*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Sunde avaa pian Flattr-mikromaksupalvelun

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 13.2.2010 15:49 Kommentteja (7)

Sunde avaa pian Flattr-mikromaksupalvelun Mikromaksupalveluiden markkinoille on ryntäämässä pian uusi tulokas, sillä The Pirate Bayn puhemiehenä ennen tunnettu Peter Sunde on avaamassa Flattr-palvelun ensi kuun lopulla.
Flattr on tällä hetkellä suljetussa beta-testissä ja palvelun tarkoitus on helpottaa pienten maksujen tekemistä internetissä. Palveluun rekisteröityneet tahot voivat lisätä nettisivustolleen erillisen Flattr-napin, jota painamalla muut palveluun rekisteröityneet tahot voivat maksaa napin lisääjälle pienen korvauksen.

Täten esim. bloggaajat, musiikkia tekevät tahot ja nettivideoita tuottavat tahot voivat lisätä sivulleen Flattr-napin ja kerätä täten hieman ylimääräisiä tuloja lukijoilta, kuulijoilta tai katsojilta.

Jokainen palvelun käyttäjä määrittää itse kuinka suuren summan hän haluaa jakaa kuukausittain. Tämä rahamäärä jaetaan tasan kaikkien niiden tahojen kanssa, joiden Flattr-nappia palvelun käyttäjä on klikannut kuukauden sisällä ja tulot tilitetään kerran kuukaudessa.

Pienin kuukausimaksu on asetettu kahteen euroon ja Flattr ottaa maksuista 10 prosentin siivun, jolla rahoitetaan palvelun toiminta. Sunde kertoi kuitenkin BBC:lle, että prosenttiosuutta on tarkoitus pienentää palvelun saadessa lisää käyttäjiä.

Alla esittelyvideo Flattrin toiminnasta

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

113.2.2010 19:14

Tämähän voi olla ihan toimiva idea, jos saadaan tarpeeksi käyttäjiä lähtemään mukaan

213.2.2010 20:56

Eikös tämä ole kuin automaattinen PayPal näppäin vai menikö jotain ohi?
Omalta osalta PayPal onkin loppujen lopuksi osoittautunut melko hyödylliseksi ja nopeaksi maksuvälineeksi, tämä tosin helpottaisi niitä jotka haluaa tukea monia eri henkiöitä ja että lahjoitusten yhteissumma pysyy hallussa. Tosin tästä huvista se 10% menee Flattrille.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.2.2010 @ 21:03

314.2.2010 0:07

Vaikuttaa oikein toimivalta. Paypal-lahjoituksia en ole ikinä jaksanut tehdä, ylimääräisen vaivan takia. Mutta tuo vaikuttaisi aika kätsältä. E:Ja tietenkin idean takana ovat ruotsalaiset... Johan on kumma kun ruotsalaiset innovoivat TPB:t, Spotifyt ja kaiken maailman vidler vodlerit.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.2.2010 @ 00:12

414.2.2010 9:44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:
Vaikuttaa oikein toimivalta. Paypal-lahjoituksia en ole ikinä jaksanut tehdä, ylimääräisen vaivan takia. Mutta tuo vaikuttaisi aika kätsältä. E:Ja tietenkin idean takana ovat ruotsalaiset... Johan on kumma kun ruotsalaiset innovoivat TPB:t, Spotifyt ja kaiken maailman vidler vodlerit.
No ei tarvitse kuin katsoa esim. miten TV kaistalle heitetään kapuloita rattaisiin, niin voidaan päätellä, että miksi suomessa ei innovoida juuri mitään tältä alalta.

514.2.2010 15:50

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti lizzzer:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:
Vaikuttaa oikein toimivalta. Paypal-lahjoituksia en ole ikinä jaksanut tehdä, ylimääräisen vaivan takia. Mutta tuo vaikuttaisi aika kätsältä. E:Ja tietenkin idean takana ovat ruotsalaiset... Johan on kumma kun ruotsalaiset innovoivat TPB:t, Spotifyt ja kaiken maailman vidler vodlerit.
No ei tarvitse kuin katsoa esim. miten TV kaistalle heitetään kapuloita rattaisiin, niin voidaan päätellä, että miksi suomessa ei innovoida juuri mitään tältä alalta.
Touché.

616.2.2010 21:40

Ei voi muuta sanoa kuin: GO PETER SUNDE!!

718.2.2010 18:00

Itsekin olen aina miettinyt, että olisipa kätevää, jos parilla (max 3) klikkauksella saisi maksettua muutaman euron tietylle henkilölle. Ja jälleen ruotsalaiset asialla. Tai onhan sillä Sundella suomalaiset sukujuuret... *rolleyes*

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kumpi kannattaa ostaa, Nokia 8 vai OnePlus 5? Kumpi kannattaa ostaa, Nokia 8 vai OnePlus 5? (17.8.2017 14:26)
HMD Globalilta on viime vuoden lopusta lähtien odotettu kieli pitkällä lippulaivapuhelinta, joka näyttäisi millaista rautaa Nokia-puhelimet parhaimmillaan ovat. Sellainen puhelin esiteltiin ....
Apple pistää rahat pöytään – Hyökkää Netflixiä vastaan omilla tuotannoilla Apple pistää rahat pöytään – Hyökkää Netflixiä vastaan omilla tuotannoilla (17.8.2017 11:52)
Apple aikoo sijoittaa tulevan vuoden aikana miljardi dollaria TV-ohjelmien hankintaan ja tuotantoon, kertoo Wall Street Journal. Yhtiö on jo pidemmän aikaa puhunut palveluliiketoiminnan kasvattamisesta, ....
1 kommentti
Tältä näyttää LG:n V30 – Yksi syksyn kiinnostavimmista älypuhelimista Tältä näyttää LG:n V30 – Yksi syksyn kiinnostavimmista älypuhelimista (17.8.2017 11:08)
Useiden Android-vuotojen takuuvarma lähde, Evan Blass, on julkaissut Twitter-tilinsä kautta lehdistökuvan myöhemmin tässä kuussa esiteltävästä LG V30 -lippulaivapuhelimesta. Kuten odottaa saattoi, ....
Teknologiayhtiöt nousivat vastarintaan – Siivoavat valkoisen ylivallan kannatuksen piiloon Teknologiayhtiöt nousivat vastarintaan – Siivoavat valkoisen ylivallan kannatuksen piiloon (17.8.2017 09:41)
Yhdysvalloissa poliittinen keskustelu on kiihtynyt Charlottesvillen levottomuuksien seurauksena. Virginialaiseen kaupunkiin julistettiin hätätila äärioikeiston mielenosoituksen takia, jotta ....
3 kommenttia
Tässä on uusi Nokia 8 – Lippulaiva kaksoiskameralla Tässä on uusi Nokia 8 – Lippulaiva kaksoiskameralla (16.8.2017 22:03)
HMD Global on laajentanut Android-pohjaisten Nokia-puhelimien valikoimaa neljännellä mallilla. Uusi Nokia 8 edustaa yhtiön tuoteportfolion ylempää hintaluokkaa ja sen luvataan haastavan muut ....
2 kommenttia

Uutisarkisto