*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Anvia haluaa HD3-kanavanippuun SD-sisältöä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 18.5.2010 21:56 Kommentteja (5)

Anvia haluaa HD3-kanavanippuun SD-sisältöä Kuten arvata saattoi, eivät Suomessa jaetut digitaalisten televisiolähetysten kanavanippusäännöt ole vieläkään kaikkien mieleen, ja tällä kertaa muutosta lupaehtoihin on hakenut Anvia Oyj.
Anvia sai kaksi verkkotoimilupaa F- ja HD3-kanavanipuille huhtikuun alussa. Nähtävästi HD3-kanavan rajoittaminen pelkkiin teräväpiirtolähetyksiin ei ole Anvian mielestä kohtuullista, jonka takia yritys on lähettänyt asian tiimoilta muutoshakemuksen (PDF).

Anvian tarkoitus on saada HD3-kanavanippuun myös tavallisen resoluution sisältöä. Nykyisillä DVB-T-digibokseilla nämä lähetykset eivät kuitenkaan näkyisi, koska HD3-kanavanipun lähetyksissä käytetään uutta DVB-T2-standardia.

Perusteluissa mainitaan mm. DNA:n ja Digitan aiemmin tekemät muutoshakemukset, joilla kyseiset yritykset yrittävät myös saada SD-sisältöä DVB-T2-tekniikan kanavanippuihin. DNA ja Digita perustelivat omia hakemuksiaan Anvian F-kanavanipulla, jossa saa lähettää sekaisin sekä HD- että SD-lähetyksiä, ja myös Anvia vetoaa HD3-kanavanipun osalta samaan asiaan.

Jos verkkotoimilupiin ei myönnetä muutoksia, saa Anvia pienen etulyöntiaseman muihin toimijoihin verrattuna F-kanavanippunsa myötä. Jos kaikkien toimijoiden muutoshakemukset hyväksytään, on DVB-T2-verkossa pian tilaa kymmenille SD-kanaville.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

119.5.2010 8:47

Yksikään yritys ei koskaan tajua tosi faktaa! Ei se määrä, vaan se laatu!

219.5.2010 10:38

Oikea kusipääfirma

319.5.2010 14:36

Ainakaan kuluttajaa tuossa ei palvella, kun kanava vaatii joka tapauksessa uuden digiboksin (DVB-T2), oli se kuva sitten HD:ta tai SD:tä. Ahneus, pitää tunkea mahdollisimman paljon kanavia nippuun laadusta välittämättä. Olisi toivonut, että LVM olisi lätkäissyt samalla maksimikanavamäärän per nippu, niin mitään kikkailua ei olisi voinut edes ehdottaa. Nyt käy pahimmillaan niin, että kaikki kanavat tulevat olemaan HD:na, mutta bitrate lasketaan niin alas, että kunnollinen SD-kanavakin hakkaa sen laadussa.

419.5.2010 20:52

....eli DVB-T standardilla ja olemassa olevilla vastaanottimilla olisi pärjätty. Nyt sitten pistetään kanavatolkulla scheissea ilmoille ja kalusto uusiksi. Ei järjen häiväää.

524.5.2010 12:00

Jättää tommosten mulkeroitten kanavat kattomatta ja kattoo hd kanavia muilta..

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 (22.9.2017 22:25)
Kestävyystestaaja Zack Nelson on saanut käsiinsä uuden iPhone 8:n. Kovasti viimevuotiselta mallilta näyttävä puhelin on saanut muutamia merkittäviä päivityksiä, joita käsitellään oheisella YouTube-videolla. ....
Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima (22.9.2017 20:47)
Applen mobiilipiirien suorituskyky on ollut aina aivan omaa luokkaansa. Se on vuosi toisensa jälkeen tuhonnut tieltään tehokkaimmatkin Android-puhelimet, ja useimmiten jopa vuoden vanha iPhone ....
6 kommenttia
HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa (22.9.2017 20:16)
HBO on vuosikausia tuottanut maailman laadukkaimpiin tuotantoihin lukeutuvia televisiosarjoja. Näistä viimeiset vuodet parhaiten tunnetaan tietysti Game of Thrones, joka on ainakin piratismimittarilla ....
EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä (22.9.2017 19:46)
Piratismia on pidetty valtaisana ongelmana useiden media-alojen etujärjestöjen toimesta vuosikausia. Perinteisemmän piratismin ohella esimerkiksi Spotify ja YouTube ovat saaneet oman osansa loasta. ....
2 kommenttia
The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen (22.9.2017 12:25)
The Pirate Bayssä käyneet ovat saattaneet pistää merkille, että sivustolle on lisätty uusi JavaScript-sovellus, joka hyödyntää sivustolla vierailevien käyttäjien tietokoneiden laskentatehoa ....
3 kommenttia

Uutisarkisto