistamaton

Makuja on monta. Minua taas ei kiinnosta saada peliä tai elokuvaa välttämättä fyysisessä muodossa ainakaan jos siitä pitäisi maksaa enemmän. Riittää että on katselu/palaamisoikeus. Latauspalveluiden suosiminen on myös ympäristöteko. Tulevaisuudessa fyysinen media katoaa kokonaan.

321.2.2011 16:39

Minäkin haluan ne kannet + lisäsälän...Kun aikanaan Steam-palvelu tuli ja siltä ostettu peli oli "kaputt" kun joutui ajamaan winukan uusiksi tai osti uuden kovon etc, mutta nykyinen Steam osaa jo tallentaa käyttäjän "pelit + tiedot" tosin on kuitenkin vieläkin riskaapelia touhua tietoturvan "hajottua". Ja vielä senverran steamista että se aina anna "polttaa" omaa ladattua peliä.

Myös kaikki ko latauspalvelun omaavat sivut/tahot keräävät käyttäjästä oman mapin, josta löytyy tiedot, pelit, kortin nro:t etc...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.2.2011 @ 16:47

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

421.2.2011 18:37

Hyvä vaan, että siirtyy latauspalveluihin. Itse en ole PC:lle ostanut vuosiin pelejä muutenkuin Steamin kautta. Ärsyttää vain niiden levyjen käyttö. Viimeksi kun levyn työnsin koneeseen se oli käyttöjärjestelmän asennusta varten. Samaa mallia vaan konsoleillekkin, niin ei tarvii leikkiä niiden naarmuuntuvien levyjen kanssa.

Yhteydet on nopeita ja omta pelit saa suhteellisen äkkiä asennettua uudelleen Steamin kautta, joten se pelien polttaminen ei ole niin välttämätöntä. Mutta onhan Steamissa varmuuskopiointi toiminto. Luultavasti ei toimi niiden julkaisujen kanssa jotka käyttävät Steamin lisäksi vielä kolmannen osapuolen DRM-suojauksia.


---MoZar---

521.2.2011 18:50

Hyvä, että näin on menemässä, josko kohta saataisiin _KUNNON_ pelejä PC:lle pitkästä aikaa.

Meinaan itsekin tykkään Steamin tyylistä, että saat kaikki pelisi yhden käyttäjän taakse ja saat kaiken talteen vain siirtämällä ne ulkoiselle esim. formatin ajaksi. Toimiva ratkaisu, muuta ei voi sanoa.

621.2.2011 19:13

Lainaus:
Samaa mallia vaan konsoleillekkin, niin ei tarvii leikkiä niiden naarmuuntuvien levyjen kanssa.

Ainakin pleikkarin alkuperäinen naurettavan pieni kiintolevy on turhan nopeasti täynnä kun alettaisiin br-levyn vieviä pelejä sinne latailemaan. Eiväthän kyllä ne pelit yleensä vie kymmentä gigaa mut kuitenkin.

722.2.2011 9:19

Taisivat unohtaa sanoa että PC-pelien myynti on myös vähentynyt.

822.2.2011 16:42

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti BonaC:
Hyvä, että näin on menemässä, josko kohta saataisiin _KUNNON_ pelejä PC:lle pitkästä aikaa.

Niinpä, ensisijaisesti pc:lle kehitettyjä pelejä on jo kova ikävä!

923.2.2011 9:12

Onhan noita pelejä tullut digitaalisena osteltua sen jälkeen kun ryhdyin Steamia käyttämään. Mutta melkein kaikki ovat kuitenkin eri ale kampanjoista hommattuja, joten kappalehinnat ovat olleet suhteellisen edullisia.

1023.2.2011 13:38

Itse olen ostanut yllättävän paljon pelejä siihen nähden että olen pelannut niitäkin vain kerran tai pari.


Vapaat ihmiset kahlitaan, henkisesti kahlituille uskotellaan että he ovat vapaita ja kahlituille sanotaan että joku päivä pääset vielä vapauteen.

1123.2.2011 22:58

Tiedä mitä sössöttivät...muka "hankalempaa" paskanmarjat:D
Samassa suhteessa menee waretus laskusuunnas, jos ne pelitki laskusuunnas.
Kylmä totuus on, että piratismi tuli jo kauan si, eikä katoa niinkaua ku ihmisii on, vaikka kuinka siitä itkisi.

