*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Yle-kiista ratkeaa vasta 2011

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 23.3.2010 15:26 Kommentteja (10)

Yle-kiista ratkeaa vasta 2011 Tänään tiistaina kokoontuneet eduskuntaryhmien puheenjohtajat eivät ole löytäneet ratkaisua kiistaan Yleisradion rahoituksesta. Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Timo Kallin mukaan ryhmäjohtajat ovat yksimielisiä siitä, että Ylen rahoituskysymys on päätettävä vuonna 2011.
HS.fi kertoo, että jatkovalmistelun lähtökohtana on Ylen toimintaedellytysten turvaaminen nykyisen kaltaisessa laajuudessa. Ryhmäjohtajat edellyttävät rahoituksen pitämistä riittävällä tasolla. Toistaiseksi Ylen toiminta rahoitetaan televisiomaksulla.

Kokoomuslaisen viestintäministeri Suvi Lindenin mukaan Ylen rahoituksesta valmistellaan erilaisia malleja. Linden pitää kuitenkin todennäköisimpänä, että rahoituksessa päädytään johonkin veroluonteiseen maksuun. Ylen hallintoon Linden taas uumoilee jonkinlaista ulkopuolista arvioitsijaa. Lindenin oma puolue Kokoomus ei vielä ole täysin lämmennyt ajatukselle budjettirahoituksesta, jota Keskusta ja etenkin SDP pitävät parhaana vaihtoehtona.

Eilen asiaa kommentoinut Timo Kalli väläytteli mahdollisuutta myös Ylen osittaisesta mainosrahoitteisuudesta. Kallin mukaan pitää olla avoin eri vaihtoehdoille, myös sille, että osa Ylen kuluista katettaisiin esimerkiksi mainosrahoitteisilla urheilulähetyksillä.

Ylen rahoituksen oli asiaa valmistelleen työryhmän esityksestä tarkoitus muuttua vuoden 2012 kaikkia koskevaksi Yle-maksuksi, jonka suuruus olisi todennäköisesti ollut 199 euroa. Pari viikkoa sitten ministeri Linden ilmoitti kuitenkin yllättäen, ettei päätöstä nyt tehdä, vaan asia siirtyy seuraavan hallituksen ratkaistavaksi.

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

123.3.2010 15:51

Miksei vain jatketa TV-maksun käyttämistä...

223.3.2010 16:04

Koska se ei tuota tarpeeksi voittoa.

323.3.2010 16:05

Toivotaan et Yle menee konkkaan ennen kun päätös syntyy :)

423.3.2010 16:06

Mainokset!

523.3.2010 17:12

Sidotaan budjettiin. Vaikka tämä ei olisi yhtä riippumaton kuin YLE-maksu, sisältäisi se sen progression mitä em. ei ollut.

623.3.2010 18:33

"Veroluontoinen maksu "on oksymoron. Veroa ja maksua ei oikein voi järjellä naittaa toisiinsa.

"Vero on julkisoikeudellinen pakkosuoritus, johon ei liity oikeudellisesti vaadittavissa olevaa vastasuoritusta. Verolaissa on säädettävä siitä, miten verovelvollinen voi saada oikeusturvaa hakemalla muutosta verotuspäätökseen.

Maksut ovat korvausta julkisen edun käyttämisestä (esim potilasmaksut julkisissa sairaaloissa). Ero veron ja maksun kesken on käsitteellisesti selvä. Maksu sisältää aina vastineen, vero ei välttämättä vastinetta sisällä."

724.3.2010 15:12

Kaikista parasta ois jos siitä maksasivat ne, jotka oikeasti ylen tuotoksia katselevat/kuuntelevat. Saisi ylekin rajoittaa kanaviensa määrää ja supistaa menojaan niin ei olisi niin vaikeuksissa rahoituksensa kanssa.

824.3.2010 15:27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:
Sidotaan budjettiin. Vaikka tämä ei olisi yhtä riippumaton kuin YLE-maksu, sisältäisi se sen progression mitä em. ei ollut.
Samaa mieltä. Budjettirahoitus verovaroista.

Kun maksat oman tulotasosi mukaisesti veroina tuon maksun, niin se menee ikään kuin huomaamatta. Lisäksi on oikeudenmukaisempi kuin nykyinen sama maksu kaikille systeemi(siis niille jotka tv-luvan maksaa). On hieman eri asia maksaa tv-maksu 100 000 euron vuosituloista verrattuna vaikka opiskelijan lähes olemattomiin tuloihin.

