*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Kaikki suuret TV-kanavat laittoivat Google TV:n sulkulistalle

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 11.11.2010 13:20 Kommentteja (2)

Kaikki suuret TV-kanavat laittoivat Google TV:n sulkulistalle Google TV -laitteiden myynti käynnistyi Yhdysvalloissa viime kuussa, mutta nähtävästi paikalliset suuret TV-kanavat eivät ole innostuneita uusista laitteista, koska niiden nettipalveluiden tarjoamaa videosisältöä ei voi enää katsella kyseisillä laitteilla.
Viimeisimpänä Google TV:lle porttikiellon antoi Fox, jonka lisäksi aiemmin saman tempun ovat tehneet NBC, ABC ja CBS. Kyseiset kanavat hyväksyvät heidän verkkopalveluidensa tarjoaman videosisällön katselun tietokoneiden internet-selaimilla, mutta esim. Google TV:n tai Boxeen avulla katseluyritys pysähtyy virheilmoitukseen.

Tämä keinotekoinen erottelu on saanut monet ihmiset raivostumaan. Bloggaaja Lauren Weinsteinin mukaan ihmiset eivät käsitä kuinka suuresta asiasta on kyse. Hänen mukaansa ihmiset heräävät vasta sitten, kun Hulu lakkaa toimimasta HP:n tai Dellin tietokoneilla.

Google TV -projektin johtoportaaseen kuuluva Rishi Chandra kertoi viime viikolla ongelmien johtuvan rahasta. Hänen mukaansa TV-yhtiöt toisivat ohjelmansa Google TV:lle, jos Google maksaisi heille lisenssimaksuja, mutta tähän Google ei aio suostua. Google on kuitenkin neuvotellut TV-yhtiöiden kanssa toisenlaisista korvaustavoista, mutta Chandra ei halunnut kertoa vielä näiden neuvotteluiden edistymisestä.

Google TV -laitteiden myynti Yhdysvaltojen ulkopuolella pitäisi käynnistyä ensi vuoden aikana.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

112.11.2010 17:57

Tässäkin kaikki voittaisivat, jos asiakkaalle olisi helppoa katsella kaikkea (järkevää) sisältöä yhden ja saman ohjelman kautta alustasta riippumatta. Mainostulot kasvavat ja asiakkaat ovat tyytyväisiä...utopiassa ehkä.

214.11.2010 11:56
Croft
Inactive

Lyhyesti vastaan: Aivan oikein kun pistivät kapuloita Googlen rattaisiin... :)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Näin massiivinen on piraattikirjebisnes – Lähes 200 000 IP-osoitteen omistaja on selvitetty Näin massiivinen on piraattikirjebisnes – Lähes 200 000 IP-osoitteen omistaja on selvitetty (16.1.2018 19:39)
Markkinaoikeuden päätösten kautta on luovutettu lähes 200 000 IP-osoitteen omistajan yhteystiedot vuosien 2013–2017 välisenä aikana. Vuoden 2017 osalta tiedot rajoittuvat kesäkuun alkuun, joten ....
1 kommentti
WhatsAppiin tulee vihdoin kauan kaivattu ominaisuus – Löydät sen emojien takaa WhatsAppiin tulee vihdoin kauan kaivattu ominaisuus – Löydät sen emojien takaa (16.1.2018 12:42)
WhatsAppin tuoreesta beta-versiosta on löytynyt jälleen uusia ominaisuuksia, jotka aikanaan valuvat myös sovelluksen vakaata versiota käyttäville tavallisille käyttäjille. WhatsApp näyttäisi ....
Apple nöyrtyi kiinalaisjätin tahtoon? Rahasiirrot lisätään suosittuun sovellukseen Apple nöyrtyi kiinalaisjätin tahtoon? Rahasiirrot lisätään suosittuun sovellukseen (16.1.2018 12:03)
Kiinan suurimpiin teknologiayrityksiin kuuluva Tencent ja Apple ovat päässeet sopuun WeChat-viestipalvelun aiemmin sisältämän tippaus-ominaisuuden jakamisesta. WeChat sisälsi aiemmin mahdollisuuden ....
Tekoäly ymmärtää lukemaansa jo paremmin kuin ihminen Tekoäly ymmärtää lukemaansa jo paremmin kuin ihminen (16.1.2018 10:54)
Tekoälystä on tullut teknologiasektorin uusin "kultaryntäys". Kaikki suurimmat IT-yritykset investoivat siihen suuria määriä rahaa ja kehittävät sen pohjalta uusia palveluita, joita myydä asiakkaille ....
Galaxy S9 sai viranomaiselta hyväksynnän – Tulossa pian myyntiin Galaxy S9 sai viranomaiselta hyväksynnän – Tulossa pian myyntiin (15.1.2018 14:49)
Samsung paljasti CES-messujen aikaan aikovansa julkistaa seuraavan sukupolven Galaxy-lippulaivapuhelimet helmikuussa ja esittelypaikka löytyy Barcelonan MWC-messuilta. Samsungilla näyttäisi ....

Uutisarkisto