*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

R4-laitteiden lailliset käyttötarkoitukset eivät vakuuttaneet oikeutta

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 29.7.2010 12:18 Kommentteja (8)

R4-laitteiden lailliset käyttötarkoitukset eivät vakuuttaneet oikeutta Nintendon DS-pelikonsoleilla varmuuskopioiden ja kotikutoisten pelien suorittamisen mahdollistavat R4-kasetit ja vastaavat laitteet ovat jo useamman vuoden ajan kuuma peruna. Nintendo on pyrkinyt estämään laitteiden myynnin oikeusjuttujen avulla, ja nyt se onkin saanut Britanniassa merkittävän oikeusvoiton, kun paikallinen tuomari totesi oikeusjutun yhteydessä, että kyseisten laitteiden laillisilla käyttötarkoituksilla ei ole painoarvoa puolustuksessa.
Täten R4-kasettien tai vastaavien laitteiden myynnistä tai maahantuonnista syytetyt tahot eivät voi vedota oikeudessa niiden laillisiin käyttötarkoituksiin itseään puolustaessa. Tuomarin mukaan nämä laitteet aiheuttavat Nintendolle suuria taloudellisia ongelmia, jonka takia niiden maahantuonti ja myynti pitää estää.

Syytettyinä olleet Playables Limited -yhtiö ja sitä johtava Wai Dat Chan olivat tuoneet Britanniaan yhdeksää erilaista laitetta, joita myytiin sitten kuluttajille. Viranomaiset ovat tähän mennessä takavarikoineet yli 165 000 tällaista laitetta, joita yhtiö oli tuomassa ulkomailta Britanniaan. Kuluttajille halvimmat laitteet maksavat noin 10 puntaa, joten viranomaisilla on hallussaan yli miljoonan punnan edestä kyseisiä laitteita.

Chan ei halunnut kommentoida oikeustappiota lehdistölle.

DS-konsolin lisäksi tapaus toiminee ennakkopäätöksenä myös muiden konsoleiden osalta, joten vastaavia tuotteita kauppaavien tahojen tulevaisuus ei näytä valoisalta.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

129.7.2010 12:32

Kohta konsolienkin modaus kriminalisoidaan, jopa omassa käytössä!?!

229.7.2010 14:23

Jotenkin huvittava julistus, ettei laitteen laillinen käyttötarkoitus voi toimia puolustuksena. Se on sitten toinen asia jos jotain tiettyä suojauksen-kierto-lakia on rikottu, mutta yleisellä tasolla tuollainen kommentti on kyllä täyttä sontaa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.7.2010 @ 14:23

31.8.2010 15:25

Itellä oli joskus DS aikana kyseinen laite, ja täytyy sanoa että loistava palikka oli. ;)

41.8.2010 22:40

Ihan mielenkiinnosta: Mitä loistavaa tuollaisessa palikassa on? Mitä sillä saa tehtyä? (Laillisesti.)

52.8.2010 12:00

Lainaus:
...laillisilla käyttötarkoituksilla ei ole painoarvoa puolustuksessa.
Samalla logiikalla myöskään sananvapauden laillisilla käyttötarkoituksilla ei ole painoarvoa puolustuksessa. Ja näinhän on jo päätetty totalitaristisissa diktatuureissakin!

Syytön kunnes toisin todistetaan... Eli missä näyttöä esim. siitä ettei sovellu laillisiin käyttötarkoituksiin? Ai niin, totalitarismeissahan "oikeus" meneekin toisinpäin... syyllinen kunnes toisin todistetaan...

65.8.2010 4:29

Vaadin autojen poistamista liikenteestä koska niillä voidaan tehdä liikennerikkomuksia joista seuraa mahdollisesti kuolleita ihmisiä!

Autoillahan siis ei tehdä muuta kuin ajellaan ihmisten ja rakennusten, yms. yli rikkomis/tappamis/tuhoamis tai vähintäänkin luonnon saattuttamis tarkoituksessa ja laillisia käyttötarkoituksia ei ole tai vaikka olisikin niin mitäs niistä sitten muka kun niillä ei ole oikeudessa painoarvoa.

83.6.2011 4:38
wHTwCxhpOIeCPfdmGBN
Vahvistamaton

ThatÂ’s really shwred! Good to see the logic set out so well.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 (22.9.2017 22:25)
Kestävyystestaaja Zack Nelson on saanut käsiinsä uuden iPhone 8:n. Kovasti viimevuotiselta mallilta näyttävä puhelin on saanut muutamia merkittäviä päivityksiä, joita käsitellään oheisella YouTube-videolla. ....
Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima (22.9.2017 20:47)
Applen mobiilipiirien suorituskyky on ollut aina aivan omaa luokkaansa. Se on vuosi toisensa jälkeen tuhonnut tieltään tehokkaimmatkin Android-puhelimet, ja useimmiten jopa vuoden vanha iPhone ....
1 kommentti
HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa (22.9.2017 20:16)
HBO on vuosikausia tuottanut maailman laadukkaimpiin tuotantoihin lukeutuvia televisiosarjoja. Näistä viimeiset vuodet parhaiten tunnetaan tietysti Game of Thrones, joka on ainakin piratismimittarilla ....
EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä (22.9.2017 19:46)
Piratismia on pidetty valtaisana ongelmana useiden media-alojen etujärjestöjen toimesta vuosikausia. Perinteisemmän piratismin ohella esimerkiksi Spotify ja YouTube ovat saaneet oman osansa loasta. ....
2 kommenttia
The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen (22.9.2017 12:25)
The Pirate Bayssä käyneet ovat saattaneet pistää merkille, että sivustolle on lisätty uusi JavaScript-sovellus, joka hyödyntää sivustolla vierailevien käyttäjien tietokoneiden laskentatehoa ....
2 kommenttia

Uutisarkisto