*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Ericsson: mobiililaajakaistaliittymien määrä ylittää miljardin tänä vuonna

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 11.1.2011 18:16 Kommentteja (1)

Ericsson: mobiililaajakaistaliittymien määrä ylittää miljardin tänä vuonna Reutersin mukaan tietoliikenneverkkoja rakentava ruotsalainen Ericsson ennustaa mobiililaajakaistaliittymien määrän kasvavan tänä vuonna yli miljardiin. Kasvu olisi ennustuksen toteutuessa äärimmäisen nopeaa, sillä puolen miljardin liittymän raja rikottiin vain muutamia kuukausia sitten.
Mobiililaajakaistaliittymien suosiota on selitetty erilaisten kannettavien laitteiden saamalla suurella suosiolla. Älypuhelimet, edulliset minikannettavat ja tablet-koneiden yleistyminen ovat olleet tärkeitä tekijöitä.

Liittymien kasvanut suosio on vuorostaan pakottanut verkkorakentajat laajentamaan verkkojaan. Kehitys on kuitenkin niin nopeaa, että verkkoja ei saada laajennettua tarpeeksi nopeasti. Tämä on vuorostaan pakottanut teleoperaattoreita rajoittamaan liittymien datasiirron määrää. Tuoreimpana esimerkkinä T-Mobilen päätös. Myös Suomessa operaattorit tarkkailevat tilannetta.

Eniten mobiililaajakaistoja Ericssonin ennusteen mukaan tulee olemaan Aasiassa ja Oseaniassa, yhteensä noin 400 miljoonaa. Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa Ericsson arvelee olevan molemissa 200 miljoonaa mobiililaajakaistan tilaajaa. Kasvutahti tulee hiljenemään tämän vuoden jälkeen, sillä Ericsson povaa 3,8 miljardia liittymää vuodelle 2015.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

13.6.2011 4:47
uKYpFjhW
Vahvistamaton

ThereÂ’s a srecet about your post. ICTYBTIHTKY

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Piraattikirjeiden karu todellisuus – 100 euron korvauksesta yli 33 000 euroa maksettavaa Piraattikirjeiden karu todellisuus – 100 euron korvauksesta yli 33 000 euroa maksettavaa (20.9.2017 11:55)
Markkinaoikeus tuomitsi viime viikon perjantaina suomalaismiehen maksamaan 100 euron vahingonkorvauksen Scanbox Entertainment A/S:lle A Walk Among the Tombstones -elokuvan luvattomasta jakamisesta ....
3 kommenttia
AR-sovellusten vyöry alkoi iPhonelle – Näihin asioihin laajennettua todellisuutta hyödynnetään AR-sovellusten vyöry alkoi iPhonelle – Näihin asioihin laajennettua todellisuutta hyödynnetään (20.9.2017 11:24)
Apple julkaisi eilen iOS 11:n iPhonelle ja iPadille. Uusi käyttöjärjestelmä tuo runsaasti teknisiä parannuksia ja muita uusia ominaisuuksia, joista yhtenä merkittävänä lisäyksenä esimerkiksi ....
Google lähtee hintakisaan – Julkaisee halvan älykaiuttimen Google lähtee hintakisaan – Julkaisee halvan älykaiuttimen (20.9.2017 10:47)
Droid-Life-sivustolla päästiin käsiksi lokakuun 4. päivänä julkaistavien Pixel 2 -älypuhelimien lehdistökuviin. Samana päivänä Google aikoo esitellä San Franciscossa myös uuden kaiutintuotteen, ....
Kuvat vuotivat – Tältä näyttää Google Pixel 2 ja Pixel 2 XL Kuvat vuotivat – Tältä näyttää Google Pixel 2 ja Pixel 2 XL (20.9.2017 10:35)
Droid-life-verkkosivusto on osunut jonkinlaiseen kultasuoneen Googlen syksyn uutuustuotteiden osalta. Sivusto on nimittäin saanut käsiinsä uusien Pixel 2 -puhelimien lehdistökuvat sekä puhelimien ....
Verkkokauppajätin tabletti päivittyi ja hinta tippui 35% Verkkokauppajätin tabletti päivittyi ja hinta tippui 35% (20.9.2017 09:06)
Verkkokauppajätti on uudistanut sen Fire-tablettien mallistoa uudella versiolla Fire HD 10 -tabletista. Noin kymppituumainen tabletti saa uusia ominaisuuksia, mutta hinta on entistä alhaisempi. ....

Uutisarkisto