*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Anvia haluaa HD3-kanavanippuun SD-sisältöä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 18.5.2010 21:56 Kommentteja (5)

Anvia haluaa HD3-kanavanippuun SD-sisältöä Kuten arvata saattoi, eivät Suomessa jaetut digitaalisten televisiolähetysten kanavanippusäännöt ole vieläkään kaikkien mieleen, ja tällä kertaa muutosta lupaehtoihin on hakenut Anvia Oyj.
Anvia sai kaksi verkkotoimilupaa F- ja HD3-kanavanipuille huhtikuun alussa. Nähtävästi HD3-kanavan rajoittaminen pelkkiin teräväpiirtolähetyksiin ei ole Anvian mielestä kohtuullista, jonka takia yritys on lähettänyt asian tiimoilta muutoshakemuksen (PDF).

Anvian tarkoitus on saada HD3-kanavanippuun myös tavallisen resoluution sisältöä. Nykyisillä DVB-T-digibokseilla nämä lähetykset eivät kuitenkaan näkyisi, koska HD3-kanavanipun lähetyksissä käytetään uutta DVB-T2-standardia.

Perusteluissa mainitaan mm. DNA:n ja Digitan aiemmin tekemät muutoshakemukset, joilla kyseiset yritykset yrittävät myös saada SD-sisältöä DVB-T2-tekniikan kanavanippuihin. DNA ja Digita perustelivat omia hakemuksiaan Anvian F-kanavanipulla, jossa saa lähettää sekaisin sekä HD- että SD-lähetyksiä, ja myös Anvia vetoaa HD3-kanavanipun osalta samaan asiaan.

Jos verkkotoimilupiin ei myönnetä muutoksia, saa Anvia pienen etulyöntiaseman muihin toimijoihin verrattuna F-kanavanippunsa myötä. Jos kaikkien toimijoiden muutoshakemukset hyväksytään, on DVB-T2-verkossa pian tilaa kymmenille SD-kanaville.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

119.5.2010 8:47

Yksikään yritys ei koskaan tajua tosi faktaa! Ei se määrä, vaan se laatu!

219.5.2010 10:38

Oikea kusipääfirma

319.5.2010 14:36

Ainakaan kuluttajaa tuossa ei palvella, kun kanava vaatii joka tapauksessa uuden digiboksin (DVB-T2), oli se kuva sitten HD:ta tai SD:tä. Ahneus, pitää tunkea mahdollisimman paljon kanavia nippuun laadusta välittämättä. Olisi toivonut, että LVM olisi lätkäissyt samalla maksimikanavamäärän per nippu, niin mitään kikkailua ei olisi voinut edes ehdottaa. Nyt käy pahimmillaan niin, että kaikki kanavat tulevat olemaan HD:na, mutta bitrate lasketaan niin alas, että kunnollinen SD-kanavakin hakkaa sen laadussa.

419.5.2010 20:52

....eli DVB-T standardilla ja olemassa olevilla vastaanottimilla olisi pärjätty. Nyt sitten pistetään kanavatolkulla scheissea ilmoille ja kalusto uusiksi. Ei järjen häiväää.

524.5.2010 12:00

Jättää tommosten mulkeroitten kanavat kattomatta ja kattoo hd kanavia muilta..

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Apple antaa sinun valita – Otatko sammuvan vai hidastetun iPhonen? Apple antaa sinun valita – Otatko sammuvan vai hidastetun iPhonen? (18.1.2018 07:27)
Vanhempien iPhone-mallien hidastaminen yllättävien sammumisten ehkäisemiseksi tietynlaisissa tilanteissa nousi julkisen keskustelun valokeilaan joulukuussa, mikä pakotti Applen julkaisemaan ....
1 kommentti
Apple palauttaa rahat Yhdysvaltoihin – Tulossa massiivinen veropotti ja investointeja Apple palauttaa rahat Yhdysvaltoihin – Tulossa massiivinen veropotti ja investointeja (18.1.2018 06:46)
Apple on ilmoittanut kiihdyttävänsä investointitahtiaan Yhdysvalloissa Donal Trumpin hallinnon verohelpotusten johdosta. Seuraavan viiden vuoden aikana Apple tuo rahaa Yhdysvaltojen talouteen ....
2 kommenttia
Kupla puhkeaa? Bitcoinin arvo romahti reilussa viikossa Kupla puhkeaa? Bitcoinin arvo romahti reilussa viikossa (17.1.2018 14:23)
Bitcoinin kurssi kehittyi vuonna 2017 äärimmäisen suotuisasti – tuntui ettei kasvulle ole lainkaan rajaa. Talousviisaat kuitenkin näkivät bitcoinissa klassisen kuplan tunnusmerkit, sillä kurssinousulle ....
OnePlussan verkkokauppa vuoti luottokorttitietoja – Tarkista onko korttiasi käytetty luvattomasti OnePlussan verkkokauppa vuoti luottokorttitietoja – Tarkista onko korttiasi käytetty luvattomasti (17.1.2018 11:15)
OnePlus on ottanut väliaikaisesti suoran maksukorttimaksamisen pois käytöstä, kerrotaan yhtiön tukifoorumeilla. Syyksi kerrotaan viikonloppuna ilmi tulleet tiedot, joiden mukaan joidenkin asiakkaiden ....
Googlen taidesovellus löi läpi – Siitä tuli nopeasti megahitti Googlen taidesovellus löi läpi – Siitä tuli nopeasti megahitti (17.1.2018 10:14)
Korkeakulttuuri ja populaarikulttuurin megahitit harvoin yhdistyvät toisiinsa samassa lauseessa, mutta Google on onnistunut herättämään suurten massojen mielenkiinnon taiteeseen Google Arts ....

Uutisarkisto