*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Anvia haluaa HD3-kanavanippuun SD-sisältöä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 18.5.2010 21:56 Kommentteja (5)

Anvia haluaa HD3-kanavanippuun SD-sisältöä Kuten arvata saattoi, eivät Suomessa jaetut digitaalisten televisiolähetysten kanavanippusäännöt ole vieläkään kaikkien mieleen, ja tällä kertaa muutosta lupaehtoihin on hakenut Anvia Oyj.
Anvia sai kaksi verkkotoimilupaa F- ja HD3-kanavanipuille huhtikuun alussa. Nähtävästi HD3-kanavan rajoittaminen pelkkiin teräväpiirtolähetyksiin ei ole Anvian mielestä kohtuullista, jonka takia yritys on lähettänyt asian tiimoilta muutoshakemuksen (PDF).

Anvian tarkoitus on saada HD3-kanavanippuun myös tavallisen resoluution sisältöä. Nykyisillä DVB-T-digibokseilla nämä lähetykset eivät kuitenkaan näkyisi, koska HD3-kanavanipun lähetyksissä käytetään uutta DVB-T2-standardia.

Perusteluissa mainitaan mm. DNA:n ja Digitan aiemmin tekemät muutoshakemukset, joilla kyseiset yritykset yrittävät myös saada SD-sisältöä DVB-T2-tekniikan kanavanippuihin. DNA ja Digita perustelivat omia hakemuksiaan Anvian F-kanavanipulla, jossa saa lähettää sekaisin sekä HD- että SD-lähetyksiä, ja myös Anvia vetoaa HD3-kanavanipun osalta samaan asiaan.

Jos verkkotoimilupiin ei myönnetä muutoksia, saa Anvia pienen etulyöntiaseman muihin toimijoihin verrattuna F-kanavanippunsa myötä. Jos kaikkien toimijoiden muutoshakemukset hyväksytään, on DVB-T2-verkossa pian tilaa kymmenille SD-kanaville.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

119.5.2010 8:47

Yksikään yritys ei koskaan tajua tosi faktaa! Ei se määrä, vaan se laatu!

219.5.2010 10:38

Oikea kusipääfirma

319.5.2010 14:36

Ainakaan kuluttajaa tuossa ei palvella, kun kanava vaatii joka tapauksessa uuden digiboksin (DVB-T2), oli se kuva sitten HD:ta tai SD:tä. Ahneus, pitää tunkea mahdollisimman paljon kanavia nippuun laadusta välittämättä. Olisi toivonut, että LVM olisi lätkäissyt samalla maksimikanavamäärän per nippu, niin mitään kikkailua ei olisi voinut edes ehdottaa. Nyt käy pahimmillaan niin, että kaikki kanavat tulevat olemaan HD:na, mutta bitrate lasketaan niin alas, että kunnollinen SD-kanavakin hakkaa sen laadussa.

419.5.2010 20:52

....eli DVB-T standardilla ja olemassa olevilla vastaanottimilla olisi pärjätty. Nyt sitten pistetään kanavatolkulla scheissea ilmoille ja kalusto uusiksi. Ei järjen häiväää.

524.5.2010 12:00

Jättää tommosten mulkeroitten kanavat kattomatta ja kattoo hd kanavia muilta..

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Suomalainen bensalenkkarisimulaattori My Summer Car julkaistiin Steamissä Suomalainen bensalenkkarisimulaattori My Summer Car julkaistiin Steamissä (24.10.2016 18:57)
Suomalaisen Amistech Gamesin kehittämä My Summer Car -autopeli on julkaistu Steamissä. Early Access -vaiheeseen edennyt peli ei ole täysin valmis, joten pelaaja voi kohdata joitain ongelmatilanteita ....
Samsung lupaa Galaxy Note 7:n ostajille jo Galaxy S8:aa tarjoushintaan Samsung lupaa Galaxy Note 7:n ostajille jo Galaxy S8:aa tarjoushintaan (24.10.2016 15:23)
Galaxy Note 7 -fiaskon jälkeen Samsungilla ei ole oikein muita vaihtoehtoja kuin nöyrästi tarjota lojaaleina pysyneille asiakkaille mahdollisimman hyviä tarjouksia, jotteivät he vastaisuudessakaan ....
Nettisivustoja kaataneen hyökkäyksen taustalta löytyi pelätty Mirai-bottiverkko Nettisivustoja kaataneen hyökkäyksen taustalta löytyi pelätty Mirai-bottiverkko (24.10.2016 14:43)
Isoihin verkkopalveluihin vaikuttaneessa palvelunestohyökkäyksessä käytettiin hyödyksi Mirai-haittaohjelman avulla luotua bottiverkkoa. Aiemmin haittaohjelmaa on hyödynnetty esimerkiksi tietoturvajournalisti ....
2 kommenttia
Älykuulokkeet tulevat – nappikuulokkeisiin saapuu uudenlaisia ominaisuuksia Älykuulokkeet tulevat – nappikuulokkeisiin saapuu uudenlaisia ominaisuuksia (23.10.2016 23:16)
Kaupallisiin nappikuulokkeisiin on viimeisen parin vuoden aikana onnistuttu liittämään mittaavia antureita ja kehittyneitä ominaisuuksia. Samalla kuulokkeiden langattomuudesta on tullut jatkuvasti ....
Syyskuun parhaat uudet hyötysovellukset iPhonelle ja iPadille Syyskuun parhaat uudet hyötysovellukset iPhonelle ja iPadille (23.10.2016 20:36)
Selvitimme tapamme mukaisesti edeltävän kuun mielenkiintoisimmat uudet mobiilisovellukset alustoittain. Käsittelyvuorossa on Applen iPhonesta ja iPadista tuttu iOS-käyttöjärjestelmä. Syyskuun ....

Uutisarkisto