*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Angry Birds kääntyy konsoleille

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 25.11.2010 11:47 Kommentteja (5)

Angry Birds kääntyy konsoleille Suomalainen pelitalo Rovio aikoo julkaista supersuositusta Andgy Birds -pelistään konsoliversion. Angry Birds on tulossa Xboxille, PlayStationille ja Wiille. Angy Birds lienee maailman suosituin mobiililaitteelle tehty peli 36 miljoonalla latauksellaan.
BBC:n haastattelema Rovion toimitusjohtaja Peter Vesterbacka näkee älypuhelinten potentiaalin pelialustana ja uskoo entistä useamman suositun pelin siirtyvän puhelimilta konsolille tulevaisuudessa.

Älypuhelin alkaa olla eniten käytetty ja suosituin pelialusta. Se päihittää pian perinteiset konsoli- ja PC-pelit.


BBC:n mukaan IHS Screen Digest -yhtiön pelialan analyytikko Piers Harding-Rolls vahvistaa Vesterbackan ennustuksen. Harding-Rolls kertoo, että on jo olemassa muutamia esimerkkejä alunperin älypuhelimille suunniteltujen pelien siirtymisestä konsoleille esimerkiksi PlayStation Networkin kautta.

Angry Birds on kuitenkin tulossa kaikille kolmelle suosituimmalle alustalle, mikä tekee siitä selkeästi isoimman nimen, joka on vaihdoksen tehnyt.

Vesterbacka myös vihjaisi BBC:lle Angry Birdsin tulevasta versiosta, jossa sioille on annettu suurempi rooli. Tarkempia aikatauluja ei paljastettu, mutta peli on tulossa ensi vuoden puolella.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

125.11.2010 11:52

Kohta on World of Angry Birds MMO:kin tulilla :P

225.11.2010 15:09

Pelkään että tällä kovalla tahdilla tuo konsepti voi mennä piloille. Kohta Angry Birds (menikö oikein Pume @4? ;D) on samanlainen kuin esimerkiksi Worms. Ainakin tuo nykyinen peli on vielä varsin viihdyttävä, mutta kohta nuo possut alkavat lentää ja ampumaan takaisin (tämä siis oma veikkaukseni) ja kas näin alkuperäinen idea unohdettu ja sarja "pilalla".

Ja miten tuo peli saadaan käännettyä mielenkiintoiseksi suurille alustoille, omasta mielestä juuri se idea on nyt siinä kun sormella pyyhkäiset ruutua ja lintu linkoaa kohti "linnaketta", miten ihmeessä noin simppeli saadaan toteutettua niin, ettei siitä jää vain karvas rahastuksen maku?

325.11.2010 17:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abexi:


Ja miten tuo peli saadaan käännettyä mielenkiintoiseksi suurille alustoille, omasta mielestä juuri se idea on nyt siinä kun sormella pyyhkäiset ruutua ja lintu linkoaa kohti "linnaketta", miten ihmeessä noin simppeli saadaan toteutettua niin, ettei siitä jää vain karvas rahastuksen maku?
No onhan meillä nyt kaikille konsoleille omat liikkeentunnistuksensa. Epäilisin, että niitä tullaan jollain muotoa hyödyntämään siinä ritsalla ampumisessa ja ehkä muuallakin, riippuen siitä, onko konsepti laitettu kuinka paljon uusiksi.

A Proud tech junkie (vaimo vaan ei tykkää ;) )

425.11.2010 17:44
Dollarinen
Vahvistamaton

Ei jeesus, miten näin kuraisesta ja ÄÄRETTÖMÄN itseään toistavasta pelistä voi tehdä konsoliversion? Ei voi ymmärtää. Tulee epäonnistumaan.

525.11.2010 20:14

Onhan se hyvä että näitä PV:n kommentoijia ei ole otettu Roviolle innovoimaan tulevia pelejä ja miettimään strategioita. Angry Birds nykyisenä kännykkäversiona on vain yksi peli ja sen yhden pelin toteutustapa. Firmalla on varmasti paljon idoita niin peleistä kuin siitä miten ne soveltuu eri alustoilla. Ihan kiva vaan et on isot pyssyt pojilla mielessä.

Yks firman hepuista sanoi maikkarin uutisissa, että Roviosta vois hyvinkin tulla seuraava Nokia. Siitä en tiedä, mutta kyllä siihen muitakin ideoita täytyy olla takana kuin possujen lentäminen ja ampuminen. Heppu sanoi myös, että tästä Angry Birdsistä vois tulla samalla lailla johtotähti niinkuin Mario Bros oli Nintentolle. Eiköhän siellä ole siis jotain suunnitelmia ja kenties ässiä hihoissa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Pian se on täällä – Samsung valmistautuu Galaxy S8:n julkaisuun Pian se on täällä – Samsung valmistautuu Galaxy S8:n julkaisuun (27.2.2017 12:18)
Heti Galaxy Tab S3:n ja Galaxy Bookin esittelyn jälkeen Samsung lähetti medioille kutsun 29. maaliskuuta järjestettävään lehdistötilaisuuteen. Korealaisjätin tarkoituksena on esitellä uudet ....
Tällaisia videoita Sonyn huippunopealla Motion Eye -kameralla voi kuvata Tällaisia videoita Sonyn huippunopealla Motion Eye -kameralla voi kuvata (27.2.2017 11:49)
Sonyn juuri esittelemä Xperia XZ Premium on ehkä markkinoiden edistyksellisin älypuhelin – ainakin paperilla sen tekniikka hakee vertaistaan. 4K-tasoisen HDR-näytön lisäksi puhelimesta löytyy ....
Sonyn uusi Xperia vie älypuhelimella kuvaamisen täysin uudelle tasolle Sonyn uusi Xperia vie älypuhelimella kuvaamisen täysin uudelle tasolle (27.2.2017 11:21)
Sony esitteli MWC-messujen avajaispäivänä kolme uutta Xperia-puhelinta. Kolmikon teknisesti kaikkein edistyksellisin mallin on Xperia XZ Premium, josta löytyy maailman ensimmäinen 4K-tarkkuuksinen ....
Onko Nokia 3310 ylihintainen? Toista samanlaista Nokia-puhelinta myydään edullisemmin Onko Nokia 3310 ylihintainen? Toista samanlaista Nokia-puhelinta myydään edullisemmin (27.2.2017 10:18)
Uusi Nokia 3310 on aiheuttanut paljon pöhinää niin vanhojen kuin uusien Nokia-fanien keskuudessa. Puhelin ei kuitenkaan vastannut kaikkein kovimpien nostalgikkojen odotuksia – Nokia 3310:tä ....
Nokian matopeli julkaistiin uudelleen – Näin pelaat sitä Nokian matopeli julkaistiin uudelleen – Näin pelaat sitä (27.2.2017 09:27)
Uuden Nokia 3310:n lisäksi HMD Globalilla oli jaettavana muutakin retroilu-uutisia: legendaarinen matopeliin tekee nimittäin paluun. Ennen matopeliä pystyi pelaamaan vain Nokian matkapuhelimilla, ....

Uutisarkisto