*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Spotify siivitti digitaalisen musiikin markkinat hyvään kasvuun

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 7.2.2011 17:46 Kommentteja (7)

Spotify siivitti digitaalisen musiikin markkinat hyvään kasvuun Musiikkituottajat ry:n tänään julkaiseman raportin mukaan Suomen digitaalisen musiikin markkinat kasvoivat 88 prosenttia viime vuoden aikana. Suurin osa kasvusta johtuu uuden tyyppisten musiikkipalvelujen kuten Spotifyn ja Nokian sittemmin lopettaman Ovi Music Unlimited -palvelun suosiosta.
Kasvulukujen perusteella on selvää, että kuluttajat tukevat mielellään laillisia digitaalisen musiikin levityskanavia, kunhan ne paketoidaan helppokäyttöisiksi palveluiksi. Digitaalinen musiikki muodostaakin jo viidenneksen koko äänitemyynnin 43 miljoonan euron potista.

Viime vuoden ajalta tilastoitiin ensimmäistä kertaa myös Musiikkituottajat ry:n jäsenten muusta kun äänitemyynnistä saatuja tuloja. Kun mukaan lasketaan Gramexin maksamat esitys- ja tallennuskorvaukset, nousee äänitemyynnin ulkopuolisten tulojen osuus 23 prosenttiin kokonaistuloista. Näihin kuuluvat esimerkiksi merchandise-tulot, markkinointiyhteistyö sekä live-esiintymiset.

Huolimatta Spotifyn kaltaisten laillisten palveluiden suosion kasvusta, Musiikkituottajat ry:n edustaja Lauri Recht arvioi laittomien kopioiden kattavan yli 90 prosenttia kaikesta kuunnellusta digitaalisesta musiikista. Recht perääkin valtiovallan taholta laajamittaisia toimia piratismin kitkemiseksi. Rechtin mukaan myös Internet-operaattoreiden tulisi ottaa suurempi vastuu verkoissaan tapahtuvista laittomuuksista.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

17.2.2011 18:04

Rehdillä Laurilla ei taida olla ihan puhtaat jauhot pussissa itselläkään... sitä paitsi melkolailla oletettavissa on, että ilman näitä niin sanottuja laittomia kopiointeja musiikkimarkkinoiden kasvu kääntyisi todennäköisesti hurjaan laskuun ja sitten olisi taas kumma kiirus löytää uusi syntipukki tilalle.


"You can´t be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
-Frank Zappa

27.2.2011 21:06
Arzgahhh
Inactive

On se jännä kun mikään ei tunnu kelpaavan näille ihmisille! Ensin maristaan siitä kun digitaalinen musiikki tekee tappioo. Nyt sekään ei ole hyvä että se tuottaa. Tekisivät niin selkeän ja javattoman palvelun että se toimis, vaikka pena 3 koneella. Ilman DRM:ää tietenki ja vain MP3:na. Niin myynti olisi taattu aivan varmasti.


ASRock N68C-S UCC | Athlon II X2 250 | Winfast 8800gt + Setsugen | 2gb DDR3 1066mhz | Spinpoint F3 500gb Sata II | Razer Arctosa | Steel Series Kinzu Pro |


37.2.2011 21:38

Arvioin juuri, että Late siinä heitti tuon lukeman täysin hihastaan.

Ihan sama silti mulle mitä horisee.


Paras tapa päästä alkuun on hakata kahta kiveä vastakkain.

47.2.2011 22:21

Noni, kyl se siit lähtee! En ole koskaan ennen käyttänyt kätevämpää ja hyödyllisempää (ja tietenkin samalla laillista) musiikkiohjelmaa, kun Spotify. Valittajat voisivat lopettaa sen warettamisen ja siirtyä itsekin vaikkapa Spotifyn piiriin. :-)


3DMark05: 27858, 06: 21477, Vantage: 18882 | Intel core i7 860 3.22GHz | G.Skill 8Gb 1600MHz | Nvidia GeForce GTX 295 | Asus P7P55D Deluxe | LC Power 850W | 2TB Seagate, LaCie | Logitech G19 | Roccat Kone [+] | Roccat Kave 5.1 Headset | BenQ 24"+ LG 19" | Thermaltake Soprano Dx | JVC-RX-5060 @5.1 | Boston Acoustics 12", Pioneer, Philips |

58.2.2011 7:29

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Divisor:
Noni, kyl se siit lähtee! En ole koskaan ennen käyttänyt kätevämpää ja hyödyllisempää (ja tietenkin samalla laillista) musiikkiohjelmaa, kun Spotify. Valittajat voisivat lopettaa sen warettamisen ja siirtyä itsekin vaikkapa Spotifyn piiriin. :-)
Pidä tunkkisi jos paska kerran maistuu :)

PS: Elisa Viihteellä ei streemata mitään kunnolla.

PPS: Spotify voi sopia sinulle, mutta ei kaikille muille. Valittajat naurata enemmän hatuista vedetyille luvuille kun uusille palveluille.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.2.2011 @ 07:32

68.2.2011 12:06

Tuossa muuten Lauri Rechardtin (sama heebo kuin tuo "Lauri Recht"?) selite noille mutulukemille: http://dl.dropbox.com/u/3336681/ifpi.txt


"You can´t be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
-Frank Zappa

79.2.2011 17:41

Kyllä spotfity premium lisenssiä maksan itsekkin ja onhan se kiistämättä toimiva paketti ei siitä mihinkään pääse varsin mobiililaitteilla.
Tosin itseäni häiritsee tiettyjen ns.isojen artisten & bändien loiste poissaolollaan.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tässäkö Rovion seuraava hittipeli? Battle Bay tulossa saataville maailmanlaajuisesti Tässäkö Rovion seuraava hittipeli? Battle Bay tulossa saataville maailmanlaajuisesti (29.4.2017 21:42)
Rovion uusi Battle Bay -mobiilipeli tulee saataville maailmanlaajuisesti 5. toukokuuta. Battle Bay on reaaliaikainen moninpeli, jossa pelaajat kiitävät merellä viidestä pelaajasta koostuvassa ....
Hakkerit vuotivat jaksoja Netflixin kesäkuussa ensi-iltansa saavasta Orange is the New Black -tuotantokaudesta Hakkerit vuotivat jaksoja Netflixin kesäkuussa ensi-iltansa saavasta Orange is the New Black -tuotantokaudesta (29.4.2017 21:25)
TheDarkOverlord-hakkeriryhmä aikoo jatkaa vuotoja myös Orange is the New Black -sarjan jälkeen. Asiasta uutisoi TorrentFreak. TheDarkOverlord kertoo saaneensa Orange is the New Black -sarjan ....
Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa (28.4.2017 17:42)
Odotetut Android-älypuhelimet saapuivat tänään myymälöihin. Helmikuussa MWC-messuilla esitelty LG G6 tuodaan myyntiin yhteistyössä Gigantin kanssa, minkä lisäksi puhelimen voi löytää operaattorien ....
Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin (28.4.2017 17:11)
Bitcoinin arvo kävi eilen uusissa ennätyslukemissa. Kirjoitushetkellä Bitcoinin arvo on noin 1300 dollaria eli noin 1200 euroa. Eilen yhden Bitcoinin arvo oli korkeimmillaan noin 1340 dollaria. ....
iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan (28.4.2017 14:04)
Apple on päättänyt korottaa App Storessa myytävien mobiilisovellusten hintaa. Alhaisin hintaluokka nousee 0,99 eurosta 1,09 euroon. Vastaava hintakorotus tehdään myös Meksikossa ja Tanskassa. ....
3 kommenttia

Uutisarkisto