*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Pirate Bay herättää pelkoa musiikkteollisuudessa: tulossa uusi musiikkipalvelu?

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 24.1.2011 12:12 Kommentteja (13)

Pirate Bay herättää pelkoa musiikkteollisuudessa: tulossa uusi musiikkipalvelu? Maailman tunnetuin BitTorrent-sivusto The Pirate Bay suunnitteli oman nimenomaisesti musiikin jakamiseen suunnatun sivuston perustamista jo muutama vuosi takaperin, mutta The Music Bay -nimellä tunnettu hanke ei ole juuri edennyt.
Uusien huhujen mukaan edistystä olisi kuitenkin tapahtumassa ja Pirate Bayn omistamassa fear.themusicbay.org alidomainissa on ollut aktiivisuutta viimeaikoina. Sivu on kuitenkin vielä tyhjä lukuun ottamatta "Comming Soon" otsikkoa.

TorrentFreakin haastatteleman The Pirate Bayn sisäpiiriläisen mukaan seuraavien kuukausien aikana tullaan näkemään jotain täysin uutta. Sisäpiiristä kerrotaan, että äänitealan tähänastiset huolet piratismista eivät ole mitään verrattuna tulevaan.

Huolimatta hyvistä sisäpiiriyhteyksistään TorrentFreak ei osannut kertoa tarkemmin tulevasta. The Pirate Bay kuitenkin suunnittelee tulevan palvelun juhlistamista huhtikuun aikana Roomassa, joka osuu sopivasti Roomassa 1933 perustetun musiikkiteollisuuden suurimman etujärjestön IFPI:n (International Federation of the Phonographic Industry) 78-vuotis syntymäpäivän kohdalle.

Huolimatta suurista puheista todellisen palvelun olemassaolosta ei ole vielä mitään todisteita. Varmuus asiasta saataneen kuitenkin kevään mittaan.

Tägit: The Pirate Bay
Edellinen Seuraava  

13 kommenttia

124.1.2011 13:18

Äh... Pissivät omaan nilkkaan. Jos ei kannata tehdä musaa, niin kuka sitä sitten tekee?? Olisiko liian vaikeaa tpb:lle keksiä tähän joku ansaintamalli muusikoille, ettei tarvitsisi varastaa... Esim. Spotify on hyvä esimerkki. Jos musa/leffateollisuus löisi tyhmät päänsä yhteen esim. tpb:n porukan kanssa ja keksisivät jonkin uuden innovaation, niin voisi olla monta ongelmaa ratkaistu...


224.1.2011 13:23

En kyllä kuuntele musiikkia hirveämmin, mutta kuulostaa kiinnostavalta. Liittyisikö palvelu jotenkin streamaamiseen? Streemien katsominen/kuunteleminen tekisi palvelusta ainakin loppukäyttäjälle Suomessa laillisen.

@Anestic
Valitettavasti maailma ei ole noin yksinkertainen.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.1.2011 @ 13:28

324.1.2011 16:16

Musa ja leffateollisuusko olisivat mukana innovaatioiden tekemisessä :Q

424.1.2011 21:33

@2 Perusteita, mitä tarkoitat? Musan/leffojen tekeminen maksaa oikeasti aika paljon, jo demoasteella. Miksi kukaan alkaisi levittää omaa musaa, jos siitä ei ikinä mitään saisi? Tai hommaisi ne aina vaan paremmat vehkeet? Tai alkaisi opiskella alaa?? Piratismi syö kulttuuria...


524.1.2011 21:53

Anestic, piratismi ei tässä tapauksessa syö kulttuuria, se syö levymyyntiä mutta samalla artistit saavat tuotoksensa paljon useamman henkilön kuultavaksi kuin maksullista kautta. Tämän vuoksi keikoillekin on enemmän tulijoita.

Äänitealaa vaivaa vanhanaikaisuus, vähän kuten sanomalehti- ja uutistoimituksiakin. Valitetaan koko ajan miten se on väärin että kaiken saa ilmaiseksi internetistä mutta ei olla valmiina mukautumaan muuttuvaan maailmaan ja kehittämään uusia bisnesmalleja.

