*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Kommentti: URHOtv:n tiedottaminen hämmentää kansaa ja mediaa

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 31.3.2010 17:52 Kommentteja (3)

Kommentti: URHOtv:n tiedottaminen hämmentää kansaa ja mediaa URHOtv on syksystä asti urhoollisesti tarjonnut urheilun ystäville mahdollisuuden seurata mm. koripalloa, lentopalloa, jääkiekkoa ja jalkapalloa paitsi televisiosta myös nettilähetyksinä URHOtv Play -palvelun kautta. SM-Liigan playoffsien käynnistyminen on nostanut palvelun suosiota rajusti, mikä tuntuu täysin yllättäneen URHOtv:n. Palvelun tekniikka on rajun rasituksen alla osoittatunut riittämättömäksi, mikä vuorostaan on pistänyt asiakaspalvelun kohtuuttomalle koetukselle. Ongelmien myötä on paljastunut, että myös kanavan viestinnässä olisi petrattavaa.
URHOtv:n tekniikan ja viestinnän puutteet ovat tulleet tällä viikolla hyvin esille. Maanantaina maksullisen URHO Play -palvelun kautta lähetetyt puolivälieräsarjan ottelut jäivät monilla palvelun tilanneilla näkemättä, kun lähetykset pätkivät. Heti otteluiden jälkeen URHOtv näytti reagoivan tilanteeseen hienosti: yhtiön toimitusjohtaja antoi haastattelun IL:lle ja URHOtv:n verkkosivuilla tiedotettiin keskiviikon ottelukierroksen näkyvän ilmaiseksi kaikille rekisteröityneille.

Tiistaina URHOtv:n tiedottaminen kuitenkin tyrehtyi. Sen sijaan, että yhtiö olisi reagoinut asiakkaiden epätietoisuuteen julkaisemalla selkeän ja täsmällisen lehdistötiedotteen, tyytyi kanava sammuttamaan tulipaloja asiakaspalvelun kautta ja päivittämään verkkosivuillansa olevia tynkätiedotteita. Tiistain aikana sivuilta poistui maanantainen lupaus keskiviikon ilmaisotteluista.

Keskiviikkoiltapäivänä tilalle sitten ilmestyi tiedote, joka sekin on rukattu jo kertaalleen uuteen uskoon. Keskiviikkoisessa tiedotteessaan URHOtv pahoittelee mediassa ennenaikaisesti pyörinyttä tietoa siitä, että keskiviikkoiset ottelut esitettäisiin maksutta. Vaikka ilmaisu sinänsä ei olekaan valheellinen, vaikuttaa se puolilipevältä yritykseltä sysätä vastuu muille ja sivuttaa se tosiasia, että ennenaikainen tieto on peräisin URHOtv:ltä itseltään. Lisäksi vaarana on, että sohiva kommentointi kääntää median URHOtv:ta vastaan, kun riittävällä ja täsmällisellä viestinnällä kanava voisi valjastaa median palvelemaan etuaan.

Tiedottamisen epämääräisyyttä lisää se, että URHOtv ei säilytä vanhoja tiedotteitaan, vaan verkkosivuilla on nähtävissä aina vain tuorein tiedote. Tämän vuoksi tiedottamisessa on, etenkin näin ongelmatapausten yhteydessä, peittelyn makua, vaikka tämä tuskin URHOtv:n tarkoitus onkaan. Kuvaavaa on sekin, että yhtiön verkkosivuilta ei löydy asiakaspalvelun yhteystietojen lisäksi mitään yhteystietoja. Soitettaessa asiakaspalveluun ei ystävällinen asiakaspalvelija osannut sanoa, keneltä ja miten lisätietoja uutistointia varten voisi saada.

URHOtv:n viestinnän voisikin kuvailla olevan tahottomasti asiallisella tavalla asiatonta. Tarkoitus tuntuu olevan hyvä ja viestintä on ystävällistä, mutta sanomat välittyvät kömpelösti, satunnaisesti ja suuntaamattomasti. URHOtv voisi ottaa mallia PlusTV:stä, jonka verkkosivuilta löytyy esimerkillisesti tietoa yrityksestä, tiedotteet ja lehdistömateriaalia yhteyshenkilötietojen kera.

