*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Jenkit kaappasivat espanjalaisen sivuston domainnimen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 1.2.2011 16:10 Kommentteja (5)

Jenkit kaappasivat espanjalaisen sivuston domainnimen Yhdysvalloissa viranomaiset ovat jälleen käyttäneet omia oikeuksiaan ihmisiä raivostuttavalla tavalla, kun maahanmuutto- ja tullilainvalvontavirasto eli Immigration and Customs Enforcement (ICE) nappasi itselleen espanjalaisen Rojadirecta-sivuston domainnimen.
Rojadirecta-sivuston kautta jaellaan linkkejä netissä näkyviin videostreameihin, ja tämän takia monet tekijänoikeusjärjestöt ja mediajätit ovat hyökänneet sivustoa vastaan. Espanjassa sivusto kuitenkin todettiin oikeudessa täysin lailliseksi, joten se on saanut jatkaa toimintaansa valituksista huolimatta. Nähtävästi tämä ratkaisu ei kuitenkaan kelvannut kaikille, vaan ICE:n saamien ilmoitusten perusteella Rojadirecta joutui sitten ongelmiin Yhdysvalloissa.

Rojadirectan ainoa virallinen kytkös Yhdysvaltoihin on sivuston Rojadirecta.org-domainnimi, jonka hallinnasta vastaa Yhdysvalloissa toimiva yritys. ICE:n aiempien iskujen tavoin se on kuitenkin riittävä syy toimiin, ja virasto takavarikoi kyseisen domainnimen ilman erillistä varoitusta.

Sivustolla on kuitenkin käytössä useampi domainnimi, joten palvelun käyttöä voi jatkaa esim. Rojadirecta.com-osoitteen kautta. Sivuston ylläpitäjät eivät kuitenkaan ole mielissään tapahtuneesta ja he miettivät parhaillaan oikeustoimien aloittamista Yhdysvalloissa.

TorrentFreakin saamien tietojen mukaan myös muut sivustot ovat joutuneet samalla kertaa vastaavien toimien kohteeksi, joten ICE:n kuva saattaa jälleen koristaa muitakin tunnettuja P2P- ja streamaussivustoja.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

11.2.2011 16:40
Tnoi
Inactive

Maailmanpoliisi pamputtaa..

21.2.2011 19:57

Reilu kerho, jos ei kerta sallituin keinoin niin sitten keinoja kaihtamatta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.2.2011 @ 20:14

31.2.2011 23:00

no dotp2p tulee kohta, antipiraatit on siirtyneet hyökkäysvaiheeseen, taisteluita hävitään mutta sota voitetaan...


"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

42.2.2011 17:17

En vaan tajua miksi piraattipoukama saa olla rauhassa, varmaan ovat jo tajunneet että jos ne sen domainin nappaavat niin sivusto saa taas niin paljon mainosta ettei se kannata.

52.2.2011 22:26

Ensin pienet pelurit ja sitten isommat.


"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 (22.9.2017 22:25)
Kestävyystestaaja Zack Nelson on saanut käsiinsä uuden iPhone 8:n. Kovasti viimevuotiselta mallilta näyttävä puhelin on saanut muutamia merkittäviä päivityksiä, joita käsitellään oheisella YouTube-videolla. ....
Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima (22.9.2017 20:47)
Applen mobiilipiirien suorituskyky on ollut aina aivan omaa luokkaansa. Se on vuosi toisensa jälkeen tuhonnut tieltään tehokkaimmatkin Android-puhelimet, ja useimmiten jopa vuoden vanha iPhone ....
2 kommenttia
HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa (22.9.2017 20:16)
HBO on vuosikausia tuottanut maailman laadukkaimpiin tuotantoihin lukeutuvia televisiosarjoja. Näistä viimeiset vuodet parhaiten tunnetaan tietysti Game of Thrones, joka on ainakin piratismimittarilla ....
EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä (22.9.2017 19:46)
Piratismia on pidetty valtaisana ongelmana useiden media-alojen etujärjestöjen toimesta vuosikausia. Perinteisemmän piratismin ohella esimerkiksi Spotify ja YouTube ovat saaneet oman osansa loasta. ....
2 kommenttia
The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen (22.9.2017 12:25)
The Pirate Bayssä käyneet ovat saattaneet pistää merkille, että sivustolle on lisätty uusi JavaScript-sovellus, joka hyödyntää sivustolla vierailevien käyttäjien tietokoneiden laskentatehoa ....
2 kommenttia

Uutisarkisto