*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Etelä-Koreassa vain tuhansia varoituksia luvattomille lataajille

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 27.10.2010 11:09

Etelä-Koreassa vain tuhansia varoituksia luvattomille lataajille Etelä-Koreassa otettiin viime vuonna käyttöön uusi lainsäädäntö, joka mahdollistaa internet-yhteyden katkaisun, jos kyseisellä liittymällä ladataan luvatta tekijänoikeudella suojattua sisältöä. Nyt julki tulleiden tietojen perusteella valvonta ei kuitenkaan näytä kiinnostavan paikallisia viranomaisia, sillä varoituksia on annettu todella vähän ja myös internet-yhteyksiä on katkottu vain muutamilta kuluttajilta.
Yhteensä ensimmäisen vuoden aikana lähetettiin hieman yli 65 000 määräystä, joista noin puolet olivat varoituksia ja toinen puolisko erilaisia poistopyyntöjä. Määrä on todella pieni, jos sitä verrataan maan asukaslukuun (noin 50 miljoonaa) ja suureen laajakaistapeittoon, joten vain muutama promille asukkaista on saanut viestiä viranomaisilta lataustensa takia. Vertailun vuoksi esim. Ranskassa viranomaisille jätetään ilmoituksia luvattomasta lataamisesta tuhansia kappaleita joka päivä.

Internet-yhteytensä menetti Etelä-Koreassa vuoden aikana vain 31 ihmistä, joten suuret mediajätit ja tekijänoikeusjärjestöt eivät todennäköisesti taputtele käsiään näiden saavutusten edessä, sillä pelkästään viime vuonna maassa haastettiin tuhansia nettilataajia oikeuteen, koska he olivat ladanneet luvatta aikuisviihdettä.

Vuonna 2008 Warner Bros. ja Disney vetäytyivät pois maan DVD-markkinoilta suurten piratismilukujen takia. Vuonna 2007 tehdyn kyselyn mukaan lähes puolet eteläkorealaisista harrastavat luvatonta nettilataamista.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Applekaan ei pysty haastamaan Spotifyta? Jää tilaajamäärissä jälkeen Applekaan ei pysty haastamaan Spotifyta? Jää tilaajamäärissä jälkeen (8.12.2016 11:09)
Vuoden 2015 kesällä lanseerattu Apple Music -suoratoistopalvelu on kerännyt tähän mennessä 20 miljoonaa tilaajaa. Pitempään markkinoilla toimineella Spotifylla on syyskuussa päivitetyn tilastotiedon ....
Tällä reseptillä Microsoft ja Intel puskevat PC:n uudelleen kasvu-uralle Tällä reseptillä Microsoft ja Intel puskevat PC:n uudelleen kasvu-uralle (8.12.2016 10:03)
Microsoft ja Intel esittelivät WinHEC-tapahtumassa Kiinassa uutta Project EVO -hanketta, jonka avulla IT-jätit yrittävät määritellä miten PC-valmistajien tulisi parantaa ensi vuoden tietokonemalleja. ....
Microsoft herättää kuolleen hankkeen henkiin: Windowsista tulossa ARM-versio Microsoft herättää kuolleen hankkeen henkiin: Windowsista tulossa ARM-versio (8.12.2016 09:30)
Muutama vuosi sitten Microsoft yritti tuoda täysiverisen Windows 8:n ARM-pohjaisten tietokoneiden ja tablettien saataville, mutta projekti kuivui kasaan hyvin nopeasti. Nyt Microsoft yrittää ....
Apple mullistaa elokuvamarkkinat? Iskee elokuvateattereiden apajille Apple mullistaa elokuvamarkkinat? Iskee elokuvateattereiden apajille (8.12.2016 08:58)
Elokuvien julkaisukaava voi mennä lähitulevaisuudessa kokonaan uusiksi, sillä Bloombergin saamien tietojen mukaan Apple neuvottelisi Hollywoodin suurimpien studioiden kanssa oikeuksista tuoda ....
PlayStation 4:n voittokulku jatkuu – Jo yli 50 miljoonaa myytyä konsolia PlayStation 4:n voittokulku jatkuu – Jo yli 50 miljoonaa myytyä konsolia (7.12.2016 18:31)
Sony on onnistunut myymään jo yli 50 miljoonaa PlayStation 4 -pelikonsolia. Lukemaan sisältyy niin vuonna 2013 lanseeratun PlayStation 4:n myynti kuin tänä syksynä esitellyn PlayStation 4 Pron myyntikin. ....

Uutisarkisto