*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

iPadien toimitusvaikeudet jatkuvat

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 14.4.2010 23:29 Kommentteja (8)

iPadien toimitusvaikeudet jatkuvat Apple on ilmoittanut siirtävänsä iPadin kansainvälistä julkaisuaikataulua kuukaudella eteenpäin, kertoo Reuters. Syynä viivästykseen on odottamattoman suuri suosio Yhdysvalloissa, missä laite tuli myyntiin huhtikuun 3. päivänä.
Kansainväliseen myyntiin iPad on tulossa vasta toukokuun lopulla. Hinnat julkaistaan toukokuun 10. päivä, jolloin myös ennakkotilauksia aletaan ottaa vastaan. Alunperin iPadin oli tarkoitus tulla myyntiin Kanadassa, Englannissa, Saksassa, Espanjassa, Italiassa, Japanissa, Australiassa, Ranskassa ja Sveitsissä huhtikuun lopulla.

Muiden maiden julkaisuaikataulusta ei ole vielä tietoa, mutta on mahdollista, että Apple paljastaa lisätietoja muun muassa Suomen kohtalosta toukokuun 10. päivänä.

Yrityksen mukaan iPadin kysyntä on ollut jopa huomattavasti suurempaa kuin mihin osattiin varautua ja toimitusongelmien uskotaan jatkuvan vielä useiden viikkojen ajan. Apple kertoo saaneensa myös runsaasti ennakkotilauksia iPadin 3G-mallista, jonka on määrä tulla myyntiin USA:ssa huhtikuun lopulla.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

114.4.2010 23:46

Taitaa mennä tuon saapuminen suomessa tuonne kesäkuunpuolelle reilusti. No uusi iPhone 4G:kin julkaistaan tuolloin.

215.4.2010 4:54
djabu
Inactive

...mutta kuten ennenkin, toimitusvaikeuksia soneralla [4g mallin kanssa] ja sellaisen 2-3kk jonotus tulee olemaan aikas varmasti.

Täytyy vain sanoa että noin globaalin ja ison yrityksen, jossa on osaavaa ihmistä töissä, niin luulisi osaavan varautua edellisten laitteiden osalta ja niiden pohjalta varustautua, että omenalaitteet menevät kuin kuumille kiville.. Mutta ei.. Sama sävel joka &"(#¤)!=# kerta..

315.4.2010 7:11

Djabu ei niitä komponentteja aina ole saatavilla. Ei se vika pakosti ole Applen vaan voi myös olla muualla. Tavaran toimittajilla tms. Samoja toimitusvaikeuksia on näytönohjaimien jne kanssa komponentti pulan vuoksi.

415.4.2010 11:03

Aika jännä, että on tämmöinen toimitusongelma, sillä analyytikot veikkailivat ja laskeskelivat, että Apple myy pelkästään ensimmäisenä päivänä ennakkotilaukset mukaan lukien 600 000 - 700 000 kappaletta. Toisin kuitenkin kävi ja Apple myi "vain" 300 000kpl. Tämän päivän paperi-hesarissa on, että Apple on myynyt tähän mennessä "vasta" 500 000kpl kyseisiä laitteita. Kuitenkin tässä on jo pari viikkoa ollu myynnissä ja ennusteet ekalle päivälle piti pelkästään olla tuo 600k-700k kpl ja se ei edes ole täyttynyt parin viikon aikanakaan, en usko, että kysyntä tolta kannalta on liian suurta, niin jossain toimitusketjun vaiheessa kyllä kusee ja kunnolla.

Luulis että semmoisen hypen ja analyytikkojen puheiden jälkeen Apple olisi varautunut myymään tosiaankin sen 600k-700k kpl ekoina päivinä, eikä parissa viikossa myydyt 500k kpl olisi olletkaan mikään "yllättävän suuri kysyntä."

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.4.2010 @ 11:05

515.4.2010 12:23

Aika harvoin kysytyn ja halutun tuotteen markkinoille tuontia lykätään. Jos markkinoilletulossa tuotteessa tulee ilmi vikoja (kuten Applen iPadissa) niin silloin julkaisua muille markkinoille lykätään, jotta vikoja saataisiin korjattua. Muuten, aikaisemmin olleiden tietojen mukaan myynti ollut toivottua pienempää...