Ylen toiminnan valvonta pitää tietysti olla ajantasalla ettei Ylen menot paisu kuin pullataikina.

924.3.2010 21:29

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mhead1:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:
Sidotaan budjettiin. Vaikka tämä ei olisi yhtä riippumaton kuin YLE-maksu, sisältäisi se sen progression mitä em. ei ollut.
Samaa mieltä. Budjettirahoitus verovaroista.

Kun maksat oman tulotasosi mukaisesti veroina tuon maksun, niin se menee ikään kuin huomaamatta. Lisäksi on oikeudenmukaisempi kuin nykyinen sama maksu kaikille systeemi(siis niille jotka tv-luvan maksaa). On hieman eri asia maksaa tv-maksu 100 000 euron vuosituloista verrattuna vaikka opiskelijan lähes olemattomiin tuloihin.

Ylen toiminnan valvonta pitää tietysti olla ajantasalla ettei Ylen menot paisu kuin pullataikina.


+1

^-^

1025.3.2010 17:03

Minuahan ei kyllä yhtään haittaisi vaikka YLElle laitettaisiin mainoksia joiden aikana pääsisi vaikka kushella käymään kesken ohjelman tapittamisen. Toisena tietty veroista menemään ko. maksu, mutta en tosiaan kannata joka taloudelle langetettavaa maksua sillä siinä ei ole mitään oikeudenmukaista missään mielessä. Ei vaikka YLEä tapittaisikin koko ajan silmät (ja sanonko mitkä) kovana.

Ja lisäksi sitten kun ajatellaan että veroista olisi menossa nuo maksut, niin tähänkin saakka YLEläiset nostavat huikeata palkkaa itselleen, vois varmaan vähemmälläkin rahalla pärjätä esim. ne TJ:t ja muut, ei tarvitsisi satoja tuhansia kuukaudessa tienata siinä "oi niin vaativassa hommassa"... Jos itse olisin tuolla pallilla niin kyllä mulle riittäisi vaikka sen 2-3k euroa ihan hyvin noinkin rankasta hommasta mitä se YLEn pallipomon homma on...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.3.2010 @ 17:06

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tässäkö Rovion seuraava hittipeli? Battle Bay tulossa saataville maailmanlaajuisesti Tässäkö Rovion seuraava hittipeli? Battle Bay tulossa saataville maailmanlaajuisesti (29.4.2017 21:42)
Rovion uusi Battle Bay -mobiilipeli tulee saataville maailmanlaajuisesti 5. toukokuuta. Battle Bay on reaaliaikainen moninpeli, jossa pelaajat kiitävät merellä viidestä pelaajasta koostuvassa ....
Hakkerit vuotivat jaksoja Netflixin kesäkuussa ensi-iltansa saavasta Orange is the New Black -tuotantokaudesta Hakkerit vuotivat jaksoja Netflixin kesäkuussa ensi-iltansa saavasta Orange is the New Black -tuotantokaudesta (29.4.2017 21:25)
TheDarkOverlord-hakkeriryhmä aikoo jatkaa vuotoja myös Orange is the New Black -sarjan jälkeen. Asiasta uutisoi TorrentFreak. TheDarkOverlord kertoo saaneensa Orange is the New Black -sarjan ....
Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa (28.4.2017 17:42)
Odotetut Android-älypuhelimet saapuivat tänään myymälöihin. Helmikuussa MWC-messuilla esitelty LG G6 tuodaan myyntiin yhteistyössä Gigantin kanssa, minkä lisäksi puhelimen voi löytää operaattorien ....
Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin (28.4.2017 17:11)
Bitcoinin arvo kävi eilen uusissa ennätyslukemissa. Kirjoitushetkellä Bitcoinin arvo on noin 1300 dollaria eli noin 1200 euroa. Eilen yhden Bitcoinin arvo oli korkeimmillaan noin 1340 dollaria. ....
iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan (28.4.2017 14:04)
Apple on päättänyt korottaa App Storessa myytävien mobiilisovellusten hintaa. Alhaisin hintaluokka nousee 0,99 eurosta 1,09 euroon. Vastaava hintakorotus tehdään myös Meksikossa ja Tanskassa. ....
3 kommenttia

Uutisarkisto