*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Piraattipuolue ja WikiLeaks yhteistyöhön

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 18.8.2010 11:13

Piraattipuolue ja WikiLeaks yhteistyöhön Ruotsin piraattipuolue (Piratpartiet) on tänä kesänä saanut huomiota netissä erityisesti erilaisten internetiin liittyvien projektiensa osalta. Nyt näiden joukkoon on liittynyt myös yhteistyö WikiLeaks-sivuston kanssa, jonka myötä puolue tarjoaa sivustolle palvelimia ja tiedonsiirtokapasiteettia.
Suomessa WikiLeaks ei tiettävästi ole valtion vihalistalla, mutta monissa muissa maissa sivuston julkaisemat dokumentit ovat aiheuttaneet hampaiden kiristelyä päättäjien keskuudessa. Tämän takia sivustoa koetetaan jatkossa todennäköisesti vaimentaa useilla eri keinoilla, joten toimintavarmat palvelimet maailman eri kolkissa ovat tarpeen.

Puolueen johdossa toimiva Rick Falkvinge ilmaisi tiedotteessa, että WikiLeaksin tarjoamat tiedot ovat erittäin tärkeitä koko maailmalle. Puolue haluaakin tukea tällaisia hankkeita, joissa asioihin saadaan enemmän läpinäkyvyyttä ja samalla ihmiset saadaan vastuuseen teoistaan.

WikiLeaks saa palvelimet käyttöönsä maksutta, ja Falkvingen mukaan puolue haluaa omilla resursseillaan auttaa maailmaa. Falkvinge sanoo monien muiden poliitikkojen vain puhuvan, jolloin varsinaiset teot jäävät tekemättä.

WikiLeaksin toiminnassa mukana oleva Julian Assange on mielissään yhteistyöstä, ja hän toivoo Ruotsin tulevan parlamentin parantavan lehdistön suojaa. Assangen mukaan palvelimien ja internet-yhteyksien lisäksi osapuolet saattavat tehdä jatkossa muutakin yhteistyötä.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion (15.12.2017 22:50)
Uskaliaimmat OnePlus 5 -käyttäjät pääsevät nyt kokeilemaan uutta esiversiota, joka tuo Androidin uuden Oreo-version ominaisuuksia. OnePlus on aloittanut tänään Oreo-beetaohjelmassaan uuden version jakelun. ....
1 kommentti
Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....

Uutisarkisto