*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Etelä-Koreassa vain tuhansia varoituksia luvattomille lataajille

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 27.10.2010 11:09

Etelä-Koreassa vain tuhansia varoituksia luvattomille lataajille Etelä-Koreassa otettiin viime vuonna käyttöön uusi lainsäädäntö, joka mahdollistaa internet-yhteyden katkaisun, jos kyseisellä liittymällä ladataan luvatta tekijänoikeudella suojattua sisältöä. Nyt julki tulleiden tietojen perusteella valvonta ei kuitenkaan näytä kiinnostavan paikallisia viranomaisia, sillä varoituksia on annettu todella vähän ja myös internet-yhteyksiä on katkottu vain muutamilta kuluttajilta.
Yhteensä ensimmäisen vuoden aikana lähetettiin hieman yli 65 000 määräystä, joista noin puolet olivat varoituksia ja toinen puolisko erilaisia poistopyyntöjä. Määrä on todella pieni, jos sitä verrataan maan asukaslukuun (noin 50 miljoonaa) ja suureen laajakaistapeittoon, joten vain muutama promille asukkaista on saanut viestiä viranomaisilta lataustensa takia. Vertailun vuoksi esim. Ranskassa viranomaisille jätetään ilmoituksia luvattomasta lataamisesta tuhansia kappaleita joka päivä.

Internet-yhteytensä menetti Etelä-Koreassa vuoden aikana vain 31 ihmistä, joten suuret mediajätit ja tekijänoikeusjärjestöt eivät todennäköisesti taputtele käsiään näiden saavutusten edessä, sillä pelkästään viime vuonna maassa haastettiin tuhansia nettilataajia oikeuteen, koska he olivat ladanneet luvatta aikuisviihdettä.

Vuonna 2008 Warner Bros. ja Disney vetäytyivät pois maan DVD-markkinoilta suurten piratismilukujen takia. Vuonna 2007 tehdyn kyselyn mukaan lähes puolet eteläkorealaisista harrastavat luvatonta nettilataamista.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville (18.8.2017 13:35)
Toukokuun lopulla ryminällä älypuhelinmarkkinoille yrittäneen Essentialin kompurointi kesän aikana on ollut hirvittävää katsottavaa, mutta yhtiö näyttää vihdoin saanen rivinsä kuntoon ja se ....
1 kommentti
Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita (18.8.2017 12:57)
Aikoinaan kyseenalaisilla keinoilla käyttäjiä Facebookista kahminut deittipalvelu Badoo on lisännyt sovellukseensa mahdollisuuden käydä videopuheluita "mätsien" kesken. Ajatuksena on, että ....
iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi (18.8.2017 11:40)
Nimimerkkiä xerub käyttävä hakkeri väittää selvittäneensä iPhone 5s -älypuhelimen Secure Enclave -tietoturvapiirin firmwaren salausavaimen. Secure Enclave -piiri on osa älypuhelimen A7-järjestelmäpiiriä ....
Meneekö sormi suuhun iOS 11:n kanssa? Näin otat kaiken irti uudesta moniajosta Meneekö sormi suuhun iOS 11:n kanssa? Näin otat kaiken irti uudesta moniajosta (18.8.2017 11:11)
Applen tuotteita on kehuttu monesti siitä syystä, että niiden käyttölogiikan omaksuminen ei vaadi ohjekirjaa, vaan kaikki "vaan toimii". Monessa tapauksessa Applen tuotteet ovat varmasti hyvin ....
Nintendo Switch jyräsi myydyimmäksi konsoliksi heinäkuussa Nintendo Switch jyräsi myydyimmäksi konsoliksi heinäkuussa (18.8.2017 11:04)
Nintendolla voidaan olla tyytyväisiä kuluvasta vuodesta. Yhtiön tuorein konsoli, Nintendo Switch, on kärsinyt aiemmin kroonisista toimitusvaikeuksista, mutta tilanne helpotti vihdoin heinäkuussa. ....

Uutisarkisto