*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

TomTom tarjoaa karttapäivityksiä ilmaiseksi

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 30.3.2010 17:48 Kommentteja (7)

TomTom tarjoaa karttapäivityksiä ilmaiseksi TomTom on ilmoittanut, että se tulee tarjoamaan ilmaisia karttapäivityksiä Yhdysvalloissa. Päätökseen on epäilemättä vaikuttanut Nokian karttasovelluksen muuttuminen täysin ilmaiseksi. Lifetime Map Updates -ominaisuus tulee koskemaan ainoastaan osaa TomTom-laitteista, mutta tarkempaa tietoa yritys ei vielä kertonut.
"Tiet muuttuvat kokoajan, joten käyttäjille on tärkeää, että karttatiedot ovat ajantasalla. Lifetime Map Updates -ominaisuuden avulla käyttäjät voivat olla varmoja, että heidän TomTom-laitteensa opastaa parhaalla mahdollisella tavalla", kertoi TomTomin Jocelyn Vigreux.

TomTom omistaa Tele Atlas -karttayhtiön, joka on Nokian omistaman Navteqin jälkeen maailman toiseksi suurin digitaalisten karttojen toimittaja.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

130.3.2010 18:00

olis kait tähän voinut järkevämmin mainita ettäjottakunjoskus..
eli tää on vasta testi joissain kohdin jenkkilää.
tuskin tulee koskaan koskemaan esim suomea.
ja vain tietyt laitteet. (ne kalleimmat)

230.3.2010 21:43

Saisi tulla suomeenkin ja lähiaikoina, eikä vasta joskus. Omassa TomTomissa tuntui olevan vanhentuneita karttatietoja ja ostohetkellä ja en piruvie suostu päivityksistä maksamaan. Onpahan tuo nokialainen jota voi tarvittaessa käyttää.

331.3.2010 9:19

Täytyy sanoa että ihan hyvä veto tuo Nokian päätös kun se pakottaa navigaattorivalmistajatkin muuttamaan omaa strategiaansa. Aika villiä tuo navigaattorimeininki ollutkin. Laitteen saat kyllä halvalla mutta karttapäivitykset maksaa melkein uuden laitteen verran.

41.4.2010 9:18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Aunustico:
Saisi tulla suomeenkin ja lähiaikoina, eikä vasta joskus. Omassa TomTomissa tuntui olevan vanhentuneita karttatietoja ja ostohetkellä ja en piruvie suostu päivityksistä maksamaan. Onpahan tuo nokialainen jota voi tarvittaessa käyttää.

Itellä oli ainaki tomtomin ku osti ni muutama päivä aikaa päivittää uusimmat kartat siihen netin välityksellä jos asens ne softat koneelle.

51.4.2010 9:29

Moni muukin TomTomin käyttäjä on todennut karttavirheet ko. navigaattorin suurimmaksi ongelmaksi. Edes rahalla ei saa ajantasaisia karttoja. Vaikka niitä päivityksiä tulee lisämaksulla, nekään eivät ole ok. Joskus olen tehnyt niitä MapShare korjauksia, en enää kun eivät korjaannu ja pysy muistissa. TomTomin tuki ilmoitti syyksi karttapohjan toimittajan, eivätkä ota itse vastuuta lainkaan.

61.4.2010 21:30

TomTomin suurin ongelma ovat juuri nuo Vipeltäjän mainitsemat kartat. Uusimmasta kartasta puuttuu lukuisia viimeisen vuoden aikana tehtyjä muutoksia, uusia teitä ja liittymiä jne. Osin jopa vanhempiakin. Map Share on lähinnä vitsi: itse tehtyjä korjauksia en ole saanut tallennettua edes omaan käyttööni, eivätkä ne ole seuraavissa karttapäivityksissäkään mukana olleet.

Aika mielenkiintoista, jos TomTom syyttää karttavirheistä itse omistamaansa karttapohjan toimittajaa, eikä ota vastuuta.

