*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

MIX10: Silverlight 4 RC nyt ladattavissa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 15.3.2010 22:38 Kommentteja (6)

MIX10: Silverlight 4 RC nyt ladattavissa Adoben Flash-tekniikan kanssa kilpaileva Silverlight koki tänään jälleen suuren harppauksen eteenpäin, kun Microsoft julkaisi siitä uuden Release Candidate -version.
.NET-alustan kehitystä johtava Scott Guthrie kertoi MIX10-tapahtumassa, että Silverlight 4:n lopullinen versio julkaistaan ensi kuun aikana ja tuolloin tarjolle pitäisi tulla myös lisää avoimen lähdekoodin työkaluja Silverlight-kehityksen tueksi. Guthrien mukaan Silverlightin asennusmäärät ovat kasvaneet selvästi viimeisen vuoden aikana ja nyt 60 prosenttia internet-laitteista on varustettu Silverlight-tuella.

4-version tuo uudistuksina mm. paremman kielituen, paremmat tulostusmahdollisuudet, webbikamera- ja mikrofonituen, Google Chrome -yhteensopivuuden, nopeamman ajoympäristön (jopa 200 prosentin nopeusparannuksia odotettavissa tietyissä tilanteissa), monikosketustuen, offline-tilan DRM-tuelle (ladattua video- ja audiosisältöä voi katsella ilman internet-yhteyttä) sekä paremman tuen tietyille näytönohjaimien piirto-ominaisuuksille, joiden pitäisi nopeuttaa esim. Deep Zoom -kuvasivujen selaamista.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

115.3.2010 23:34

60% internet laitteista? Kuulostaa aikakovalta luvulta.. eh. :D kerran olen tuon johonkin koneeseen asentanut, mutta sen jälkeen on kone muutamaan kertaan uudelleen asennettu, ettei tästä taloudesta löydy yhtään Silverligthia tukevaa laitetta löydy. :P Jossei jossain xbox360 ole sisään rakennettua tukea.

215.3.2010 23:48
mrmarlowe
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti MoZar:
60% internet laitteista?
Internetissä Silverlight ja Flash peittoa ei seurata asennusmääristä vaan tarkkailemalla mitä ison käyttäjäkannan selainten user agent string kertoo selaimelle olevan asennettuna. Siis oikea luku, ei latausmääristä laskettu.

315.3.2010 23:53

Silverlight on kyllä täys fail niin kauan kun cross-platform tuki puuttuu. Moonlight ei todellakaan ole mitään koska se on aina jäljessä ja suurin osa silverlight softista tarkistaa plugarin version eikä suostu toimimaan sillä ollenkaan. Sitä paitsi en ole vielä ainoallekkaan sivustolle eksynyt missä silverlight olisi käytössä.

Flash on hidas kökkö, silverlight suljettua kuraa. HTML5 ftw.

416.3.2010 6:26
Croft
Inactive

Niin että missähän tämä olisi nyt ladattavissa meille tavallisille käyttäjille, lukee että kehittäjille... :|

519.3.2010 21:26

@Bluekkis

Ole mitä mieltä vaan, mutta kyllähän Microsoftilla on ajateltu ja laksettu tuo homma. Windows koneet kuitenkin edelleen muodostaa ylivoimaisen enemmistön näitä käyttävistä laitteista, joten ei tuo tuen puute vielä pitkään aikaan hidasta yhtään mitään.

