*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Hulu uudisti mediasoitinta - HTML5-tukea ei nähdä aikoihin

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 14.5.2010 12:20

Hulu uudisti mediasoitinta - HTML5-tukea ei nähdä aikoihin Yhdysvalloissa suosittu Hulu-videosivusto uudisti eilen ilmettään, kun se julkaisi palveluun uusia ominaisuuksia ja esitteli videoiden katselijoille uuden mediasoittimen.
Uusi mediasoitin on toteutettu Flash-tekniikan ActionScript 3 -ohjelmointikielen avulla, ja Hulun blogimerkkinän mukaan tämä muutos mahdollistaa mm. internet-yhteyden nopeuden paremman hyödyntämisen, mainosten äänenvoimakkuuden normalisoinnin, paremmat tekstitysten säätömahdollisuudet ja kelauskohdan esikatselun.

Lisäksi soittimen video-osaa on hieman suurennettu ja uutena ominaisuutena Hulussa näkyviä mainoksia voi merkitä sen mukaan, että ovatko ne katsojalle oleellisia. Tämän tiedon avulla Hulu koettaa tarjota jatkossa palvelun käyttäjille enemmän heitä kiinnostavia mainoksia.

HTML5-tukea odottaville tahoille Hulun blogimerkintä oli kuitenkin pettymys, sillä tekstin perusteella HTML5 ei täytä toistaiseksi Hulun vaatimuksia, jonka takia HTML5-pohjaista Hulua ei nähdä aivan heti. Hulun mukaan HTML5:n pitäisi tukea videoiden toistamisen lisäksi jonkinnäköisiä DRM-suojauksia, erilaisia mainostajille meneviä ilmoituksia, viestiä takaisin palvelimelle toiston sujuvuudesta jne. ennen kuin se voisi korvata nykyisen Flash-soittimen. Hulun mukaan monilla muilla videosivustoilla ei ole yhtä kovia vaatimuksia tekniikan osalta, mutta Hulun liiketoiminnan kannalta nämä ominaisuudet ovat välttämättömiä.

Nykyisellään HTML5-standardissa ei tukea esim. DRM-suojauksille, joten Hulu pysynee Flashin parissa vielä pitkään.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion (15.12.2017 22:50)
Uskaliaimmat OnePlus 5 -käyttäjät pääsevät nyt kokeilemaan uutta esiversiota, joka tuo Androidin uuden Oreo-version ominaisuuksia. OnePlus on aloittanut tänään Oreo-beetaohjelmassaan uuden version jakelun. ....
1 kommentti
Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....

Uutisarkisto