*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Pirate Bay herättää pelkoa musiikkteollisuudessa: tulossa uusi musiikkipalvelu?

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 24.1.2011 12:12 Kommentteja (13)

Pirate Bay herättää pelkoa musiikkteollisuudessa: tulossa uusi musiikkipalvelu? Maailman tunnetuin BitTorrent-sivusto The Pirate Bay suunnitteli oman nimenomaisesti musiikin jakamiseen suunnatun sivuston perustamista jo muutama vuosi takaperin, mutta The Music Bay -nimellä tunnettu hanke ei ole juuri edennyt.
Uusien huhujen mukaan edistystä olisi kuitenkin tapahtumassa ja Pirate Bayn omistamassa fear.themusicbay.org alidomainissa on ollut aktiivisuutta viimeaikoina. Sivu on kuitenkin vielä tyhjä lukuun ottamatta "Comming Soon" otsikkoa.

TorrentFreakin haastatteleman The Pirate Bayn sisäpiiriläisen mukaan seuraavien kuukausien aikana tullaan näkemään jotain täysin uutta. Sisäpiiristä kerrotaan, että äänitealan tähänastiset huolet piratismista eivät ole mitään verrattuna tulevaan.

Huolimatta hyvistä sisäpiiriyhteyksistään TorrentFreak ei osannut kertoa tarkemmin tulevasta. The Pirate Bay kuitenkin suunnittelee tulevan palvelun juhlistamista huhtikuun aikana Roomassa, joka osuu sopivasti Roomassa 1933 perustetun musiikkiteollisuuden suurimman etujärjestön IFPI:n (International Federation of the Phonographic Industry) 78-vuotis syntymäpäivän kohdalle.

Huolimatta suurista puheista todellisen palvelun olemassaolosta ei ole vielä mitään todisteita. Varmuus asiasta saataneen kuitenkin kevään mittaan.

Tägit: The Pirate Bay
Edellinen Seuraava  

13 kommenttia

124.1.2011 13:18

Äh... Pissivät omaan nilkkaan. Jos ei kannata tehdä musaa, niin kuka sitä sitten tekee?? Olisiko liian vaikeaa tpb:lle keksiä tähän joku ansaintamalli muusikoille, ettei tarvitsisi varastaa... Esim. Spotify on hyvä esimerkki. Jos musa/leffateollisuus löisi tyhmät päänsä yhteen esim. tpb:n porukan kanssa ja keksisivät jonkin uuden innovaation, niin voisi olla monta ongelmaa ratkaistu...


224.1.2011 13:23

En kyllä kuuntele musiikkia hirveämmin, mutta kuulostaa kiinnostavalta. Liittyisikö palvelu jotenkin streamaamiseen? Streemien katsominen/kuunteleminen tekisi palvelusta ainakin loppukäyttäjälle Suomessa laillisen.

@Anestic
Valitettavasti maailma ei ole noin yksinkertainen.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.1.2011 @ 13:28

324.1.2011 16:16

Musa ja leffateollisuusko olisivat mukana innovaatioiden tekemisessä :Q

424.1.2011 21:33

@2 Perusteita, mitä tarkoitat? Musan/leffojen tekeminen maksaa oikeasti aika paljon, jo demoasteella. Miksi kukaan alkaisi levittää omaa musaa, jos siitä ei ikinä mitään saisi? Tai hommaisi ne aina vaan paremmat vehkeet? Tai alkaisi opiskella alaa?? Piratismi syö kulttuuria...


524.1.2011 21:53

Anestic, piratismi ei tässä tapauksessa syö kulttuuria, se syö levymyyntiä mutta samalla artistit saavat tuotoksensa paljon useamman henkilön kuultavaksi kuin maksullista kautta. Tämän vuoksi keikoillekin on enemmän tulijoita.

Äänitealaa vaivaa vanhanaikaisuus, vähän kuten sanomalehti- ja uutistoimituksiakin. Valitetaan koko ajan miten se on väärin että kaiken saa ilmaiseksi internetistä mutta ei olla valmiina mukautumaan muuttuvaan maailmaan ja kehittämään uusia bisnesmalleja.

