*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

VHF C -kanavanipun ohjelmistoluville paljon hakijoita

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 1.2.2011 15:21

VHF C -kanavanipun ohjelmistoluville paljon hakijoita Liikenne- ja viestintäministeriö laittoi joulukuussa haettavaksi VHF C -kanavanipun ohjelmistoluvat. Hakuaika päättyi tänään 1. helmikuuta ja ministeriön mukaan ohjelmistolupia haki määräajassa 13 tahoa.
Ohjelmistolupia hakivat seuraavat tahot: BBC World News Ltd, BBC Worldwide Ltd, Discovery Networks Nordic, Eurosport S.A., MTV Networks Ab, MTV Oy, NGC-Europe Limited, NonStop Television AB, PRO Radio Oy, Sanoma Entertainment Finland Oy, The Walt Disney Company Limited, Turner Broadcasting System Europe Limited ja URHOtv Oy. Tiedotteessa ei kerrottu koska päätökset luvan saanneista julkistetaan. Kanavanipun kapasiteetti tulee riippumaan verkkotoimiluvan saajasta, joten tällä hetkellä ei tiedetä kuinka monta kanavaa VHF C -nippuun on tulossa.

Kanavanippuun kuuluvissa kanavissa on mahdollista lähettää niin teräväpiirtolähetyksiä kuin tavallisia SD-lähetyksiäkin. Ministeriö on kuitenkin sanellut, että kanavien lähetyksessä on käytettävä DVB-T2- ja H.264/MPEG-4 AVC -tekniikoita.

Ohjelmistolupien ohella ministeriö laittoi hakuun VHF C -kanavanipun verkkotoimiluvan. Sitä hakivat tutut yhtiöt eli Anvia, Digita ja DNA. Tällä hetkellä DNA hallinnoi VHF A- ja VHF B -nippuja. Digita hallinnoi kanavavanippuja A–E ja Anvia toimii verkko-operaattorina nipuissa F–G.

Tägit: DNA Digita Anvia VHF C
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion (15.12.2017 22:50)
Uskaliaimmat OnePlus 5 -käyttäjät pääsevät nyt kokeilemaan uutta esiversiota, joka tuo Androidin uuden Oreo-version ominaisuuksia. OnePlus on aloittanut tänään Oreo-beetaohjelmassaan uuden version jakelun. ....
Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....

Uutisarkisto