*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Google lupaa tiukempia toimia laittomien sisältöjen torjuntaan

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 3.12.2010 16:26 Kommentteja (4)

Google lupaa tiukempia toimia laittomien sisältöjen torjuntaan Hakukonejätti Google on luvannut tehostaa tekijänoikeuksia loukkaavien sisältöjen poistamista palveluistaan. Goolge on julkaissut blogissaan kirjoituksen, jossa listataan eri keinoja laittomaan sisältöön puuttumiseksi. Yhtiön mukaan nykyisetkin toimintavat ovat hyvällä tasolla, mutta netin käytön lisäännyttyä räjähdysmäisesti viime vuosina, kehitykselle on tarvetta.
Ensimmäisenä toimenpiteenä Google lupaa puuttua tekijänoikeuksia loukkaavasta materiaalista tehtyihin ilmoituksiin aiempaa nopeammin ja helpottaa ilmoitusten lähettämistä. Yhdysvaltain DMCA-laki ei pidä palveluntarjoajaa vastuussa laittomista sisällöistä, jos niistä tehtyihin ilmoituksiin reagoidaan riittävän nopeasti. Google aikoo tulevaisuudessa ryhtyä toimenpiteisiin enintään 24 tunnin sisällä ilmoituksesta. Toisaalta yhtiö aikoo helpottaa "vastailmoitusten" tekemistä niihin tapauksiin, kun käyttäjä tuntee tulleensa kohdelluksi epäreilulla tavalla.

Toinen piratismin vastainen toimenpide on läheisesti aiheeseen liittyvien hakutermien jättäminen pois hakukoneen automaattisesta täydennystoiminnosta. Yhtiö myöntää, että rajanveto saattaa olla hankalaa, mutta yleisimmät termit pyritään siivoamaan pois.

Kolmantena kohtana on AdSense-mainosverkon tarkempi valvonta. Google pyrkii estämään AdSense-mainosten esittämisen laitonta sisältöä jakavilla sivustoilla.

Viimeinen keino on laillisten sisältöjen parempi esiintuonti hakutuloksissa. Yhtiön mukaan suuri osa käyttäjistä on kiinnostunut esimerkiksi laillisista tavoista ostaa musiikkia ja tulevaisuudessa tarjontaa indeksoidaan tehokkaammin ja se tuodaan tehokkaasti esiin hakutulosten yhteydessä.

Tägit: Google piratismi
Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

14.12.2010 1:01

Ensi silmäyksellä ei niin paha asia että yritetään estää ihmisiä tekemästä rikoksia. Mutta missä kulkee ennakkosensuurin raja, eli mitä seuraavaksi? Ei saa puhua pahaa tietystä asioista. Jo nyt Suomessa on laki että ei saa puhua salauksista jotka voi rikkoa suojauksia. Kaikki tämä vain siksi että yhtiöt pystyisivät maksimoimaan voittonsa. En tarkoita että rikolliset eivät ansaitse tuomiota, mutta samalla kun ennakkosensuroidaan, niin estetään laillisten kansalaisten oikeus keskustella ja tietää asioista. Eli aletaan kohdella kansalaisia sitten että he ovat kaikki potentiaalisia rikollisia.

Jo nyt on havaittavissa haitallisia vaikutuksia yhteiskunnan kehitykseen, kun yrityksen voitot alkavat määräämään mitä ihmiset saa ja eivät saa tehdä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.12.2010 @ 01:03

25.12.2010 0:48

Ei ainakaan vielä ole poistettu torrent ehdotusta, ihan nätisti ehdottaa leffoille että kokeile tätä niin opit warettamaan.

35.12.2010 1:23

Voisin väittää että jos tämä sensurointi alkaa niin minä vaihdan hakukonetta pysyvästi, vaikka laillista hakisinkin.

Toisaalta suoritan nykyäänkin samat haut useammalla hakukoneella välttääkseni juuri tämän kaltaiset "järjestelyt".

46.12.2010 15:42

Kiinan malliin vaan siis, sensuroidaan kaikki, joka ei satu valtaapitäviä miellyttämään. Sensuurin tie on tuhon tie Googlelle.

Kuka muka hyväksyisi sen, että hakukone voi päättää mistä saat hakea tietoa ja mistä et? Täysin törkeää ihmisen yksityisyyden polkemista.

Tällainen täytyy ehdottomasti estää, ajatukseni on luoda kilpaileva hakukone avoimen koodin pohjalle. Siinä vähän projektia ohjelmointitaitoisille. Palkkiona avoimempi maailma.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion (15.12.2017 22:50)
Uskaliaimmat OnePlus 5 -käyttäjät pääsevät nyt kokeilemaan uutta esiversiota, joka tuo Androidin uuden Oreo-version ominaisuuksia. OnePlus on aloittanut tänään Oreo-beetaohjelmassaan uuden version jakelun. ....
1 kommentti
Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....

Uutisarkisto