Ja perimmäinen syy tehdä musiikkia liittyy kyllä enemmän luovuuteen kuin maalliseen mammonaan. Tai ainakin pitäisi liittyä. Ne jotka sitä tekevät pelkät dollarin kuvat silmissä eivät edes ansaitse saada siitä maksua. Sekö muka kulttuuria on? Jos olisi niin sitten kaikki rahanteko olisi vaikkapa siivoustöistä lähtien kulttuuria :P

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.1.2011 @ 21:58

624.1.2011 22:38

Itse teen ainakin musiikkini ilmaiseksi! Ja vitut millekkään Britneys Spearssille ja muille huuhaa pop ikoneille, jokainen osaa tehdä musiikkia ja tehköön musiikkinsa omaan makuunsa.

Alan_Mies puhuu asiaa.

724.1.2011 23:44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Alan_mies:
Ja perimmäinen syy tehdä musiikkia liittyy kyllä enemmän luovuuteen kuin maalliseen mammonaan. Tai ainakin pitäisi liittyä. Ne jotka sitä tekevät pelkät dollarin kuvat silmissä eivät edes ansaitse saada siitä maksua. Sekö muka kulttuuria on? Jos olisi niin sitten kaikki rahanteko olisi vaikkapa siivoustöistä lähtien kulttuuria :P

Suomessa on semmoinen erikoinen harhaluulo että taiteilijoiden pitäisi olla hyväntekijöitä jotka tekevät ilmaista työtä muiden iloksi. Koskaan ei puhuta että rakennusmies ei ansaitse saada maksua jos tekee työtä vaan rahankiilto silmissä.

Jos artisti tekee mielestäsi hyvää musiikkia niin suotavaa on sen tukeminen. Ilman rahaa eläminen ei suomessa onnistu. Aina voi keksiä miksi et halua maksaa artistille mutta yleensä nämä ovat vain tekosyitä millä hyväksytät oman saituuden.

Tietokone + Chord Hugo + Grado RS1i = heaven

825.1.2011 7:57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Alan_mies:
Ja perimmäinen syy tehdä musiikkia liittyy kyllä enemmän luovuuteen kuin maalliseen mammonaan. Tai ainakin pitäisi liittyä. Ne jotka sitä tekevät pelkät dollarin kuvat silmissä eivät edes ansaitse saada siitä maksua. Sekö muka kulttuuria on? Jos olisi niin sitten kaikki rahanteko olisi vaikkapa siivoustöistä lähtien kulttuuria :P

Suomessa on semmoinen erikoinen harhaluulo että taiteilijoiden pitäisi olla hyväntekijöitä jotka tekevät ilmaista työtä muiden iloksi. Koskaan ei puhuta että rakennusmies ei ansaitse saada maksua jos tekee työtä vaan rahankiilto silmissä.

Jos artisti tekee mielestäsi hyvää musiikkia niin suotavaa on sen tukeminen. Ilman rahaa eläminen ei suomessa onnistu. Aina voi keksiä miksi et halua maksaa artistille mutta yleensä nämä ovat vain tekosyitä millä hyväksytät oman saituuden.
Olen satavarma, että tätä keskustelua käytäisiin rakennusalastakin, jos talot olisivat hyvitysmaksun alaisia ja talot kopioitavissa :)

PS: Alan_mies taisi enemmän tarkoittaa sitä, että muuttuneessa maailmassa mallienkin pitää muuttua. En ole kenenkään kuullut koskaan sanoneen, että taiteilijoiden täytyy toimia ilmaiseksi.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.1.2011 @ 08:00

925.1.2011 13:43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:

Olen satavarma, että tätä keskustelua käytäisiin rakennusalastakin, jos talot olisivat hyvitysmaksun alaisia ja talot kopioitavissa :)

PS: Alan_mies taisi enemmän tarkoittaa sitä, että muuttuneessa maailmassa mallienkin pitää muuttua. En ole kenenkään kuullut koskaan sanoneen, että taiteilijoiden täytyy toimia ilmaiseksi.

No puhui uusista bisnesmalleista mutta samaan hengenvetoon tuumasi että musiikkia ei saisi tehdä rahan takia.


Tietokone + Chord Hugo + Grado RS1i = heaven

1025.1.2011 14:30

-mitä on odotettavissa, varmaan joku näistä:
- stream palvelu, Bittorrent kehittää stream torrentia...
- Anonyymi bittorrent, kaikki TPB torrentit muuttuvat .atorrent
tiedostoiksi tai joku vastaava systeemi
- dotp2p... not likely
- hajautettu tietokanta, TPB tietokanta hajautuu kenen tahansa
jaettavaksi.

