*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Mozilla korjasi Firefoxin Pwn2Own-aukon

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 2.4.2010 13:12 Kommentteja (2)

Mozilla korjasi Firefoxin Pwn2Own-aukon Viime viikolla järjestetyssä CanSecWest-tietoturvatapahtuman Pwn2Own-kisassa kisaajat hyödynsivät useiden eri selainten tietoturva-aukkoja, ja keräsivät itselleen kymmenien tuhansien dollareiden palkinnot. Yksi murretuista selaimista oli Firefoxin 3.6-kehityshaara, josta Nils-nimen taakse piiloutuva saksalainen hakkeri löysi kriittisen tietoturva-aukon.
Firefoxia kehittävä Mozilla-säätiö korjasi aukon eilen, kun selaimesta julkaistiin uusi 3.6.3-versio. Tietoturva-aukon kriittisyyden takia Mozilla suosittelee päivittämistä, jos käytössä on tällä hetkellä joku aiempi 3.6-version Firefox.

Nilsin käyttämä hyökkäys toimii tiettävästi ainoastaan aiempien 3.6-versioiden kanssa, mutta Mozilla on luvannut paikata vastaavat aukot myös 3.5-versioista, jos sellaisia löytyy. 3.0-versiota Mozilla ei aio kuitenkaan enää korjata, joten kyseisten Firefox-selainten käyttäjien kannattaa päivittää selaimensa tuoreimpaan versioon viimeistään nyt.

Käytössä olevan Firefox-selaimen version voi tarkistaa helposti kirjoittamalla osoiteriville about: ja painamalla tämän jälkeen rivinvaihtoa/enteriä, jolloin selain näyttää versionumeron ja muita tietoja.


Englanninkieliset versiot Suomenkieliset versiot

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

14.4.2010 3:34

Tai sitten ainakin Windowssissa valitsee Ohje-->Tietoa Mozilla Firefoxista. Tosin tuo tapa ei varmaan toimi muissa käyttiksissä. Mutta niille, jotka pelkäävät pelottavia komentoja tuo on helpompi ja se yleensään löytyy muistakin ohjelmista samanlaisesta paiaksta, jolloin ei tarvitse alkaa arvuuttelemaan, että mikähän komento se tässä voisi olla.

25.4.2010 12:19
Xubuntu-Isäntä
Vahvistamaton

Linuxissa ainakin toimii.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Huippusuosittu CCleaner meni myyntiin – Avast osti sen Huippusuosittu CCleaner meni myyntiin – Avast osti sen (21.7.2017 09:36)
Ilmaista virustorjuntaohjelmistoa kehittävä Avast on päättänyt ostaa huippusuosittua CCleaner-siivousohjelmaa kehittävän Piriformin. Tarkoituksena on tarjota CCleaneria jatkossakin omana tuotteenaan, ....
4 kommenttia
Applen ja akkuvalmistaja sopimukseen – Poikiiko tuotantoa Uudenkaupungin tehtaalle? Applen ja akkuvalmistaja sopimukseen – Poikiiko tuotantoa Uudenkaupungin tehtaalle? (21.7.2017 08:54)
Apple ja kiinalainen akkuvalmistaja Contemporary Amperex Technology (CATL) ovat solmineet salassapitosopimuksen, uutisoi Yicai Global . Mielenkiintoiseksi sopimuksen tekee suomalaisten näkökulmasta ....
Samsungin syksyn kovin julkistus nähdään elokuun 23. päivä Samsungin syksyn kovin julkistus nähdään elokuun 23. päivä (21.7.2017 08:26)
Ei tarvitse olla kovin kummoinen meedio arvatakseen, että Samsungin seuraava Note-malliston älypuhelin julkistetaan viime vuoden tapaan elokuussa. Vielä vähemmän selvännäkijän taitoja tarvitaan ....
1 kommentti
OnePlussalta päivitys huippupuhelimelle, korjaa hätäpuheluongelman OnePlussalta päivitys huippupuhelimelle, korjaa hätäpuheluongelman (20.7.2017 23:10)
OnePlus on julkaissut päivityksen OnePlus 5 -huippupuhelimelleen. Oxygen OS 4.5.6 on kuitenkin vain minimaalinen päivitys, joka ainoastaan korjaa yhden, mutta mahdollisesti sitäkin kohtalokkaamman ongelman. ....
Windows levittäytyy kaikkialle – Tältä näyttää Windows termostaatissa Windows levittäytyy kaikkialle – Tältä näyttää Windows termostaatissa (20.7.2017 12:16)
Älypuhelinbuumin laantuessa teknologiayhtiöiden fokus on siirtynyt levittämään langattoman tiedonsiirron mahdollisuuksia arkipäiväisempiin laitteisiin, joissa tiedonkäsittelyllä saadaan aikaa ....
9 kommenttia

Uutisarkisto