*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Angry Birds kääntyy konsoleille

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 25.11.2010 11:47 Kommentteja (5)

Angry Birds kääntyy konsoleille Suomalainen pelitalo Rovio aikoo julkaista supersuositusta Andgy Birds -pelistään konsoliversion. Angry Birds on tulossa Xboxille, PlayStationille ja Wiille. Angy Birds lienee maailman suosituin mobiililaitteelle tehty peli 36 miljoonalla latauksellaan.
BBC:n haastattelema Rovion toimitusjohtaja Peter Vesterbacka näkee älypuhelinten potentiaalin pelialustana ja uskoo entistä useamman suositun pelin siirtyvän puhelimilta konsolille tulevaisuudessa.

Älypuhelin alkaa olla eniten käytetty ja suosituin pelialusta. Se päihittää pian perinteiset konsoli- ja PC-pelit.


BBC:n mukaan IHS Screen Digest -yhtiön pelialan analyytikko Piers Harding-Rolls vahvistaa Vesterbackan ennustuksen. Harding-Rolls kertoo, että on jo olemassa muutamia esimerkkejä alunperin älypuhelimille suunniteltujen pelien siirtymisestä konsoleille esimerkiksi PlayStation Networkin kautta.

Angry Birds on kuitenkin tulossa kaikille kolmelle suosituimmalle alustalle, mikä tekee siitä selkeästi isoimman nimen, joka on vaihdoksen tehnyt.

Vesterbacka myös vihjaisi BBC:lle Angry Birdsin tulevasta versiosta, jossa sioille on annettu suurempi rooli. Tarkempia aikatauluja ei paljastettu, mutta peli on tulossa ensi vuoden puolella.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

125.11.2010 11:52

Kohta on World of Angry Birds MMO:kin tulilla :P

225.11.2010 15:09

Pelkään että tällä kovalla tahdilla tuo konsepti voi mennä piloille. Kohta Angry Birds (menikö oikein Pume @4? ;D) on samanlainen kuin esimerkiksi Worms. Ainakin tuo nykyinen peli on vielä varsin viihdyttävä, mutta kohta nuo possut alkavat lentää ja ampumaan takaisin (tämä siis oma veikkaukseni) ja kas näin alkuperäinen idea unohdettu ja sarja "pilalla".

Ja miten tuo peli saadaan käännettyä mielenkiintoiseksi suurille alustoille, omasta mielestä juuri se idea on nyt siinä kun sormella pyyhkäiset ruutua ja lintu linkoaa kohti "linnaketta", miten ihmeessä noin simppeli saadaan toteutettua niin, ettei siitä jää vain karvas rahastuksen maku?

325.11.2010 17:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abexi:


Ja miten tuo peli saadaan käännettyä mielenkiintoiseksi suurille alustoille, omasta mielestä juuri se idea on nyt siinä kun sormella pyyhkäiset ruutua ja lintu linkoaa kohti "linnaketta", miten ihmeessä noin simppeli saadaan toteutettua niin, ettei siitä jää vain karvas rahastuksen maku?
No onhan meillä nyt kaikille konsoleille omat liikkeentunnistuksensa. Epäilisin, että niitä tullaan jollain muotoa hyödyntämään siinä ritsalla ampumisessa ja ehkä muuallakin, riippuen siitä, onko konsepti laitettu kuinka paljon uusiksi.

A Proud tech junkie (vaimo vaan ei tykkää ;) )

425.11.2010 17:44
Dollarinen
Vahvistamaton

Ei jeesus, miten näin kuraisesta ja ÄÄRETTÖMÄN itseään toistavasta pelistä voi tehdä konsoliversion? Ei voi ymmärtää. Tulee epäonnistumaan.

525.11.2010 20:14

Onhan se hyvä että näitä PV:n kommentoijia ei ole otettu Roviolle innovoimaan tulevia pelejä ja miettimään strategioita. Angry Birds nykyisenä kännykkäversiona on vain yksi peli ja sen yhden pelin toteutustapa. Firmalla on varmasti paljon idoita niin peleistä kuin siitä miten ne soveltuu eri alustoilla. Ihan kiva vaan et on isot pyssyt pojilla mielessä.

Yks firman hepuista sanoi maikkarin uutisissa, että Roviosta vois hyvinkin tulla seuraava Nokia. Siitä en tiedä, mutta kyllä siihen muitakin ideoita täytyy olla takana kuin possujen lentäminen ja ampuminen. Heppu sanoi myös, että tästä Angry Birdsistä vois tulla samalla lailla johtotähti niinkuin Mario Bros oli Nintentolle. Eiköhän siellä ole siis jotain suunnitelmia ja kenties ässiä hihoissa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Video: Näin uskomaton on Teslan täysin automaatinen ajomoodi Video: Näin uskomaton on Teslan täysin automaatinen ajomoodi (20.10.2016 21:26)
Tesla on pikku hiljaa lisännyt omien automalliensa autonomista toimintaa päivityksillä. Riippuen mallien kamerapaketeista jatkossa jo nyt myynnissä olevat Teslat voivat ajaa alusta loppuun täysin ....
Ensimmäinen traileri tulevasta Wolverine-saagan eeppisestä päätöselokuvasta Ensimmäinen traileri tulevasta Wolverine-saagan eeppisestä päätöselokuvasta (20.10.2016 21:01)
20th Century Fox on julkaissut uuden trailerin, joka esittelee yhden Marvelin suosituimman supersankarin viimeisiä otteita. Elokuva, joka kantaa yksinkertaisesti nimeä Logan, on Wolverine-trilogian ....
Kameroista tunnettu Kodak julkisti retrohenkisen Ektra-älypuhelimen Kameroista tunnettu Kodak julkisti retrohenkisen Ektra-älypuhelimen (20.10.2016 18:59)
Kodak on tänään kertonut tuovansa markkinoille uuden Android-käyttöjärjestelmällä varustetun Ektra-älypuhelimen. Älypuhelin tekee nimellään ja ulkomuodollaan kunniaa Kodakin 1941 Ektra -kameralle. ....
CCleanerin kykyä puhdistaa Edge- ja Firefox-selaimia parannettiin CCleanerin kykyä puhdistaa Edge- ja Firefox-selaimia parannettiin (20.10.2016 18:24)
Suosittua CCleaner-sovellusta kehittävä Piriform on julkaissut puhdistussovellukselle uuden päivityksen. Piriform päivittää CCleaneria kuukausittain. Tämänkertainen päivitys tuo parannuksia ....
Kotimaisen Seriouslyn 50 miljoonaa latausta kerännyt hittipeli sai jatko-osan Kotimaisen Seriouslyn 50 miljoonaa latausta kerännyt hittipeli sai jatko-osan (20.10.2016 17:15)
Helsinkiläinen Seriously on julkaissut Best Fiends Forever -pelin maailmanlaajuisesti Androidille ja iOS:lle. Peli on jatkoa paljon suosiota keränneelle Best Fiends -ötökkäpelille. Alkuperäinen ....

Uutisarkisto