*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony suunnittelee kosketusohjausta PSP2:n takapuolelle?

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 1.12.2010 15:53

Sony suunnittelee kosketusohjausta PSP2:n takapuolelle? Sonyn PSP2-käsikonsolista on huhuttu jo pidempään ja sen ilmestymistä ensi vuoden aikana voidaan pitää kohtuullisen varmana asiana. Tulevan konsolin ulkomuodosta on kuitenkin saatu vasta vähän tietoja. PlayStationLifeStyle.net-sivusto on kaivanut käsiinsä Sonyn PlayStation-suunnittelusta vastavaan SCEA:n (Sony Computer Entertainment America) jättämiä patenttihakemuksia, joiden perusteella PSP2 sisältäisi kosketusohjaimen myös laitteen takana.
Sonyn hakeman patentin mukaan perinteisten kosketusnäyttöjen ongelmana on sisällön ja valittavien objektien peittyminen ohjaukseen käytetyn sormen alle. Sonyn ratkaisu ongelmaan on laitteen takapuolelle sijoitettu kosketuspinta, jonka avulla päänäytöllä olevaa sisältöä voidaan ohjata. Hakemuksessa kuvaillaan sekä varsinaista sisältöä esittävää takapuolelle sijoitettua näyttöä että pelkkää ohjaukseen tarkoitettua track pad -tyyppistä alustaa.

Uudenlainen kosketusohjain kuullostaa mielenkiintoiselta, vaikka se ei jokaiseen tapaukseen liene paras mahdollinen vaihtoehto. Monissa peleissä on kuitenkin ruudulla oleva visuaalinen vastine (kursori, tähtäin) ohjaimelle, jolloin tarkkakin navigointi olisi mahdollista.

Hakemusten peruteella laitteen ulkomuoto muistuttaisi joko nykyisiä tablet-koneita koostuen yhdestä tasaisesta levystä tai se olisi simpukkamallinen sisältäen avattavan kannen. Aiempien vuotojen mukaan liukukansi olisi hylätty vaihtoehtona johtuen liiallisesta lämpenemisestä.


Kuva:PlayStationLifeStyle.net

Tägit: Sony Sony PSP
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tankkipelin kehittäjä osti suomalaisen pelistartupin Tankkipelin kehittäjä osti suomalaisen pelistartupin (2.12.2016 13:01)
PC-pelikehittäjät ovat viime aikoina laajentuneet mobiilipelimarkkinoille ostamalla sektorilla jo markkinaosuuksia kahmineita yrityksiä. Esimerkiksi Activision Blizzard osti Candy Crush -pelejä ....
Omistatko Huawein puhelimen? Tarkista saatko Android Nougat -päivityksen Omistatko Huawein puhelimen? Tarkista saatko Android Nougat -päivityksen (2.12.2016 12:26)
Huawei aikoo päivittää ensi vuoden alussa kaikkiaan kuusi puhelinmallia Android 7.0 Nougatiin. Näin kertovat HDBlog.it- ja Android Central -sivustot, jotka eivät kuitenkaan paljasta tietojensa lähdettä. ....
Pelaajat poikkeavat massasta – Joka toinen päivittänyt Windows 10:een Pelaajat poikkeavat massasta – Joka toinen päivittänyt Windows 10:een (2.12.2016 11:16)
Steamin marraskuisten tilastotietojen mukaan lähes puolet pelaajista on siirtynyt Windows 10:een. Satunnaisotantaan perustuvien lukemien mukaan 48,37 prosenttia PC-pelaajista käyttää 64-bittistä ....
2 kommenttia
Älykaiuttimet tulevat – Amazon ja Intel sopivat yhteistyöstä Älykaiuttimet tulevat – Amazon ja Intel sopivat yhteistyöstä (2.12.2016 10:53)
Vielä pari vuotta sitten Internet of Things oli hyvin epämääräinen käsite, jota käytettiin lähes kaikissa pöhinäpuheissa, mutta kukaan ei oikein tuntunut käsittävän mitä se käytännössä oikein ....
Lumioista tuttu ominaisuus tulossa Androidille – MediaTek esitteli uudet piirit Lumioista tuttu ominaisuus tulossa Androidille – MediaTek esitteli uudet piirit (2.12.2016 10:32)
Taiwanilainen mobiilipiirikehittäjä MediaTek on esitellyt kaksi uutta suorituskykyisiin älypuhelimiin suunnattua järjestelmäpiiriä. Helio X23 ja Helio X27 ovat muun Helio X20 -malliston mukaisesti ....

Uutisarkisto