*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

ZTE ohitti Applen markkinaosuuksissa

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 28.1.2011 12:25 Kommentteja (5)

ZTE ohitti Applen markkinaosuuksissa Markkinatutkimusyhtiö IDC on saanut valmiiksi viime vuoden viimeisen neljänneksen matkapuhelinmyyntiä koskevan tutkimuksen. Sen mukaan matkapuhelimia myytiin 17,9 prosenttia enemmän kuin edellisenä neljänneksenä. Puhelinvalmistajista ZTE nousi maailman neljänneksi suurimmaksi, ohittaen Applen. Kärjessä ovat Nokia, Samsung ja LG.
Puhelimia toimitettiin viime vuoden viimeisten kolmen kuukauden aikana yhteensä 401,4 miljoonaa kappaletta. Nokia hallitsee odotetusti edelleen markkinoita 30,8 prosentin markkinaosuudella. Vaikka Nokian markkinaosuus on tippunut vuodessa 6,4 prosenttiyksikköä, niin toimitettujen puhelinten määrä on vajonnut vain 2,4 prosenttia. Käytännössä markkinoiden kasvu on siis satanut muiden puhelinvalmistajien laariin kuin Nokian. Markkinoita kasvattaa erityisesti älypuhelinten myynti.

Parhaiten viime vuodesta on kasvanut Apple, jonka puhelintoimitukset ovat nousseet 86 prosenttia. Toisena on kiinalainen ZTE, joka kasvoi 76,8 prosenttia. ZTE edulliset puhelimet ovat menneet erittäin hyvin kaupaksi niin kehitysmaissa kuin teollisuusmaissakin. Kolmanneksi eniten kasvoi "muiden valmistajien" osuus, johon kuuluu halpamallivalmistajien sekä HTC:n myyntiluvut. Kasvua viime vuodesta oli 44 prosenttia.

Tägit: IDC
Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

128.1.2011 12:44

Ei tullut yllätyksenä tuo ZTE:n nousu.

228.1.2011 12:52

ZTE on halpa puhelin joka ei ole paljonkaan huonompi kuin muut Android puhelimet. Sen takia luulen että parin vuoden päästä ne tulevat ulos voittajana android markkinoilla ja muut valmistajat tekee tappiota puhelin valmistus puolella ja se on varmaan se syy miksi nokia ei ikinä haluisi mukaan android kilpailuun.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.1.2011 @ 13:06

328.1.2011 13:06

Veikkaan että muilla Android-valmistajilla on joku vastareaktio tekeillä. Ei silti, Blade on itsellä ja olen todella tyytyväinen.


428.1.2011 13:42

Jossain mainittiin että tuo ZTE:n suuruus olisi vielä Aasian ja Afrikan huokeiden puhelinten myyntien ansiota, mutta noilla hinnoilla ei ole vaikea kuvitella että firma kipuaa koviin markkinaosuuksiin muuallakin.

Onhan se kuluttajille hyvä että on kilpailua. Pistänee aikanaan muutkin valmistajat varmasti miettimään pitääkö älypuhelimen oikeasti maksaa 400-600€.

Jännityksellä odotan miten tämä vaikuttaa tämän vuoden tuotejulkistusten hintoihin, etenkin android rintamalla. Enkä pitäisi sitä ihan täysin mahdottomana että seuraava iPhonekin olisi vähän maltillisemmin hinnoiteltu.

528.1.2011 16:14
pelikaani75
Vahvistamaton

Kiinalaiset on fiksumpia.sisus ratkaisee puhelimessa ja kun ulkokuorikin on asiallinen ei mikään estä voittojen tiellä.itsellä zte blade nyt ja ihmettelen miksi maksoin nokiasta kovan hinnan,kun puhelin jumii tämän tästä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uusia paljastuksia Samsungin tulevasta Bixbystä Uusia paljastuksia Samsungin tulevasta Bixbystä (19.1.2017 21:23)
Samsungin tulevien Galaxy S8 -huippumallien ominaisuuksista on puhuttu julkistuksen lähestyessä enevissä määrin, mutta iso osa huhuilusta on keskittynyt mm. näyttöön ja muihin hardisominaisuuksiin. ....
Nokian huippukameralla varustettua vanhaa Lumiaa käytettiin DNA:n sekvensointiin mikroskooppina Nokian huippukameralla varustettua vanhaa Lumiaa käytettiin DNA:n sekvensointiin mikroskooppina (19.1.2017 20:19)
Useimmat suomalaisista muistavat varmasti menneiden vuosien Lumia-älypuhelimista erityisesti hurjalla kameralla varustetun Lumia 1020 -mallin. Nokian 808 PureView'n hirviömäisellä 41 megapikselin ....
Testissä Roccatin pöytätilaa säästävä mekaaninen näppäimistö Suora FX Testissä Roccatin pöytätilaa säästävä mekaaninen näppäimistö Suora FX (19.1.2017 20:08)
Edellinen Roccatilta testissä ollut pelinäppäimistö oli Ryos MK FX, joka muistutti ulkomuodoltaan lähinnä scifi-sarjojen avaruusaluksen hallintakonsolia. Suora FX tähtää toiseen ääripäähän, ....
Vuotokuva tarjoaa uuden näkymän mahdollisesta Galaxy S8:n etupaneelista Vuotokuva tarjoaa uuden näkymän mahdollisesta Galaxy S8:n etupaneelista (19.1.2017 19:07)
Galaxy S8:n vuotokuvia on levinnyt viimeisten viikkojen aikana verkossa runsaanlaisesti, mutta tässä vaiheessa yhtäkään kuvaa ei ole pidetty kovinkaan suurella varmuudella aitona laitteena – ....
Yli 100 000 kuvaa Suomen historiasta julkaistiin vapaasti käytettäväksi Yli 100 000 kuvaa Suomen historiasta julkaistiin vapaasti käytettäväksi (19.1.2017 18:36)
Museoviraston on julkaissut digitoimansa yli 100 000 kuvaa kaikkien vapaasti käytettäväksi. Kuvat on lisensoitu CC BY 4.0 -linsessillä, joten niitä voi käyttää vapaasti missä tarkoituksessa ....
1 kommentti

Uutisarkisto