*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Kanadalaiset levy-yhtiöt sopivat piratismisyytteen 45 miljoonalla dollarilla

Kirjoittaja Panu Roivas (Google+) @ 13.1.2011 00:09 Kommentteja (1)

Kanadalaiset levy-yhtiöt sopivat piratismisyytteen 45 miljoonalla dollarilla Ottaen huomioon levy-yhtiöiden ristiretken piratismia vastaan, on sangen ironista, että Kanadassa piratismisyytteen alle päätyivätkin itse levy-yhtiöt. CRIA, Canadian Recording Industry Association, joka koostuu Kanadan neljästä suurimmasta levy-yhtiöstä, on sopinut juuri 45 miljoonan dollarin korvauksista luvatta käyttämiensä teosten tekijänoikeuksien haltijoille.
Kanadan EMI, Sony, Universal ja Warner Music olivat vuosikausia käyttäneet tekijänoikeuksien alaista musiikkia kokoelmalevyillään ilman tekijänoikeuksien haltijoiden suoraa lupaa. Levy-yhtiöillä oli vuosia ollut tapana käyttää niin kutsuttuja "Pending Lists"-listoja, joiden mukaan levy-yhtiöt olettivat, että lisenssi tullaan saamaan senhetkisen lisenssien normihinnan mukaan.

Zeropaid-sivuston mukaan alkuperäisten tekijänoikeuksien haltijat olivat vuosikausia yrittäneet turhaan saada levy-yhtiötä lopettamaan kyseenalainen toiminta, ja lopulta vuonna 2008 CRIA haastettiin oikeuteen. Alunperin jokaisesta tekijänoikeusrikkeestä pyydettiin 20000 dollarin korvausvaatimus, joka nosti koko potin korvausvaatimukseksi hurjat 6 miljardia dollaria. Lopulta CRIA nöyrtyi ja on suostunut maksamaan 45 miljoonaa dollaria korvauksia. Samalla jatkoa varten levy-yhtiöt luovat uuden mekanismin, jolla rojaltimaksujen maksamista tullaan nopeuttamaan.

Levy-yhtiöiden sopiessa omia piratismisyytteitään rahalla onkin melko mielenkiintoista, että samaan aikaan levy-yhtiöt vaativat omissa piratismisyytöksissään yhtä lailla kohtuuttomia korvaussummia ja niiden täysimääräistä maksua.

Tägit: CRIA
Edellinen Seuraava  

1 kommentti

113.1.2011 13:30

Vastaavasti tekijänoikeusmafiat voisi haastaa oikeuteen luvattomasta teoksillani rahastamisesta mm. hyvitysmaksujen yms. muodossa...


"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion (15.12.2017 22:50)
Uskaliaimmat OnePlus 5 -käyttäjät pääsevät nyt kokeilemaan uutta esiversiota, joka tuo Androidin uuden Oreo-version ominaisuuksia. OnePlus on aloittanut tänään Oreo-beetaohjelmassaan uuden version jakelun. ....
Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....

Uutisarkisto