*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Googlen toimitusjohtaja Eric Schmidt eroaa

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 21.1.2011 09:26

Googlen toimitusjohtaja Eric Schmidt eroaa Googlea jo kymmenen vuotta toimitusjohtajana hallinnut Eric Schmidt on kertonut, että hän jättää tehtävänsä huhtikuussa. Googlen toimitusjohtajaksi nousee yhtiötä alun perin perustamassa ollut Larry Page.
Schmidt ei kuitenkaan jätä Googlea kokonaan taakseensa, vaan huhtikuusta alkaen hän toimii Googlen hallituksen puheenjohjana. Puheenjohtajana hän vastaa yhtiön suhteista julkishallintoon, muihin yhtiöihin ja asiakkaisiin. Samalla Schmidtin on tarkoitus toimia yhtiön perustajan Sergey Brinin "apupoikana", auttaen häntä uusien tuotteiden strategioiden luomisessa.

Schimdt kertoi, että kyse ei ole pelkästä hetken mielijohteesta, vaan hän, Page ja Brin ovat jo kauan keskustelleet miten yhtiön päätöksentekoa voitaisiin tehostaa ja nopeuttaa. Schimdt kertoi, että hänen hallintokautensa aikana Googlesta on tullut entistä monialaisempi yhtiö ja samalla vaikeampi johtaa. Kolmikon joululomilla käymien keskustelujen lopputuloksena oli, että nyt on sopiva aika toteuttaa johtoportaassa tarvittu muutos.

Googlella on ollut tähän asti kolme toimitusjohtajaa eli kaikki edellä mainitut henkilöt. Jokainen heistä on osallistunut yhdenvertaisina päätöksentekoon. Vaikka isoimmista päätöksistä edelleen tehdään yhdessä päätös, niin johtoportaan muutoksilla halutaan etenkin selvyyttä työnkuvaan.

Tägit: Google
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kupla puhkeaa? Bitcoinin arvo romahti reilussa viikossa Kupla puhkeaa? Bitcoinin arvo romahti reilussa viikossa (17.1.2018 14:23)
Bitcoinin kurssi kehittyi vuonna 2017 äärimmäisen suotuisasti – tuntui ettei kasvulle ole lainkaan rajaa. Talousviisaat kuitenkin näkivät bitcoinissa klassisen kuplan tunnusmerkit, sillä kurssinousulle ....
OnePlussan verkkokauppa vuoti luottokorttitietoja – Tarkista onko korttiasi käytetty luvattomasti OnePlussan verkkokauppa vuoti luottokorttitietoja – Tarkista onko korttiasi käytetty luvattomasti (17.1.2018 11:15)
OnePlus on ottanut väliaikaisesti suoran maksukorttimaksamisen pois käytöstä, kerrotaan yhtiön tukifoorumeilla. Syyksi kerrotaan viikonloppuna ilmi tulleet tiedot, joiden mukaan joidenkin asiakkaiden ....
Googlen taidesovellus löi läpi – Siitä tuli nopeasti megahitti Googlen taidesovellus löi läpi – Siitä tuli nopeasti megahitti (17.1.2018 10:14)
Korkeakulttuuri ja populaarikulttuurin megahitit harvoin yhdistyvät toisiinsa samassa lauseessa, mutta Google on onnistunut herättämään suurten massojen mielenkiinnon taiteeseen Google Arts ....
Omistatko Chromecastin? Langattoman netin ongelmat voivat johtua siitä Omistatko Chromecastin? Langattoman netin ongelmat voivat johtua siitä (17.1.2018 09:35)
Googlen Chromecast-laitteiden on havaittu sekoittavan ihmisten langattomat lähiverkkoyhteydet. Jos sinun kotitaloudessa on esimerkiksi Chromecast sen eri muodoissa tai vaikkapa uudempi Google ....
Näin massiivinen on piraattikirjebisnes – Lähes 200 000 IP-osoitteen omistaja on selvitetty Näin massiivinen on piraattikirjebisnes – Lähes 200 000 IP-osoitteen omistaja on selvitetty (16.1.2018 19:39)
Markkinaoikeuden päätösten kautta on luovutettu lähes 200 000 IP-osoitteen omistajan yhteystiedot vuosien 2013–2017 välisenä aikana. Vuoden 2017 osalta tiedot rajoittuvat kesäkuun alkuun, joten ....
2 kommenttia

Uutisarkisto