*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Angry Birds kääntyy konsoleille

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 25.11.2010 11:47 Kommentteja (5)

Angry Birds kääntyy konsoleille Suomalainen pelitalo Rovio aikoo julkaista supersuositusta Andgy Birds -pelistään konsoliversion. Angry Birds on tulossa Xboxille, PlayStationille ja Wiille. Angy Birds lienee maailman suosituin mobiililaitteelle tehty peli 36 miljoonalla latauksellaan.
BBC:n haastattelema Rovion toimitusjohtaja Peter Vesterbacka näkee älypuhelinten potentiaalin pelialustana ja uskoo entistä useamman suositun pelin siirtyvän puhelimilta konsolille tulevaisuudessa.

Älypuhelin alkaa olla eniten käytetty ja suosituin pelialusta. Se päihittää pian perinteiset konsoli- ja PC-pelit.


BBC:n mukaan IHS Screen Digest -yhtiön pelialan analyytikko Piers Harding-Rolls vahvistaa Vesterbackan ennustuksen. Harding-Rolls kertoo, että on jo olemassa muutamia esimerkkejä alunperin älypuhelimille suunniteltujen pelien siirtymisestä konsoleille esimerkiksi PlayStation Networkin kautta.

Angry Birds on kuitenkin tulossa kaikille kolmelle suosituimmalle alustalle, mikä tekee siitä selkeästi isoimman nimen, joka on vaihdoksen tehnyt.

Vesterbacka myös vihjaisi BBC:lle Angry Birdsin tulevasta versiosta, jossa sioille on annettu suurempi rooli. Tarkempia aikatauluja ei paljastettu, mutta peli on tulossa ensi vuoden puolella.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

125.11.2010 11:52

Kohta on World of Angry Birds MMO:kin tulilla :P

225.11.2010 15:09

Pelkään että tällä kovalla tahdilla tuo konsepti voi mennä piloille. Kohta Angry Birds (menikö oikein Pume @4? ;D) on samanlainen kuin esimerkiksi Worms. Ainakin tuo nykyinen peli on vielä varsin viihdyttävä, mutta kohta nuo possut alkavat lentää ja ampumaan takaisin (tämä siis oma veikkaukseni) ja kas näin alkuperäinen idea unohdettu ja sarja "pilalla".

Ja miten tuo peli saadaan käännettyä mielenkiintoiseksi suurille alustoille, omasta mielestä juuri se idea on nyt siinä kun sormella pyyhkäiset ruutua ja lintu linkoaa kohti "linnaketta", miten ihmeessä noin simppeli saadaan toteutettua niin, ettei siitä jää vain karvas rahastuksen maku?

325.11.2010 17:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abexi:


Ja miten tuo peli saadaan käännettyä mielenkiintoiseksi suurille alustoille, omasta mielestä juuri se idea on nyt siinä kun sormella pyyhkäiset ruutua ja lintu linkoaa kohti "linnaketta", miten ihmeessä noin simppeli saadaan toteutettua niin, ettei siitä jää vain karvas rahastuksen maku?
No onhan meillä nyt kaikille konsoleille omat liikkeentunnistuksensa. Epäilisin, että niitä tullaan jollain muotoa hyödyntämään siinä ritsalla ampumisessa ja ehkä muuallakin, riippuen siitä, onko konsepti laitettu kuinka paljon uusiksi.

A Proud tech junkie (vaimo vaan ei tykkää ;) )

425.11.2010 17:44
Dollarinen
Vahvistamaton

Ei jeesus, miten näin kuraisesta ja ÄÄRETTÖMÄN itseään toistavasta pelistä voi tehdä konsoliversion? Ei voi ymmärtää. Tulee epäonnistumaan.

525.11.2010 20:14

Onhan se hyvä että näitä PV:n kommentoijia ei ole otettu Roviolle innovoimaan tulevia pelejä ja miettimään strategioita. Angry Birds nykyisenä kännykkäversiona on vain yksi peli ja sen yhden pelin toteutustapa. Firmalla on varmasti paljon idoita niin peleistä kuin siitä miten ne soveltuu eri alustoilla. Ihan kiva vaan et on isot pyssyt pojilla mielessä.

Yks firman hepuista sanoi maikkarin uutisissa, että Roviosta vois hyvinkin tulla seuraava Nokia. Siitä en tiedä, mutta kyllä siihen muitakin ideoita täytyy olla takana kuin possujen lentäminen ja ampuminen. Heppu sanoi myös, että tästä Angry Birdsistä vois tulla samalla lailla johtotähti niinkuin Mario Bros oli Nintentolle. Eiköhän siellä ole siis jotain suunnitelmia ja kenties ässiä hihoissa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Inteliltä iso askel mobiilipiireissä, tulossa ensimmäinen 5G-piiri Inteliltä iso askel mobiilipiireissä, tulossa ensimmäinen 5G-piiri (20.11.2017 22:54)
Maailman suurimpiin piirivalmistajiin kuuluva Intel tunnetaan erityisesti tietysti tietokoneiden suorittimistaan, mutta on pitkän aikaa yrittänyt löytää jalansijan myös mobiilimarkkinoille. ....
Tässä kaikki parhaat joulukuun Netflix-uutuudet Tässä kaikki parhaat joulukuun Netflix-uutuudet (20.11.2017 21:26)
Netflixin omien niin kutsuttujen Originals-sarjojen, -dokumenttien ja -elokuvien tarjonta sen kuin muuttuu vakuuttavammaksi kuukausi toisen jälkeen. Ensi vuonna Netflix sijoittaa jälleen miljardin ....
Kestävyystestaaja OnePlus 5T:stä: Takapaneeli iPhonea kestävämpi ja laitteen hinta iPhonen takalasin korjausta pienempi Kestävyystestaaja OnePlus 5T:stä: Takapaneeli iPhonea kestävämpi ja laitteen hinta iPhonen takalasin korjausta pienempi (20.11.2017 20:36)
OnePlus esitteli viime viikolla uuden huippupuhelimen, joka parantaa hieman kesällä esitellystä OnePlus 5:stä. Uudistukset olivat verratain pieniä, mutta suurempi näyttö ja sormenjälkilukijan ....
Minecraftin odotetut isot päivitykset viivästyvät Minecraftin odotetut isot päivitykset viivästyvät (20.11.2017 17:14)
Minecraftiin piti tulla kaksikin isoa päivitystä tämän vuoden aikana, mutta niiden molempien julkaisua on jouduttu viivästyttämään syystä tai toisesta. Uusi aikataulu Super Duper Graphics- ja ....
CCleaneristä tuli mainosohjelma – Näin vältyt Avast-markkinoinnin CCleaneristä tuli mainosohjelma – Näin vältyt Avast-markkinoinnin (20.11.2017 16:32)
Windows-järjestelmiin pesiytyvien väliaikaistiedostojen poistoon käytetty CCleaner-ohjelmisto on muuttunut adwareksi, sillä ohjelmiston asennuksen yhteydessä käyttäjälle tyrkytetään asennettavaksi ....

Uutisarkisto