*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Piraattipuolue ja WikiLeaks yhteistyöhön

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 18.8.2010 11:13

Piraattipuolue ja WikiLeaks yhteistyöhön Ruotsin piraattipuolue (Piratpartiet) on tänä kesänä saanut huomiota netissä erityisesti erilaisten internetiin liittyvien projektiensa osalta. Nyt näiden joukkoon on liittynyt myös yhteistyö WikiLeaks-sivuston kanssa, jonka myötä puolue tarjoaa sivustolle palvelimia ja tiedonsiirtokapasiteettia.
Suomessa WikiLeaks ei tiettävästi ole valtion vihalistalla, mutta monissa muissa maissa sivuston julkaisemat dokumentit ovat aiheuttaneet hampaiden kiristelyä päättäjien keskuudessa. Tämän takia sivustoa koetetaan jatkossa todennäköisesti vaimentaa useilla eri keinoilla, joten toimintavarmat palvelimet maailman eri kolkissa ovat tarpeen.

Puolueen johdossa toimiva Rick Falkvinge ilmaisi tiedotteessa, että WikiLeaksin tarjoamat tiedot ovat erittäin tärkeitä koko maailmalle. Puolue haluaakin tukea tällaisia hankkeita, joissa asioihin saadaan enemmän läpinäkyvyyttä ja samalla ihmiset saadaan vastuuseen teoistaan.

WikiLeaks saa palvelimet käyttöönsä maksutta, ja Falkvingen mukaan puolue haluaa omilla resursseillaan auttaa maailmaa. Falkvinge sanoo monien muiden poliitikkojen vain puhuvan, jolloin varsinaiset teot jäävät tekemättä.

WikiLeaksin toiminnassa mukana oleva Julian Assange on mielissään yhteistyöstä, ja hän toivoo Ruotsin tulevan parlamentin parantavan lehdistön suojaa. Assangen mukaan palvelimien ja internet-yhteyksien lisäksi osapuolet saattavat tehdä jatkossa muutakin yhteistyötä.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Bluetoothista uusi versio – Nopeuteen ja kantomatkaan iso parannus Bluetoothista uusi versio – Nopeuteen ja kantomatkaan iso parannus (8.12.2016 11:40)
Bluetooth SIG on julkaissut kehittämästään langattomasta tiedonsiirtostandardista viidennen version, jonka luvataan mahdollistavan monipuolisemmat IoT-laitteet sekä niiden joustavamman käytön kotona. ....
Applekaan ei pysty haastamaan Spotifyta? Jää tilaajamäärissä jälkeen Applekaan ei pysty haastamaan Spotifyta? Jää tilaajamäärissä jälkeen (8.12.2016 11:09)
Vuoden 2015 kesällä lanseerattu Apple Music -suoratoistopalvelu on kerännyt tähän mennessä 20 miljoonaa tilaajaa. Pitempään markkinoilla toimineella Spotifylla on syyskuussa päivitetyn tilastotiedon ....
Tällä reseptillä Microsoft ja Intel puskevat PC:n uudelleen kasvu-uralle Tällä reseptillä Microsoft ja Intel puskevat PC:n uudelleen kasvu-uralle (8.12.2016 10:03)
Microsoft ja Intel esittelivät WinHEC-tapahtumassa Kiinassa uutta Project EVO -hanketta, jonka avulla IT-jätit yrittävät määritellä miten PC-valmistajien tulisi parantaa ensi vuoden tietokonemalleja. ....
Microsoft herättää kuolleen hankkeen henkiin: Windowsista tulossa ARM-versio Microsoft herättää kuolleen hankkeen henkiin: Windowsista tulossa ARM-versio (8.12.2016 09:30)
Muutama vuosi sitten Microsoft yritti tuoda täysiverisen Windows 8:n ARM-pohjaisten tietokoneiden ja tablettien saataville, mutta projekti kuivui kasaan hyvin nopeasti. Nyt Microsoft yrittää ....
Apple mullistaa elokuvamarkkinat? Iskee elokuvateattereiden apajille Apple mullistaa elokuvamarkkinat? Iskee elokuvateattereiden apajille (8.12.2016 08:58)
Elokuvien julkaisukaava voi mennä lähitulevaisuudessa kokonaan uusiksi, sillä Bloombergin saamien tietojen mukaan Apple neuvottelisi Hollywoodin suurimpien studioiden kanssa oikeuksista tuoda ....

Uutisarkisto