*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Kaikki suuret TV-kanavat laittoivat Google TV:n sulkulistalle

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 11.11.2010 13:20 Kommentteja (2)

Kaikki suuret TV-kanavat laittoivat Google TV:n sulkulistalle Google TV -laitteiden myynti käynnistyi Yhdysvalloissa viime kuussa, mutta nähtävästi paikalliset suuret TV-kanavat eivät ole innostuneita uusista laitteista, koska niiden nettipalveluiden tarjoamaa videosisältöä ei voi enää katsella kyseisillä laitteilla.
Viimeisimpänä Google TV:lle porttikiellon antoi Fox, jonka lisäksi aiemmin saman tempun ovat tehneet NBC, ABC ja CBS. Kyseiset kanavat hyväksyvät heidän verkkopalveluidensa tarjoaman videosisällön katselun tietokoneiden internet-selaimilla, mutta esim. Google TV:n tai Boxeen avulla katseluyritys pysähtyy virheilmoitukseen.

Tämä keinotekoinen erottelu on saanut monet ihmiset raivostumaan. Bloggaaja Lauren Weinsteinin mukaan ihmiset eivät käsitä kuinka suuresta asiasta on kyse. Hänen mukaansa ihmiset heräävät vasta sitten, kun Hulu lakkaa toimimasta HP:n tai Dellin tietokoneilla.

Google TV -projektin johtoportaaseen kuuluva Rishi Chandra kertoi viime viikolla ongelmien johtuvan rahasta. Hänen mukaansa TV-yhtiöt toisivat ohjelmansa Google TV:lle, jos Google maksaisi heille lisenssimaksuja, mutta tähän Google ei aio suostua. Google on kuitenkin neuvotellut TV-yhtiöiden kanssa toisenlaisista korvaustavoista, mutta Chandra ei halunnut kertoa vielä näiden neuvotteluiden edistymisestä.

Google TV -laitteiden myynti Yhdysvaltojen ulkopuolella pitäisi käynnistyä ensi vuoden aikana.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

112.11.2010 17:57

Tässäkin kaikki voittaisivat, jos asiakkaalle olisi helppoa katsella kaikkea (järkevää) sisältöä yhden ja saman ohjelman kautta alustasta riippumatta. Mainostulot kasvavat ja asiakkaat ovat tyytyväisiä...utopiassa ehkä.

214.11.2010 11:56
Croft
Inactive

Lyhyesti vastaan: Aivan oikein kun pistivät kapuloita Googlen rattaisiin... :)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville (18.8.2017 13:35)
Toukokuun lopulla ryminällä älypuhelinmarkkinoille yrittäneen Essentialin kompurointi kesän aikana on ollut hirvittävää katsottavaa, mutta yhtiö näyttää vihdoin saanen rivinsä kuntoon ja se ....
Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita (18.8.2017 12:57)
Aikoinaan kyseenalaisilla keinoilla käyttäjiä Facebookista kahminut deittipalvelu Badoo on lisännyt sovellukseensa mahdollisuuden käydä videopuheluita "mätsien" kesken. Ajatuksena on, että ....
iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi (18.8.2017 11:40)
Nimimerkkiä xerub käyttävä hakkeri väittää selvittäneensä iPhone 5s -älypuhelimen Secure Enclave -tietoturvapiirin firmwaren salausavaimen. Secure Enclave -piiri on osa älypuhelimen A7-järjestelmäpiiriä ....
Meneekö sormi suuhun iOS 11:n kanssa? Näin otat kaiken irti uudesta moniajosta Meneekö sormi suuhun iOS 11:n kanssa? Näin otat kaiken irti uudesta moniajosta (18.8.2017 11:11)
Applen tuotteita on kehuttu monesti siitä syystä, että niiden käyttölogiikan omaksuminen ei vaadi ohjekirjaa, vaan kaikki "vaan toimii". Monessa tapauksessa Applen tuotteet ovat varmasti hyvin ....
Nintendo Switch jyräsi myydyimmäksi konsoliksi heinäkuussa Nintendo Switch jyräsi myydyimmäksi konsoliksi heinäkuussa (18.8.2017 11:04)
Nintendolla voidaan olla tyytyväisiä kuluvasta vuodesta. Yhtiön tuorein konsoli, Nintendo Switch, on kärsinyt aiemmin kroonisista toimitusvaikeuksista, mutta tilanne helpotti vihdoin heinäkuussa. ....

Uutisarkisto