*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Piraattipuolue ja WikiLeaks yhteistyöhön

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 18.8.2010 11:13

Piraattipuolue ja WikiLeaks yhteistyöhön Ruotsin piraattipuolue (Piratpartiet) on tänä kesänä saanut huomiota netissä erityisesti erilaisten internetiin liittyvien projektiensa osalta. Nyt näiden joukkoon on liittynyt myös yhteistyö WikiLeaks-sivuston kanssa, jonka myötä puolue tarjoaa sivustolle palvelimia ja tiedonsiirtokapasiteettia.
Suomessa WikiLeaks ei tiettävästi ole valtion vihalistalla, mutta monissa muissa maissa sivuston julkaisemat dokumentit ovat aiheuttaneet hampaiden kiristelyä päättäjien keskuudessa. Tämän takia sivustoa koetetaan jatkossa todennäköisesti vaimentaa useilla eri keinoilla, joten toimintavarmat palvelimet maailman eri kolkissa ovat tarpeen.

Puolueen johdossa toimiva Rick Falkvinge ilmaisi tiedotteessa, että WikiLeaksin tarjoamat tiedot ovat erittäin tärkeitä koko maailmalle. Puolue haluaakin tukea tällaisia hankkeita, joissa asioihin saadaan enemmän läpinäkyvyyttä ja samalla ihmiset saadaan vastuuseen teoistaan.

WikiLeaks saa palvelimet käyttöönsä maksutta, ja Falkvingen mukaan puolue haluaa omilla resursseillaan auttaa maailmaa. Falkvinge sanoo monien muiden poliitikkojen vain puhuvan, jolloin varsinaiset teot jäävät tekemättä.

WikiLeaksin toiminnassa mukana oleva Julian Assange on mielissään yhteistyöstä, ja hän toivoo Ruotsin tulevan parlamentin parantavan lehdistön suojaa. Assangen mukaan palvelimien ja internet-yhteyksien lisäksi osapuolet saattavat tehdä jatkossa muutakin yhteistyötä.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Arvostelussa yllätys Creativelta: mekaaninen Vanguard K08 -pelinäppäimistö Arvostelussa yllätys Creativelta: mekaaninen Vanguard K08 -pelinäppäimistö (21.10.2017 12:00)
Creative tunnetaan parhaiten muun muassa äänikorteistaan, kuulokkeistaan, kaiuttimistaan ja kannettavista soittimistaan. Nyt yhtiö on päättänyt lähteä kokeilemaan siipiään myös pelinäppäimistöjen parissa. ....
Verkkokauppa.com avaa jättimyymälän Turun lähelle Verkkokauppa.com avaa jättimyymälän Turun lähelle (20.10.2017 17:28)
Heinä-syyskuun tuloksen julkistanut Verkkokauppa.com kertoo avaavansa Turun lähistöllä sijaitsevaan Raisioon uuden jättimyymälän, jonka tarkoituksena on palvella Varsinais-Suomen alueella asuvia. ....
1 kommentti
Näin Netflixin kallistuminen vaikuttaa sinuun Näin Netflixin kallistuminen vaikuttaa sinuun (20.10.2017 14:48)
Netflix on lähettänyt suomalaisille asiakkaille sähköpostia, jossa tiedotetaan suoratoistopalvelun tulevasta hintakorotuksesta. AfterDawn uutisoi Netflixin kuukausimaksun nousemisesta kaksi viikkoa sitten. ....
2 kommenttia
Applen toimitusjohtaja ampuu huhut alas – Mac minillä on vielä tulevaisuutta Applen toimitusjohtaja ampuu huhut alas – Mac minillä on vielä tulevaisuutta (20.10.2017 13:10)
Kuluvalla viikolla tuli kuluneeksi kolme vuotta siitä kun Apple on viimeksi päivittänyt pienikokoisen Mac mini -tietokoneen. Päivitysten puuttumisen takia Applen on kuviteltu jo lopettaneen ....
Lukkomarkkinat murroksessa – Maineikas Assa Abloy osti älykotiosaamista Lukkomarkkinat murroksessa – Maineikas Assa Abloy osti älykotiosaamista (20.10.2017 11:24)
IoT ei ole selvästikään jäämässä pelkäksi markkinatrendiksi, vaan se näyttäisi ainakin joillakin aloilla olevan kasvua kiihdyttävä voima. Näin näyttäisi käyvän ainakin lukkomarkkinoilla, sillä ....

Uutisarkisto