*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony esti PS3:n Jailbreak-tuotteiden myynnin

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 27.8.2010 21:14 Kommentteja (7)

Sony esti PS3:n Jailbreak-tuotteiden myynnin Viime viikolla netissä kuhistiin Sonyn PlayStation 3 -konsolin PSJailBreak-nimellä kulkevasta USB-lisälaitteesta, joka mahdollistaa allekirjoittamattoman koodin suorittamisen konsolissa, jolloin konsolissa toimivat niin pelien luvattomat kopiot kuin myös kotikutoiset ohjelmat. Monet miettivät jo viime viikolla miten Sony aikoo lähestyä asiaa, ja nähtävästi Sony on lähtenyt liikkeelle oikeuslaitoksen kautta, sillä viihdejätti hankki laitteelle Australiassa myyntikiellon.
Nykyinen myyntikielto on voimassa tämän kuun loppuun asti, jolloin tuotteen laillisuutta käsitellään maan oikeuslaitoksessa. Myyntikiellon myötä paikallinen Ozmodchips-yritys on perunut tuotteen ennakkotilaukset. Jo tilauksen tehneille kuluttajille Ozmodchips palauttaa rahat takaisin.

PSJailBreak-laitteen lisäksi Sonyn ja Ozmodchipsin välejä hiertävät jonkin sortin tekijänoikeusasiat, joita käsitellään myös tämän kuun viimeinen päivä.

Sonyn epäonneksi PSJailBreakin toimintaperiaate on kuitenkin jo vuotanut julki. PSJailBreakin toimivuus perustuu konsolin USB-tuen käsittelyyn liittyvään tietoturva-aukkoon, jonka kautta sopivilla tunnistetiedoilla varustettu USB-laite voi suorittaa konsolissa haluamaansa koodia. Tiedon leviämisen myötä markkinoille voidaan odottaa muitakin vastaavia tuotteita.

Sony voi oikeusjuttujen lisäksi taistella valmistajia ja laitteita käyttäviä kuluttajia vastaan firmware-päivityksillä tai PSN-banneilla.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

127.8.2010 21:38

Kieltämättä on pitänyt jo kauan miettiä milloin PS3:n suojaus murretaan yksinkertaisin menetelmin.

227.8.2010 22:36

Tuommosen kalikan olemassaolo koneessa on vaan niin yksinkertanen tunnistaa, et tuommosen käyttäjälle on vaan luvassa bannii.

Ja sit tietty joku fiksuna miettii että eihän sitä konetta oo pakko verkkoon tunkea. No eipä niin mutta aika paljon menettää jos ei verkossa pidä.
Lisäksi Sony pystyy helposti tekee firmikseen systeemin joka tallettaa tiedon jos tuommostaa vimputinta on käytetty koneessa. Eli jos tommosta meinaa käytellä, niin verkkoon kyseistä konetta ei paljoo kantsi enää laittaa.

Että itte en kyllä moisen sötöksen kanssa lähtis paljoo kikkailemaan.

327.8.2010 22:39

Lainaus:
PSJailBreakin toimivuus perustuu konsolin USB-tuen käsittelyyn liittyvään tietoturva-aukkoon, jonka kautta sopivilla tunnistetiedoilla varustettu USB-laite voi suorittaa konsolissa haluamaansa koodia. Tiedon leviämisen myötä markkinoille voidaan odottaa muitakin vastaavia tuotteita.
Niinpä niin ja tosiaan joku meinaa että tuota aukkoa ei tulevissa firmiksissä tukita.

428.8.2010 13:28

Kylläpä oikeus toimii nopeasti toisella puolella maailmaa.


530.8.2010 15:29

http://www.modpiiri.com/?sivu=lisatieto&id=772&ak=1 melko turha... plege ei tunnista muita ku FAT32 levyi eli 4 gigaa maksimi filesize.. turha ees alkaa miettii sitä suurempia pelejä tämän kanssa joten jokainen voi itse miettiä kuinka tarpeellinen kapistus tämä on..

631.8.2010 9:26

Mitä Sony tällä nyt taas hakee? Miksi ihmeessä ihmisten ei anneta käyttää laitetta, josta he ovat MAKSANEET rahaa juuri siten kuin haluavat?

Toivon syvästi, että oikeuslaitokset ottavat tällaisiin asioihin järjellisen kannan. Ei ihmisiä kertakaikkiaan voi kieltää tekemästä omistamalleen laitteelleen mitä he tahtovat. Eikä omien laitteiden muokkaukseen tarkoitettuja keinoja voi mielestäni mitenkään kieltää. Siinä rajoitetaan yksilönvapautta jälleen kerran.

712.11.2010 14:35

Jailbreak tiimi on juuri julkistanut uuden version jonka pitäisi toimia uusien firmware versioiden kanssa (3.42 ja 3.50).
Tarkemmin: h**p://psdowngrade.com/

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Video: Näin uskomaton on Teslan täysin automaatinen ajomoodi Video: Näin uskomaton on Teslan täysin automaatinen ajomoodi (20.10.2016 21:26)
Tesla on pikku hiljaa lisännyt omien automalliensa autonomista toimintaa päivityksillä. Riippuen mallien kamerapaketeista jatkossa jo nyt myynnissä olevat Teslat voivat ajaa alusta loppuun täysin ....
Ensimmäinen traileri tulevasta Wolverine-saagan eeppisestä päätöselokuvasta Ensimmäinen traileri tulevasta Wolverine-saagan eeppisestä päätöselokuvasta (20.10.2016 21:01)
20th Century Fox on julkaissut uuden trailerin, joka esittelee yhden Marvelin suosituimman supersankarin viimeisiä otteita. Elokuva, joka kantaa yksinkertaisesti nimeä Logan, on Wolverine-trilogian ....
Kameroista tunnettu Kodak julkisti retrohenkisen Ektra-älypuhelimen Kameroista tunnettu Kodak julkisti retrohenkisen Ektra-älypuhelimen (20.10.2016 18:59)
Kodak on tänään kertonut tuovansa markkinoille uuden Android-käyttöjärjestelmällä varustetun Ektra-älypuhelimen. Älypuhelin tekee nimellään ja ulkomuodollaan kunniaa Kodakin 1941 Ektra -kameralle. ....
CCleanerin kykyä puhdistaa Edge- ja Firefox-selaimia parannettiin CCleanerin kykyä puhdistaa Edge- ja Firefox-selaimia parannettiin (20.10.2016 18:24)
Suosittua CCleaner-sovellusta kehittävä Piriform on julkaissut puhdistussovellukselle uuden päivityksen. Piriform päivittää CCleaneria kuukausittain. Tämänkertainen päivitys tuo parannuksia ....
Kotimaisen Seriouslyn 50 miljoonaa latausta kerännyt hittipeli sai jatko-osan Kotimaisen Seriouslyn 50 miljoonaa latausta kerännyt hittipeli sai jatko-osan (20.10.2016 17:15)
Helsinkiläinen Seriously on julkaissut Best Fiends Forever -pelin maailmanlaajuisesti Androidille ja iOS:lle. Peli on jatkoa paljon suosiota keränneelle Best Fiends -ötökkäpelille. Alkuperäinen ....

Uutisarkisto