*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

ZTE ohitti Applen markkinaosuuksissa

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 28.1.2011 12:25 Kommentteja (5)

ZTE ohitti Applen markkinaosuuksissa Markkinatutkimusyhtiö IDC on saanut valmiiksi viime vuoden viimeisen neljänneksen matkapuhelinmyyntiä koskevan tutkimuksen. Sen mukaan matkapuhelimia myytiin 17,9 prosenttia enemmän kuin edellisenä neljänneksenä. Puhelinvalmistajista ZTE nousi maailman neljänneksi suurimmaksi, ohittaen Applen. Kärjessä ovat Nokia, Samsung ja LG.
Puhelimia toimitettiin viime vuoden viimeisten kolmen kuukauden aikana yhteensä 401,4 miljoonaa kappaletta. Nokia hallitsee odotetusti edelleen markkinoita 30,8 prosentin markkinaosuudella. Vaikka Nokian markkinaosuus on tippunut vuodessa 6,4 prosenttiyksikköä, niin toimitettujen puhelinten määrä on vajonnut vain 2,4 prosenttia. Käytännössä markkinoiden kasvu on siis satanut muiden puhelinvalmistajien laariin kuin Nokian. Markkinoita kasvattaa erityisesti älypuhelinten myynti.

Parhaiten viime vuodesta on kasvanut Apple, jonka puhelintoimitukset ovat nousseet 86 prosenttia. Toisena on kiinalainen ZTE, joka kasvoi 76,8 prosenttia. ZTE edulliset puhelimet ovat menneet erittäin hyvin kaupaksi niin kehitysmaissa kuin teollisuusmaissakin. Kolmanneksi eniten kasvoi "muiden valmistajien" osuus, johon kuuluu halpamallivalmistajien sekä HTC:n myyntiluvut. Kasvua viime vuodesta oli 44 prosenttia.

Tägit: IDC
Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

128.1.2011 12:44

Ei tullut yllätyksenä tuo ZTE:n nousu.

228.1.2011 12:52

ZTE on halpa puhelin joka ei ole paljonkaan huonompi kuin muut Android puhelimet. Sen takia luulen että parin vuoden päästä ne tulevat ulos voittajana android markkinoilla ja muut valmistajat tekee tappiota puhelin valmistus puolella ja se on varmaan se syy miksi nokia ei ikinä haluisi mukaan android kilpailuun.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.1.2011 @ 13:06

328.1.2011 13:06

Veikkaan että muilla Android-valmistajilla on joku vastareaktio tekeillä. Ei silti, Blade on itsellä ja olen todella tyytyväinen.


428.1.2011 13:42

Jossain mainittiin että tuo ZTE:n suuruus olisi vielä Aasian ja Afrikan huokeiden puhelinten myyntien ansiota, mutta noilla hinnoilla ei ole vaikea kuvitella että firma kipuaa koviin markkinaosuuksiin muuallakin.

Onhan se kuluttajille hyvä että on kilpailua. Pistänee aikanaan muutkin valmistajat varmasti miettimään pitääkö älypuhelimen oikeasti maksaa 400-600€.

Jännityksellä odotan miten tämä vaikuttaa tämän vuoden tuotejulkistusten hintoihin, etenkin android rintamalla. Enkä pitäisi sitä ihan täysin mahdottomana että seuraava iPhonekin olisi vähän maltillisemmin hinnoiteltu.

528.1.2011 16:14
pelikaani75
Vahvistamaton

Kiinalaiset on fiksumpia.sisus ratkaisee puhelimessa ja kun ulkokuorikin on asiallinen ei mikään estä voittojen tiellä.itsellä zte blade nyt ja ihmettelen miksi maksoin nokiasta kovan hinnan,kun puhelin jumii tämän tästä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Apple Music uudistuu jälleen – Tänä vuonna siitä tulee videopalvelu Apple Music uudistuu jälleen – Tänä vuonna siitä tulee videopalvelu (28.4.2017 12:34)
Apple Music -suoratoistopalvelu uudistuu jälleen tänä vuonna kun Applen iOS-mobiilikäyttöjärjestelmästä esitellään uusi versio. Asia tuli ilmi Bloombergin tekemästä henkilökuva-artikkelista, ....
Vaasa pääsi jatkoon – Jättimäinen akkutehdashanke etenee Vaasa pääsi jatkoon – Jättimäinen akkutehdashanke etenee (28.4.2017 10:15)
Pohjolaan jättimäisen akkutehtaan rakentamista suunnitteleva Northvolt-kasvuyritys on keventänyt tehtaan potentiaalisten sijoituspaikkojen listaa. Jatkoon pääsi yhteensä 10 paikkakuntaa, joista ....
1 kommentti
Hyökkääkö Apple seuraavaksi pankkien apajille? Keskustelut ovat käynnissä Hyökkääkö Apple seuraavaksi pankkien apajille? Keskustelut ovat käynnissä (28.4.2017 08:43)
Pankit ovat Suomessakin yrittäneet luoda uusia digitaalisia palveluita muun muassa henkilöiden välisen nopean ja kitkattoman rahasiirron mahdollistamiseksi. Danske Bank on markkinoinnut omaa ....
Microsoftilta vahva tulos – PC-markkina vakiintuu jo? Microsoftilta vahva tulos – PC-markkina vakiintuu jo? (28.4.2017 08:13)
Microsoft on julkaissut vuoden alkua koskevan tuloksensa. Ohjelmistojätin liikevaihto oli tammi-maaliskuussa 22,1 miljardia dollaria ja nettotulos vastaavana ajankohtana 4,8 miljardia dollaria. ....
1 kommentti
Google-työntekijä osoitti Pixelin kameran kyvykkyyden huimilla kuvilla Google-työntekijä osoitti Pixelin kameran kyvykkyyden huimilla kuvilla (27.4.2017 19:44)
Google julkaisi viime syksyny ensimmäisen virallisen Google-puhelimensa kahtena eri versiona. Google Pixel ja Pixel XL paitsi ovat Googlen omaa käsialaa ja tarjoavat puhteen Android-käyttökokemuksen, ....

Uutisarkisto