*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Tiversa: WikiLeaks on kerännyt tietoja P2P-verkoista

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 21.1.2011 11:46 Kommentteja (6)

Tiversa: WikiLeaks on kerännyt tietoja P2P-verkoista Tietoja vuotava WikiLeaks-sivusto on saanut mediassa runsaasti huomiota julkistamiensa dokumenttien takia. Sivuston mukaan dokumentit heille ovat luovuttaneet asioihin liittyneet tahot, mutta Tiversa-yrityksen mukaan WikiLeaks on kerännyt tietoja myös P2P-verkoissa ilman lupia.
P2P-seurantaan erikoistunut Tiversa sanoo löytäneen todisteita tapauksista, jossa WikiLeaksin tietokoneilla on etsitty P2P-verkoissa mm. tietyt hakukriteerit täyttäviä Excel-tiedostoja. Hakuja tehtiin ainakin Kazaa- ja LimeWire-ohjelmien avulla vuoden 2009 aikana, ja löydetyt tiedostot ladattiin sitten talteen ja julkaistiin sivuston kautta.

Tiversan mukaan WikiLeaks sai tällä tavalla haltuunsa esim. Pentagonin ohjushankkeisiin liittyviä dokumentteja. WikiLeaks väitti kuitenkin dokumenttien julkaisun yhteydessä saaneensa ne haltuunsa ulkopuoliselta vuotajalta, joten jos Tiversan väitteet pitävät paikkaansa, ei WikiLeaks ole kertonut aivan koko totuutta toimintatavoistaan.

Salaisiksi tarkoitettujen dokumenttien etsiminen P2P-verkoissa ei ole mikään uusi juttu, sillä vastaavaa on tapahtunut aiemmin, koska jotkin P2P-ohjelmat jakavat automaattisesti kaiken kiintolevyltä löytyvän sisällön verkkoon. Täten virastoon asennettu P2P-ohjelma saattaa jakaa verkkoon runsaasti salaisiksi luokiteltuja tiedostoja.

WikiLeaksin asianajaja Mark Stephens sanoo Tiversan syytösten olevan valetta. Tiversan toimitusjohtaja Robert Boback seisoo kuitenkin sanojensa takana, ja hänen mukaansa jopa puolet WikiLeaksin julkaisemista dokumenteista voivat olla peräisin P2P-verkoissa, jolloin yksityisten tietolähteiden merkitys sivuston toiminnassa olisi odotettua pienempi.

Tiversa-yritys on löytänyt aiemmin seurantansa avulla P2P-verkoissa jaossa olleita salaisuuksia, kuten Yhdysvaltojen presidentin käytössä olevan Marine One -helikopterin tarkkoja tietoja sekä Irakissa sotilaiden käyttämiä radiotaajuuksia.

Tägit: Tiversa WikiLeaks
Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

121.1.2011 12:23

Mikäs tässä on nyt se ongelma?

221.1.2011 12:52

Mikä ohjelma tarkalleen jakaa kaiken koneelta suoraan? =D


Asus P5KC, DDR2 677mhz 4x1gb, Intel Core2 E6750 @3Ghz, Asus EAH4850 512MB, Samsung 18xDVD, Seagate 320Gb, SonataIII+500W poweri, Win7,Nexus lisätuuletin, LG Flatron W2352T, logitech lasor,Anysee digikortti. 32" Philips pfl 5322 TV. X360 Premium.

321.1.2011 13:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Juffeo:
Mikä ohjelma tarkalleen jakaa kaiken koneelta suoraan? =D
Jokin näistä, saattoi olla juuri kazaa tai sitten limewire, laittoi oletusasetuksilla koko C: aseman jaetuksi kansioksi ellei huomannut itse määrittää jaettuja kansioita. Kuulostaa kieltämättä uskomattomalta, mutta olen itse nähnyt ohjelmia kokeillessani että näin se vaan oli.

Wikileaksin kannalta tämän uutisen tekee ongelmaksi se, että wikileaks on vetäytynyt vastuusta kertomalta saaneensa dokumentit joltain ulkopuoliselta henkilöltä jotta heitä ei voitaisi syyttää tietomurrosta.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.1.2011 @ 13:29

421.1.2011 13:41

Hetkinen, ymmärsinkö nyt oikein. On todisteita, että Pentagonissa ja Valkoisessa Talossa harrastetaan laitonta nettijakamista eivätkä to-puljut ole reagoineet tähän mitenkään.

Aivan sama mistä Wikileaks tietonsa hommaa kunhan ne tiedot pitää paikkaansa. Mutta, että valtionleivissä olevat henkilöt säästyvät tekijänoikeus mafian vihalta... se ei kyllä käy päinsä!!!>D

521.1.2011 16:31

Jos joku laittaa koko kovalevynsä sisällön jakoon nettiin, niin onko näiden tiedostojen lataaminen tietomurto?

621.1.2011 18:48

Juu,kaikki tiedot jaetaan torrenteina ja loput valtiosalaisuudet höpistään sitten skypessä..

http://www.barefoot.im/images/art/tmb/cheers_smiley_2_1797_102.jpg

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.1.2011 @ 20:31

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia 8:sta tulee uusi versio – Tuplasti enemmän tallennustilaa Nokia 8:sta tulee uusi versio – Tuplasti enemmän tallennustilaa (26.9.2017 18:07)
Elokuussa tuotemallistoaan lippulaivapuhelimella täydentänyt HMD Global on esitellyt uuden version Nokia 8:sta. Uutukaisesta löytyy kuusi gigatavua käyttömuistia ja 128 gigatavua tallennusmuistia. ....
Itsestään ajavista autoista älykaupunkiin – Nvidian uusi Metropolis-alusta kerää uusia asiakkaita Itsestään ajavista autoista älykaupunkiin – Nvidian uusi Metropolis-alusta kerää uusia asiakkaita (26.9.2017 11:57)
Nvidia on ratsastanut tekoälyteknologioiden kehityksen kärjessä jo useamman vuoden ajan. Näkyvin esimerkki tekoälyn ja koneoppimisen saavutuksista on autojen itsenäinen ajaminen, mutta liikenteestä ....
Snapchatiin taas uusia kikkoja – Tällaisia kuvia saat uusilla taivasfilttereillä Snapchatiin taas uusia kikkoja – Tällaisia kuvia saat uusilla taivasfilttereillä (26.9.2017 10:45)
Laajennetun todellisuuden mahdollisuuksia ehkä kaikkein rohkeimmin ja kattavimmin on lähtenyt kokeilemaan Snap, jonka Snapchat-sovelluksella otettuja kuvia on voinut ehostaa erilaisilla kasvofilttereille ....
Apple aloitti seurannan – Kerää selaustietoja Safarin käyttäjistä Apple aloitti seurannan – Kerää selaustietoja Safarin käyttäjistä (26.9.2017 10:14)
Apple on lisännyt Safari-selaimeensa uusia tietoturvaominaisuuksia, jotka suojaavat käyttäjiä mainostajien tiedonkeruulta. Samaan aikaan Apple on itse alkanut kerätä tietoa käyttäjien selaamisesta. ....
WhatsAppin toiminta estettiin – Kiina hyökkäsi pikaviestipalvelua vastaan WhatsAppin toiminta estettiin – Kiina hyökkäsi pikaviestipalvelua vastaan (26.9.2017 09:56)
Kiina on estänyt WhatsApp-pikaviestimen toiminnan maassa, kertoo The New York Times. Estotoimenpiteiden arvellaan liittyvän tavalla tai toisella kuukauden päästä järjestettäviin Kiinan kommunistisen ....
1 kommentti

Uutisarkisto