Tekniset ongelmat ja alkukankeudet ovat aina mukana, kun lanseerataan uutta palvelua. URHOtv:n jatkuvat ongelmat alkavat jo kuitenkin pikku hiljaa käymään asiakkaiden hermoille. Kun lisäksi kanavan tiedottaminen näyttää yritykseltä sysätä vastuu muille, voivat kanavan ystävät käydä pian vähiin. Nähtäväksi jää, putoaako tämän playoffseissa myös kauden tulokas URHOtv rantapallojen saattelemana ikuisille kesälomille.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

131.3.2010 20:05
johtajajohtaja
Vahvistamaton

Halvalla tuotettua paskaa. Markkinoidaan kuin amerikassa oltaisiin. Itse en pulita tälle lafkalle pennin jeniä.

231.3.2010 21:14

Harkitsin ennen mutta empä enää..."shitshop" sanoakseni, kuten ransakalaiset kutsuisivat.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 31.3.2010 @ 21:15

331.3.2010 23:41
Z11D
Vahvistamaton

Onkohan tuossa mitään järkeä koittaa kustannustehokkaasti pystyttää noin kattavaa live-nettitv:tä flash-mediaserverin päälle? Meinaan skaalautuvuus on aika heikkoa. Joku BBC pystyy polttamaan tarvittavat summat rahaa, jotta miljoonat voivat live-lähetykset katsoa.

P2p-tv hakkaisi flashin 100-0. Tosin, myykö mikään yritys p2ptv-tekniikkaa kaupalliseen käyttöön? Siinä olisi markkinarakoa.. Toisin kuin TPB:n kohdalla, nettitv-palveluiden käyttöön kaistaa voisi luovuttaakin. Siinä ei vielä ole syntynyt niin voimakasta piraattikulttuuria, vaikka merkkejä on ilmassa. Onko TV-yhtiöt seuraava mediateolisuuden haara, joka ei jää kelkasta?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Google Talk poistuu kokonaan, uudistuksia Androidin viestisovelluksiin Google Talk poistuu kokonaan, uudistuksia Androidin viestisovelluksiin (25.3.2017 18:56)
Google Talk tuli monille tunnetuksi mm. Gmailin lisäominaisuutena, josta käytettiin usein mm. nimeä Gchat. Jo yli kymmenen vuotta vanhan sovelluksen käyttäjiä on yritetty siirtää uuteen Hangouts-alustaan ....
Ensimmäinen koeajo Teslan Model 3:n julkaisuehdokkaalla Ensimmäinen koeajo Teslan Model 3:n julkaisuehdokkaalla (25.3.2017 17:17)
Teslan perustaja ja toimitusjohtaja Elon Musk on julkaissut Twitterissä videon, jossa esitellään ensimmäistä koeajoa tulevan Model 3 -mallin myöhäisellä testiversiolla, niin kutsutulla julkaisuehdokkaalla ....
Tässä ovat yli 100 uudistunutta emojia: vampyyri, parsakaali ja saunoja Tässä ovat yli 100 uudistunutta emojia: vampyyri, parsakaali ja saunoja (25.3.2017 16:56)
Unicode Consortium on julkaissut tulevat uudet ja uudistuneet emojit. Omia tunnereaktioita voi lähettää pian entistä paremmin älylaitteilla, kun uudet kuvat saapuvat Emoji 5.0 -paketissa. ....
Kevään hittielokuva uhattiin vuotaa nettiin – Kiristäjälle kävi köpelösti Kevään hittielokuva uhattiin vuotaa nettiin – Kiristäjälle kävi köpelösti (24.3.2017 18:51)
Apple ei ole ainoa bitcoin-kiristyksen kohteeksi joutunut suuryritys, sillä myös 20th Century Foxilta ja Dreamworksilta on yritetty lypsää rahaa virtuaalivaluutan muodossa. Elokuvajättien ....
1 kommentti
Operaattori saa jatkossa myydä käyttäjien selailuhistorian mainostajille Operaattori saa jatkossa myydä käyttäjien selailuhistorian mainostajille (24.3.2017 13:06)
Republikaanienemmistöinen senaatti on ehdottanut muutosta lainsäädäntöön, joka sallisi operaattorien myydä käyttäjistään keräämää selailuhistoriaa ja muuta dataa suoraan mainostajille.
8 kommenttia

Uutisarkisto