*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

iPadien toimitusvaikeudet jatkuvat

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 14.4.2010 23:29 Kommentteja (8)

iPadien toimitusvaikeudet jatkuvat Apple on ilmoittanut siirtävänsä iPadin kansainvälistä julkaisuaikataulua kuukaudella eteenpäin, kertoo Reuters. Syynä viivästykseen on odottamattoman suuri suosio Yhdysvalloissa, missä laite tuli myyntiin huhtikuun 3. päivänä.
Kansainväliseen myyntiin iPad on tulossa vasta toukokuun lopulla. Hinnat julkaistaan toukokuun 10. päivä, jolloin myös ennakkotilauksia aletaan ottaa vastaan. Alunperin iPadin oli tarkoitus tulla myyntiin Kanadassa, Englannissa, Saksassa, Espanjassa, Italiassa, Japanissa, Australiassa, Ranskassa ja Sveitsissä huhtikuun lopulla.

Muiden maiden julkaisuaikataulusta ei ole vielä tietoa, mutta on mahdollista, että Apple paljastaa lisätietoja muun muassa Suomen kohtalosta toukokuun 10. päivänä.

Yrityksen mukaan iPadin kysyntä on ollut jopa huomattavasti suurempaa kuin mihin osattiin varautua ja toimitusongelmien uskotaan jatkuvan vielä useiden viikkojen ajan. Apple kertoo saaneensa myös runsaasti ennakkotilauksia iPadin 3G-mallista, jonka on määrä tulla myyntiin USA:ssa huhtikuun lopulla.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

114.4.2010 23:46

Taitaa mennä tuon saapuminen suomessa tuonne kesäkuunpuolelle reilusti. No uusi iPhone 4G:kin julkaistaan tuolloin.

215.4.2010 4:54
djabu
Inactive

...mutta kuten ennenkin, toimitusvaikeuksia soneralla [4g mallin kanssa] ja sellaisen 2-3kk jonotus tulee olemaan aikas varmasti.

Täytyy vain sanoa että noin globaalin ja ison yrityksen, jossa on osaavaa ihmistä töissä, niin luulisi osaavan varautua edellisten laitteiden osalta ja niiden pohjalta varustautua, että omenalaitteet menevät kuin kuumille kiville.. Mutta ei.. Sama sävel joka &"(#¤)!=# kerta..

315.4.2010 7:11

Djabu ei niitä komponentteja aina ole saatavilla. Ei se vika pakosti ole Applen vaan voi myös olla muualla. Tavaran toimittajilla tms. Samoja toimitusvaikeuksia on näytönohjaimien jne kanssa komponentti pulan vuoksi.

415.4.2010 11:03

Aika jännä, että on tämmöinen toimitusongelma, sillä analyytikot veikkailivat ja laskeskelivat, että Apple myy pelkästään ensimmäisenä päivänä ennakkotilaukset mukaan lukien 600 000 - 700 000 kappaletta. Toisin kuitenkin kävi ja Apple myi "vain" 300 000kpl. Tämän päivän paperi-hesarissa on, että Apple on myynyt tähän mennessä "vasta" 500 000kpl kyseisiä laitteita. Kuitenkin tässä on jo pari viikkoa ollu myynnissä ja ennusteet ekalle päivälle piti pelkästään olla tuo 600k-700k kpl ja se ei edes ole täyttynyt parin viikon aikanakaan, en usko, että kysyntä tolta kannalta on liian suurta, niin jossain toimitusketjun vaiheessa kyllä kusee ja kunnolla.

Luulis että semmoisen hypen ja analyytikkojen puheiden jälkeen Apple olisi varautunut myymään tosiaankin sen 600k-700k kpl ekoina päivinä, eikä parissa viikossa myydyt 500k kpl olisi olletkaan mikään "yllättävän suuri kysyntä."

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.4.2010 @ 11:05

515.4.2010 12:23

Aika harvoin kysytyn ja halutun tuotteen markkinoille tuontia lykätään. Jos markkinoilletulossa tuotteessa tulee ilmi vikoja (kuten Applen iPadissa) niin silloin julkaisua muille markkinoille lykätään, jotta vikoja saataisiin korjattua. Muuten, aikaisemmin olleiden tietojen mukaan myynti ollut toivottua pienempää...

