*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Piraattipuolue ja WikiLeaks yhteistyöhön

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 18.8.2010 11:13

Piraattipuolue ja WikiLeaks yhteistyöhön Ruotsin piraattipuolue (Piratpartiet) on tänä kesänä saanut huomiota netissä erityisesti erilaisten internetiin liittyvien projektiensa osalta. Nyt näiden joukkoon on liittynyt myös yhteistyö WikiLeaks-sivuston kanssa, jonka myötä puolue tarjoaa sivustolle palvelimia ja tiedonsiirtokapasiteettia.
Suomessa WikiLeaks ei tiettävästi ole valtion vihalistalla, mutta monissa muissa maissa sivuston julkaisemat dokumentit ovat aiheuttaneet hampaiden kiristelyä päättäjien keskuudessa. Tämän takia sivustoa koetetaan jatkossa todennäköisesti vaimentaa useilla eri keinoilla, joten toimintavarmat palvelimet maailman eri kolkissa ovat tarpeen.

Puolueen johdossa toimiva Rick Falkvinge ilmaisi tiedotteessa, että WikiLeaksin tarjoamat tiedot ovat erittäin tärkeitä koko maailmalle. Puolue haluaakin tukea tällaisia hankkeita, joissa asioihin saadaan enemmän läpinäkyvyyttä ja samalla ihmiset saadaan vastuuseen teoistaan.

WikiLeaks saa palvelimet käyttöönsä maksutta, ja Falkvingen mukaan puolue haluaa omilla resursseillaan auttaa maailmaa. Falkvinge sanoo monien muiden poliitikkojen vain puhuvan, jolloin varsinaiset teot jäävät tekemättä.

WikiLeaksin toiminnassa mukana oleva Julian Assange on mielissään yhteistyöstä, ja hän toivoo Ruotsin tulevan parlamentin parantavan lehdistön suojaa. Assangen mukaan palvelimien ja internet-yhteyksien lisäksi osapuolet saattavat tehdä jatkossa muutakin yhteistyötä.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Ensi-iltaelokuvat kahdessa viikossa iTunesiin? Se voi tapahtua jo ensi vuonna Ensi-iltaelokuvat kahdessa viikossa iTunesiin? Se voi tapahtua jo ensi vuonna (19.8.2017 17:39)
Yhdysvaltalaiset elokuvastudiot ovat aloittaneet neuvottelut suurien digitaalisten elokuvavuokraamojen kanssa uutuuselokuvien tarjolle tuonnin nopeuttamiseksi. Ajatuksena on, että elokuvia voisi ....
2 kommenttia
Opas: Kovalevy täynnä? Vapauta tilaa helposti Opas: Kovalevy täynnä? Vapauta tilaa helposti (19.8.2017 12:15)
Tietokoneen tallennustila täynnä? Löydä oppaamme avulla mikä kovalevyltä vie eniten tilaa ja vapauta näin helposti ja ilmaiseksi lisää tilaa käyttöösi.
3 kommenttia
Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville (18.8.2017 13:35)
Toukokuun lopulla ryminällä älypuhelinmarkkinoille yrittäneen Essentialin kompurointi kesän aikana on ollut hirvittävää katsottavaa, mutta yhtiö näyttää vihdoin saanen rivinsä kuntoon ja se ....
1 kommentti
Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita (18.8.2017 12:57)
Aikoinaan kyseenalaisilla keinoilla käyttäjiä Facebookista kahminut deittipalvelu Badoo on lisännyt sovellukseensa mahdollisuuden käydä videopuheluita "mätsien" kesken. Ajatuksena on, että ....
iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi (18.8.2017 11:40)
Nimimerkkiä xerub käyttävä hakkeri väittää selvittäneensä iPhone 5s -älypuhelimen Secure Enclave -tietoturvapiirin firmwaren salausavaimen. Secure Enclave -piiri on osa älypuhelimen A7-järjestelmäpiiriä ....

Uutisarkisto