74.9.2010 10:22

Map Share on todellakin pelkkä vitsi varsinkin Suomessa. Myönsivät asiakaspalvelussa, etteivät ehdi päivittää käyttäjien suomeen tehtyjä muutoksia. Syynä yksinkertaisesti, että muutokset tehdään virheen saaman ilmoitusmäärän mukaisessa järjestyksessä, eli Saksa yms. maat ensin ja sitten vasta Suomi.

TomTomin mahdollistama kartan korjaus itselle toimii minusta ihan hyvin niihin muutamiin asioihin mihin pystyy tosiaan itse vaikuttamaan. Eli esim kotipihastani lähtevä tie oli jostain kumman syystä merkitty yksisuuntaiseksi ja siksi laski reitin väärin määränpäähän aina väärin. No itse muokkaus onnistui, vaikkakaan ei koskaan ole välittynyt muille käyttäjille. (ilmoitus tehty n. 2v. sitten =)

Mutta uusia teitä ei pysty pelkästään itselleen lisäämään ja siksi TomTom laski yhden suosikki reiteistäni väärin, koska noin 10 vuotta sitten tehty kahdentien yhdistävä tie ei näkynyt kartassa. Lisäsin tämänkin muutoksen MapShareen pitkän odottelun ja viestien vaihdon jälkeen luovutin kun omaan karttaani ilmoitettiin, ettei tehdä enää uusia päivityksiä =)

No siinä samassa opein nämä pääoperaattorit (TeleAtlas ja Navteq) ja huomasin niiden väliset yhteiset virheet ja ristiriitaisuudet. Tein korjaukset heidän pääsivuillaan ja 6kk päästä alkoi kartoissa kohdat muuttumaan =) No virheet on korjattu, mutta ei minun TomTomiini =)

Eli se siittä kannattavuudesta maksaa karttapäivityksistä...no tottakai uudet ja isot muutokset ilmaantuu varmasti Suomessakin automaattisesti, mutta siis todella hitaasti.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kevään hittielokuva uhattiin vuotaa nettiin – Kiristäjälle kävi köpelösti Kevään hittielokuva uhattiin vuotaa nettiin – Kiristäjälle kävi köpelösti (24.3.2017 18:51)
Apple ei ole ainoa bitcoin-kiristyksen kohteeksi joutunut suuryritys, sillä myös 20th Century Foxilta ja Dreamworksilta on yritetty lypsää rahaa virtuaalivaluutan muodossa. Elokuvajättien ....
1 kommentti
Operaattori saa jatkossa myydä käyttäjien selailuhistorian mainostajille Operaattori saa jatkossa myydä käyttäjien selailuhistorian mainostajille (24.3.2017 13:06)
Republikaanienemmistöinen senaatti on ehdottanut muutosta lainsäädäntöön, joka sallisi operaattorien myydä käyttäjistään keräämää selailuhistoriaa ja muuta dataa suoraan mainostajille.
5 kommenttia
Microsoft tarjoaa patenttejaan älyautojen valmistajille Microsoft tarjoaa patenttejaan älyautojen valmistajille (24.3.2017 10:32)
Teknologiapatenttien ja -lisenssisopimusten tärkeys on tullut näkyvästi esille tietokoneiden ja mobiililaitteiden yleistymisen myötä, kun oikeussaleissa on väännetty kättä graafisista käyttöliittymistä ....
2 kommenttia
Vain puolet Android-laitteista sai tietoturvapäivityksiä Vain puolet Android-laitteista sai tietoturvapäivityksiä (24.3.2017 09:17)
Androidin tietoturvatiimiin uuden blogikirjoituksen mukaan sen tavoitteena on huolehtia kaikkien käyttäjien tietoturvasta, mutta lukujen valossa tässä onnistuttiin viime vuonna vain osittain. ....
1 kommentti
Hakkerit uhkaavat tyhjentää iPhonesi – Vaativat Applelta bitcoineja Hakkerit uhkaavat tyhjentää iPhonesi – Vaativat Applelta bitcoineja (24.3.2017 08:36)
Turkish Crime Family -niminen hakkeriryhmä on vaatinut Applea maksamaan sille 75 000 dollarin arvosta bitconeja huhtikuun 7. päivään mennessä, muutoin ryhmä aikoo tyhjentää miljoonien Applen ....

Uutisarkisto