*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Hulu uudisti mediasoitinta - HTML5-tukea ei nähdä aikoihin

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 14.5.2010 12:20

Hulu uudisti mediasoitinta - HTML5-tukea ei nähdä aikoihin Yhdysvalloissa suosittu Hulu-videosivusto uudisti eilen ilmettään, kun se julkaisi palveluun uusia ominaisuuksia ja esitteli videoiden katselijoille uuden mediasoittimen.
Uusi mediasoitin on toteutettu Flash-tekniikan ActionScript 3 -ohjelmointikielen avulla, ja Hulun blogimerkkinän mukaan tämä muutos mahdollistaa mm. internet-yhteyden nopeuden paremman hyödyntämisen, mainosten äänenvoimakkuuden normalisoinnin, paremmat tekstitysten säätömahdollisuudet ja kelauskohdan esikatselun.

Lisäksi soittimen video-osaa on hieman suurennettu ja uutena ominaisuutena Hulussa näkyviä mainoksia voi merkitä sen mukaan, että ovatko ne katsojalle oleellisia. Tämän tiedon avulla Hulu koettaa tarjota jatkossa palvelun käyttäjille enemmän heitä kiinnostavia mainoksia.

HTML5-tukea odottaville tahoille Hulun blogimerkintä oli kuitenkin pettymys, sillä tekstin perusteella HTML5 ei täytä toistaiseksi Hulun vaatimuksia, jonka takia HTML5-pohjaista Hulua ei nähdä aivan heti. Hulun mukaan HTML5:n pitäisi tukea videoiden toistamisen lisäksi jonkinnäköisiä DRM-suojauksia, erilaisia mainostajille meneviä ilmoituksia, viestiä takaisin palvelimelle toiston sujuvuudesta jne. ennen kuin se voisi korvata nykyisen Flash-soittimen. Hulun mukaan monilla muilla videosivustoilla ei ole yhtä kovia vaatimuksia tekniikan osalta, mutta Hulun liiketoiminnan kannalta nämä ominaisuudet ovat välttämättömiä.

Nykyisellään HTML5-standardissa ei tukea esim. DRM-suojauksille, joten Hulu pysynee Flashin parissa vielä pitkään.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Ensi-iltaelokuvat kahdessa viikossa iTunesiin? Se voi tapahtua jo ensi vuonna Ensi-iltaelokuvat kahdessa viikossa iTunesiin? Se voi tapahtua jo ensi vuonna (19.8.2017 17:39)
Yhdysvaltalaiset elokuvastudiot ovat aloittaneet neuvottelut suurien digitaalisten elokuvavuokraamojen kanssa uutuuselokuvien tarjolle tuonnin nopeuttamiseksi. Ajatuksena on, että elokuvia voisi ....
2 kommenttia
Opas: Kovalevy täynnä? Vapauta tilaa helposti Opas: Kovalevy täynnä? Vapauta tilaa helposti (19.8.2017 12:15)
Tietokoneen tallennustila täynnä? Löydä oppaamme avulla mikä kovalevyltä vie eniten tilaa ja vapauta näin helposti ja ilmaiseksi lisää tilaa käyttöösi.
3 kommenttia
Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville (18.8.2017 13:35)
Toukokuun lopulla ryminällä älypuhelinmarkkinoille yrittäneen Essentialin kompurointi kesän aikana on ollut hirvittävää katsottavaa, mutta yhtiö näyttää vihdoin saanen rivinsä kuntoon ja se ....
1 kommentti
Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita (18.8.2017 12:57)
Aikoinaan kyseenalaisilla keinoilla käyttäjiä Facebookista kahminut deittipalvelu Badoo on lisännyt sovellukseensa mahdollisuuden käydä videopuheluita "mätsien" kesken. Ajatuksena on, että ....
iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi (18.8.2017 11:40)
Nimimerkkiä xerub käyttävä hakkeri väittää selvittäneensä iPhone 5s -älypuhelimen Secure Enclave -tietoturvapiirin firmwaren salausavaimen. Secure Enclave -piiri on osa älypuhelimen A7-järjestelmäpiiriä ....

Uutisarkisto