*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony esti PS3:n Jailbreak-tuotteiden myynnin

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 27.8.2010 21:14 Kommentteja (7)

Sony esti PS3:n Jailbreak-tuotteiden myynnin Viime viikolla netissä kuhistiin Sonyn PlayStation 3 -konsolin PSJailBreak-nimellä kulkevasta USB-lisälaitteesta, joka mahdollistaa allekirjoittamattoman koodin suorittamisen konsolissa, jolloin konsolissa toimivat niin pelien luvattomat kopiot kuin myös kotikutoiset ohjelmat. Monet miettivät jo viime viikolla miten Sony aikoo lähestyä asiaa, ja nähtävästi Sony on lähtenyt liikkeelle oikeuslaitoksen kautta, sillä viihdejätti hankki laitteelle Australiassa myyntikiellon.
Nykyinen myyntikielto on voimassa tämän kuun loppuun asti, jolloin tuotteen laillisuutta käsitellään maan oikeuslaitoksessa. Myyntikiellon myötä paikallinen Ozmodchips-yritys on perunut tuotteen ennakkotilaukset. Jo tilauksen tehneille kuluttajille Ozmodchips palauttaa rahat takaisin.

PSJailBreak-laitteen lisäksi Sonyn ja Ozmodchipsin välejä hiertävät jonkin sortin tekijänoikeusasiat, joita käsitellään myös tämän kuun viimeinen päivä.

Sonyn epäonneksi PSJailBreakin toimintaperiaate on kuitenkin jo vuotanut julki. PSJailBreakin toimivuus perustuu konsolin USB-tuen käsittelyyn liittyvään tietoturva-aukkoon, jonka kautta sopivilla tunnistetiedoilla varustettu USB-laite voi suorittaa konsolissa haluamaansa koodia. Tiedon leviämisen myötä markkinoille voidaan odottaa muitakin vastaavia tuotteita.

Sony voi oikeusjuttujen lisäksi taistella valmistajia ja laitteita käyttäviä kuluttajia vastaan firmware-päivityksillä tai PSN-banneilla.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

127.8.2010 21:38

Kieltämättä on pitänyt jo kauan miettiä milloin PS3:n suojaus murretaan yksinkertaisin menetelmin.

227.8.2010 22:36

Tuommosen kalikan olemassaolo koneessa on vaan niin yksinkertanen tunnistaa, et tuommosen käyttäjälle on vaan luvassa bannii.

Ja sit tietty joku fiksuna miettii että eihän sitä konetta oo pakko verkkoon tunkea. No eipä niin mutta aika paljon menettää jos ei verkossa pidä.
Lisäksi Sony pystyy helposti tekee firmikseen systeemin joka tallettaa tiedon jos tuommostaa vimputinta on käytetty koneessa. Eli jos tommosta meinaa käytellä, niin verkkoon kyseistä konetta ei paljoo kantsi enää laittaa.

Että itte en kyllä moisen sötöksen kanssa lähtis paljoo kikkailemaan.

327.8.2010 22:39

Lainaus:
PSJailBreakin toimivuus perustuu konsolin USB-tuen käsittelyyn liittyvään tietoturva-aukkoon, jonka kautta sopivilla tunnistetiedoilla varustettu USB-laite voi suorittaa konsolissa haluamaansa koodia. Tiedon leviämisen myötä markkinoille voidaan odottaa muitakin vastaavia tuotteita.
Niinpä niin ja tosiaan joku meinaa että tuota aukkoa ei tulevissa firmiksissä tukita.

428.8.2010 13:28

Kylläpä oikeus toimii nopeasti toisella puolella maailmaa.


530.8.2010 15:29

http://www.modpiiri.com/?sivu=lisatieto&id=772&ak=1 melko turha... plege ei tunnista muita ku FAT32 levyi eli 4 gigaa maksimi filesize.. turha ees alkaa miettii sitä suurempia pelejä tämän kanssa joten jokainen voi itse miettiä kuinka tarpeellinen kapistus tämä on..

631.8.2010 9:26

Mitä Sony tällä nyt taas hakee? Miksi ihmeessä ihmisten ei anneta käyttää laitetta, josta he ovat MAKSANEET rahaa juuri siten kuin haluavat?

Toivon syvästi, että oikeuslaitokset ottavat tällaisiin asioihin järjellisen kannan. Ei ihmisiä kertakaikkiaan voi kieltää tekemästä omistamalleen laitteelleen mitä he tahtovat. Eikä omien laitteiden muokkaukseen tarkoitettuja keinoja voi mielestäni mitenkään kieltää. Siinä rajoitetaan yksilönvapautta jälleen kerran.

712.11.2010 14:35

Jailbreak tiimi on juuri julkistanut uuden version jonka pitäisi toimia uusien firmware versioiden kanssa (3.42 ja 3.50).
Tarkemmin: h**p://psdowngrade.com/

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville (18.8.2017 13:35)
Toukokuun lopulla ryminällä älypuhelinmarkkinoille yrittäneen Essentialin kompurointi kesän aikana on ollut hirvittävää katsottavaa, mutta yhtiö näyttää vihdoin saanen rivinsä kuntoon ja se ....
Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita (18.8.2017 12:57)
Aikoinaan kyseenalaisilla keinoilla käyttäjiä Facebookista kahminut deittipalvelu Badoo on lisännyt sovellukseensa mahdollisuuden käydä videopuheluita "mätsien" kesken. Ajatuksena on, että ....
iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi (18.8.2017 11:40)
Nimimerkkiä xerub käyttävä hakkeri väittää selvittäneensä iPhone 5s -älypuhelimen Secure Enclave -tietoturvapiirin firmwaren salausavaimen. Secure Enclave -piiri on osa älypuhelimen A7-järjestelmäpiiriä ....
Meneekö sormi suuhun iOS 11:n kanssa? Näin otat kaiken irti uudesta moniajosta Meneekö sormi suuhun iOS 11:n kanssa? Näin otat kaiken irti uudesta moniajosta (18.8.2017 11:11)
Applen tuotteita on kehuttu monesti siitä syystä, että niiden käyttölogiikan omaksuminen ei vaadi ohjekirjaa, vaan kaikki "vaan toimii". Monessa tapauksessa Applen tuotteet ovat varmasti hyvin ....
Nintendo Switch jyräsi myydyimmäksi konsoliksi heinäkuussa Nintendo Switch jyräsi myydyimmäksi konsoliksi heinäkuussa (18.8.2017 11:04)
Nintendolla voidaan olla tyytyväisiä kuluvasta vuodesta. Yhtiön tuorein konsoli, Nintendo Switch, on kärsinyt aiemmin kroonisista toimitusvaikeuksista, mutta tilanne helpotti vihdoin heinäkuussa. ....

Uutisarkisto