*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Google TV tuo Android-digiboksit olohuoneeseen?

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 18.3.2010 14:57 Kommentteja (2)

Google TV tuo Android-digiboksit olohuoneeseen? Tämän viikon superliittoon kuuluvat New York Timesin saamien tietojen perusteella Google, Intel ja Sony, jotka työstävät yhdessä uutta Google TV -projektia.
Google TV:n tarkoituksena on tuoda internet-sisältöä olohuoneisiin Android-käyttöjärjestelmällä varustettujen laitteiden avulla. Avoimen kehitysalustan myötä kaikki halukkaat pääsisivät työstämään olohuoneisiin tarkoitettuja internet-sovelluksia, joita voisi käyttää esim. kuvapalveluiden selaamiseen, Twitter-viestien seuraamiseen ja tulevien TV-ohjelmien tutkailuun. Luonnollisesti laitteilla saisi katsottua myös internetin eri videosivustoja, kuten YouTubea ja Hulua.

Ensimmäinen kehityspaketti tulee huhujen mukaan jakeluun parin kuukauden sisällä ja ensimmäisiä tuotteita odotetaan markkinoille kesän aikana. Tiettävästi ensimmäisiä prototyyppejä on testattu Yhdysvalloissa toimivan Dish Networkin asiakkaiden keskuudessa, jotka vastaanottavat TV-sisältöä satelliittiverkon kautta.

Superliiton jäsenet eivät ole kommentoineet huhuja Google TV:stä, mutta tiettävästi sekä Intel että Sony ovat rekrytoimassa lisää Android-kehittäjiä. Superliittoon voisi myös kuulua NYT:in mukaan Logitech, joka valmistaisi laitteissa käytettävät kaukosäätimet, joista löytyisi surffailua varten pieni näppäimistö tekstin syöttämistä varten.

Nykyään markkinoilla on jo runsaasti erilaisia olohuoneisiin suunnattuja laitteita, joiden avulla olohuoneessa voi ihailla internetin ihmeellistä tarjontaa. Yhteisten standardien puuttuessa markkinat ovat kuitenkin pirstoutuneet pahoin, joten superliiton uusi idea voisi yhtenäistää olohuonelaitteiden tulevaisuuden.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

118.3.2010 16:24

hmm.. tuleekos sitten kesken sarjankattomisen googlen ad popuppeja ruutuun?

218.3.2010 23:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teosto:
hmm.. tuleekos sitten kesken sarjankattomisen googlen ad popuppeja ruutuun?
Adblock ftw :P

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Verkkokauppa.com avaa jättimyymälän Turun lähelle Verkkokauppa.com avaa jättimyymälän Turun lähelle (20.10.2017 17:28)
Heinä-syyskuun tuloksen julkistanut Verkkokauppa.com kertoo avaavansa Turun lähistöllä sijaitsevaan Raisioon uuden jättimyymälän, jonka tarkoituksena on palvella Varsinais-Suomen alueella asuvia. ....
Näin Netflixin kallistuminen vaikuttaa sinuun Näin Netflixin kallistuminen vaikuttaa sinuun (20.10.2017 14:48)
Netflix on lähettänyt suomalaisille asiakkaille sähköpostia, jossa tiedotetaan suoratoistopalvelun tulevasta hintakorotuksesta. AfterDawn uutisoi Netflixin kuukausimaksun nousemisesta kaksi viikkoa sitten. ....
1 kommentti
Applen toimitusjohtaja ampuu huhut alas – Mac minillä on vielä tulevaisuutta Applen toimitusjohtaja ampuu huhut alas – Mac minillä on vielä tulevaisuutta (20.10.2017 13:10)
Kuluvalla viikolla tuli kuluneeksi kolme vuotta siitä kun Apple on viimeksi päivittänyt pienikokoisen Mac mini -tietokoneen. Päivitysten puuttumisen takia Applen on kuviteltu jo lopettaneen ....
Lukkomarkkinat murroksessa – Maineikas Assa Abloy osti älykotiosaamista Lukkomarkkinat murroksessa – Maineikas Assa Abloy osti älykotiosaamista (20.10.2017 11:24)
IoT ei ole selvästikään jäämässä pelkäksi markkinatrendiksi, vaan se näyttäisi ainakin joillakin aloilla olevan kasvua kiihdyttävä voima. Näin näyttäisi käyvän ainakin lukkomarkkinoilla, sillä ....
Android-sovellusten uusi aikakausi alkaa – Google esittelee Instant Appseja Android-sovellusten uusi aikakausi alkaa – Google esittelee Instant Appseja (20.10.2017 10:39)
Ajatus suoratoistettavista sovelluksista kuulostaa äärimmäisen houkuttelevalta: ohjelmia voisi käyttää lennossa kuin ne olisi asennettu omaan puhelimeen, mutta kuitenkin ilman tarvetta käydä ....
1 kommentti

Uutisarkisto