@ kolmis, tuli aika sama itselle mielee ku viimeviikol silmäsin kaapillista pelejä vuosie varrelta >.>

Steamista ainoo mikä huonopuoli: jälleenmyyntiarvo pelille = _0_
gog.com aika hyvä kans, varsinki ku ne vanhat juuriki niitä sisällöltään yleisesti laadukkaampia. Ja tuolta ladattuja ei ole mitenkää sidottu tiliin.

121.3.2011 6:00

Giana Sisters toimii yhä, mutta jos ostan PilviPeli xxx Supah 3Dfx Megloopz 2012 pelin josta suurin osa on ihan pilvessä niin millä näytän sitä sitten lapsenlapsille?

Yök, en syö :)

Tai vähemmän kärjistetysti ja enemmän vakavissaan: Vaatii peliltä aika paljon tai hyvin halpaa hintaa jotta suostun ns. "vuokraamaan", sillä sehän tuossa on oikeampi ilmaisu kuin puhua pelin ostamisesta. Tarkalleenhan kyse on pelin pelaamis oikeudesta, mutta vähän kyseenalainen sekin oikeus on jos ottaa kaikki mahdolliset skenaariot joissa voi ilman omaa syytä tai muuten epäreilusti menettää käyttöoikeutensa siihen nähden miten ostetuilla peleillä perinteisesti käyttöoikeus oli.

Tärkeintä on kuitenkin että tajuaa eron siihen mitä tarkoittaa jonkin asian ostaminen ja mikä erottaa tämänlaisen kauppamallin pelin myymisestä/ostamisesta ja osaa sitten tietoisena omista oikeuksistaan ja niiden puutteista itse päättää tuntuuko maksaminen mielekkäältä - ja jos tuntuu niin siitä vaan.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.3.2011 @ 06:08

Peace & Love, Sir Robin * http://kapsi.fi/~robsku/ - HackNBlog
* ZTE Blade: My first android computer. Old, so? No slide-out keyboard nor stylus :(
* Amilo laptop: Pentium Dual CPU T2390 @ 1.86GHz, 1MB Cache, RAM: 3GB, HDD: 120GB (not original), AMD/ATI Mobility Radeon HD 2400. Linux Mint Debian Edition.
...sen tarvi olla niin justiinsa

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Hakkerit vuotivat jaksoja Netflixin kesäkuussa ensi-iltansa saavasta Orange is the New Black -tuotantokaudesta Hakkerit vuotivat jaksoja Netflixin kesäkuussa ensi-iltansa saavasta Orange is the New Black -tuotantokaudesta (29.4.2017 21:25)
TheDarkOverlord-hakkeriryhmä aikoo jatkaa vuotoja myös Orange is the New Black -sarjan jälkeen. Asiasta uutisoi TorrentFreak. TheDarkOverlord kertoo saaneensa Orange is the New Black -sarjan ....
Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa (28.4.2017 17:42)
Odotetut Android-älypuhelimet saapuivat tänään myymälöihin. Helmikuussa MWC-messuilla esitelty LG G6 tuodaan myyntiin yhteistyössä Gigantin kanssa, minkä lisäksi puhelimen voi löytää operaattorien ....
Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin (28.4.2017 17:11)
Bitcoinin arvo kävi eilen uusissa ennätyslukemissa. Kirjoitushetkellä Bitcoinin arvo on noin 1300 dollaria eli noin 1200 euroa. Eilen yhden Bitcoinin arvo oli korkeimmillaan noin 1340 dollaria. ....
iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan (28.4.2017 14:04)
Apple on päättänyt korottaa App Storessa myytävien mobiilisovellusten hintaa. Alhaisin hintaluokka nousee 0,99 eurosta 1,09 euroon. Vastaava hintakorotus tehdään myös Meksikossa ja Tanskassa. ....
2 kommenttia
Apple Music uudistuu jälleen – Tänä vuonna siitä tulee videopalvelu Apple Music uudistuu jälleen – Tänä vuonna siitä tulee videopalvelu (28.4.2017 12:34)
Apple Music -suoratoistopalvelu uudistuu jälleen tänä vuonna kun Applen iOS-mobiilikäyttöjärjestelmästä esitellään uusi versio. Asia tuli ilmi Bloombergin tekemästä henkilökuva-artikkelista, ....

Uutisarkisto