*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Mozilla korjasi Firefoxin Pwn2Own-aukon

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 2.4.2010 13:12 Kommentteja (2)

Mozilla korjasi Firefoxin Pwn2Own-aukon Viime viikolla järjestetyssä CanSecWest-tietoturvatapahtuman Pwn2Own-kisassa kisaajat hyödynsivät useiden eri selainten tietoturva-aukkoja, ja keräsivät itselleen kymmenien tuhansien dollareiden palkinnot. Yksi murretuista selaimista oli Firefoxin 3.6-kehityshaara, josta Nils-nimen taakse piiloutuva saksalainen hakkeri löysi kriittisen tietoturva-aukon.
Firefoxia kehittävä Mozilla-säätiö korjasi aukon eilen, kun selaimesta julkaistiin uusi 3.6.3-versio. Tietoturva-aukon kriittisyyden takia Mozilla suosittelee päivittämistä, jos käytössä on tällä hetkellä joku aiempi 3.6-version Firefox.

Nilsin käyttämä hyökkäys toimii tiettävästi ainoastaan aiempien 3.6-versioiden kanssa, mutta Mozilla on luvannut paikata vastaavat aukot myös 3.5-versioista, jos sellaisia löytyy. 3.0-versiota Mozilla ei aio kuitenkaan enää korjata, joten kyseisten Firefox-selainten käyttäjien kannattaa päivittää selaimensa tuoreimpaan versioon viimeistään nyt.

Käytössä olevan Firefox-selaimen version voi tarkistaa helposti kirjoittamalla osoiteriville about: ja painamalla tämän jälkeen rivinvaihtoa/enteriä, jolloin selain näyttää versionumeron ja muita tietoja.


Englanninkieliset versiot Suomenkieliset versiot

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

14.4.2010 3:34

Tai sitten ainakin Windowssissa valitsee Ohje-->Tietoa Mozilla Firefoxista. Tosin tuo tapa ei varmaan toimi muissa käyttiksissä. Mutta niille, jotka pelkäävät pelottavia komentoja tuo on helpompi ja se yleensään löytyy muistakin ohjelmista samanlaisesta paiaksta, jolloin ei tarvitse alkaa arvuuttelemaan, että mikähän komento se tässä voisi olla.

25.4.2010 12:19
Xubuntu-Isäntä
Vahvistamaton

Linuxissa ainakin toimii.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus julkaisi suuren päivityksen OnePlus 3:lle ja 3T:lle OnePlus julkaisi suuren päivityksen OnePlus 3:lle ja 3T:lle (19.11.2017 19:46)
Kiinalainen älypuhelinvalmistaja OnePlus on hemmotellut viime vuoden älypuhelinmallien omistajia uudella päivityksellä. Yhtiö on julkaissut OxygenOS 5.0 -päivityksen sekä OnePlus 3:lle että ....
Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri (18.11.2017 19:46)
Animaatiostudioista se kuuluisin, Pixar, on julkaissut historiansa aikana valtaisasti huippusuosittuja elokuvia, joista osalle, kuten yhtiön huippusuosioon johdattaneelle Toy Storylle, on julkaistu ....
Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? (18.11.2017 14:06)
Huippupuhelinten hinta alkaa Samsungin ja Applen ykköslaitteissa päästä toiselle tuhannelle, joten on selvää, että tilaa hieman näitä heikommin varustelluille malleille on entistä enemmän. Itseasiassa ....
6 kommenttia
Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni (18.11.2017 12:37)
Aiemmin kirjoitimme Creativen ensimmäisestä pelinäppäimistöstä. Tällä kertaa testissämme on jälleen jotakin Creativen ensimmäistä, mutta ehkä jotain vähemmän yllättävää, nimittäin kannettava ....
Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa (17.11.2017 21:18)
Apple aikoo viivästyttää kesällä WWDC-kehittäjätapahtumassa esitellyn HomePod-älykaiuttimen julkaisua ensi vuoden alkuun. Alkuperäisen aikataulun mukaan HomePodin olisi pitänyt tulla myyntiin ensi kuussa. ....

Uutisarkisto