*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Kanadalaiset levy-yhtiöt sopivat piratismisyytteen 45 miljoonalla dollarilla

Kirjoittaja Panu Roivas (Google+) @ 13.1.2011 00:09 Kommentteja (1)

Kanadalaiset levy-yhtiöt sopivat piratismisyytteen 45 miljoonalla dollarilla Ottaen huomioon levy-yhtiöiden ristiretken piratismia vastaan, on sangen ironista, että Kanadassa piratismisyytteen alle päätyivätkin itse levy-yhtiöt. CRIA, Canadian Recording Industry Association, joka koostuu Kanadan neljästä suurimmasta levy-yhtiöstä, on sopinut juuri 45 miljoonan dollarin korvauksista luvatta käyttämiensä teosten tekijänoikeuksien haltijoille.
Kanadan EMI, Sony, Universal ja Warner Music olivat vuosikausia käyttäneet tekijänoikeuksien alaista musiikkia kokoelmalevyillään ilman tekijänoikeuksien haltijoiden suoraa lupaa. Levy-yhtiöillä oli vuosia ollut tapana käyttää niin kutsuttuja "Pending Lists"-listoja, joiden mukaan levy-yhtiöt olettivat, että lisenssi tullaan saamaan senhetkisen lisenssien normihinnan mukaan.

Zeropaid-sivuston mukaan alkuperäisten tekijänoikeuksien haltijat olivat vuosikausia yrittäneet turhaan saada levy-yhtiötä lopettamaan kyseenalainen toiminta, ja lopulta vuonna 2008 CRIA haastettiin oikeuteen. Alunperin jokaisesta tekijänoikeusrikkeestä pyydettiin 20000 dollarin korvausvaatimus, joka nosti koko potin korvausvaatimukseksi hurjat 6 miljardia dollaria. Lopulta CRIA nöyrtyi ja on suostunut maksamaan 45 miljoonaa dollaria korvauksia. Samalla jatkoa varten levy-yhtiöt luovat uuden mekanismin, jolla rojaltimaksujen maksamista tullaan nopeuttamaan.

Levy-yhtiöiden sopiessa omia piratismisyytteitään rahalla onkin melko mielenkiintoista, että samaan aikaan levy-yhtiöt vaativat omissa piratismisyytöksissään yhtä lailla kohtuuttomia korvaussummia ja niiden täysimääräistä maksua.

Tägit: CRIA
Edellinen Seuraava  

1 kommentti

113.1.2011 13:30

Vastaavasti tekijänoikeusmafiat voisi haastaa oikeuteen luvattomasta teoksillani rahastamisesta mm. hyvitysmaksujen yms. muodossa...


"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tässäkö Rovion seuraava hittipeli? Battle Bay tulossa saataville maailmanlaajuisesti Tässäkö Rovion seuraava hittipeli? Battle Bay tulossa saataville maailmanlaajuisesti (29.4.2017 21:42)
Rovion uusi Battle Bay -mobiilipeli tulee saataville maailmanlaajuisesti 5. toukokuuta. Battle Bay on reaaliaikainen moninpeli, jossa pelaajat kiitävät merellä viidestä pelaajasta koostuvassa ....
Hakkerit vuotivat jaksoja Netflixin kesäkuussa ensi-iltansa saavasta Orange is the New Black -tuotantokaudesta Hakkerit vuotivat jaksoja Netflixin kesäkuussa ensi-iltansa saavasta Orange is the New Black -tuotantokaudesta (29.4.2017 21:25)
TheDarkOverlord-hakkeriryhmä aikoo jatkaa vuotoja myös Orange is the New Black -sarjan jälkeen. Asiasta uutisoi TorrentFreak. TheDarkOverlord kertoo saaneensa Orange is the New Black -sarjan ....
Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa (28.4.2017 17:42)
Odotetut Android-älypuhelimet saapuivat tänään myymälöihin. Helmikuussa MWC-messuilla esitelty LG G6 tuodaan myyntiin yhteistyössä Gigantin kanssa, minkä lisäksi puhelimen voi löytää operaattorien ....
Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin (28.4.2017 17:11)
Bitcoinin arvo kävi eilen uusissa ennätyslukemissa. Kirjoitushetkellä Bitcoinin arvo on noin 1300 dollaria eli noin 1200 euroa. Eilen yhden Bitcoinin arvo oli korkeimmillaan noin 1340 dollaria. ....
iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan (28.4.2017 14:04)
Apple on päättänyt korottaa App Storessa myytävien mobiilisovellusten hintaa. Alhaisin hintaluokka nousee 0,99 eurosta 1,09 euroon. Vastaava hintakorotus tehdään myös Meksikossa ja Tanskassa. ....
2 kommenttia

Uutisarkisto