Ja perimmäinen syy tehdä musiikkia liittyy kyllä enemmän luovuuteen kuin maalliseen mammonaan. Tai ainakin pitäisi liittyä. Ne jotka sitä tekevät pelkät dollarin kuvat silmissä eivät edes ansaitse saada siitä maksua. Sekö muka kulttuuria on? Jos olisi niin sitten kaikki rahanteko olisi vaikkapa siivoustöistä lähtien kulttuuria :P

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.1.2011 @ 21:58

624.1.2011 22:38

Itse teen ainakin musiikkini ilmaiseksi! Ja vitut millekkään Britneys Spearssille ja muille huuhaa pop ikoneille, jokainen osaa tehdä musiikkia ja tehköön musiikkinsa omaan makuunsa.

Alan_Mies puhuu asiaa.

724.1.2011 23:44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Alan_mies:
Ja perimmäinen syy tehdä musiikkia liittyy kyllä enemmän luovuuteen kuin maalliseen mammonaan. Tai ainakin pitäisi liittyä. Ne jotka sitä tekevät pelkät dollarin kuvat silmissä eivät edes ansaitse saada siitä maksua. Sekö muka kulttuuria on? Jos olisi niin sitten kaikki rahanteko olisi vaikkapa siivoustöistä lähtien kulttuuria :P

Suomessa on semmoinen erikoinen harhaluulo että taiteilijoiden pitäisi olla hyväntekijöitä jotka tekevät ilmaista työtä muiden iloksi. Koskaan ei puhuta että rakennusmies ei ansaitse saada maksua jos tekee työtä vaan rahankiilto silmissä.

Jos artisti tekee mielestäsi hyvää musiikkia niin suotavaa on sen tukeminen. Ilman rahaa eläminen ei suomessa onnistu. Aina voi keksiä miksi et halua maksaa artistille mutta yleensä nämä ovat vain tekosyitä millä hyväksytät oman saituuden.

Asus P8P67, i5 2500-K @ 3,6Ghz, Scythe Ninja 3, GTX 660 DirectCu II, Fractal Design R3, Seasonic S12 II-520W, PNY SSD, Eizo FORIS FS2331, 12Gb DDR3 1600Mhz@1.65V, Logitech G910 keyboard + g502 mouse.

825.1.2011 7:57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Alan_mies:
Ja perimmäinen syy tehdä musiikkia liittyy kyllä enemmän luovuuteen kuin maalliseen mammonaan. Tai ainakin pitäisi liittyä. Ne jotka sitä tekevät pelkät dollarin kuvat silmissä eivät edes ansaitse saada siitä maksua. Sekö muka kulttuuria on? Jos olisi niin sitten kaikki rahanteko olisi vaikkapa siivoustöistä lähtien kulttuuria :P

Suomessa on semmoinen erikoinen harhaluulo että taiteilijoiden pitäisi olla hyväntekijöitä jotka tekevät ilmaista työtä muiden iloksi. Koskaan ei puhuta että rakennusmies ei ansaitse saada maksua jos tekee työtä vaan rahankiilto silmissä.

Jos artisti tekee mielestäsi hyvää musiikkia niin suotavaa on sen tukeminen. Ilman rahaa eläminen ei suomessa onnistu. Aina voi keksiä miksi et halua maksaa artistille mutta yleensä nämä ovat vain tekosyitä millä hyväksytät oman saituuden.
Olen satavarma, että tätä keskustelua käytäisiin rakennusalastakin, jos talot olisivat hyvitysmaksun alaisia ja talot kopioitavissa :)

PS: Alan_mies taisi enemmän tarkoittaa sitä, että muuttuneessa maailmassa mallienkin pitää muuttua. En ole kenenkään kuullut koskaan sanoneen, että taiteilijoiden täytyy toimia ilmaiseksi.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.1.2011 @ 08:00

925.1.2011 13:43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:

Olen satavarma, että tätä keskustelua käytäisiin rakennusalastakin, jos talot olisivat hyvitysmaksun alaisia ja talot kopioitavissa :)

PS: Alan_mies taisi enemmän tarkoittaa sitä, että muuttuneessa maailmassa mallienkin pitää muuttua. En ole kenenkään kuullut koskaan sanoneen, että taiteilijoiden täytyy toimia ilmaiseksi.

No puhui uusista bisnesmalleista mutta samaan hengenvetoon tuumasi että musiikkia ei saisi tehdä rahan takia.


Asus P8P67, i5 2500-K @ 3,6Ghz, Scythe Ninja 3, GTX 660 DirectCu II, Fractal Design R3, Seasonic S12 II-520W, PNY SSD, Eizo FORIS FS2331, 12Gb DDR3 1600Mhz@1.65V, Logitech G910 keyboard + g502 mouse.

