*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Italia haluaa videosivustot vastuuseen sisällöstä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 5.2.2010 13:36 Kommentteja (4)

Italia haluaa videosivustot vastuuseen sisällöstä Monissa maissa internetin videosivustot eivät ole vastuussa käyttäjiensä jakamasta sisällöstä, mutta Italiassa tämä asia halutaan muuttaa, ja maassa työstetäänkin parhaillaan asiaan liittyvää lakimuutosta.
Nykyisen ehdotuksen vaatimukset ovat tiukat, sillä kaikkien videosivustojen pitäisi hankkia valtiolta TV-yhtiöiden tavoin toimilupa, jonka myötä sivustot olisivat suoraan vastuussa niiltä löytyvästä sisällöstä. Täten esim. tekijänoikeuksia rikkovista videoista tai lainvastaisesta sisällöstä voitaisiin rangaista suoraan videosivuston pyörittäjiä.

Tällainen muutos hankaloittaisi huomattavasti kaikille avoimien videosivustojen pyörittämistä, koska kaikki palveluun tuleva materiaali pitäisi käytännössä ennakkotarkastaa ennen julkaisua. Tämä vaatisi puolestaan huomattavan työpanoksen, koska videopalveluihin lisätään päivittäin miljoonien minuuttien edestä videoita, jonka seurauksena videopalveluiden olisi karsittava toimintaansa.

Italian suunnitelmat eivät kuitenkaan tiettävästi ole EU-direktiivien mukaisia, joten mahdollisista lakimuutoksista voidaan nähdä vielä useampi oikeustaistelu. Muutosta vastustavien tahojen mukaan hanke on pääministeri Silvio Berlusconin tuotos, joka koettaa muutoksen avulla turvata omistamansa mediaimperiumin tulevaisuuden.

Uutta hanketta vastustaa mm. Euroopassa digitaalista mediaa tukeva EDiMA-ryhmä (European Digital Media Association). EDiMA:n edustaja Stefan Krawczyk kertoi Washington Post -lehdelle, että lakimuutoksesta saattaa tulla vaarallinen ennakkotapaus, joka saattaa levitä myös muihin maihin.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

15.2.2010 14:58

tässä huomataan taasen se että miten vaikeaa on poliitikoilla ymmärtää internetin todellisuutta.

25.2.2010 17:52

Kaikelaista ne italiaiset nyt taas haluaa... Vissii parempaaka tekemist niillä päättäjillä siellä ku keksii turhaakin turhempia lakialotteita..

35.2.2010 19:59

*nauraa kippurassa* Pitäisi googlen ja muutaman muun suuren antaa Italialle maistiaiset ja blokata kaikki italialaiset IPt palveluistaan kommentilla "valitettavasti Italian hallinnon ajaman epävarman politiikan vuoksi, emme voi tarjota palveluamme Italian alueelle". Voisi mennä pupu pöksyyn yhdelta sun toiselta politiikolta siellä :D

46.2.2010 8:37
berlusc0ns
Vahvistamaton

Berlusconissa ei ole munaa. Näin ainakin, jos uskomme Kotipizzaa, ja miksemme uskoisi?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Ubisoftin synttärikampanja jatkuu, nyt ilmaiseksi Assassin's Creed 3 Ubisoftin synttärikampanja jatkuu, nyt ilmaiseksi Assassin's Creed 3 (8.12.2016 19:36)
Ubisoft viettää 30. juhlavuottaan ja on juhlistanut sitä ilmaispelien avulla. Kaikkiaan seitsemän peliä on lisätty tarjolle ilmaisina latauksina yhtiön omasta Uplay-alustasta vuoden saatossa. ....
Voit joutua pettymään – iPhoneen ei olekaan tulossa suurta uudistusta Voit joutua pettymään – iPhoneen ei olekaan tulossa suurta uudistusta (8.12.2016 18:23)
Spekulointi seuraavan sukupolven iPhonen sisältämistä uusista ominaisuuksista tuntuu alkavan vuosi vuodelta aikaisemmin. Varhaisessa vaiheessa alkaneiden huhujen huono puoli on siinä, että vaikka ....
Samsung kaappaa Applen idean? Galaxy S8:aan ei tule kotinäppäintä Samsung kaappaa Applen idean? Galaxy S8:aan ei tule kotinäppäintä (8.12.2016 17:41)
Ensi vuoden alussa julkaistaviin Galaxy S8 -sarjan älypuhelimiin on tulossa koko etualan kattava näyttö, kertoo Bloomberg. Applenkin on huhuttu kehittävän vastaavaa älypuhelinta ensi vuodeksi. ....
1 kommentti
Tulevaisuus tulee: BBC testaa Ultra HD -videon jakelua netissä Tulevaisuus tulee: BBC testaa Ultra HD -videon jakelua netissä (8.12.2016 15:20)
YouTube ja Netflix ovat olleet edelläkävijöitä Ultra HD -sisältöjen verkkojakelun testauksessa, mutta hiljalleen myös muut palveluntarjoajat ovat aloittaneet omat testinsä. Tuoreimpana esimerkkinä ....
YouTube maksoi muusikoille yli miljardi dollaria – Se ei riitä YouTube maksoi muusikoille yli miljardi dollaria – "Se ei riitä" (8.12.2016 14:55)
Taylor Swift ja monet muut artistit ovat kritisoineet voimakkaasti YouTubea ja Spotifyta siitä, että ne mahdollistavat musiikin kuuntelemisen täysin ilmaiseksi. Molemmissa tapauksissa artistit ....
3 kommenttia

Uutisarkisto