619.3.2010 22:04

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti masa_90:
@Bluekkis

Ole mitä mieltä vaan, mutta kyllähän Microsoftilla on ajateltu ja laksettu tuo homma. Windows koneet kuitenkin edelleen muodostaa ylivoimaisen enemmistön näitä käyttävistä laitteista, joten ei tuo tuen puute vielä pitkään aikaan hidasta yhtään mitään.
Hmm...Mutta en olisi niinkään varma Windowsin voittokulusta enää tulevaisuudessa. Läppärin ja kännykän välimaastoon on hyvinkin pian tulossa jos jonkinlaista laitetta, ja uskallan ennustaa että enemmistössä niistä on käyttöjärjestelmänä jokin muu kuin Microsoftin käyttis. Mainitaan nyt vaikka MeeGo, Android ja Chrome. Muitakin on vaikka muille jakaa.
Olen myöskin hyvinkin varma siitä, että koko Windows-kupla alkaa pikkuhiljaa puhkeamaan. Ei se oikeasti ole sitä mitä kuluttajat haluavat. He ovat vain pakotettuja siihen, koska Microsoft käyttää määräävää markkina-asemaansa siihen ettei vaihtoehtoja löydy.
Esimerkkinä oma isäni. Hän on jo melko iäkäs, ja silloin kun hänellä oli koneellaan vielä Windows hän soitteli minulle vähintään viikottain ja välillä päivittäin (tai jopa tunneittain) ku siinä oli jos jonkinlaista häikkää tai erroria. Sitten parisen vuotta sitten sanoin hänelle: Minä ja perheemme olemme käyttäneet Ubuntu Linux käyttöjärjestelmää jo jonkin aikaa, ja 95% päivittäisistä ongelmista on kadonnut. Saanko asentaa sen saman käyttöjärjestelmän myös sinun koneellesi? Aluksi isä ei suostunut, koska hän oli huolissaan monesta asiasta. Osaako hän vielä käyttää konetta? Onko koneessa vielä takuu voimassa jos alkuperäinen Windows korvataan Linuxilla, jne.
Lopulta isä suostui, ja en valehtele yhtään jos sanon, että joka kerta kun olemme puhelinyhteydessä hän muistaa mainita miten uskomattoman hyvä tuo uusi käyttis on verrattuna Windowsiin. Vain pari kertaa olen joutunut neuvomaan häntä koneen käytössä tänä aikana. (Yli vuosi)
Tästä päästäänkin taas itse asiaan. En halua hyvin toimiville koneillemme mitään Microsoftin virityksiä enää ikinä. Niinpä, vaikka MS julkaisisikin Silverlightin Linuxille, meidän suvun koneille ei sitä asenneta. Piste.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Ostitko tämän kopterin? Se on pakko päivittää viimeistään ensi viikolla Ostitko tämän kopterin? Se on pakko päivittää viimeistään ensi viikolla (23.8.2017 09:00)
Kopteriyhtiö DJI on julkaisee uudelle Spark-minikopterilleen pakollisen ohjelmistopäivityksen, jolla pyritään korjaamaan laitteen virranhallinnassa havaitut virheet. DJI:n mukaan se julkaisee ....
Apple kehittää itsestään ajavaa bussia – Omat työntekijät pääsevät matkustamaan sillä Apple kehittää itsestään ajavaa bussia – Omat työntekijät pääsevät matkustamaan sillä (23.8.2017 08:32)
Apple ei tavoittele ainakaan tällä hetkellä oman itsestään ajavan auton kehittämistä, kertoo The New York Times. Sen sijaan yhtiö keskittyy autojen autonomisen liikkumisen mahdollistavan järjestelmän ....
Netflixin katselu väheni yllättäen 10 prosentilla – Tässä syy Netflixin katselu väheni yllättäen 10 prosentilla – Tässä syy (22.8.2017 11:43)
Luonnonilmiöillä voi olla yllättävän isoja seurauksia verkkopalveluiden toimintaan. Ne voivat häiritä niitä tai jossain tapauksissa jopa lisätä palveluiden käyttöä. Netflixin kohdalla Yhdysvalloissa ....
5 kommenttia
WhatsAppiin tuli Facebookista tuttu ominaisuus WhatsAppiin tuli Facebookista tuttu ominaisuus (22.8.2017 10:20)
WhatsAppin Oma tila -ominaisuus saa uusia ominaisuuksia, kun Facebook on lisännyt siihen mahdollisuuden luoda värikkäitä tekstimuotoisia tilapäivityksiä. Alun perin tilapäivitys oli lähinnä ....
Intel paljasti ensimmäiset kahdeksannen sukupolven Core-prosessorit Intel paljasti ensimmäiset kahdeksannen sukupolven Core-prosessorit (22.8.2017 09:46)
Intel on esitellyt kahdeksannen sukupolven Core-prosessorinsa. Vaikka kyseessä on Intelin tuotelinjastolla uuden sukupolven tuote, niin käytännössä erot edelliseen seitsemänteen sukupolveen ovat pienet. ....

Uutisarkisto