1025.1.2011 14:30

-mitä on odotettavissa, varmaan joku näistä:
- stream palvelu, Bittorrent kehittää stream torrentia...
- Anonyymi bittorrent, kaikki TPB torrentit muuttuvat .atorrent
tiedostoiksi tai joku vastaava systeemi
- dotp2p... not likely
- hajautettu tietokanta, TPB tietokanta hajautuu kenen tahansa
jaettavaksi.

-Joku muu mutta mikä, joku uusi systeemi jakaa anonyymisti mutta mikä?"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

1125.1.2011 14:34

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

No puhui uusista bisnesmalleista mutta samaan hengenvetoon tuumasi että musiikkia ei saisi tehdä rahan takia.

no saa toki mutta ei pidä sitten valittaa kun ei kukaan maksakaan siitä paskasta

HIROSHIMA 45
TSHERNOBYL 86
WINDOWS 95

1227.1.2011 12:14

Mielenkiintoista olisi tietää paljonko itse muusikot oikeasti menettävät tästä piratismista. Ainakin oman käsityksen mukaan 20€ levystä menee itse muusikolle alle euron verran, eli suurimmat tuotot tulevat keikoista ja oheistuote myynnistä (paidat yms.)

1327.1.2011 14:56

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Locke23:
Mielenkiintoista olisi tietää paljonko itse muusikot oikeasti menettävät tästä piratismista. Ainakin oman käsityksen mukaan 20€ levystä menee itse muusikolle alle euron verran, eli suurimmat tuotot tulevat keikoista ja oheistuote myynnistä (paidat yms.)
Tiemmä tota luokkaa, +/- 50cnt...
Sinisiämäsii nää tekijäinoikeuksien puollustajat kyllä, artisti joka sen rahan ansaitsee (lahjakkuudellaan) tod.näkösesti saa piratismin takia +5-10% lisää tuloja (koska leviää paremmi-> warettajaki saattaa alkaa tukee jos taiteesta pitää, warettajan kavereista puhumattakaan), ja tekijänoikeusjärjestöt si menettää sen -5% tuloista omien taskujensa osalta...
Ja si alkavat itkee kuinka "taiteilijat" jää tappiolle, eli ne joita kukaan ei haluakkaa kuulla/nähdä, ja tietty ne tekijänoikeusjärjestöt.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tässäkö Rovion seuraava hittipeli? Battle Bay tulossa saataville maailmanlaajuisesti Tässäkö Rovion seuraava hittipeli? Battle Bay tulossa saataville maailmanlaajuisesti (29.4.2017 21:42)
Rovion uusi Battle Bay -mobiilipeli tulee saataville maailmanlaajuisesti 5. toukokuuta. Battle Bay on reaaliaikainen moninpeli, jossa pelaajat kiitävät merellä viidestä pelaajasta koostuvassa ....
Hakkerit vuotivat jaksoja Netflixin kesäkuussa ensi-iltansa saavasta Orange is the New Black -tuotantokaudesta Hakkerit vuotivat jaksoja Netflixin kesäkuussa ensi-iltansa saavasta Orange is the New Black -tuotantokaudesta (29.4.2017 21:25)
TheDarkOverlord-hakkeriryhmä aikoo jatkaa vuotoja myös Orange is the New Black -sarjan jälkeen. Asiasta uutisoi TorrentFreak. TheDarkOverlord kertoo saaneensa Orange is the New Black -sarjan ....
Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa (28.4.2017 17:42)
Odotetut Android-älypuhelimet saapuivat tänään myymälöihin. Helmikuussa MWC-messuilla esitelty LG G6 tuodaan myyntiin yhteistyössä Gigantin kanssa, minkä lisäksi puhelimen voi löytää operaattorien ....
Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin (28.4.2017 17:11)
Bitcoinin arvo kävi eilen uusissa ennätyslukemissa. Kirjoitushetkellä Bitcoinin arvo on noin 1300 dollaria eli noin 1200 euroa. Eilen yhden Bitcoinin arvo oli korkeimmillaan noin 1340 dollaria. ....
iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan (28.4.2017 14:04)
Apple on päättänyt korottaa App Storessa myytävien mobiilisovellusten hintaa. Alhaisin hintaluokka nousee 0,99 eurosta 1,09 euroon. Vastaava hintakorotus tehdään myös Meksikossa ja Tanskassa. ....
3 kommenttia

Uutisarkisto