*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Spotify teki tappiota viime vuoden

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 22.11.2010 15:00 Kommentteja (2)

Spotify teki tappiota viime vuoden Suositun musiikkipalvelu Spotifyn viime vuosi oli rankasti tappiollinen, ainakin sen englantilaisen päähaaran Spotify Limitedin osalta. Yhtiön tilinpäätöstietoja tutkinut musiikkiblogi Musically raportoi Spotify Ltd:n tuloksen olleen 16,66 miljoonaa puntaa tappiollinen vuoden 2009 osalta. Huolimatta miinusmerkkisistä tilinpäätöksistä, palvelu on kasvattanut suosiotaan tasaisesti ja Pohjois-Amerikan julkaisustakin huhutaan.
Uusimpien lukujen mukaan Spotifylla oli tämän vuoden lokakuussa yli 10 miljoonaa käyttäjää joista 500 000 käytti maksullista versiota. Maksullisten versioiden tilaajamääriä on kasvattanut muun muassa tilauksen vaativat älypuhelimille tarkoitetut versiot.

Spotifyn suosio on näkynyt myös tekijänoikeuksien haltijoille maksettujen korvausten määrissä. Muutaman vuoden aikana Spotify on maksanut tekijänoikeuskorvauksia 40 miljoonaa euroa, joista 30 miljoonaa pelkästään tämän vuoden aikana.

TechCrunch-blogin tietojen perusteella Spotifylla on pian mahdollisuus kasvattaa käyttäjämääriään roimasti lisää. Nimettömien lähteiden mukaan yhtiön yli vuoden myöhästynyt debyytti Pohjois-Amerikan markkinoilla tapahtuisi vielä tämän vuoden joulukuussa tai viimeistään aikaisin ensi vuonna. ITunes kauppaansa puolustavan Applen on aiemmin uskottu hidastaneen Spotifyn avausta Yhdysvalloissa käyttämällä vaikutusvaltaansa levy-yhtiöiden parissa.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

122.11.2010 19:22
SQQQ
Vahvistamaton

squi, sun pitäisi kyllä alkaa oikolukemaan uutisesi ennen postaamista. Jokaisessa uutisessa ollut suhteellisen helppoja (esim. Wordin oikoluvulla huomattavia) kirjoitusvirheitä ainakin nyt viimepäivien aikana. :)

Hyvää luettavaa, mutta sisältää harmittavan usein typoja.

223.11.2010 9:50

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti SQQQ:
squi, sun pitäisi kyllä alkaa oikolukemaan uutisesi ennen postaamista. Jokaisessa uutisessa ollut suhteellisen helppoja (esim. Wordin oikoluvulla huomattavia) kirjoitusvirheitä ainakin nyt viimepäivien aikana. :)

Hyvää luettavaa, mutta sisältää harmittavan usein typoja.
Kiitoksia rakentavasta palautteesta, kiva jos uutiset kiinnostaa :) Pitää kyllä noihin typoihin yrittää kiinnittää huomiota.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....
Googlen tekoäly teki historiallisen löydön – Aurinkokunta ei ole uniikki Googlen tekoäly teki historiallisen löydön – Aurinkokunta ei ole uniikki (15.12.2017 18:34)
Googlen kehittämät tekoälyalgoritmit ovat löytäneet NASAn Kepler-avaruusteleskoopin tuottamasta datasta uuden planeetan. Löytö on historiallinen parilla tapaa, se esimerkiksi osoittaa millaisia ....

Uutisarkisto