Taas näitä Applen "hypetiedotteita".

615.4.2010 14:53

Ihme, että joka asiassa on jotain vaikeuksia, oli sitten Applen vika tai ei..

En kyllä tajua tätä "vallankumouksellista" laitetta. Mitäköhän ihmeellistä tässäkin on. Iso iPod touch.

716.4.2010 15:38

Tuntuu wttä noi tekee ihan tahallaan noin vähän noita ja itten ne voi mahtailla sillä että se on niin suosittu tuote kun sillä on jo toimitusvaikeuksia

816.4.2010 16:45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bacard:
Aika harvoin kysytyn ja halutun tuotteen markkinoille tuontia lykätään. Jos markkinoilletulossa tuotteessa tulee ilmi vikoja (kuten Applen iPadissa) niin silloin julkaisua muille markkinoille lykätään, jotta vikoja saataisiin korjattua. Muuten, aikaisemmin olleiden tietojen mukaan myynti ollut toivottua pienempää...

Taas näitä Applen "hypetiedotteita".

Niin, tähän voi taas sanoa sen vanhan totuuden eli "don't believe the hype".

Applen taktiikkana tuntuu olevan se että lykätään laitteiden myyntiintuloa siihen asti että saadaan ennakkomyynti tarpeeksi suureksi. Sen jälkeen tuote myyntiin ja kehutaan miten paljon tuote myi "päivässä".

Yritetään näin uskotella ihmisille että tuote on erittäin haluttu.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Itsestään ajavista autoista älykaupunkiin – Nvidian uusi Metropolis-alusta kerää uusia asiakkaita Itsestään ajavista autoista älykaupunkiin – Nvidian uusi Metropolis-alusta kerää uusia asiakkaita (26.9.2017 11:57)
Nvidia on ratsastanut tekoälyteknologioiden kehityksen kärjessä jo useamman vuoden ajan. Näkyvin esimerkki tekoälyn ja koneoppimisen saavutuksista on autojen itsenäinen ajaminen, mutta liikenteestä ....
Snapchatiin taas uusia kikkoja – Tällaisia kuvia saat uusilla taivasfilttereillä Snapchatiin taas uusia kikkoja – Tällaisia kuvia saat uusilla taivasfilttereillä (26.9.2017 10:45)
Laajennetun todellisuuden mahdollisuuksia ehkä kaikkein rohkeimmin ja kattavimmin on lähtenyt kokeilemaan Snap, jonka Snapchat-sovelluksella otettuja kuvia on voinut ehostaa erilaisilla kasvofilttereille ....
Apple aloitti seurannan – Kerää selaustietoja Safarin käyttäjistä Apple aloitti seurannan – Kerää selaustietoja Safarin käyttäjistä (26.9.2017 10:14)
Apple on lisännyt Safari-selaimeensa uusia tietoturvaominaisuuksia, jotka suojaavat käyttäjiä mainostajien tiedonkeruulta. Samaan aikaan Apple on itse alkanut kerätä tietoa käyttäjien selaamisesta. ....
WhatsAppin toiminta estettiin – Kiina hyökkäsi pikaviestipalvelua vastaan WhatsAppin toiminta estettiin – Kiina hyökkäsi pikaviestipalvelua vastaan (26.9.2017 09:56)
Kiina on estänyt WhatsApp-pikaviestimen toiminnan maassa, kertoo The New York Times. Estotoimenpiteiden arvellaan liittyvän tavalla tai toisella kuukauden päästä järjestettäviin Kiinan kommunistisen ....
Nyt ne on julkaistu – Intelin 8. sukupolven Core-työpöytäsuorittimet tulevat saataville Nyt ne on julkaistu – Intelin 8. sukupolven Core-työpöytäsuorittimet tulevat saataville (25.9.2017 15:02)
Intel on vihdoin esitellyt työpöytäkäyttöön tarkoitetut kahdeksannen sukupolven Core-suorittimet. Piirijätti esitteli ensimmäiset 8. sukupolven piirit jo elokuun lopulla, mutta tuolloin oli ....

Uutisarkisto