*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Google TV tuo Android-digiboksit olohuoneeseen?

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 18.3.2010 14:57 Kommentteja (2)

Google TV tuo Android-digiboksit olohuoneeseen? Tämän viikon superliittoon kuuluvat New York Timesin saamien tietojen perusteella Google, Intel ja Sony, jotka työstävät yhdessä uutta Google TV -projektia.
Google TV:n tarkoituksena on tuoda internet-sisältöä olohuoneisiin Android-käyttöjärjestelmällä varustettujen laitteiden avulla. Avoimen kehitysalustan myötä kaikki halukkaat pääsisivät työstämään olohuoneisiin tarkoitettuja internet-sovelluksia, joita voisi käyttää esim. kuvapalveluiden selaamiseen, Twitter-viestien seuraamiseen ja tulevien TV-ohjelmien tutkailuun. Luonnollisesti laitteilla saisi katsottua myös internetin eri videosivustoja, kuten YouTubea ja Hulua.

Ensimmäinen kehityspaketti tulee huhujen mukaan jakeluun parin kuukauden sisällä ja ensimmäisiä tuotteita odotetaan markkinoille kesän aikana. Tiettävästi ensimmäisiä prototyyppejä on testattu Yhdysvalloissa toimivan Dish Networkin asiakkaiden keskuudessa, jotka vastaanottavat TV-sisältöä satelliittiverkon kautta.

Superliiton jäsenet eivät ole kommentoineet huhuja Google TV:stä, mutta tiettävästi sekä Intel että Sony ovat rekrytoimassa lisää Android-kehittäjiä. Superliittoon voisi myös kuulua NYT:in mukaan Logitech, joka valmistaisi laitteissa käytettävät kaukosäätimet, joista löytyisi surffailua varten pieni näppäimistö tekstin syöttämistä varten.

Nykyään markkinoilla on jo runsaasti erilaisia olohuoneisiin suunnattuja laitteita, joiden avulla olohuoneessa voi ihailla internetin ihmeellistä tarjontaa. Yhteisten standardien puuttuessa markkinat ovat kuitenkin pirstoutuneet pahoin, joten superliiton uusi idea voisi yhtenäistää olohuonelaitteiden tulevaisuuden.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

118.3.2010 16:24

hmm.. tuleekos sitten kesken sarjankattomisen googlen ad popuppeja ruutuun?

218.3.2010 23:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teosto:
hmm.. tuleekos sitten kesken sarjankattomisen googlen ad popuppeja ruutuun?
Adblock ftw :P

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Xiaomin uusi Mi Mix -älypuhelin häikäisee ulkonäöllään Xiaomin uusi Mi Mix -älypuhelin häikäisee ulkonäöllään (25.10.2016 20:55)
Xiaomi on julkaissut tänään Mi Note 2:n lisäksi mielenkiintoiselta näyttävän Mi Mix -älypuhelimen. 6,4 tuuman Mi Mix on käytännössä reunukseton kolmelta sivulta ja kosketusnäyttö valtaa 91,3 ....
Xiaomi esitteli todellisen tehoälypuhelimen – tällainen on Mi Note 2 Xiaomi esitteli todellisen tehoälypuhelimen – tällainen on Mi Note 2 (25.10.2016 17:56)
Kiinalainen Xiaomi on tänään julkaissut 5,7 tuuman Mi Note 2 -huippuälypuhelimen. Mi Note 2 on varusteltu 2560×1440 pikselin näytöllä, Qualcomm Snapdragon 821 -järjestelmäpiirillä, 4070 milliampeeritunnin ....
WhatsApp laajenee Skypen tontille – Videopuhelut otetaan käyttöön WhatsApp laajenee Skypen tontille – Videopuhelut otetaan käyttöön (25.10.2016 11:20)
WhatsApp on ottamassa videopuhelut käyttöön, kertoo Android Police -verkkosivusto. WhatsApp ei ole itse viestinyt asiasta mitään, mutta ominaisuus on saatu toimimaan Android-sovelluksen uusimmilla ....
Aina ei Applekaan onnistu – myynti -70 % Aina ei Applekaan onnistu – "myynti -70 %" (25.10.2016 10:52)
Markkinatutkimusyhtiö IDC:n raportin mukaan Apple Watch -älykellon kappalemääräinen myynti putosi heinä-syyskuun aikana jopa 70 prosenttia. Samankaltaiseen suuntaan kehitys on kulkenut monella ....
Paratiisissa ongelmia: Tämän hetken kuumin start up kärsii sisäisistä riidoista Paratiisissa ongelmia: Tämän hetken kuumin start up kärsii sisäisistä riidoista (25.10.2016 09:22)
Yksi kuumimmista nousevista tähdistä start up -kentällä on kiistatta AR-laseja kehittävä Magic Leap, joka on parissa vuodessa saanut hankittua pääomia noin 1,39 miljardia dollaria. Magic Leap ....

Uutisarkisto