-Joku muu mutta mikä, joku uusi systeemi jakaa anonyymisti mutta mikä?"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

1125.1.2011 14:34

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

No puhui uusista bisnesmalleista mutta samaan hengenvetoon tuumasi että musiikkia ei saisi tehdä rahan takia.

no saa toki mutta ei pidä sitten valittaa kun ei kukaan maksakaan siitä paskasta

HIROSHIMA 45
TSHERNOBYL 86
WINDOWS 95

1227.1.2011 12:14

Mielenkiintoista olisi tietää paljonko itse muusikot oikeasti menettävät tästä piratismista. Ainakin oman käsityksen mukaan 20€ levystä menee itse muusikolle alle euron verran, eli suurimmat tuotot tulevat keikoista ja oheistuote myynnistä (paidat yms.)

1327.1.2011 14:56

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Locke23:
Mielenkiintoista olisi tietää paljonko itse muusikot oikeasti menettävät tästä piratismista. Ainakin oman käsityksen mukaan 20€ levystä menee itse muusikolle alle euron verran, eli suurimmat tuotot tulevat keikoista ja oheistuote myynnistä (paidat yms.)
Tiemmä tota luokkaa, +/- 50cnt...
Sinisiämäsii nää tekijäinoikeuksien puollustajat kyllä, artisti joka sen rahan ansaitsee (lahjakkuudellaan) tod.näkösesti saa piratismin takia +5-10% lisää tuloja (koska leviää paremmi-> warettajaki saattaa alkaa tukee jos taiteesta pitää, warettajan kavereista puhumattakaan), ja tekijänoikeusjärjestöt si menettää sen -5% tuloista omien taskujensa osalta...
Ja si alkavat itkee kuinka "taiteilijat" jää tappiolle, eli ne joita kukaan ei haluakkaa kuulla/nähdä, ja tietty ne tekijänoikeusjärjestöt.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Facebook kehitti Watch Partyt – Katsele nettivideoita samaan aikaan kavereiden kanssa Facebook kehitti Watch Partyt – Katsele nettivideoita samaan aikaan kavereiden kanssa (18.1.2018 12:10)
Facebookista on jo pidemmän aikaa voinut vahdata hassuja videoita aiheesta kuin aiheesta, mutta se ei ole ollut kovin yhteisöllistä – kuten yhteisöpalvelulta voisi odottaa. Facebookin testaama ....
Apple antaa sinun valita – Otatko sammuvan vai hidastetun iPhonen? Apple antaa sinun valita – Otatko sammuvan vai hidastetun iPhonen? (18.1.2018 07:27)
Vanhempien iPhone-mallien hidastaminen yllättävien sammumisten ehkäisemiseksi tietynlaisissa tilanteissa nousi julkisen keskustelun valokeilaan joulukuussa, mikä pakotti Applen julkaisemaan ....
4 kommenttia
Apple palauttaa rahat Yhdysvaltoihin – Tulossa massiivinen veropotti ja investointeja Apple palauttaa rahat Yhdysvaltoihin – Tulossa massiivinen veropotti ja investointeja (18.1.2018 06:46)
Apple on ilmoittanut kiihdyttävänsä investointitahtiaan Yhdysvalloissa Donal Trumpin hallinnon verohelpotusten johdosta. Seuraavan viiden vuoden aikana Apple tuo rahaa Yhdysvaltojen talouteen ....
2 kommenttia
Kupla puhkeaa? Bitcoinin arvo romahti reilussa viikossa Kupla puhkeaa? Bitcoinin arvo romahti reilussa viikossa (17.1.2018 14:23)
Bitcoinin kurssi kehittyi vuonna 2017 äärimmäisen suotuisasti – tuntui ettei kasvulle ole lainkaan rajaa. Talousviisaat kuitenkin näkivät bitcoinissa klassisen kuplan tunnusmerkit, sillä kurssinousulle ....
OnePlussan verkkokauppa vuoti luottokorttitietoja – Tarkista onko korttiasi käytetty luvattomasti OnePlussan verkkokauppa vuoti luottokorttitietoja – Tarkista onko korttiasi käytetty luvattomasti (17.1.2018 11:15)
OnePlus on ottanut väliaikaisesti suoran maksukorttimaksamisen pois käytöstä, kerrotaan yhtiön tukifoorumeilla. Syyksi kerrotaan viikonloppuna ilmi tulleet tiedot, joiden mukaan joidenkin asiakkaiden ....

Uutisarkisto