*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Senttihuutokauppojen laillisuutta selvitellään ensi viikolla

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 17.2.2010 16:35 Kommentteja (9)

Senttihuutokauppojen laillisuutta selvitellään ensi viikolla Muutama vuosi sitten Suomessa avattiin useita internetissä toimivia senttihuutokauppoja, joissa viimeisen korotuksen tehnyt asiakas voi halutessaan ostaa tuotteen kyseisellä huutohinnalla. Jo tuolloin näiden yritysten toiminnan laillisuutta epäiltiin, ja vuosien saatossa senttihuutokauppojen toimintaa on tutkittu viranomaisten toimesta, mutta yhtäkään palveluihin liittyvää oikeusjuttua ei ole vielä käsitelty loppuun saakka.
Ensimmäinen oikeuden päätös senttihuutokauppojen laillisuudesta saadaan ensi viikolla, kun Satakunnan käräjäoikeus antaa päätöksen Kakusuu.com-palvelun toiminnasta. Syytteiden mukaan palvelua pyörittäneet kaksi miestä ovat syyllistyneet arpajaisrikokseen, koska syyttäjän mukaan senttihuutokaupat ovat pohjimmiltaan arpajaiset, joihin ostetaan arpoja.

Syytetyt ovat kiistäneet syytteet ja heidän mukaansa palvelu on täysin laillinen. Heidän mukaansa senttihuutokaupoissa voittajaa ei ratkaise sattumanvaraisuus, vaan kokemus, taito ja tieto ovat ratkaisevassa roolissa. Kakusuu.com-palveluun on tiettävästi rekisteröitynyt noin 58 000 käyttäjää, joista palvelua käyttää aktiivisesti noin 200-300 henkilöä.

Kakusuu.com kertoi eilen tiedotteessa, että vastaavaa huutokauppaa pyörittävä Sunnycent.com on ostanut Kakusuu.comin liiketoiminnan, joten ainakin alan toimijat uskovat toiminnan laillisuuteen.

Koska hävinnyt osapuoli valittanee käräjäoikeuden päätöksestä, jatkuu asiasta kiistely oikeudessa vielä hyvän tovin.

Kakusuu.comin lisäksi vastaava oikeudenkäynti on luvassa myöhemmin Oulussa, jossa palvelun laillisuutta joutuvat puolustamaan Fiksuhuuto.fi-sivuston pyörittäjät. Satakunnan Kansan mukaan vastaavia juttuja on syyteharkinnassa eri puolilla Suomea.

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

117.2.2010 17:04

Ei tuo ole kyllä huutokauppaa nähnytkään. Se on ihan tuurista kiinni saatko ostettua yhtään mitään.

217.2.2010 17:24

Samaa mieltä "lagmasterin" kanssa.
Fiksuhuutoaki ku seuras tossa hetken, niin aika monen tuotteen kohalla huutoaika alkaa uudestaa 1-2 sek. ennen pättymistä, että kaipa noissa jotkut botit pitää huolen, että ei saa kyseistä tuotetta ennen ku firma on saanu tarpeeks voittoa siitä. Että se siitä mukamas "huutokauppamaisuudesta".

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.2.2010 @ 17:28

317.2.2010 17:36

Aika arpajais touhua kun mitään ei saa kiinteällä hinnalla vaan käytännössä maksat siitä sentistä jonka sinne laitat enemmän kuin sentin.

417.2.2010 17:39

Lainaus:
Syytetyt ovat kiistäneet syytteet ja heidän mukaansa palvelu on täysin laillinen. Heidän mukaansa senttihuutokaupoissa voittajaa ei ratkaise sattumanvaraisuus, vaan kokemus, taito ja tieto ovat ratkaisevassa roolissa.
Päivän huumoripläjäys, kiitos :D

517.2.2010 18:40

Joo.. noi on kyl enemmän arpajaisia ko mitään muuta :D ihan mäihästä kiinni et onko kukaan painamassa nappulaa sun jälkeen.. tai kerkeekö.. Joskus kattonu ko se mittari menee bidoloossa nollaan ja sit yhtäkkiä se alkaa taas alusta, et silleesti.

Oon kans miettiny et oks jokaisen huudon takana oikeesti joku ihminen. Ko siellä on aina joku niitä naputtamassa. Viikollakin yhteen asti yöllä.

618.2.2010 9:59

Näitä huutokauppoja voisi hieman verrata pokeriin. Kumpikin on teoriassa tuurista kiinni, mutta loppujen lopuksi pelaajan taito ratkaisee. Fiksuhuutoa kun seuraa, niin pitkälti samat henkilöt ostavat lähes kaikki tuotteet.