Taas näitä Applen "hypetiedotteita".

615.4.2010 14:53

Ihme, että joka asiassa on jotain vaikeuksia, oli sitten Applen vika tai ei..

En kyllä tajua tätä "vallankumouksellista" laitetta. Mitäköhän ihmeellistä tässäkin on. Iso iPod touch.

716.4.2010 15:38

Tuntuu wttä noi tekee ihan tahallaan noin vähän noita ja itten ne voi mahtailla sillä että se on niin suosittu tuote kun sillä on jo toimitusvaikeuksia

816.4.2010 16:45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bacard:
Aika harvoin kysytyn ja halutun tuotteen markkinoille tuontia lykätään. Jos markkinoilletulossa tuotteessa tulee ilmi vikoja (kuten Applen iPadissa) niin silloin julkaisua muille markkinoille lykätään, jotta vikoja saataisiin korjattua. Muuten, aikaisemmin olleiden tietojen mukaan myynti ollut toivottua pienempää...

Taas näitä Applen "hypetiedotteita".

Niin, tähän voi taas sanoa sen vanhan totuuden eli "don't believe the hype".

Applen taktiikkana tuntuu olevan se että lykätään laitteiden myyntiintuloa siihen asti että saadaan ennakkomyynti tarpeeksi suureksi. Sen jälkeen tuote myyntiin ja kehutaan miten paljon tuote myi "päivässä".

Yritetään näin uskotella ihmisille että tuote on erittäin haluttu.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Paratiisissa ongelmia: Tämän hetken kuumin start up kärsii sisäisistä riidoista Paratiisissa ongelmia: Tämän hetken kuumin start up kärsii sisäisistä riidoista (25.10.2016 09:22)
Yksi kuumimmista nousevista tähdistä start up -kentällä on kiistatta AR-laseja kehittävä Magic Leap, joka on parissa vuodessa saanut hankittua pääomia noin 1,39 miljardia dollaria. Magic Leap ....
Apple julkaisi iOS 10.1 -päivityksen – Tämä on uutta Apple julkaisi iOS 10.1 -päivityksen – Tämä on uutta (25.10.2016 08:20)
Apple on julkaissut iOS 10.1 -päivityksen mobiililaitteilleen. Uuden käyttöjärjestelmäversion voi ladata iPhoneensa tai iPadiinsa Asetukset-sovelluksen kautta (Asetukset > Yleiset > Ohjelmiston päivitys). ....
Google panostaa lisää AR- ja VR-laseihin: Osti katseenseurantateknologiaa Google panostaa lisää AR- ja VR-laseihin: Osti katseenseurantateknologiaa (25.10.2016 07:33)
Google Glass -laseista ei tullut prototyyppiä kummempaa tuotetta, mutta Daydream-katselulasien perusteella internetjätti ei kuitenkaan ole hylännyt HMD-laitteita (head mounted display) kokonaan. ....
Suomalainen bensalenkkarisimulaattori My Summer Car julkaistiin Steamissä Suomalainen bensalenkkarisimulaattori My Summer Car julkaistiin Steamissä (24.10.2016 18:57)
Suomalaisen Amistech Gamesin kehittämä My Summer Car -autopeli on julkaistu Steamissä. Early Access -vaiheeseen edennyt peli ei ole täysin valmis, joten pelaaja voi kohdata joitain ongelmatilanteita ....
Samsung lupaa Galaxy Note 7:n ostajille jo Galaxy S8:aa tarjoushintaan Samsung lupaa Galaxy Note 7:n ostajille jo Galaxy S8:aa tarjoushintaan (24.10.2016 15:23)
Galaxy Note 7 -fiaskon jälkeen Samsungilla ei ole oikein muita vaihtoehtoja kuin nöyrästi tarjota lojaaleina pysyneille asiakkaille mahdollisimman hyviä tarjouksia, jotteivät he vastaisuudessakaan ....

Uutisarkisto