*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

E-kirjoja myyvä Google Editions aukeaa kesällä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 6.5.2010 14:46 Kommentteja (1)

E-kirjoja myyvä Google Editions aukeaa kesällä E-kirjakauppojen markkinoilla on pian kasa isoja pelureita, sillä Google on vahvistanut avaavansa Google Editions -kaupan vielä tämän kesän aikana.
Googlen e-kirjojen konsepti eroaa suuresti muiden toimijoiden vastaavista ratkaisuista, sillä Google Editionsissa ostettuja kirjoja luetaan suoraan selaimella, eikä erillisiä lukuohjelmia käytetä lainkaan. Tämän ratkaisun myötä kirjojen lukeminen onnistuu käytännössä kaikilla internet-yhteyden ja selaimen omaavilla laitteilla.

Google on tähän mennessä skannannut talteen jo yli 12 miljoonaa kirjaa, mutta näistä kaikki eivät päädy myyntiin Google Editions -kauppaan. Google Editionsissa julkaisijat saavat itse päättää mihin hintaan he haluavat e-kirjojaan myydä. Jokaisesta myydystä kirjasta Google ottaa itselleen 37 prosentin osuuden, ja loput päätyvät julkaisijalle. Suurten julkaisijoiden ohella Google Editions kelpuuttaa mukaan pieniä itsenäisiä toimijoita.

Tällä hetkellä suurin e-kirjojen myyjä on Amazon, joka myy noin 90 prosenttia kaikista e-kirjoista. Applen kuukausi sitten avattu iBookstore ja Google Editions kirivät kuitenkin analyytikkojen mukaan Amazonin etumatkan nopeasti kiinni ja viiden vuoden kuluttua Amazonin markkinaosuus on arvioiden mukaan enää 35 prosentin luokkaa.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

16.5.2010 19:55

"Kohta Googlenkin käyttö maksaa."

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Spotify kokeilee uutta ulkoasua mobiilissa Spotify kokeilee uutta ulkoasua mobiilissa (14.12.2017 20:43)
Maailman suosituin suoratoistomusiikin alusta Spotify on uudistamassa palveluaan. Erityisesti sen mobiilisovellukseen on tehty muutoksia, jotka tekevät näkymistä hieman modernimpia ja toivottavasti ....
OnePlus 5T:n Star Wars -versio myyntiin Suomessa OnePlus 5T:n Star Wars -versio myyntiin Suomessa (14.12.2017 18:49)
OnePlus 5T on tuonut myyntiin uuden erikoisversion yhtiön uusimmasta lippulaivamallista. Jo alkukuusta julkistettu uuden Star Wars -elokuvan henkinen erikoisversio vahvistettiin hieman myöhemmin ....
Näin hurahtaneita ihmiset ovat emojeihin – Messengerissä lähetetty yli 500 miljardia kappaletta tänä vuonna Näin hurahtaneita ihmiset ovat emojeihin – Messengerissä lähetetty yli 500 miljardia kappaletta tänä vuonna (14.12.2017 15:31)
Facebookin päätös erottaa yksityisviestit omaksi Messenger-sovellukseksi herätti aikoinaan tunteita, mutta muutos näyttää olleen lopulta kannattava. Yhteisöpalvelun mukaan Messengerillä on tätä ....
1 kommentti
Uutistoimistot haluavat Facebookin ja Googlen maksavan linkittämisestä Uutistoimistot haluavat Facebookin ja Googlen maksavan linkittämisestä (14.12.2017 14:13)
Yhdeksän eurooppalaista uutistoimistoa ovat allekirjoittaneet vetoomuksen, jossa yhdysvaltalaisia internetjättejä vaaditaan maksamaan tekijänoikeuskorvaus niiden tuottaman sisällön käyttämisestä. ....
4 kommenttia
Disney osti 21st Century Foxin elokuva- ja TV-studiot Disney osti 21st Century Foxin elokuva- ja TV-studiot (14.12.2017 14:11)
Disney on ostanut 21st Century Foxin elokuva- ja TV-studiot. Kauppahinta on 66 miljardia dollaria eli noin 60 miljardia euroa. Kaupan jälkeen Foxin yritysimperiumiin jää ainoastaan uutis- ....

Uutisarkisto