*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Googlen toimitusjohtaja Eric Schmidt eroaa

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 21.1.2011 09:26

Googlen toimitusjohtaja Eric Schmidt eroaa Googlea jo kymmenen vuotta toimitusjohtajana hallinnut Eric Schmidt on kertonut, että hän jättää tehtävänsä huhtikuussa. Googlen toimitusjohtajaksi nousee yhtiötä alun perin perustamassa ollut Larry Page.
Schmidt ei kuitenkaan jätä Googlea kokonaan taakseensa, vaan huhtikuusta alkaen hän toimii Googlen hallituksen puheenjohjana. Puheenjohtajana hän vastaa yhtiön suhteista julkishallintoon, muihin yhtiöihin ja asiakkaisiin. Samalla Schmidtin on tarkoitus toimia yhtiön perustajan Sergey Brinin "apupoikana", auttaen häntä uusien tuotteiden strategioiden luomisessa.

Schimdt kertoi, että kyse ei ole pelkästä hetken mielijohteesta, vaan hän, Page ja Brin ovat jo kauan keskustelleet miten yhtiön päätöksentekoa voitaisiin tehostaa ja nopeuttaa. Schimdt kertoi, että hänen hallintokautensa aikana Googlesta on tullut entistä monialaisempi yhtiö ja samalla vaikeampi johtaa. Kolmikon joululomilla käymien keskustelujen lopputuloksena oli, että nyt on sopiva aika toteuttaa johtoportaassa tarvittu muutos.

Googlella on ollut tähän asti kolme toimitusjohtajaa eli kaikki edellä mainitut henkilöt. Jokainen heistä on osallistunut yhdenvertaisina päätöksentekoon. Vaikka isoimmista päätöksistä edelleen tehdään yhdessä päätös, niin johtoportaan muutoksilla halutaan etenkin selvyyttä työnkuvaan.

Tägit: Google
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Ensi-iltaelokuvat kahdessa viikossa iTunesiin? Se voi tapahtua jo ensi vuonna Ensi-iltaelokuvat kahdessa viikossa iTunesiin? Se voi tapahtua jo ensi vuonna (19.8.2017 17:39)
Yhdysvaltalaiset elokuvastudiot ovat aloittaneet neuvottelut suurien digitaalisten elokuvavuokraamojen kanssa uutuuselokuvien tarjolle tuonnin nopeuttamiseksi. Ajatuksena on, että elokuvia voisi ....
1 kommentti
Opas: Kovalevy täynnä? Vapauta tilaa helposti Opas: Kovalevy täynnä? Vapauta tilaa helposti (19.8.2017 12:15)
Tietokoneen tallennustila täynnä? Löydä oppaamme avulla mikä kovalevyltä vie eniten tilaa ja vapauta näin helposti ja ilmaiseksi lisää tilaa käyttöösi.
3 kommenttia
Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville (18.8.2017 13:35)
Toukokuun lopulla ryminällä älypuhelinmarkkinoille yrittäneen Essentialin kompurointi kesän aikana on ollut hirvittävää katsottavaa, mutta yhtiö näyttää vihdoin saanen rivinsä kuntoon ja se ....
1 kommentti
Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita (18.8.2017 12:57)
Aikoinaan kyseenalaisilla keinoilla käyttäjiä Facebookista kahminut deittipalvelu Badoo on lisännyt sovellukseensa mahdollisuuden käydä videopuheluita "mätsien" kesken. Ajatuksena on, että ....
iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi (18.8.2017 11:40)
Nimimerkkiä xerub käyttävä hakkeri väittää selvittäneensä iPhone 5s -älypuhelimen Secure Enclave -tietoturvapiirin firmwaren salausavaimen. Secure Enclave -piiri on osa älypuhelimen A7-järjestelmäpiiriä ....

Uutisarkisto