*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony suunnittelee kosketusohjausta PSP2:n takapuolelle?

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 1.12.2010 15:53

Sony suunnittelee kosketusohjausta PSP2:n takapuolelle? Sonyn PSP2-käsikonsolista on huhuttu jo pidempään ja sen ilmestymistä ensi vuoden aikana voidaan pitää kohtuullisen varmana asiana. Tulevan konsolin ulkomuodosta on kuitenkin saatu vasta vähän tietoja. PlayStationLifeStyle.net-sivusto on kaivanut käsiinsä Sonyn PlayStation-suunnittelusta vastavaan SCEA:n (Sony Computer Entertainment America) jättämiä patenttihakemuksia, joiden perusteella PSP2 sisältäisi kosketusohjaimen myös laitteen takana.
Sonyn hakeman patentin mukaan perinteisten kosketusnäyttöjen ongelmana on sisällön ja valittavien objektien peittyminen ohjaukseen käytetyn sormen alle. Sonyn ratkaisu ongelmaan on laitteen takapuolelle sijoitettu kosketuspinta, jonka avulla päänäytöllä olevaa sisältöä voidaan ohjata. Hakemuksessa kuvaillaan sekä varsinaista sisältöä esittävää takapuolelle sijoitettua näyttöä että pelkkää ohjaukseen tarkoitettua track pad -tyyppistä alustaa.

Uudenlainen kosketusohjain kuullostaa mielenkiintoiselta, vaikka se ei jokaiseen tapaukseen liene paras mahdollinen vaihtoehto. Monissa peleissä on kuitenkin ruudulla oleva visuaalinen vastine (kursori, tähtäin) ohjaimelle, jolloin tarkkakin navigointi olisi mahdollista.

Hakemusten peruteella laitteen ulkomuoto muistuttaisi joko nykyisiä tablet-koneita koostuen yhdestä tasaisesta levystä tai se olisi simpukkamallinen sisältäen avattavan kannen. Aiempien vuotojen mukaan liukukansi olisi hylätty vaihtoehtona johtuen liiallisesta lämpenemisestä.


Kuva:PlayStationLifeStyle.net

Tägit: Sony Sony PSP
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Ensi-iltaelokuvat kahdessa viikossa iTunesiin? Se voi tapahtua jo ensi vuonna Ensi-iltaelokuvat kahdessa viikossa iTunesiin? Se voi tapahtua jo ensi vuonna (19.8.2017 17:39)
Yhdysvaltalaiset elokuvastudiot ovat aloittaneet neuvottelut suurien digitaalisten elokuvavuokraamojen kanssa uutuuselokuvien tarjolle tuonnin nopeuttamiseksi. Ajatuksena on, että elokuvia voisi ....
2 kommenttia
Opas: Kovalevy täynnä? Vapauta tilaa helposti Opas: Kovalevy täynnä? Vapauta tilaa helposti (19.8.2017 12:15)
Tietokoneen tallennustila täynnä? Löydä oppaamme avulla mikä kovalevyltä vie eniten tilaa ja vapauta näin helposti ja ilmaiseksi lisää tilaa käyttöösi.
3 kommenttia
Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville (18.8.2017 13:35)
Toukokuun lopulla ryminällä älypuhelinmarkkinoille yrittäneen Essentialin kompurointi kesän aikana on ollut hirvittävää katsottavaa, mutta yhtiö näyttää vihdoin saanen rivinsä kuntoon ja se ....
1 kommentti
Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita (18.8.2017 12:57)
Aikoinaan kyseenalaisilla keinoilla käyttäjiä Facebookista kahminut deittipalvelu Badoo on lisännyt sovellukseensa mahdollisuuden käydä videopuheluita "mätsien" kesken. Ajatuksena on, että ....
iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi (18.8.2017 11:40)
Nimimerkkiä xerub käyttävä hakkeri väittää selvittäneensä iPhone 5s -älypuhelimen Secure Enclave -tietoturvapiirin firmwaren salausavaimen. Secure Enclave -piiri on osa älypuhelimen A7-järjestelmäpiiriä ....

Uutisarkisto