*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

R4-laitteiden lailliset käyttötarkoitukset eivät vakuuttaneet oikeutta

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 29.7.2010 12:18 Kommentteja (8)

R4-laitteiden lailliset käyttötarkoitukset eivät vakuuttaneet oikeutta Nintendon DS-pelikonsoleilla varmuuskopioiden ja kotikutoisten pelien suorittamisen mahdollistavat R4-kasetit ja vastaavat laitteet ovat jo useamman vuoden ajan kuuma peruna. Nintendo on pyrkinyt estämään laitteiden myynnin oikeusjuttujen avulla, ja nyt se onkin saanut Britanniassa merkittävän oikeusvoiton, kun paikallinen tuomari totesi oikeusjutun yhteydessä, että kyseisten laitteiden laillisilla käyttötarkoituksilla ei ole painoarvoa puolustuksessa.
Täten R4-kasettien tai vastaavien laitteiden myynnistä tai maahantuonnista syytetyt tahot eivät voi vedota oikeudessa niiden laillisiin käyttötarkoituksiin itseään puolustaessa. Tuomarin mukaan nämä laitteet aiheuttavat Nintendolle suuria taloudellisia ongelmia, jonka takia niiden maahantuonti ja myynti pitää estää.

Syytettyinä olleet Playables Limited -yhtiö ja sitä johtava Wai Dat Chan olivat tuoneet Britanniaan yhdeksää erilaista laitetta, joita myytiin sitten kuluttajille. Viranomaiset ovat tähän mennessä takavarikoineet yli 165 000 tällaista laitetta, joita yhtiö oli tuomassa ulkomailta Britanniaan. Kuluttajille halvimmat laitteet maksavat noin 10 puntaa, joten viranomaisilla on hallussaan yli miljoonan punnan edestä kyseisiä laitteita.

Chan ei halunnut kommentoida oikeustappiota lehdistölle.

DS-konsolin lisäksi tapaus toiminee ennakkopäätöksenä myös muiden konsoleiden osalta, joten vastaavia tuotteita kauppaavien tahojen tulevaisuus ei näytä valoisalta.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

129.7.2010 12:32

Kohta konsolienkin modaus kriminalisoidaan, jopa omassa käytössä!?!

229.7.2010 14:23

Jotenkin huvittava julistus, ettei laitteen laillinen käyttötarkoitus voi toimia puolustuksena. Se on sitten toinen asia jos jotain tiettyä suojauksen-kierto-lakia on rikottu, mutta yleisellä tasolla tuollainen kommentti on kyllä täyttä sontaa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.7.2010 @ 14:23

31.8.2010 15:25

Itellä oli joskus DS aikana kyseinen laite, ja täytyy sanoa että loistava palikka oli. ;)

41.8.2010 22:40

Ihan mielenkiinnosta: Mitä loistavaa tuollaisessa palikassa on? Mitä sillä saa tehtyä? (Laillisesti.)

52.8.2010 12:00

Lainaus:
...laillisilla käyttötarkoituksilla ei ole painoarvoa puolustuksessa.
Samalla logiikalla myöskään sananvapauden laillisilla käyttötarkoituksilla ei ole painoarvoa puolustuksessa. Ja näinhän on jo päätetty totalitaristisissa diktatuureissakin!

Syytön kunnes toisin todistetaan... Eli missä näyttöä esim. siitä ettei sovellu laillisiin käyttötarkoituksiin? Ai niin, totalitarismeissahan "oikeus" meneekin toisinpäin... syyllinen kunnes toisin todistetaan...

65.8.2010 4:29

Vaadin autojen poistamista liikenteestä koska niillä voidaan tehdä liikennerikkomuksia joista seuraa mahdollisesti kuolleita ihmisiä!

Autoillahan siis ei tehdä muuta kuin ajellaan ihmisten ja rakennusten, yms. yli rikkomis/tappamis/tuhoamis tai vähintäänkin luonnon saattuttamis tarkoituksessa ja laillisia käyttötarkoituksia ei ole tai vaikka olisikin niin mitäs niistä sitten muka kun niillä ei ole oikeudessa painoarvoa.

83.6.2011 4:38
wHTwCxhpOIeCPfdmGBN
Vahvistamaton

ThatÂ’s really shwred! Good to see the logic set out so well.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri (18.11.2017 19:46)
Animaatiostudioista se kuuluisin, Pixar, on julkaissut historiansa aikana valtaisasti huippusuosittuja elokuvia, joista osalle, kuten yhtiön huippusuosioon johdattaneelle Toy Storylle, on julkaistu ....
Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? (18.11.2017 14:06)
Huippupuhelinten hinta alkaa Samsungin ja Applen ykköslaitteissa päästä toiselle tuhannelle, joten on selvää, että tilaa hieman näitä heikommin varustelluille malleille on entistä enemmän. Itseasiassa ....
5 kommenttia
Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni (18.11.2017 12:37)
Aiemmin kirjoitimme Creativen ensimmäisestä pelinäppäimistöstä. Tällä kertaa testissämme on jälleen jotakin Creativen ensimmäistä, mutta ehkä jotain vähemmän yllättävää, nimittäin kannettava ....
Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa (17.11.2017 21:18)
Apple aikoo viivästyttää kesällä WWDC-kehittäjätapahtumassa esitellyn HomePod-älykaiuttimen julkaisua ensi vuoden alkuun. Alkuperäisen aikataulun mukaan HomePodin olisi pitänyt tulla myyntiin ensi kuussa. ....
Netflixiltä Star Wars -tähden supersankarielokuva Netflixiltä Star Wars -tähden supersankarielokuva (17.11.2017 19:20)
Kuten monet varmasti ovat huomanneet, niin Netflix pitää kovasti supersankareista. Yhtiöllä on varsin lämmin suhde Marvelin sankareihin, ja Netflixissä onkin tänään julkaistun uuden The Punisher ....

Uutisarkisto