Nämä viimehetken korotuksethan taas tulevat noiden automaattisten korotusautomaattien kautta, mitä ostajat voivat käyttää. Käytännössä sivu ei myös päivity ennenkuin kello on laskenut loppuun saakka, jolloin huuto on saattanut tapahtua aiemmin mutta näkyy käyttäjän ruudulla vasta edellisen kellon loputtua.

Laillisuuden kanssa olen hieman enemmän kauppojen puolella. Liiketoimintaa tässä on kyseessä, mutta verottajaa houkuttelevat saatavat arpajaisverot.

718.2.2010 10:01

Yhden ainoan tuotteen olen "tuurilla" voittanut. Siinä ei ollut kyllä mistään taidosta tai kokemuksesta kiinni kun oli vasta rekisteröitynyt kakusuuhun ja laitoin ilmaisilla huudoilla automaatin huutamaan. :) Sen jälkeen ei ole mitään voittoja tullut, tuntuu että kaikki voitot nykyään menee niille 200-300 aktiiviselle huutajalle, jotka syytävät niihin suuria huutomääriä.

818.2.2010 10:06

"Fiksuhuutoa kun seuraa, niin pitkälti samat henkilöt ostavat lähes kaikki tuotteet."

Eikös tästä voisi sitten päätellä, että jos on aina samat henkilöt, niin nehän voisivat olla vaikka ylläpitäjiä tai vastaavia, keille ei palkintoa tarvitse ikinä antaa. Ottaa vaan rahat huudoista. Fiksua jottenka sanoisi. :)

918.2.2010 11:29

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti samfin:
"Fiksuhuutoa kun seuraa, niin pitkälti samat henkilöt ostavat lähes kaikki tuotteet."

Eikös tästä voisi sitten päätellä, että jos on aina samat henkilöt, niin nehän voisivat olla vaikka ylläpitäjiä tai vastaavia, keille ei palkintoa tarvitse ikinä antaa. Ottaa vaan rahat huudoista. Fiksua jottenka sanoisi. :)
Tuskin noiden tarvitsee huijata ja riskeerata hyvää bisnestä, kun muutenkin asiakkaita riittää. Huutolokithan sen todistavat, että homma on reilua. Tuurilla on tosin suuri merkitys, mutta mitäs se nyt ketään haittaa?

Maailmassa on vikana se, että tyhmät ihmiset ovat niin varmoja kaikesta - ja älykkäät niin epävarmoja.

Bertrand Russell

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kiina aikoo päihittää Yhdysvallat tekoälyssä – Esitteli kunnianhimoisen ohjelman Kiina aikoo päihittää Yhdysvallat tekoälyssä – Esitteli kunnianhimoisen ohjelman (25.7.2017 11:23)
Kiinan valtioneuvosto on asettanut kunnianhimoisen tavoitteen, jonka mukaan maa olisi tekoälytutkimuksen johtava valtio vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteena on rakentaa tekoälyn ympärille kokonainen ....
Artisti saa vähemmän – Spotify haluaa itselleen isomman palan liikevaihdosta Artisti saa vähemmän – Spotify haluaa itselleen isomman palan liikevaihdosta (25.7.2017 09:14)
Spotify on saamassa läpi haluamansa uudet lisenssiehdot levy-yhtiö Warnerin musiikkiin. Aiemmin tänä vuonna suoratoistopalvelu on solminut uudet ehdot Universalin ja Sonyn kanssa. Reutersille ....
5 kommenttia
32 vuotta Windowsissa – Microsoft poistaa Paintin syksyllä 32 vuotta Windowsissa – Microsoft poistaa Paintin syksyllä (25.7.2017 08:42)
Microsoft aikoo poistaa legendaarisen Paint-piirustusohjelman Windows 10:stä syksyllä julkaistavan Fall Creators Update -päivityksen myötä. Muutos on haikea, sillä Paint on ollut osa Windowsin ....
1 kommentti
Netflixiin syyskuussa saapuvasta Star Trek -sarjasta julkaistiin vaikuttava traileri Netflixiin syyskuussa saapuvasta Star Trek -sarjasta julkaistiin vaikuttava traileri (24.7.2017 20:18)
Star Trek: Discovery -sarjasta julkaistiin virallinen traileri. Sarjan tapahtumat sijoittuvat ajalle kymmenen vuotta ennen alkuperäistä sarjaa ja siinä seurataan USS Discoveryn miehistöä. ....
Jenkkifirma asentaa kaikille työntekijöilleen mikrosirut - lupaa ettei seuraa heitä Jenkkifirma asentaa kaikille työntekijöilleen mikrosirut - lupaa ettei seuraa heitä (24.7.2017 12:38)
Yhdysvaltalainen Three Square Market aikoo istuttaa jokaiseen työntekijäänsä riisinjyvän kokoisen mikrosirun. Skenaario, joka kuulostaa tutulta monista tulevaisuuteen sijoittuvista dystopiaelokuvista, ....
5 kommenttia

Uutisarkisto