*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Googlen toimitusjohtaja Eric Schmidt eroaa

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 21.1.2011 09:26

Googlen toimitusjohtaja Eric Schmidt eroaa Googlea jo kymmenen vuotta toimitusjohtajana hallinnut Eric Schmidt on kertonut, että hän jättää tehtävänsä huhtikuussa. Googlen toimitusjohtajaksi nousee yhtiötä alun perin perustamassa ollut Larry Page.
Schmidt ei kuitenkaan jätä Googlea kokonaan taakseensa, vaan huhtikuusta alkaen hän toimii Googlen hallituksen puheenjohjana. Puheenjohtajana hän vastaa yhtiön suhteista julkishallintoon, muihin yhtiöihin ja asiakkaisiin. Samalla Schmidtin on tarkoitus toimia yhtiön perustajan Sergey Brinin "apupoikana", auttaen häntä uusien tuotteiden strategioiden luomisessa.

Schimdt kertoi, että kyse ei ole pelkästä hetken mielijohteesta, vaan hän, Page ja Brin ovat jo kauan keskustelleet miten yhtiön päätöksentekoa voitaisiin tehostaa ja nopeuttaa. Schimdt kertoi, että hänen hallintokautensa aikana Googlesta on tullut entistä monialaisempi yhtiö ja samalla vaikeampi johtaa. Kolmikon joululomilla käymien keskustelujen lopputuloksena oli, että nyt on sopiva aika toteuttaa johtoportaassa tarvittu muutos.

Googlella on ollut tähän asti kolme toimitusjohtajaa eli kaikki edellä mainitut henkilöt. Jokainen heistä on osallistunut yhdenvertaisina päätöksentekoon. Vaikka isoimmista päätöksistä edelleen tehdään yhdessä päätös, niin johtoportaan muutoksilla halutaan etenkin selvyyttä työnkuvaan.

Tägit: Google
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Suomalainen bensalenkkarisimulaattori My Summer Car julkaistiin Steamissä Suomalainen bensalenkkarisimulaattori My Summer Car julkaistiin Steamissä (24.10.2016 18:57)
Suomalaisen Amistech Gamesin kehittämä My Summer Car -autopeli on julkaistu Steamissä. Early Access -vaiheeseen edennyt peli ei ole täysin valmis, joten pelaaja voi kohdata joitain ongelmatilanteita ....
Samsung lupaa Galaxy Note 7:n ostajille jo Galaxy S8:aa tarjoushintaan Samsung lupaa Galaxy Note 7:n ostajille jo Galaxy S8:aa tarjoushintaan (24.10.2016 15:23)
Galaxy Note 7 -fiaskon jälkeen Samsungilla ei ole oikein muita vaihtoehtoja kuin nöyrästi tarjota lojaaleina pysyneille asiakkaille mahdollisimman hyviä tarjouksia, jotteivät he vastaisuudessakaan ....
Nettisivustoja kaataneen hyökkäyksen taustalta löytyi pelätty Mirai-bottiverkko Nettisivustoja kaataneen hyökkäyksen taustalta löytyi pelätty Mirai-bottiverkko (24.10.2016 14:43)
Isoihin verkkopalveluihin vaikuttaneessa palvelunestohyökkäyksessä käytettiin hyödyksi Mirai-haittaohjelman avulla luotua bottiverkkoa. Aiemmin haittaohjelmaa on hyödynnetty esimerkiksi tietoturvajournalisti ....
2 kommenttia
Älykuulokkeet tulevat – nappikuulokkeisiin saapuu uudenlaisia ominaisuuksia Älykuulokkeet tulevat – nappikuulokkeisiin saapuu uudenlaisia ominaisuuksia (23.10.2016 23:16)
Kaupallisiin nappikuulokkeisiin on viimeisen parin vuoden aikana onnistuttu liittämään mittaavia antureita ja kehittyneitä ominaisuuksia. Samalla kuulokkeiden langattomuudesta on tullut jatkuvasti ....
Syyskuun parhaat uudet hyötysovellukset iPhonelle ja iPadille Syyskuun parhaat uudet hyötysovellukset iPhonelle ja iPadille (23.10.2016 20:36)
Selvitimme tapamme mukaisesti edeltävän kuun mielenkiintoisimmat uudet mobiilisovellukset alustoittain. Käsittelyvuorossa on Applen iPhonesta ja iPadista tuttu iOS-käyttöjärjestelmä. Syyskuun ....

Uutisarkisto