*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Kanadalaiset levy-yhtiöt sopivat piratismisyytteen 45 miljoonalla dollarilla

Kirjoittaja Panu Roivas (Google+) @ 13.1.2011 00:09 Kommentteja (1)

Kanadalaiset levy-yhtiöt sopivat piratismisyytteen 45 miljoonalla dollarilla Ottaen huomioon levy-yhtiöiden ristiretken piratismia vastaan, on sangen ironista, että Kanadassa piratismisyytteen alle päätyivätkin itse levy-yhtiöt. CRIA, Canadian Recording Industry Association, joka koostuu Kanadan neljästä suurimmasta levy-yhtiöstä, on sopinut juuri 45 miljoonan dollarin korvauksista luvatta käyttämiensä teosten tekijänoikeuksien haltijoille.
Kanadan EMI, Sony, Universal ja Warner Music olivat vuosikausia käyttäneet tekijänoikeuksien alaista musiikkia kokoelmalevyillään ilman tekijänoikeuksien haltijoiden suoraa lupaa. Levy-yhtiöillä oli vuosia ollut tapana käyttää niin kutsuttuja "Pending Lists"-listoja, joiden mukaan levy-yhtiöt olettivat, että lisenssi tullaan saamaan senhetkisen lisenssien normihinnan mukaan.

Zeropaid-sivuston mukaan alkuperäisten tekijänoikeuksien haltijat olivat vuosikausia yrittäneet turhaan saada levy-yhtiötä lopettamaan kyseenalainen toiminta, ja lopulta vuonna 2008 CRIA haastettiin oikeuteen. Alunperin jokaisesta tekijänoikeusrikkeestä pyydettiin 20000 dollarin korvausvaatimus, joka nosti koko potin korvausvaatimukseksi hurjat 6 miljardia dollaria. Lopulta CRIA nöyrtyi ja on suostunut maksamaan 45 miljoonaa dollaria korvauksia. Samalla jatkoa varten levy-yhtiöt luovat uuden mekanismin, jolla rojaltimaksujen maksamista tullaan nopeuttamaan.

Levy-yhtiöiden sopiessa omia piratismisyytteitään rahalla onkin melko mielenkiintoista, että samaan aikaan levy-yhtiöt vaativat omissa piratismisyytöksissään yhtä lailla kohtuuttomia korvaussummia ja niiden täysimääräistä maksua.

Tägit: CRIA
Edellinen Seuraava  

1 kommentti

113.1.2011 13:30

Vastaavasti tekijänoikeusmafiat voisi haastaa oikeuteen luvattomasta teoksillani rahastamisesta mm. hyvitysmaksujen yms. muodossa...


"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Katsomo siirsi ohjelmat kirjautumisen taakse – Käytännössä pakko luoda tunnukset Katsomo siirsi ohjelmat kirjautumisen taakse – Käytännössä pakko luoda tunnukset (16.8.2017 13:22)
MTV:n Katsomo-nettitelevisiopalvelun ohjelmia voi jatkossa katsoa pääasiassa vain kirjautuneena. Muutos tuli voimaan tänään. Sisältöjen siirtoa vapaasta katselusta kirjautumisen taakse perustellaan ....
1 kommentti
Qualcomm haastaa Applen – AR-teknologia tulossa Android-puhelimiin Qualcomm haastaa Applen – AR-teknologia tulossa Android-puhelimiin (16.8.2017 12:04)
Applen WWDC-kehittäjätapahtuman jälkeen on ollut aika selvää, että seuraava iso "juttu" älypuhelinmarkkinoilla tulee olemaan laajennettua todellisuutta hyödyntävät sovellukset. Teknologian yleistymistä ....
OnePlus paljasti – Ei uutta Androidia OnePlus 3:lle ja 3T:lle ensi vuonna OnePlus paljasti – Ei uutta Androidia OnePlus 3:lle ja 3T:lle ensi vuonna (16.8.2017 10:10)
OnePlus kaataa kylmää vettä OnePlus 3:n ja 3T:n käyttäjien päälle, sillä kiinalaismerkki ei aio julkaista uusia Android-käyttöjärjestelmäpäivityksiä puhelimille Android O:n jälkeen. OnePlus ....
2 kommenttia
Snapin uusi ominaisuus – Seuraa konserttia eri kuvakulmista Snapin uusi ominaisuus – Seuraa konserttia eri kuvakulmista (16.8.2017 09:56)
Älypuhelimella kuvaamisesta on tullut kiinteä osa musiikkikonsertteja ja Snapchatin uuden ominaisuuden ansiosta yleisön kädessä saatetaan nähdä yhä useammin puhelimia. Snap on nimittäin esitellyt ....
Facebook avasi Suomessa oman nettikirpputorin Facebook avasi Suomessa oman nettikirpputorin (15.8.2017 13:59)
Yhteisöpalvelujätti Facebook on ottanut käyttöön Marketplace-ominaisuuden Suomessa. Samaan aikaan ominaisuuden saatavuusaluetta laajennetaan 16 muuhunkin maahan ja nyt se on käytettävissä yhteensä ....
1 kommentti

Uutisarkisto