*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Hulu uudisti mediasoitinta - HTML5-tukea ei nähdä aikoihin

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 14.5.2010 12:20

Hulu uudisti mediasoitinta - HTML5-tukea ei nähdä aikoihin Yhdysvalloissa suosittu Hulu-videosivusto uudisti eilen ilmettään, kun se julkaisi palveluun uusia ominaisuuksia ja esitteli videoiden katselijoille uuden mediasoittimen.
Uusi mediasoitin on toteutettu Flash-tekniikan ActionScript 3 -ohjelmointikielen avulla, ja Hulun blogimerkkinän mukaan tämä muutos mahdollistaa mm. internet-yhteyden nopeuden paremman hyödyntämisen, mainosten äänenvoimakkuuden normalisoinnin, paremmat tekstitysten säätömahdollisuudet ja kelauskohdan esikatselun.

Lisäksi soittimen video-osaa on hieman suurennettu ja uutena ominaisuutena Hulussa näkyviä mainoksia voi merkitä sen mukaan, että ovatko ne katsojalle oleellisia. Tämän tiedon avulla Hulu koettaa tarjota jatkossa palvelun käyttäjille enemmän heitä kiinnostavia mainoksia.

HTML5-tukea odottaville tahoille Hulun blogimerkintä oli kuitenkin pettymys, sillä tekstin perusteella HTML5 ei täytä toistaiseksi Hulun vaatimuksia, jonka takia HTML5-pohjaista Hulua ei nähdä aivan heti. Hulun mukaan HTML5:n pitäisi tukea videoiden toistamisen lisäksi jonkinnäköisiä DRM-suojauksia, erilaisia mainostajille meneviä ilmoituksia, viestiä takaisin palvelimelle toiston sujuvuudesta jne. ennen kuin se voisi korvata nykyisen Flash-soittimen. Hulun mukaan monilla muilla videosivustoilla ei ole yhtä kovia vaatimuksia tekniikan osalta, mutta Hulun liiketoiminnan kannalta nämä ominaisuudet ovat välttämättömiä.

Nykyisellään HTML5-standardissa ei tukea esim. DRM-suojauksille, joten Hulu pysynee Flashin parissa vielä pitkään.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Ubisoftin synttärikampanja jatkuu, nyt ilmaiseksi Assassin's Creed 3 Ubisoftin synttärikampanja jatkuu, nyt ilmaiseksi Assassin's Creed 3 (8.12.2016 19:36)
Ubisoft viettää 30. juhlavuottaan ja on juhlistanut sitä ilmaispelien avulla. Kaikkiaan seitsemän peliä on lisätty tarjolle ilmaisina latauksina yhtiön omasta Uplay-alustasta vuoden saatossa. ....
Voit joutua pettymään – iPhoneen ei olekaan tulossa suurta uudistusta Voit joutua pettymään – iPhoneen ei olekaan tulossa suurta uudistusta (8.12.2016 18:23)
Spekulointi seuraavan sukupolven iPhonen sisältämistä uusista ominaisuuksista tuntuu alkavan vuosi vuodelta aikaisemmin. Varhaisessa vaiheessa alkaneiden huhujen huono puoli on siinä, että vaikka ....
Samsung kaappaa Applen idean? Galaxy S8:aan ei tule kotinäppäintä Samsung kaappaa Applen idean? Galaxy S8:aan ei tule kotinäppäintä (8.12.2016 17:41)
Ensi vuoden alussa julkaistaviin Galaxy S8 -sarjan älypuhelimiin on tulossa koko etualan kattava näyttö, kertoo Bloomberg. Applenkin on huhuttu kehittävän vastaavaa älypuhelinta ensi vuodeksi. ....
1 kommentti
Tulevaisuus tulee: BBC testaa Ultra HD -videon jakelua netissä Tulevaisuus tulee: BBC testaa Ultra HD -videon jakelua netissä (8.12.2016 15:20)
YouTube ja Netflix ovat olleet edelläkävijöitä Ultra HD -sisältöjen verkkojakelun testauksessa, mutta hiljalleen myös muut palveluntarjoajat ovat aloittaneet omat testinsä. Tuoreimpana esimerkkinä ....
YouTube maksoi muusikoille yli miljardi dollaria – Se ei riitä YouTube maksoi muusikoille yli miljardi dollaria – "Se ei riitä" (8.12.2016 14:55)
Taylor Swift ja monet muut artistit ovat kritisoineet voimakkaasti YouTubea ja Spotifyta siitä, että ne mahdollistavat musiikin kuuntelemisen täysin ilmaiseksi. Molemmissa tapauksissa artistit ....
4 kommenttia

Uutisarkisto